ODTÜ'de 28 yıldır düzenlenen bahar şenliği iptal edildi

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.915
63.667
ODTÜ ’de 28 yıldır düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği iptal edildi. Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından düzenlenen ve her yıl dört gün süren şenliğin, “aşırı alkol tüketimi, ODTÜ dışından katılım, çevre kirliliği, alt yapı problemleri” gerekçeleriyle üniversite yönetimi tarafından iki güne indirilmesi istendi. Bunu kabul etmeyen UGT, 5 bin bireysel, 78 topluluk dilekçesi topladı; ancak rektörlük şenliğin iki yapılması ısrarını sürdü.

Rektörlüğün şenlik organizasyonunu çözümsüzlüğe sürüklediğini savunan UGT Başkanı Emre Kara, “Şenliğin iptal edilmesi için ellerinden geleni yaptılar. Yönetim, binlerce imzayı yok saydı” dedi.

Rektör Ahmet Acar ise bahar şenliğinin amacının dışına çıktığını belirterek, “Bu şenlik üniversite üzerinde ciddi bir yük oluşturuyor. Aşırı alkol tüketimi sonucunda yaralanmalar, sakatlanmalar yaşanıyor, dışardan da katılım olduğu için güvenlik önlemlerimiz yetersiz kalıyordu. Şenlik bu haliyle ODTÜ’lülerin de istemediği bir şekle büründü” dedi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/odtude_28_yildir_duzenlenen_bahar_senligi_iptal_edildi-1344578

Son düzenleme:
darısı yeditepenin başına

Alkol ve uyuşturucu işin içinde varsa iyi olmuş birde pislik ardından bırakacaklardı sonra kızlarıda taciz ederlerdi

Yapmayın allah aşkına. Gerçek sebebin bu olduğuna inanıyor musunuz? Tek sebep odtünün muhalif olmasıdır.
Ayrıca şimdiye kadar odtü'de bir kızın taciz edildiğini duymadım, görmedim.. Siz gördünüz mü?

Minnak sen yapma bari. Üniversite şenlikleri güzeldir, sosyalleşilir, eğlenilir. Devam zorunluluğu da yok. İstemeyen gitmeyebilir. Ama şenliklerin iptal edilmesi gitmek isteyen kesimin hakkının yenmesidir.
canım odtünün şenliklerini bilmem üniversite şenliklerine karşı değilim hatta severim lakin yeditepede şahit olduklarımı söylemeye dilim varmıyor öyle şenlik olacaksa hiç olmaması daha iyi . müzik eğlence kafa dağıtma tabiki olacaktır karşı çıkmam ama uçlarda yaşanan olaylar varsa da müdehale edilmeli

Uçlarda yaşayan seni buna dahil ediyor mu? Hayır. İstemeyenleri dahil ediyor mu? Yine hayır. O zaman başkalarının uç yaşantılarına karışmaya ne hakkımız var?
İotal etmek ya da müdahale etmek falan değil de şenlikler sadece öğrencilere özel olsun isterim ben de. Bildiğim kadarıyla dışardan katılım serbest bütün üniversitelerde. Onlar engellenmeli.

kastetmeye çalıştığım uçlarda yaşayan insanlar değil orada yapılan pislikler hayatım dışarıdan gelecek adam da gelemeyecek artı üniversitenin adını da lekeliyorlar anladın mı gitmek isteyen insan da gidemiyor festivalleri herkes bili elbet uçlarda yaşayanlar vardır ben buna karşı değilim ki anlatmaya çalıştığım suça giren şeylerin yapıldığı ortamın oluşması insanların rahatça eğlenmesine engel oluyorlar demek istediğim bu .adam akıllı konserler olsun ama ortam düzgün olsun gönül rahatlığıyla gidilebilinsin

Aynı görüşteyiz. Ama iptal etmek çözüm değil öyle değil mi?

Boyle festivallerde cok calistim zamaninda bogazicinden odtuye hacettepeye koc da bilkende hacettepede eylemciler linc bile edeceklerdi bizi cok seviyeli guzel gecen festivaller gordum.basinda kocla bogazicininki geliyor.Ama pislik alkol sevismeler neler neler sahid oldum standimizin yanina gelip cis yapanlar oldu.O yuzden alkolde bi sinirlama yapilmaliydi.Gencler inanilmaz sapitiyorlar.Boynu boyazi gogsu mosmor gezen kizlar gordum utandm kendi adima.

sevgilim odtulu kislar
onun deyimine gore
cimlerde beraber olanlar sevisen opusenler vs o kadar cok oluyormus ki ve yrica cok icip cosanlar gercekten bu sebeple iptal edilmis
yani elbette odtunun politika sebebiylr bazi durumlarda engellenmeye calisildigi bariz ama bunda sebep o degil dogrusu:)
Bi de disaridan katilim da cok evet dogrusu en az odtulu kadar disaridan ogrenci geliyor..

Sizinle sevişmedikleri, sizin boynunuzu göğsünüzü morartmadıkları sürece sıkıntı yok bence. Ki ne ben gördüm ne eşim görmüş böyle bir durum. Bunları görenler de ne hikmetse şenliklerden hoşlanmayanlar. Bize görünmüyorlar herhalde.

Ahlak diye bisey var olannn insanda tabi toplum icinda aykiri olan seyden rahatsiz olurum.Siz olmuyor olabilirsiniz.

Eşim odtülü. 15-16 senedir katılmış şenliklere son 6-7 senedir de birlikte katılıyoruz. İkimiz de çimlerde sevişen kimse görmedik. Öpüşüp koklaşanlar var tabiki. Bu kadar korkmayın birbirine sarılmış gençlerden. Sevgiden, sevmekten bu kadar korkmanıza gerek yok. Size zarar verecek olanlar onlar değil, o şenlikleri yasaklayan sevgisiz zihniyet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…