ODTÜ'de 28 yıldır düzenlenen bahar şenliği iptal edildi

Simdi efendim, bende nacizane fikrimi söylemek istiyorum.
Bahar senlikleri, üniversite ve tabiki genclik, konu bu.
Toplum herhalde orada nakis yapan kizlar ile dikis yapan erkek beklemiyorlar. Tabiki eglencede olacak, alkolde olacak, dansda olacak, öpüsmede olacak. Neden bu kadar cok korkuluyor bu durumdan anlamiyorum.
Bana bir fikrayi anlatti, bilse babasi annesine ne yapmis herhalde babasini vururmuydu, gibi birseydi.
Yahu korkmayin sevmekten, sevismekten, sevgiden, askdan, özgürlükten, barisdan, ayni olmaktan, mutluluktan, cosmaktan, eglenmekten, genclikten !!!
Birakin onlar kendi hatalariyla herseyi anlasinlar. Sizler yasak koydukca daha cok tacizler,tecavüzler, ölümler, saklanmis kimlikler olacaklar...
Zaten akli basinda insanlar herhaldeki öpmeninde, icmeninde sinirini bilecek, sen ona o siniri koyma. Sen koyarsan ters tepki yapar.
Iran`da alkol vs. yasak ama en cokda orada gizlice alkol iciliyor ve esrar kullaniliyor, hadi bakalim buradan yak. :KK14:
Yani sunu demek istiyorum, yasaklaninca veya iptal edilince o olay orada buhar olup kaybolmuyor. Icen yine icecek, sevisen yine sevisecek. Illaki bir youlunu bulacak.

Simdi efendim, bende nacizane fikrimi söylemek istiyorum.
Bahar senlikleri, üniversite ve tabiki genclik, konu bu.
Toplum herhalde orada nakis yapan kizlar ile dikis yapan erkek beklemiyorlar. Tabiki eglencede olacak, alkolde olacak, dansda olacak, öpüsmede olacak. Neden bu kadar cok korkuluyor bu durumdan anlamiyorum.
Bana bir fikrayi anlatti, bilse babasi annesine ne yapmis herhalde babasini vururmuydu, gibi birseydi.
Yahu korkmayin sevmekten, sevismekten, sevgiden, askdan, özgürlükten, barisdan, ayni olmaktan, mutluluktan, cosmaktan, eglenmekten, genclikten !!!
Birakin onlar kendi hatalariyla herseyi anlasinlar. Sizler yasak koydukca daha cok tacizler,tecavüzler, ölümler, saklanmis kimlikler olacaklar...
Zaten akli basinda insanlar herhaldeki öpmeninde, icmeninde sinirini bilecek, sen ona o siniri koyma. Sen koyarsan ters tepki yapar.
Iran`da alkol vs. yasak ama en cokda orada gizlice alkol iciliyor ve esrar kullaniliyor, hadi bakalim buradan yak. :KK14:
Yani sunu demek istiyorum, yasaklaninca veya iptal edilince o olay orada buhar olup kaybolmuyor. Icen yine icecek, sevisen yine sevisecek. Illaki bir youlunu bulacak.

Yok efendim biz milletçe korkarız bunlardan.
Sokakta karısını sevgilisini döven adamı elimizde çekirdekle izleriz öpüşen gençleri uyarırız. Komşumuz karısını dövse ah vah eder tv izlemeye devam ederiz, yan daireden sevişme sesi gelse kapılarına dayanırız. Ufacık kızların bale yapmasından korkar yasaklar, devletin resmi sevişme şeklini belirleriz. Zina zina diye kendimizi yırtar muta nikahı kıyıp seks işçileriyle birlikte olan kodamanların sırtını sıvazlarız. Bu bağlamda üniversite şenliklerini de yasaklarız gençlerin boynuna ilmeği de geçiririz.

Dışarıdan katılımlar yasaklanmalı.

Odtü de okuyan bir genç zaten sevişmek istese , alkol almak istese fırsat yaratacak kapasiteye sahip ve hepsinin ''senlikler baslasın da sevişelim'' diye bekledğini hiç sanmıyorum. şenlik zamanı boynu mor gezmeyi dert etmeyen başka zaman da dert etmeyecektir..

Şenlikler olaylı geçebiliyor ama bunun büyük çoğunlugunu dışarıdan katılanlar gerçekleştiriyor. Zaten öğrencilere sıra dahi gelmiyor alana girmek için

bencede dışarıdan öğrencisi olmadığı, üniye yabancılar girmemesi gerek

aynen katılıyorum:) sonuna kadar
ama bana söylenen gerekçesini söyledim diye hemen bana tavır alındı halen anlayamadım anlatamadım şaka gibi:)

Ne rektörlüğün açıkladığı gerekçe bu, ne UGT'nin iddia ettiği.

Siz de kendi deneyimlemediğiniz bir şeyi yıllarını o okulda geçirmiş insanlara gerekçe olarak sunarsanız tepki almanız normal.

Çevre kirliliği, aşırı alkol tüketimi, sağlık ve güvenlik sorunları bildirilen gerekçeler.

Ancak 2 güne düşürülmek istenmesi bunların hiçbirini engellemiyor hatta arttırıyor.

UGT de 2 günde standlardan kazandığı para masrafları karşılamadığı için tamamen iptal etti.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak doğru değil.

Bir de rica ediyorum fikir alışverişi şeklinde konuşalım, ''Ay sanki ben iptal ettim...'' şeklinde değil. Bu yararlı bir yöntem değil, forumu chat odasına çeviriyor.

Üniversite bir insana sadece eğitim değil aynı zamanda bir vizyon vermelidir, sosyalleşmesini sağlamalıdır, bir hayat görüşü kazandırmalıdır. En azından kazanmak isteyene bir fırsat sunmalıdır.

Yolsuzluğu, hırsızlığı, yalan söylemeyi, sözünde durmamayı, çıkarcılığı, kadına/çocuğa şiddeti bir şekilde hoş görebilip öpüşmenin, sevişmenin, eğlenmenin adını ahlaksızlık koyan fantastik halkımız için Odtü gibi eğitim dışı misyonlarını da yerine getirebilen üniversiteler fazla gerçekten.

O değil de, öğrenci topluluklarının, ugt nin de olduğu barakalar bir ara yıkılacaktı, öyle bir girişimde bulunulmuştu.
Barakalar duruyor mu?
Zaten duruyorsa şenliğin iptalini anlarım.:KK45:

Ne rektörlüğün açıkladığı gerekçe bu, ne UGT'nin iddia ettiği.

Siz de kendi deneyimlemediğiniz bir şeyi yıllarını o okulda geçirmiş insanlara gerekçe olarak sunarsanız tepki almanız normal.

Çevre kirliliği, aşırı alkol tüketimi, sağlık ve güvenlik sorunları bildirilen gerekçeler.

Ancak 2 güne düşürülmek istenmesi bunların hiçbirini engellemiyor hatta arttırıyor.

UGT de 2 günde standlardan kazandığı para masrafları karşılamadığı için tamamen iptal etti.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak doğru değil.

Bir de rica ediyorum fikir alışverişi şeklinde konuşalım, ''Ay sanki ben iptal ettim...'' şeklinde değil. Bu yararlı bir yöntem değil, forumu chat odasına çeviriyor.
peki ben size mi sordum ???????????????????
konu kapandı gitti demi
uzatmayın yahu ne bu böyle
karşıdakini aşağılayarak prim mi yapmaya çalışıyorsunz ikiniz de??
konuşmuyorum bile ...bir şey anlatmıyorum konu kapansın diye espriye vurmuşum
onu bile gelip yazmışsınız saçma sapan
bu kadar akıl size fazla canım
herkese dağıtın evet..
Hasbinallah!!!

Ne kadar güzel şeyleri savunmuşsunuz ne hoş.uluorta sevişmeyi kınayanı sevgi yoksunu yapmışsınız .alkolden kendini kaybedenleri ,kanı deli gençlik yapmışsınız.Allah aşkına peki nereye gidiyor bu gençlik.sapkınlıklar uyuşturucu alkol.acaba bunları yapan kendi çocuklarınız olsada tepkiniz böylemi olurdu..seviş kızım çimlerde sevgi güzeldir.ayy noldu boynun morarmış .seviştim anne şenliklerde, ooo maşşallah maşşallah mı diyeceksiniz.demekki bu tarz taşkınlıklar yaşandığı için iptal edilmiş ne güzel.adam gibi kutlama yapmayı bilmiyorlarsa itiraz etmeyecekler..dilediğiniz kadar aksi yönde mesaj yazabilirsiniz .ben fikrimi yazdım nokta....

Ne kadar güzel şeyleri savunmuşsunuz ne hoş.uluorta sevişmeyi kınayanı sevgi yoksunu yapmışsınız .alkolden kendini kaybedenleri ,kanı deli gençlik yapmışsınız.Allah aşkına peki nereye gidiyor bu gençlik.sapkınlıklar uyuşturucu alkol.acaba bunları yapan kendi çocuklarınız olsada tepkiniz böylemi olurdu..seviş kızım çimlerde sevgi güzeldir.ayy noldu boynun morarmış .seviştim anne şenliklerde, ooo maşşallah maşşallah mı diyeceksiniz.demekki bu tarz taşkınlıklar yaşandığı için iptal edilmiş ne güzel.adam gibi kutlama yapmayı bilmiyorlarsa itiraz etmeyecekler..dilediğiniz kadar aksi yönde mesaj yazabilirsiniz .ben fikrimi yazdım nokta....

Malesef bu dediklerinin yalnızca ünv. de olmuyor kafamızı nereye çevirsek butarz durumlarla karşılaşıyoruz. ha ulu orta sevişmeyi alkol almayı alkışlamıyor zaten kimse. ama zaten o ortam oluyorsa (sevişme) görmek istemeyen gitmez. ayrıca bu tü kaka ODTÜlüler 2015 'temi sevişmeyi öğrendiler , alkolle tanıştılar.. Allah aşkına yazdıklarınız kısmen doğru ama olan orda sevişgenlerin olması değil anlayın lütfen..

Malesef bu dediklerinin yalnızca ünv. de olmuyor kafamızı nereye çevirsek butarz durumlarla karşılaşıyoruz. ha ulu orta sevişmeyi alkol almayı alkışlamıyor zaten kimse. ama zaten o ortam oluyorsa (sevişme) görmek istemeyen gitmez. ayrıca bu tü kaka ODTÜlüler 2015 'temi sevişmeyi öğrendiler , alkolle tanıştılar.. Allah aşkına yazdıklarınız kısmen doğru ama olan orda sevişgenlerin olması değil anlayın lütfen..
Vallahi benim derdim ne odtü ne üniversiteliler benim derdim gençlerin durumu.bu sokakta da olsa aynı .okulda da veya umuma açık herhangi bir yerde..bizde üniversiteli olduk.kendi çabamızla geçinmeye çalıştık .babamızın parasıyla alkol alıp orda burda sabahlamadık.sabahladığımız tek geceler sınav geceleriydi.tek amacımız başarı ile okulu bitirmekti.elbette aktivitelerimiz oluyordu.piknikler geziler.ne bileyim biz top oynar ip atlar müzik dinlerdik.bizmi çok masumduk şimdiki gençler çok mu modern anlamadım.bizim türk aile yapımıza ters.yani amerikalılar gibi yaşama arzusu neden..

Erkeklerdeki 'Bunu yapan anan bacın olsa yine aynı mı düşünürdün delikanlı?' lafının kadınlardaki tezahürü 'orada kız çocuğun olsa nasıl olurdu?' şeklinde oluyormuş demek.

Kusura bakmayın ama sorun sevişgenler ve çocuklarınızın namusuysa bunun sonu yok. Okullardaki haremlik selamlık uygulamaya kadar gider. Çocuğa ahlakı aile verir, 20li yaşlarına gelmiş birini ne kadar uzak tutmaya çalışsan da o yine istediğini yapar yani. He göz önünde yapmaz, gizli saklı yapar başını dertlere sokar, erkek şiddetine maruz kalır, tehdit edilir vs. Bu başka bir konu. Çözümü de üniversite şenliklerinin iptalinde değil Türk aile yapısında.

Bir de daha önce de denmiş sanki millet alkol alıp sevişmek için şenlikleri bekliyor. Odtülü zaten sürekli kampüs içinde. Böyle bir grup varsa bile dışarıdan gelenlerden oluşuyordur. Bunun için bi düzenleme yapılabilir.

Böyle haberlerle üniversitenin adını lekeliyorlar halkın gözünde. Millet sanıyor ki oranın öğrencisi sürekli anarşizm peşinde, alkol alıp alıp çimlere yayılıyorlar, sonra kalkıp polisle çatışıyorlar. Odtüyü kazanmak kolay olmadığı gibi mezun olmakta kolay değil. Yok öyle bi dünya yani.

Erkeklerdeki 'Bunu yapan anan bacın olsa yine aynı mı düşünürdün delikanlı?' lafının kadınlardaki tezahürü 'orada kız çocuğun olsa nasıl olurdu?' şeklinde oluyormuş demek.

Kusura bakmayın ama sorun sevişgenler ve çocuklarınızın namusuysa bunun sonu yok. Okullardaki haremlik selamlık uygulamaya kadar gider. Çocuğa ahlakı aile verir, 20li yaşlarına gelmiş birini ne kadar uzak tutmaya çalışsan da o yine istediğini yapar yani. He göz önünde yapmaz, gizli saklı yapar başını dertlere sokar, erkek şiddetine maruz kalır, tehdit edilir vs. Bu başka bir konu. Çözümü de üniversite şenliklerinin iptalinde değil Türk aile yapısında.

Bir de daha önce de denmiş sanki millet alkol alıp sevişmek için şenlikleri bekliyor. Odtülü zaten sürekli kampüs içinde. Böyle bir grup varsa bile dışarıdan gelenlerden oluşuyordur. Bunun için bi düzenleme yapılabilir.

Böyle haberlerle üniversitenin adını lekeliyorlar halkın gözünde. Millet sanıyor ki oranın öğrencisi sürekli anarşizm peşinde, alkol alıp alıp çimlere yayılıyorlar, sonra kalkıp polisle çatışıyorlar. Odtüyü kazanmak kolay olmadığı gibi mezun olmakta kolay değil. Yok öyle bi dünya yani.
Yasaklayarak değil öğreterek yetiştirmek gerek

Yasaklayarak değil öğreterek yetiştirmek gerek

Kesinlikle demek istediğim buydu. Kız/erkek çocuğuna özsaygıyı, başkasının haklarını gaspetmemeyi, özgürlüğünün sınırlarını çocuk yaşta aşılarsın. Hayatını yönlendireceğin yaşlar bellidir. Yasakladıkça yasaklar daha çekici gelir her zaman.

şu içenlere sevişenlere taktığınız kadar sokaklarda dilenen çocuklara biraz kafayı taksaydınız belki şimdi daha farklı bir ülkede yaşıyor olurduk.. eğer 18 yaşını geçmiş gençlerin özgür iradeleriyle seks yapması size sokakta 3 kuruş için dilenen çocuklardan daha utanılacak bir şey olarak geliyorsa tekrar bir sorgulayın kendinizi..

X