Oğlu olan tecrübeli annelee bakabilir mi?

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
158
Merhaba hanımlar,
Umarım kısaca özetleyebilirim. 35+2 de doğmuş şu an 8.5 aylık bir oğlum var. Gerek erken doğum ve kuvez süreci gerekse pimpirikliğimin etkisiyle ilk 4 - 5 ayımız hastanelerde geçti. Bir şüpheden ötürü eeg bile çektirdik şükür sonucumuz iyi.
Sürekli takipte olduğumuz çocuk doktorumuz bir hastalığı olmadığı sürece çok sık getirme 2 2.5 ayda gelin dedi. En son 2 ay önce rutin kontrole götürdüm.
Bu arada aile hekimliğinde hem aşısı oldu hem de en son 3 gün önce kontrolü.
Düzeltilmiş ayına bakarak yaşıtlarıyla uyumlu gelişimi, normal bakarsak biraz tembel diyebiliriz.
Oğlum şükür ki bugüne kadar büyük bir hastalık yaşamadı, gaz vs saymazsak.
Sorunum şu ki uyurken ve emerken baş ve boyun bölgesi inanılmaz terliyor. Bazen çarşafı yada yastığı ıslanıyor terden.
Havlular, ter bezleri elbet kullanıyorum fakat bunu dert ettim kendime.
Vücut sıcaklığı hep 36.8 37 aralığında. Doktoru normal demişti. Emerken efor sarf ediyorlar endişelenme demişti.Babası da yatınca yastığını sırılsıklam yapan birisi, babannesi de sürekli mendille dolaşır terini silmek için.
Ben de hamilelikten beri terle tanıştım.
Aile hikayesi de bu.
Şimdi bu ter hikayesi için uzmana götürmek istiyorum fakat eşim ve k.validem annem çok evham yaptığımı söylüyorlar.
Daha öncede aynı evhamlarımla hastane haatane dolaştırdum yavrumu.
Bir yandan aklımda şüphe kalmasın diyorum bir yandan bu ter testleri baya zorluymuş oğluma eziyet mi ederim diyorum.
Aklım ve duygularım arasında kaldım. Yaşayan tecrübe eden var mı bu ter olayını. Siz olsanız ne yaparsınız?
Şimdiden teşekkürler okuyan hepinize.

oğlu olanlar :))))

oğlan gayet sağlıklı merak etme, emerken terler bebekler...

Oğlum yok ama 9 aylık kızım var doktorunuzun dediği gibi emerken çok efor sarfediyor ve havalarda ısındı artık ondan olabilir terlemesi.emzirirken atletle dursun çocuk öyle dene istersen bide...bence çok kurcaliyosun herşeyi rahat bırak kendini de bebeginide sadece bi tavsiye

Cok buyuk hata yapiyorsunuz
Bu kadar evhamla olmayan hastaligi da cekeceksiniz
Oglum var , kizim da var , kizimin babasi cok terler , kizim da cok terler
Kocam 47 yasinda , kizim 2 yasinda , baba kiz her sabah siril siklam kalkarlar
Bir kere bile aklima doktora goturmek gelmedi

Ayrica oglum da 35. Haftada dogdu , hic sizin gibi hastane hastane de gezmedik , su anda 10 yasinda , hep cok saglikli bir cocuk oldu , sukur

benim de yazin oglanim elleri ayaklari terler ben hic sorun etmedim eger ilerleyen yaşlarda devam ederse dr a götürum ama takilmadim ya bence siz de biraz akışına birakin bence hem gerekmedikce götürmeyin dr a bende alerjileri var die ddvlete normal muayeneye goturdum alerjiye yonlendirsinler die orda el ayak agiz hastaligi kaptilar aman yarabbim nasil bir 3 hafta gecirdim bir Allah bir ben biliyorum o yuzden gerekmedikce goturmuyorum hem anlattıklarınıza bakilirsa aileden geliyor

Çok stresli bir süreç atlatmissiniz çok geçmiş olsun. Benim oglum da emerken ter içinde kalırdı. Birde uyurken cok terlerdi başı. Ama hastalık felan yoktu şükür. İçinizi ferah tutmaya çalışın

Benim oğlum da terlerdi aynı şekilde. Aşırı evhamlı bir anne olarak doktorun sözlerine inandım ve güvendim. Hastane ortamına mecbur kalmadıkça taşımayın çocuğu lütfen. Ciddi bir enerji sarfediyor bebekler gerçekten de. Oğlum 6 yaşında ve çok şükür gayet sağlıklı. Hala uyanınca ensesi terlidir babası gibi.

Benim de oğlum böyle babasına çekmiş

Bebeğin erkek olmasıyla bir alakası yok erkek anneleri demissiniz ama cevap vereyim yine de.
Dr haklı bebeklerin çoğu özellikle baş ve boyun bölgesinden terler ve emerken terlemesi de çok normal ben yetişkin biriyim yemek yemek bazen beni bile yoruyo. Hatta yorulmasanjz bile şunu test edebilirsiniz yemek yedikten sonra yetişkinlerin vücudu da efor sarf eder bunu yemekten yarım saat bir saat sonra nabzınızı ölçerek anlayabilirsiniz yemekten önce ve sonrası için . Tabi kostur kostur iş yapıp sonra olcmeniz anlam ifade etmez . Ben hamile kalmadan önce nabız ve ateş takibi yapıyordum ordan biliyorum . Yani diyeceğim o ki biz yetişkinler bile böyle olurken onlar daha minicik melekler çok normal . Anneler elbette çok dikkatli olmalı ama sizinki bence çok yıpratıcı dikkatten fazlası . Bence meleginizi yormayın kendiniz de yorulmayin bebeğinizle sevgi dolu zaman geçirin

Cocugunuzu surekli hastane ortamina sokarak tehlikeye atiyorsunuz. Bence kendiniz bir uzmanla gorusun ve bu evhaminizdan nasil kurtulabilirsiniz onu arastirin. Cocuga eziyet etmeyin bosu bosuna. Doktor bile normal demis.

Benim oglum da oyle. Asiri terler. Dvit eksikligi veya demir eksikliginden olabilir. Ama bebeklerin metabolizmasi hizli oldugu icin normal bir durum bu

Benm kizimda boyleydi geçiyor zamanla

Geniz eti olabilirmi cocugunuzda diycem ama doktora goturmussunuz söylerlerdi bunu tahminimce. Benim oğlumda çok terlerdi ensesi başı. Geniz eti büyüdüğünde nefes alırken zorlandığı için oluyomus demişti doktor.

Benim oğlum da bebekliğinden beri çok terliyor, 8 yaşında su anda gece kalkarsam üstünü değiştiririm bazen.o dönem araştırırken bir dr un ter yüzünden Dr a gitmeyin diye bir videosu vardı normal diyordu..

Bu arada benim de prematürelerim var ama Dr gelişimi normal diyorsa endişe etmeyin..

Ah ah..
Bende aşırı evhamliydim, özellikle de bebekken canım, o ter olayına da aynı senin gibi kafayı takmıştim, ki bizde de babası aşırı terler..
Emerken, uyurken sırılsıklam olurdu, uykusunda hala terler, 3 yasina girmek üzere..
Gece mutlaka sırılsıklam atlet pijama inanır mısın bazen kuloduna kadar degistiririz..
O da alıştı, otomatik kolları kaldırır, göz kapalı
Vee tabi ki bende sürüyle tahlil yaptırdım, şükür herşeyi normaldi.
Ama malesef canını acitip, yipratmaktan baska birşey yapmamış oldum.
Sana bir anımi anlatayım, hiçbir sorunu olmayan sağlam çocuğu, kontrol olsun diye kan değerlerine baktırmaya götürdük, kuzumdan kan alirken, kılcal damara denk gelmiş sanırım, normal pamuk yetmedi kanını tutmaya, tampon yaptılar, çok korktuk, hastane koridorlari kan olmuştu
Bir daha tövbe dedim, gerekli olmadıkça yaptırmam..
En son ol oldu, sonra dr istese bile ikinci Dr a sorar olduk..
Boşuna hirpalamayalim çocuğu diye..
Hatta bebekken lenf bezleri şişti, çocuk onkoloji ye götürdük, Dr gerek yok kan testine dedi, öyle ciddi bir konu da bile Dr a güvendik, hiç evham etmedim.
Şükür hiç bir sorunu da yok.
Seni anlıyorum velhasıl, ama bariz sıkıntılar yoksa, ufak şeylerden dert arama.
Mesela biz bebekken, yemek yerken esnese şekeri mi var acaba, uyku basıyor derdik
Su an çok komik geliyor düşününce..
Sen de amma kuruntu yapmışım diyeceksin kendine
Not: Tecrübeli, evhamlı, erkek çocuk annesi
Güle güle büyüt

Bizde d vitamini eksikliği varken baş terlemesi olmuştu. Doktorunuza danışabilirsiniz gerekli görürse test yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…