• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Off dedim sonunda

Simdi gene sinirim geldi,bana eksik mi soyluyo habire..puff kira fatura matura ben hic ilgilenmem bu knularla karistirmaz beni..bu cok sacma ekstre mekstre bisey gelmez bi benim kartiminkini bilirim bi

tatlım bi sürü torba yasa çıkıyor,belki benim aklımda yanlış bilgi kalmıştır,
sen benim dediğime takılma eşinin dediğine güven,ben aklını karıştırmak için yazmadım yanlış anlama sakın.
ama konunla ilgili son söyleyeceğim şey, harcamalarınızı gözden geçirip planlama yapmalısınız,
ev kiramız çok yüksek demişsiniz, daha uygun bi eve taşının, ailelerinize sıkışık olduğunuzdan falan bahsedin,
borçlarınız bitene kadar gereksiz harcama yapmayın, bu dönemler gelip geçer,sen kucağına alacağın bebeği düşün,gerisi boş.
sağlıcakla kal.

tatlım bi sürü torba yasa çıkıyor,belki benim aklımda yanlış bilgi kalmıştır,
sen benim dediğime takılma eşinin dediğine güven,ben aklını karıştırmak için yazmadım yanlış anlama sakın.
ama konunla ilgili son söyleyeceğim şey, harcamalarınızı gözden geçirip planlama yapmalısınız,
ev kiramız çok yüksek demişsiniz, daha uygun bi eve taşının, ailelerinize sıkışık olduğunuzdan falan bahsedin,
borçlarınız bitene kadar gereksiz harcama yapmayın, bu dönemler gelip geçer,sen kucağına alacağın bebeği düşün,gerisi boş.
sağlıcakla kal.

Tekkurler canim bi arasirayim

yazını okurken içim şişti:25:
ama kendme söyle bir ders çıkarttım. ben birşey olmasını istersem diretirim. demek ki yanlış yapıyorum. bundan sonra cümle aralarına sıkıştırıcam :52:
takıntı değil tabiki. dediğim gibi içim şişti ya huuu.Allah yardımcın olsun

Eveet bebisim dogdu neler neler oldu,başlayayim anlatmaya..bebis dogmadan kaynanam geldi evi siliyo süpürüyo koltuklara kadar sildi durmadi bir gün allahh razi olsun dedim o siralarda gorumcem(35)bir sevgili yapmisti annesinin haberi vardi,gorumcem avrupa yakasinda calisiyor evi de orda ama sevgilisi kadikoy tarafinda is yeride kartalda.cocuk demis gorusebilmemiz icin bu tarafa tasinman lazim bizimkide kadikoyden ev bakmaya calisiyordu.sevgilisinin ole dedigini soradan soledi.bize geldi diyo ki yegenim dogacak onu sıksık gorurum gelirim(ki kendisi suan kadikoyde,dogumdan beri cocugum20gunluk16gundur gelmedi,bi ara gelioruz dedi aradi aksam iste metrocitydeyiz gelemicez) allah allah dedim.sora cocukla ayrildilar cocuk demis ki beni cezbetmiyosun bundan.sora cocugun babasi olmus cenazeye gitmis bizimki ailesiyle falan tanismis.yeniden baslamislar evlenmeye karar vermisler. Söz yapcam diye hergun kv.yi ariyo ben de dogurdum dogurzcam.kayinpeder de biletini aldirdi geldi ucakla:) devam etcem cocugu emzireyim bi:)

Nişanim geldi topigini acmadan bir gun once kayinvalidem gorumceme gecmisti cunku kadikoye tasiniyodu ha bu arada bana geldi gorumcemin sevgilisiyle tanisma yemegine gittik karnim burnumda,esim de abisi oldugu icin gitmek zorunda tabi cocuk kacmasin diye bian once aradan cikarmaya calisiyo kadin!cocukta kizdan beter cikti gerci param yok babam oldu dugun mugun yapamam dedi.kayinpederim de ben yaparim dedi bizim sozumuzde bende para yok kendileri alsin diyen adam,neyse200tl de o yemege bayildi kocam.kayinpeder geldi gorumceme gecti bize ugramadan benim yavastan sancilar oluyodu o ara.annemler de bize gelmisti o sirada geldi kayinpeder telefonu caldi kocam ariyo işten kp. Diyo"hee cumartesi sözü nerde mi yapcaz,simdilik sizin ev diye dusunuyoruz bana kalsa burda yapilmasin ama iste "diye bizimkilerde bende soka girdik cuma ramazan oruc tutcaklar annemler(onlar tutmuyor)ayrica dogurcam oksursem,söz yapcaklar tanimadigim insanlari evime cagirip.oha dedim kocama bi.yok kesin degil sakin ol dedi oda yaw dedim benim evimle ilgili planlarda benden habersiz hareket ediliyosa sakin olamam.nitekim cuma gunu anlattigim gibi bi onceki konumda dogurdum. Ertesi gunde söz oldugu icin esim gitti aksam oraya sozu kendi evinde yapti gorumcem bi zahmet.o ara girumcemin calistigi yerdeki doktorlar beni sezeryan yaptilar.babam kp. Ve gorumce disarda dogum parasini konusuyolarmis daha dogrusu babam dinliyomus.kp. Demis para almazlar senin doktorlar gorumcede demis ne almicaklar ole bi hak varsa kendi cocuguma kullanirim!alcaklar diye cirlamis.para almadilar kaldi.ne geldi ne bise takti soradan neyse...

Sora ben esime bi poskurdum patladim herseyi soyledim.o aksam gorumcemden bize geldiler annesi demis biletimizi al gidelim nisan icin salon tutulcak 7bin liraya yarisini kapora vercez nerden bulcaz bilmiom demis.esim de demis ben sikisigim bu ara anne ucak bileti alamicam.bozulmustur ki eve gecmis gorumceme kp.e anlatmis kp. Sabahin 9unda cocugu emziriyom zirt geldi oglum paraya ihtiyacin varsa vereyim diyo tripli tripli anneni niye uzuyosun.benimkide baba bu ay sikisigim paraya ihtiyacim yok diyo balkondalar bunlari konusurken annem de yanimda,madem paran yok bunlara ne gerek var dedi(balkona sandalyeler almistim koskoca bi klima duruyodu balkonda onu gorumceme verdik oraya guzel oturma yeri yapalim dedim arastiriyodum uzun zamandir aldik esimle cok hos oldu)ben sinir oldum o lafa da ona ne yani bi cop almamissin evime cocuguma hala neden bahsediyo. Cikti gitti konustular falan.aksamina bunlarin almanyadan aile dostlari var onlar gelcek cocugu gormeye geldiler tekrar bana.oturuyolar oturuken de bitbitliyo kv.nese geldi misafir esime dedim cikolata vardi dolapta ac,bi yandan da yataktan kalkamiom dikislerim aciyo ooo diyo kv. Misafir gelmese cikolata yiyenicez valla gelen misafir de bi garip oldu bakakaldilar kv.ye giderlerken de bizde gisioz hadi gule gule dedi opmeden basti gitti giderken de diyo ki aile dosstlarina oglum izin verirse torunumu da alcam getircem teyzesi almanyaya,teyze mantikli da allahtan dedi olmaz kucuck bebek nereye gidiyo:) bize kal geliy tabi ailecek bu laflara ya sabir dedik.neyse

allahım ne aileler varya halime şükrettim valla ne diyebilirimki sen suan bebeğin saglıgına bak ve eşini dikkate al diğerlerni umursayıp sütünü kesdirme

Bebegin hayirli olsun saglikla buyusun insallah.
kv cok akilli kurnaz bi kadinmis masallah.
Maddi konulariniz insallah duzelir.
Biz de iki maasiz diye esimin ailesi tarafindan hep yenmeye calistik. Ama biz kendimize yetemedigimiz icin yiyemediler bu da sorun oldu.
Esin ile harcamalar kknusunda tatli tatli ama kararli konusman lazim.

Bebegin hayirli olsun saglikla buyusun insallah.
kv cok akilli kurnaz bi kadinmis masallah.
Maddi konulariniz insallah duzelir.
Biz de iki maasiz diye esimin ailesi tarafindan hep yenmeye calistik. Ama biz kendimize yetemedigimiz icin yiyemediler bu da sorun oldu.
Esin ile harcamalar kknusunda tatli tatli ama kararli konusman lazim.

hanfendi siz türkçeyi yeni mi öğreniyorsunuz yazdıklarınızı anlamak çooook zor..........

Kızlar daha yazacagim cok seyler vardi ama turkceyi katletmeyeyim hem de butun herseyi soyleyemeyecegim icin..paylasmak istedim bu kadarini..ama en son kv. Kp 'e arattiriyo beni evde babam annem var.dedi ki alo kizim nasssin iyiym baba,hee annenler ne zmaan gidiyo?gitsinler der gibi. Bu soru bana cok kere soruldu.ama artik sinir oldum her annem gelisinde annen ne zman gidiyo yorulmustur gitsin denmesinden gina geldi ya.bu ne demek kalk git dmeek.kocam da birsey diyemiyo arda derede adam idare edecem diye resmen derisi doktu!saclari avucla dokuluyo birseyde diyemiyorum.rahatlasin diye masaj ayarlamistim canimin icine,ben kıyamazken bu aileyi anlamiyorum beynini yiyolar adamin.iste kp. Öyle diyince arayip bende bilmiyorum baba cocugum anca duzene giriyo gidecekler ama dedim.iyi dedi kolay gelsin kapatti.bizimkiler de alındi gitsek mi demeye basladilar.binlerce km öteden bu huzur bozma yetenegine hayranim.mesaj attim esime baban bole dedi sasirdim diye. Oda belki annem gelcektir ondan sormustur dedi.kocam da demiyo ki niye habire bu soruyu soruyolar.normal geliyo onada ilginc bir sekilde!dedim benim babamin sana annen nezmaan gidiyondedigini dusun. Ki kv gelmeyen bir insan degil.1sene icinde 6kere gitti geldi.ilkinde de balayindan gelmistik esiyle kavga etmis guya gorumceme diye geldi ama gorumcem git dedi resmen evden kovdu babam yokken gelme diye guya baristirma cabasi.bize cagirdi esim de.bildiginiz ailem şok oldu yeni evlenmisiz duyan şok kv.in bende oldugunu.ama hic gocunmadim etmedim hep sevdim iyi niyetliydim.taa ki evde kulak misafiri oldugum bir duruma kadr hamileyken...

Neyse bende mesajdan sora esime dedim ki gorumcemin isleri bitmedi diye geri geleiyolar kimse cocugumu bahane edip burda is becermeye gelmesin duzenimizi oturtuyoruz artik yavas yavas.
Tamam sqkin ol falan demis gene.

Ole dememin sebebi de gorumcem kv.ler memlekete salon tutmaya gectikleri gunun ertesi gunu aramis demis bu cocuk benim evlenecegim erkek degil tutmayin salonu. O yuzden geri geliyodu kv. Daha yeni gitti kafasina gore bileti al gelicm modunda herkes ya.delircem.benim anam babam ben cagirmadan gelmiyolar.geldiklerinde bizi yormamaya calisirlar maddi manevi.gozleri toktur.ama ben hala ogluyla kendini evli zanneden kayinvalide ve kayinpede profiline alisabilmis degilim!alismadigim cok sey var...ve cocugumla ilemle ugrasmak isterken bu polemiklerle beni ve esimi yormalarindan biktim.esim de biraz ailesine karsi pasif..yani babasi 37 yasindaki adami benim yanimda ailemin yaninda cocuk gibi azarlar sudan sebepten de agzini acip ben cocuk degilim demez.yün yastik vermedi diye bas bas bagirmisti da canim kocam agzini acip ne bagiriyon diyememisti:(

Simdi benim fikrim bayramda gelmeyi dusunuyordu kv,nisani da burda yapip aradan cikarmak icin uzadikca cirkinlesiyo iliskileri cunku gorumcemle sevgilisinn bahane de torun olcak da ben kimseyi cagirmadim!sinirden de bizimkilere dedim bayramda da burdasiniz!insanlari diken ustunde oturtmaya bayiliyo bazi insanlar anlamiyorum hic...esim gercekten peygamber sabirli her tarafi idare etmekten resmen hasta olcak diye kotu oluyorum yaa off off Allah esime sabir. Saglik versin diyorum yoksa ben acip telefonu dicem babasina(cunku annesi hic aramaz beni bi kere aramisti ondada esim demisti sanirim) ocak ustune ocak kurulmaz bereketi olmaz oyle seyin esinizle kendi aranizdaki sorunlara esimi beni ailemi karistirmayin artik.mirt mirt mirt mirt doldurma doldurma offfff en sevmedigim seyler.

İcimide buraya dokebiliyorum cunku konusmiyorum kimseyle bu konuyu..esimle konustum kadinlar boyle dusunuyo erkek gibi dusun..bende kadin oldugum icin ole birsey mumkun degil kadnlar klubu benim icimi dokme yerim oldu sanirim:/

Simdi size derdimi yazayim.esimi her aradiklarinda yeni bi polemikle kafasini mesgul etmelerinden biktim.aradiklarinda acmasin istiyorum.bunu nasil saglayabilirim..ona gore annesinin babasinin her dedigi dogru.muhakeme yapmiyor.uvey kardesinin kizi evlendi ailesinin doldurusuyla kiza bise takmayacakti nerdeyse delimisin dedim elinde buymus cocuklardan biri evleniyo amca amca diye pesindeler.adami cok da severim keske yurt disinda olmasaydi...adap gorgu bilir konusmayi bilir...esime dedim bunu ben takcam taki sen takmasanda kiza dedim acikladim..askim ben hep babamlarin doldurusuyla abime karsi dolmusum..ben de sasirdim muhakeme ve tartisma yetenegi az esimde onaylanma istegiyle hareket ediyo..iyi cocuk egilimi vardi piskolojide benimki de o hesap.

Birde dogum sonrasi kendimi cok deforme hissediyorum..korkuyorum eşim hep beni sevdigini soyluyor ve belli ediyor ama guvenemiyorum cok fazla..eskiden sifir bedendim simdi resmen 10 kilo fazlam var sinirlerim bozuluyo aynaya bakinca bide gobek oldu sezeryan olmak zorunda kaldim...korkularimla bebegimle birde esimin ailesiyle ugrasiyorum...en son bir lohusa nasil delirtilir diye konun acacam o olacak..

Back