• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Off dedim sonunda

btlozrn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
176
1
46
İstanbul
Arkadaslar,kafamdan o kadar cok sey geciyor ki ama sadece sinir oldugum durumu yazacagim ve gerisi siz sordukca cevalayacagim...
Evlendik cok sevdik birbirimiZi asik olduk.sorasinda hamile kaldim.suan dogdu dogacak cocugum.Evimiz kira ve yuksek kirali esim aile hekimi dogal olarak her ay saglik ocaginin kirasini da dogalgaz elektrik ve suyunu da paylasiyorlar 3doktorla aldigi maastan.araba taksidimiz var.1ayonce falan esim is yeri degistirdi kurayla.ve maasi da eksik yatti..benimle konustu zor. Durumdayiz diye ben de askim soyle yapalim ben kredi cekeyim tumborclari kapatalim krediyi oderiz birtek 1 sene dedim.ok dedi belli miktar cektim kendi maasimdan odeniyor.2ay sonra ucretsiz dogum iznine ayrilcam.o cekmedi krediyi araba odeniyor bide ev alirsak(!)ben yuksek krediyi daha kolay cekerim dedi.neyse biz boyleyken daha dogrusu ben sisimi sikarken esimin kardesleriyle gittigimiz en luks restoranlarda hesabi kendisinin odemesi bir de ailesinin bize gelip giderkenki ucak paralari canima yetmeye basladi..tek bir cop almadilar evime.kayinvalidem iyi hos gelip bana bakiyor yemegimi yapiyor temizligi yapiyor allahi var.sessiz sedasiz bir kadin gibi gorunuyordu ama suan evdeyim tatilde esim calis24saat ddikodudan gina geldi.yavaaas yavaas konusuyor ama yemin ediyorum3saat yerimden kalkamamisligim var.ne eltim kaldi ne kocasi(uvey oglu) ne onlarin cocuklari ne diger gelinler ne erkek kardesinin esi ne gorumceleri...bunalti geldi kiramiyorum da 67yasinda..sessiz sedasiz hallederim ben hep islerimi diye agzindan kacirdi dun.kocam bagirir cagirir ben sessizce soyleri su yapilacak diye sonra sakinlesince hanim yapalim dedigini der dedi.geri adim atma huyu yok o ne derse o olacak.bebisimin yatak takimlarini makineye atiyoruz deterjan degil de adini yazmayacagim bir sabun var deterjanini cikarmislar kimyasal olmasin dedim ondan koydum az koydum cok kopuruyor diye az daha koy o cok az dedi.dedom anne kopurur durulanmaz.koy koy sen dedi sessiz sedasiz.peki dedim.tabiiki kopukler icinde ve iyi durulanmamis ciktilar kendisi dedi hemde deterjanlari gorup dedim cok koyduk ondan,yok durulamasi iyi degil devri de dusuk ayarladin ondan..kaldim..bulguru yikamadan pilav yapti ben yikarim,sordum yikamiyomusun diye yok yikanmaz dedi..gorumcemin sevgilisiyle tanismaya gidecez dedim bi tatli yiyip kahve icelim esimin yaninda.oda dediyokyemek yemeye gidelim.yemege gittik.bebege daha cok kiyafet lazim der ben icerden duyarim,ertesi gun esim zibinlar alir gelir.ben gerek yok kiyamet gibi kiyafeti var dedigim halde..ama hepsi tatli dille oluyor.balkonda konusurlar esimle esim ertesi gun bi icat cikarir anlarim.en son duydum salonda kziin ailesi hediye cicek falan yolladimi yeni is yerine (kendileri bana cicek gondertmislerdi esim odemisti tabiki kendi adlarina ama)bziimkiler arayip hayirli olsun demislerdi ama bunu duyunca ben anne geldiginizde bir hediye alin kimse konusmasin laf vermeyin,annemler de altin takti!

Evlenmeden once de meseleler oldu buunlar birikti hersey mukemmel degil tabiiki esimle birbirimizi cok seviyoruz bana her zman once sen der ,biraz yuzum dusse noldu boncukum kurban oldugum der.kiyamam uzemem.ama hipnotize gibi ya.dun gorumcemin sevgili yemegine gitmeye hazirlaniyoruz.ne giyeyim diye sirdu bana dedim tshirtunu kotunu giy babalar gununde aldigim,ilerledi annesi,gomlek giy dedi orda,ben banyoda sacimla ugrasiyorum ama duydum.icimden dedim ki yucel eger yanima gomlekle gelirsen hipnotik olduguna kanaat getircem kesin kez!veee gomlekle geldi.bunu giydim askm dedi,bende iyi dedim anladi yuzun dustu bebegim degiseyim hemen istiyosan diye sarildi gene ben de sacmalama dedim.boyle ufak tefek seylere takilmam sacma mi hamileligin verdigi bi gerizekalilik da ilabilir.
Ama bu ekonomik boyut beni sarsmaya basladi artik..herkes de ne guzel oh iki maas rahat rahat gecindigimizi saniyor ..ben sikiyorum bir tek kendimi bizimki kimseye yok demiyor nedense..krediyle kart borcu oduyoruz soyleme kimseye diyor.ama atla gidiyoruz s.maya!

Karsi taraf cimri zaten bunu biliyorum.takilacak cok sey var kafaya da ben gulerek tiye aldigimdan iyi oluyorum,gelinim cok iyi diyor kaynanam sagolsun.ama ben hic dmarina basip saygida kusur etmiyorum ki..bi kucuk bastim hemen aldim azimin payini,corba yapmistim esim ikinci gunu corba icmicem dedi ben de sakasina yapmicam bidaa corba kuzum icmiyosun dedim. Gulduk.sonra kaynanam salca getirmisti cok aciydi yiyemedik sofrada getirmicem size bidaha salca kzuum yemiyosunuz dedi,benimki anlamadi dokundurmayi tabii anne cok aci yiyemiyoz ki falan...ben haaa dedim anladim seni ben...offf icim cikti..simdi haziranin 3u gibi geldi kayinvalidem ucakla tabi yanimda kaldi20sinde geri gitti ucakla annem geldi sora29unda geldi burda hala iste,kizi da istanbulda yarin ona geccek annem gelcek..

Bilemiyorum gereksiz mi takintim

Gereksiz değil tabi, ufak ufak şeyler birikmiş, sıkmış sizi. Ama çok büyük çözlüemeyecek problemler de değil. Herkesin yaşadığı sıkıntılar bunlar. Benim de bebeğime annem ve kayınvalidem bakıyor. Kayınvalidemler geldiğinde ben de böyle şeyler hissediyorum tabi. Ama iyi niyetlilerse, başka sorun yoksa geçiştir, alttan al. Gerçekten rahatsız olduğun durumlarda da kibarca ama kararlı şekilde söyle. Hiç söylenmeyecek birşeyse eşinden yardım iste o söylesin.
Maddi konularda sizi de bizim gibi biraz savruk gördüm. :)) Herkesin herşeyine yetişmeye çalışmak zor gerçekten. Ama eşinle en azından bu yol paralarını filan konuşup ödemeyebilirsiniz. Bebek doğacak sonuçta, sıkışık olmanızı herkes anlar.

Gereksiz değil tabi, ufak ufak şeyler birikmiş, sıkmış sizi. Ama çok büyük çözlüemeyecek problemler de değil. Herkesin yaşadığı sıkıntılar bunlar. Benim de bebeğime annem ve kayınvalidem bakıyor. Kayınvalidemler geldiğinde ben de böyle şeyler hissediyorum tabi. Ama iyi niyetlilerse, başka sorun yoksa geçiştir, alttan al. Gerçekten rahatsız olduğun durumlarda da kibarca ama kararlı şekilde söyle. Hiç söylenmeyecek birşeyse eşinden yardım iste o söylesin.
Maddi konularda sizi de bizim gibi biraz savruk gördüm. :)) Herkesin herşeyine yetişmeye çalışmak zor gerçekten. Ama eşinle en azından bu yol paralarını filan konuşup ödemeyebilirsiniz. Bebek doğacak sonuçta, sıkışık olmanızı herkes anlar.

Haklisin canim cozulemeyecek birsey yok ortada...konusmayi denicem de hic yalniz kalamadik ki

elbette gereksiz bir takıntı değil yaşadıklarınız..içten içe sizi bunaltmış,hamileliğin vermiş olduğu değişim duygularıda eklenince iyice bunaltmışsınız kendinizi..bebeğinize odaklanın,herşey yoluna girer merak etmeyin..Allah huzurunuzun mutluluğunuzun bozulmasına izin vermesin,bebeğinizide sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..bazı büyükler öyle,karışmadan edemiyorlar..ya yumuşakça uyarın yada evet diyin ama o evet orada kalsın..

elbette gereksiz bir takıntı değil yaşadıklarınız..içten içe sizi bunaltmış,hamileliğin vermiş olduğu değişim duygularıda eklenince iyice bunaltmışsınız kendinizi..bebeğinize odaklanın,herşey yoluna girer merak etmeyin..Allah huzurunuzun mutluluğunuzun bozulmasına izin vermesin,bebeğinizide sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..bazı büyükler öyle,karışmadan edemiyorlar..ya yumuşakça uyarın yada evet diyin ama o evet orada kalsın..

Tesekkuler cevapladiginiz icin.dogru soyluyorsunuz..burada ne sikintilar okuyoruz yazarken biraz cekindim aslinda..ama iste hicbirsey mukemmel degil ..bu da benim su ara sikintim..zaman ayirip okuyan herkese tesekkurler

çözülmeyecek gibi değil küçük şeyler bunlar..
ama birikmiş artık...
hamileliğin verdiği hassasiyette eklenince bu kadar bunalmış olman normal tabi...

Haklisin canim cozulemeyecek birsey yok ortada...konusmayi denicem de hic yalniz kalamadik ki

Valla sende kendimi gördüm. :)) Şöyle ki; biz de böyle tonton iyi kalpli ebeveynlere sahip bir çift olarak tam 2 yıldır hiç yalnız kalamamanın sıkıntısından patlama noktasına gelmiştik. :)) Tahminimce bebeğinize de anneniz ve kayınvalideniz bakacak. Deneyimli biri olarak yazıyorum, aman hazırlıklı olun. Hiçbir sorun, hiçbir sıkıntı yokken birileri ile kendi anne babanız bile olsa aylarca aynı evde yaaşamak bunaltabiliyor ve farkında olmadan eşler birbirine diken oluyor. Cinsel hayat zorlaşıyor, özel anlar azalıyor. Bütün bunlar dert değil ama zaman zaman hissedilen gerginliğin bundan olduğunu bilirseniz aşmak kolaylaşıyor. Ama nedeni bilmeden eşinizle didişir durursanız sorun büyüyor. Bunların farkında olmakla zaten sorunun %70ini çözmüş oluyorsunuz. Keşke bana da iki yıl önce bunları yazan olsaydı. :)))
Size güzel ve sağlıklı bir doğum dilerim. Tatlı sıkıntılar bunlar, herşey çok güzel ve daha da güzle olacak.
Ha bir de bir yönden daha benzettim sizi kendime. İkidi "mükemmel" lafını kullanıyorsunuz. Belli ki benim gibi biraz mükemmeliyetçi bir yapınız var. Ama ha, ben hayatta ne çektiysem bu huyumdan çektim. Ve şunu anladığımda biraz huzur buldum: Siz dünyadaki diğer insanlardan farklı ve ayrı değilsiniz ki kimse yakalayamamışken mükemmeli siz yakayasınız. Kendinize bu misyonu yükleyip kendinize de çevrenize de zorlaştırmayın hayatı. Hele hele bebek konuları hassastır. Sakın ola ki bebeğinize fiziksel ve ruhsal herşeyin en mükemmelini verme sevdasına düşmeyin. En büyük kötülüğü çocuğunza edersiniz. Ben çok şükür ki bu aşırı hassas halimi çocuğumla ilgili konularda hamileliğimin ilk gününden itibaren bir kenara atabildim. Rahat bir anne, gailseiz bir insan gibi davranmayı başardım. Bu en başta çocuğa huzur veriyor. Sevdiğim ve kafama kazımaya çalıştığım bir söz var: Mükemmel iyinin düşmanıdır. Unutmayın bu sözü.

Valla sende kendimi gördüm. :)) Şöyle ki; biz de böyle tonton iyi kalpli ebeveynlere sahip bir çift olarak tam 2 yıldır hiç yalnız kalamamanın sıkıntısından patlama noktasına gelmiştik. :)) Tahminimce bebeğinize de anneniz ve kayınvalideniz bakacak. Deneyimli biri olarak yazıyorum, aman hazırlıklı olun. Hiçbir sorun, hiçbir sıkıntı yokken birileri ile kendi anne babanız bile olsa aylarca aynı evde yaaşamak bunaltabiliyor ve farkında olmadan eşler birbirine diken oluyor. Cinsel hayat zorlaşıyor, özel anlar azalıyor. Bütün bunlar dert değil ama zaman zaman hissedilen gerginliğin bundan olduğunu bilirseniz aşmak kolaylaşıyor. Ama nedeni bilmeden eşinizle didişir durursanız sorun büyüyor. Bunların farkında olmakla zaten sorunun %70ini çözmüş oluyorsunuz. Keşke bana da iki yıl önce bunları yazan olsaydı. :)))
Size güzel ve sağlıklı bir doğum dilerim. Tatlı sıkıntılar bunlar, herşey çok güzel ve daha da güzle olacak.
Ha bir de bir yönden daha benzettim sizi kendime. İkidi "mükemmel" lafını kullanıyorsunuz. Belli ki benim gibi biraz mükemmeliyetçi bir yapınız var. Ama ha, ben hayatta ne çektiysem bu huyumdan çektim. Ve şunu anladığımda biraz huzur buldum: Siz dünyadaki diğer insanlardan farklı ve ayrı değilsiniz ki kimse yakalayamamışken mükemmeli siz yakayasınız. Kendinize bu misyonu yükleyip kendinize de çevrenize de zorlaştırmayın hayatı. Hele hele bebek konuları hassastır. Sakın ola ki bebeğinize fiziksel ve ruhsal herşeyin en mükemmelini verme sevdasına düşmeyin. En büyük kötülüğü çocuğunza edersiniz. Ben çok şükür ki bu aşırı hassas halimi çocuğumla ilgili konularda hamileliğimin ilk gününden itibaren bir kenara atabildim. Rahat bir anne, gailseiz bir insan gibi davranmayı başardım. Bu en başta çocuğa huzur veriyor. Sevdiğim ve kafama kazımaya çalıştığım bir söz var: Mükemmel iyinin düşmanıdır. Unutmayın bu sözü.
Tavsiyeniz ve cevap verdiginiz icin cok tesekkurler,ama aslinda ben hic mukemmeliyetci bi insan degilimdir rahat birakirim tersine..onu yazma sebebim de mukemmeli istedigimden degilde olamaacigi bilip kabullendigimdendi,yanlis anlasildim :/ama haklisiniz ozel alanlar cok daraldi..cooooook tesekkurler cocuga ben bakayim en iyisimi kimse gelmesin yahuuu

Sanirim fikirler bu kadar...ben esimle nasil konusacagimi onu ve kimseyi kirmadan nasil bu gidise dur diyecegimi dusunuyorum

Aile hekimleri sağlık ocağının giderlerini kendı ceplerınden mı ödüyorlarmış inanmıyorum ne hale gelmişiz de haberimiz yokmuş...

Çok karmaşık geldi bana cümleler :9: Neyse az gittim uz gittim , bitirdim sonunda :9:

Ben bi sorun görmedim.. Eşinle mutlusunuz, gerisi hikaye..

Sadece eşinden rica da bulunsan rahatsız olduğun konuları , o çözebilir.. Senin kaynanana birşey demen hoş karşılanmaz ama o oğlu rahatlıkla söyleyebilir.. Bi de maddi açıdan yeterince sıkışıkken harcama yaparken iki kere düşünelim lütfen dersin eşine.. Allah başka dert keder vermesin :16:

Sağ salim bebişinize kavuşmanız dileğiyle..

Çok karmaşık geldi bana cümleler :9: Neyse az gittim uz gittim , bitirdim sonunda :9:

Ben bi sorun görmedim.. Eşinle mutlusunuz, gerisi hikaye..

Sadece eşinden rica da bulunsan rahatsız olduğun konuları , o çözebilir.. Senin kaynanana birşey demen hoş karşılanmaz ama o oğlu rahatlıkla söyleyebilir.. Bi de maddi açıdan yeterince sıkışıkken harcama yaparken iki kere düşünelim lütfen dersin eşine.. Allah başka dert keder vermesin :16:

Sağ salim bebişinize kavuşmanız dileğiyle..

Dogru diyosucanim ne sorunlar var ..ama iste beni bazi seyler uzuyor hamilelikten kaynakli sanirim eskileri de aklima getiriyorum dugun zmanini falan..birikiyo

hamileliğin verdiği hassasiyet ve maddi konular sizi baya bunaltmış.

anlamadığım nokta, sağlık ocağının kirasını,suyunu,elektriğini,doğalgazını kocanızın ödediğini söylemişsiniz,

bu ödemeler kocanızın maaşından kesilmez, maaş hesaplamasına ilave edilirler yani kocanızın maaşı eksilmez.

maddi sıkıntılardan eşinizin ailesine de bahsedin bence yoksa ipin ucu iyice kaçar,toparlayamazsınız.

Merhaba ben anlamadim.simdi esime de sordugumda size syledigim seyleri soyluor bana maasa mi ekleniyor yoksa diyelim ki 5bin tl yatti onun icinde dogalgaz kira elektrik su mu var ayrica mi veriliyor.siz biliyor gibisiniz

Merhaba ben anlamadim.simdi esime de sordugumda size syledigim seyleri soyluor bana maasa mi ekleniyor yoksa diyelim ki 5bin tl yatti onun icinde dogalgaz kira elektrik su mu var ayrica mi veriliyor.siz biliyor gibisiniz

canım sağlık ocakları devlet kurumlarıdır, doktorlarda orada görevli memurlardır, oranın giderleri devlet tarafından karşılanır.
doktorlar ödemeyi yaparlar ancak muhasebe servisi ödedikleri miktarı maaşlarına ekler. yani kısaca maaşından eksilme olmaz.
ama eviniz lojmandaysa, düşük miktarda lojman kirası kesilebilir.
tatlım kocanla aranı bozmak istemem ama benim bildiğim mevzuat bu şekilde.

canım olay eşinde bitiyor. eşinle aynı tatlı dille konuş. sen de yükü hafifleticem diye ezilme. madem yemekler yeniyor, fazladan herşey alınıyor, kredilerde ödenir. ne uğraşıyorsun.

canım sağlık ocakları devlet kurumlarıdır, doktorlarda orada görevli memurlardır, oranın giderleri devlet tarafından karşılanır.
doktorlar ödemeyi yaparlar ancak muhasebe servisi ödedikleri miktarı maaşlarına ekler. yani kısaca maaşından eksilme olmaz.
ama eviniz lojmandaysa, düşük miktarda lojman kirası kesilebilir.
tatlım kocanla aranı bozmak istemem ama benim bildiğim mevzuat bu şekilde.

Acikcasi kocama bu konulari sormuyorum soramiyorum..

Back