• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları ödev yapmayan derse katılmayan oğlum ACİL yardımlarınıza ihtiyacım var

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
öncelikle herkeze merhaba
oğlum 4. sınıfa gidiyo sınıfta öğretmenin yazdırdığı şeylerin yarısını yada hepsini defterine yazmıyo her gün defterlerine bakıyorum yazması gereken yeri boş bırakmış yazmamış yada yarım ını yazmış oğlumla bu konu hakkında çok konuştum çok uyardım güzel bir şekilde anlattım kızarak anlattım bağırdım ceza verdim her yolu denedim genede düzelmiyo
ödevlerini yaptıramıyorum çok zor ottutturuyorum dersin başına bakmazsam ya yapmıyo yaptım diyo yada eksik yapıyo yada yanlış yapıyo
aslında çok zeki herşeyi kafası alıyo ama nedense ders yapmak istemiyo
geçen sene babası ağır bi kaza geçirdi bu senede okullar açılmadan 1 hafta önce ameliyat oldu babası 1 senedir ağır bir şekilde rahatsız acaba babasının durumumu etkiledi diye düşünüyorum ama inanın elimden geleni yaptım etkilenmemesi için zaten geçen sene oğlumun psikolojisiyle uğraştım devamlı öğretmeniyle diyalok içindeyim
öğretmenide çok akıllı olduğunu biraz çaba gösterse çok iyi olacağını söylüyo ama ben ne kadar uğreşsamda oğluma ders sorumluluğunu öğretemedim
nolur bana yardım edin ne yapmam gerekiyo nasıl davranmalıyım inanın her şeyi denedim olmuyo

Sevgili lolo ,acil öncelikle okulunuzun rehberlik servisiyle görüşün.
ıstanbul da ulaşacağınız imkanlar daha olumludur.Bir çocuk ergen psikiyatristine gitmenizi öneririm.
Çocuğunuzun durumunu izah edersiniz.
Sevgiler..kolay gelsin.

Sevgili lolo ,acil öncelikle okulunuzun rehberlik servisiyle görüşün.
İstanbul da ulaşacağınız imkanlar daha olumludur.Bir çocuk ergen psikiyatristine gitmenizi öneririm.
Çocuğunuzun durumunu izah edersiniz.
Sevgiler..kolay gelsin.

arkadaşa katılıyorum destek alman şart çocukla sen tek başınamı konuşuyorsun babasıda konuşsun belkı babasını daha iyi dinler

malesef rehberlik öğretmenimizde iş yok hiç bişey yapmıyo
psikiyatriste gidebilirim ama
önerilerin için teşekkür ederim

Üniversite hastanelerinin psikiyatri bölümüne başvurmanızı tavsiye ederim.Belki çocuğunuzun psikiyatriste değil de psikoloğa ihtiyacı vardır.Buralarda her iki dal da birbiri ile koordineli çalışıyor.

Anadolu yakasında iseniz Marmara Ünv.'sine; Avrupa yakasında iseniz Çapa Tıp'a gidebilirsiniz.....

lunapiena verdiğin bilgiye teşekkür ederim
oğlumun bence biraz disipline ihtiyacı var
giderbilirim dedim ama şu sıralar imkanı yok eşimin durumundan sebep zaten hastaneden çıkmıyorum okul ev derken hiç vaktim yok şu sıra
oğluma dikkat ettimde galiba şu son bir senedir çok ilgisiz bıraktım oğlumu
görümcemde kaldığı süre içinde görümcemin oğlunun bazı huylarını aldığını farkettim
artık oğlumun yanındayım ve ona daha fazla zaman ayırdıkça daha iyi olabildiğini görüyorum ama iyi bir düzene ihtiyacımız var.
benimde ruh halim normal değil bu bir senedir öyle şeyler yaşadımki tahammül sınırım öyle aşılmış durumdaki bazen oğluma yanlış örnek olabiliyorum
herşey yoluna giirdikçe bunları daha iyi anlamaya başladım
şu ara rehberlik öğretmenine biraz fazla uğrayıp oğlumla ilgilenmesini sağlamaya çalışcam
çok ilgisiz rehberlik öğretmenimiz. belki üzerine biraz daha düşmem lazım

lunapiena verdiğin bilgiye teşekkür ederim
oğlumun bence biraz disipline ihtiyacı var
giderbilirim dedim ama şu sıralar imkanı yok eşimin durumundan sebep zaten hastaneden çıkmıyorum okul ev derken hiç vaktim yok şu sıra
oğluma dikkat ettimde galiba şu son bir senedir çok ilgisiz bıraktım oğlumu
görümcemde kaldığı süre içinde görümcemin oğlunun bazı huylarını aldığını farkettim
artık oğlumun yanındayım ve ona daha fazla zaman ayırdıkça daha iyi olabildiğini görüyorum ama iyi bir düzene ihtiyacımız var.
benimde ruh halim normal değil bu bir senedir öyle şeyler yaşadımki tahammül sınırım öyle aşılmış durumdaki bazen oğluma yanlış örnek olabiliyorum
herşey yoluna giirdikçe bunları daha iyi anlamaya başladım
şu ara rehberlik öğretmenine biraz fazla uğrayıp oğlumla ilgilenmesini sağlamaya çalışcam
çok ilgisiz rehberlik öğretmenimiz. belki üzerine biraz daha düşmem lazım

Sevgili lolo,eşin için öncelikle çok geçmiş olsun..Yaşadıkların hiç kolay şeyler değil eminim.Allah yardımcın olsun.Ama sanıyorum bazı şeyler yoluna girmiş artık.Okuyunca inan çok mutlu oldum...
Oğlunun durumu konusunda da bir çok şeyin farkına varman,öz eleştri yapabilmen nekadar güzel.Bu şekilde,sonuca varabilmek için çok büyük bir adım atmışsın zaten..

Çok belli etmeseler bile çocuklar bozulan düzenden,yaşanan hastalık veya başka bir olumsuz durumdan çok etkileniyorlar.Ama inan onlar,doğru taktik ve yaklaşımlarla kendilerini biz büyüklerden çok daha kolay toparlanabiliyorlar.Ne mutlu oğluna ki senin gibi fedakar ve içinde bulunduğu duruma rağmen onu bu kadar çok düşünen bir anneye sahip...Kolaylıklar diliyorum...a.s.

(Sevgili lolo bir de bilmiyorum danıştın mı ama sitemizin psikoloji bölümündeki uzmanımız Dr.Meltem hanım da yaşadığın çıkmazlarda sana mutlaka yardımcı olacaktır.Aklıma gelmişken yazayım dedim...)

cocugunuzda dikkat eksikliği hiperaktivite yada benzeri bir şey olabilir yakınınızda ram varsa bir götürün derim
kaldı ki sizin problemlerinizden tahmininizden cok daha fazla etkilenir cocuk
ödevlerini birlikte eglenerek ödüllendirerek yapmayı deneyin ögretmeninden de yardım isteyin
zeki ögrencileri derse adapte etmek zordur cabuk sıkılırlar ögretmen ve sizin ortak calışmanız gerekiyor

gonca hanım oğlumla diyoloğum iyi oğlumla konuşa biliyoruz dertleşiyoruz sıkıntılarımızı birlikte paylaşıyoruz oğlum çok akıllı çok olgun bi yapıya sahip
ödevlerini beraber yaptığımız zaman çok mutlu oluyo çokta güzel yapıyo fakat ben herzaman onunla olamıyorum
ödevlerini artık alıyo ödev konusunda eksik ödev söylediği oluyo bu konuda ödevini oğlumun yanında arkadaşlarına soruyorum oğlumu üzmeden tabi o da ödev konusunda daha dikkatli olmaya başladı
öğretmeniyle devamlı diyalok halindeyim öğretmende yeteri kadar tevazu gösteriyo zaten
arkadaşlarına vuruyodu bu huyunuda bıraktı
tek sorunumuuz ödev yapmak kaldı ve bazen ruh durumuna göre davranışları çok farklı oluyo
mesela
daha önce hiç vermediği tepkiler veriyo acaba ön ergenlikmi diye düşünmeden edemiyorum
oğlumla çok konuşuyorum sohbet edebiliyoruz sevdiğimiz yada hoşlanmadığımız şeylerden bahsediyoruz dertleşiyoruz
oğlumun bu huyları çok hoşuma gidiyo
neden ders yapmak istemediğini soruyorum canım istemiyo çok sıkılıyorum ders yaparken diyo

sırf ders yapması eğlenceli olsun diye yazı tahtası aldım
problemlerini falan çözsün diye dersten sonrada oyun oynarız diyorum ben varsam yanında hevesle yapıyo ama her zaman yanında olamıyorum istiyorumki ödevleri onun aklında olsun ödevini yapmayı unutmasın sorumluluklarına sahip çıksın istiyorum
ayrıca yorumunuza teşekkür ederim

Sevgili lolo,eşin için öncelikle çok geçmiş olsun..Yaşadıkların hiç kolay şeyler değil eminim.Allah yardımcın olsun.Ama sanıyorum bazı şeyler yoluna girmiş artık.Okuyunca inan çok mutlu oldum...
Oğlunun durumu konusunda da bir çok şeyin farkına varman,öz eleştri yapabilmen nekadar güzel.Bu şekilde,sonuca varabilmek için çok büyük bir adım atmışsın zaten..

Çok belli etmeseler bile çocuklar bozulan düzenden,yaşanan hastalık veya başka bir olumsuz durumdan çok etkileniyorlar.Ama inan onlar,doğru taktik ve yaklaşımlarla kendilerini biz büyüklerden çok daha kolay toparlanabiliyorlar.Ne mutlu oğluna ki senin gibi fedakar ve içinde bulunduğu duruma rağmen onu bu kadar çok düşünen bir anneye sahip...Kolaylıklar diliyorum...a.s.

(Sevgili lolo bir de bilmiyorum danıştın mı ama sitemizin psikoloji bölümündeki uzmanımız Dr.Meltem hanım da yaşadığın çıkmazlarda sana mutlaka yardımcı olacaktır.Aklıma gelmişken yazayım dedim...)

arkadaşca verdiğiniz desteğe çok sevindim açıkçası
evet benim hatalarım oluyo olmuyo değil sizinde dediğiniz gibi hatalarımızın farkına varabilmek çok önemli
yanlışlarımı görüyorum ve düzeltmek için elimden gelenin fazlasını yapıcam oğlum için önce kendi hatalarımı düzeltmeye başlıcam işe sonrada oğlumun sorunlarına tarafsız bakıp ne yapabileceğime karar vericem
ailece çok yıprandık oğlumu ne kadar korumaya çalışsamda bu durumdan koruyamadım etkilenmemesi için herşeyi yaptım
belkide oğlum onu yanlız bıraktığımız günlerin acısını çıkartmak istiyo bizden
biz yokken oğlum çok yıprandı
şükürki o günler geçti
şu an herşey tamamen yolunda olmasada en azından evimizdeyiz
ve oğlumun yanındayım

ayrıca önerin için teşekkür ederim dr hanımı biliyorum soru sora bilirim ama yardım almam gerektiğini söyleyeceğine eminim ve şu arada imkanı yok .
ilgin için tekrar teşekkür ederim

lolo hanım ;
selamlar, ben ogretmenım bu bızım ogrencılerde genel olarak yasadıgımız bır sorundur. bazen anne ve babasının sozlerı ve dıktelerı cocuk ıcın daha ıtıcı olur ve tamamen ters teper. bu ısı en ıyı cozebılcek kısı bır ders kocudur. gunde ıkı saat cocukla zaman gecırır ona arkadsca davranarak bıraz oynarak bıraz konusarak odevlerını yaptırır kendını sevdırır ve cocuk bı sure onun demesıne gerek kalmadan odevlerını zamanında yapar koc eve geldıgınde kontrollerını yapar cocukla konusur bunun ıcın ıhtıyacınız olan ıyı bır ogretmen ya da cocukları seven ve onlarla paylasımdan hoslanan bır unıversıte ogrencısı olabılır.

öğretmen hanım verdiğiniz öneriye teşekkür ederim
çevremde tanıdığım bir öğretmen yok fakat üniversite mezunuda yok tanıdığım ücretli almayada gücüm yok lise mezunu birini bulsam haftada 1 kere liseye giden öğrenciyle çalışsa uygun olurmu acaba

bide ders yaptırırken nasıl davranmalıyım ders yapmak istemediğini söylediğinde nasıl tepki vermeliyim acaba

Back
X