ödenmeyen altınlar

hah o zaman sorun para değil demeyin...basbaya sorun para,ama maddiyatçı değilim diye göstermek için sorun miktar değil diyorsunuz. eşim atandı dediğinize göre eşiniz memur,yazın ev almayı düşündüğünüze göre de 1000 tl den kat kat fazla paranız vardır...
1000 tl için değdimi yani huzurunuzu bozmaya?
ama doğru ya sorun para değil düşüncesizlikleriydi:)
bu arada siz çalışıyormusunuz?

Can sıkıcı bi durum tabi;
Paranın miktarı şöyle önemli;eşinizin ailesi,kardeşleri falan,
siz evlenirken durumu olan-olmayan kardeşleri,durumu olmasa da
şu mantıkta olmayan anne babası''yetişkin evlatlarımız var,
muhakkak evlenecekler,iyi kötü bir birikim yapmak lazım ya da
durumumuz yok biz hiç bir şey yapamayız ama en azından kendi birikimlerini yapmalarına fırsat verelim''
dememişse,üstüne sorumluluklarını alamadıkları çocuklarının sorumluluklarını en büyük çocuklarına bırakmışlarsa,
onlar da ''ya bizim anne babamız destek olamadı bize ellerinde yoktu ama abimiz sağolsun eşinin takılarından alıp bize verdi,
şimdi işimiz,ödeme gücümüz var,abimizi eşine mahçup etmeyelim ödeyelim''demiyorsa...
Bu düşünceyi geçtim,üstüne yastık altı birikim yapıp kendine müslüman yaşıyorsa,hiç borcu yokmuşcasına rahat ve geniş davranıyorsa.
Değil 1000 lira 100 lira bile kafaya takılır bu durumda.
Üstelik bu durum bilgim dışında olmuş,fikrimi almaya bile tenezzül edilmemişse
gaz vermek gibi olmasın ama bende hanımefendiliğimi bi köşeye bırakıp gereken herşeyi söylerdim.
Ve konu sahibinin eşinin ''suç bastırır''tavrı...
Kumanda fırlatmak ne demek ya,gizli saklı hiç edilen ortak takıların üstüne,
hakkını arayan eşine kumanda fırlatmak ne çeşit bir pişkinlik?
Haklısın arkadaşım sen konunda ama bu iş böyle çözüme ulaşır mı?onu bilemedim.
Şimdi paradan,ödenmemiş borçtan ve karşı tarafın rahatlığından ziyade,
eşinin şiddete eğilim gösteren kumanda fırlatma durumunu çözmek gerek.
Diğeri bir şekilde çözülür,öderlerse öderler,ödemezlerse de kendi değerlerini gösterirler.zaten durum parayı ödeyip ödememe sınırını aşmış,başka bi hâl almış.
Bundan sonra ki hayatınızda ona göre davranırsınız olur biter.

tamam ,ilk başta tabi ki eşime kızdım ama şu an eşimin altınları benden aldığını biliyor herkes. ve ona rağmen vermiyorlar o yüzden onlara kızıyorum ben de

Arkadaşım miktar ufak diye eşin ödünç değil temelli vermiş.
Sen şimdi eşine toz konduramadığın için krizlere giriyorsun.
Adamları zaten abileri okutmuş etmiş babaları gibi görüyorlardır onu
İnsna babasından borç alır mı 1000 lira gibi ufak bir rakamı.
vermem ne olacak diye düşünüyordur..
Size saygı duymayan eşiniz sorunu eşinizle çözün .

Bir kadının mehirini ondan alıp gizlice kardeşleri için harcayan eş hakkında denecek çok şey var ama banlanmama değmez..Lütfen böyle adamlar için ''Eşim iyi birisidir'' ibaresini kullanmayın.

Ne gadan pollyannasınız böyle :))

Ne gadan pollyannasınız böyle :))

Kumandayı fırlatmasının bile bir sebebi var ne kadar tatlı bir eş..
Demek ki aynı teraneyi dinlemek istemediğimiz zaman karşımızdakine ne bulursak fırlatabiliriz.
Bu erkekler şiddetten katiyen vazgemez böyle mazur gören kadınlar oldukça...

bence eşinizin kardeşlerine değil bizzat eşinize yöneltin öfkenizi.sizden habersiz hakkınız olan altınları almış (miktar hiç önemli değil)..bırakın altını falan sizin haberiniz olmadan iş çevirmiş aslında.bir de üstüne kumanda fırlatmış.bu adama nasıl güvenip de savunabiliyorsunuz?

Eşinizi savunmanıza ben de çok şaşırdım.Sizden habersiz altınları almış vermiş,e istiyorum ama umursamıyorlar olur mu öyle şey?
Bİr çeyrek altın ne kadar değerli bu zamanda,ki 7-8 tane aklım almıyor nasıl sizden habersiz vermiş!
Kardeşler deseniz diyecek laf bulamıyorum.
Ama burda göstermedikleri vefayı Allah katında ne şekilde öderler bilemiyorum.
Eşinizle bu huyu,tavırları hakkında güzel güzel konuşmanız lazım bence,vazgeçmeli korumacı,yardımcı abi rolünden.Ve ikiniz beraber altınlar kime verildyse istemelisiniz,eşiniz yanınızda olsun hatta siz söyleyin.çekinecek bişi yok bence,üzerinden az bir zaman geçmemiş 1.5 yıl sabır edip beklemek için yeterli.

Eşiniz size sormadan etmeden altınlarınızı ailesine veriyor siz ailesine kızıyorsunuz. Hatalı olan eşiniz kızmanız gereken tek kişi o.

hayrına verecek paranız yoksa vermeseymiş eşiniz.
hakikaten şaka gibisiniz,
burda tek suçlu eşiniz,ama siz hala eşinizi savunuyorsunuz.
bu konudada olayın geldiği nokta şu;

eşim beni çok sever,sayar,
eşimin kardeşleri o kadar cadı ki,kocamın bana haber vermeden benden aldığı altınları almayı kabul etmişler,
kocam beni o kadar sayar ve sever ki,kardeşlerine laf ettiğim için beni dövmedi bile,
sadece suratıma kumandayı fırlattı,
yüzüm kanadı ama olsun,
o beni çoooooooooook sever,
tek suçlu kardeşleri.............

borç borçtur. küçük büyük farketmez. ama eşiniz hibe ettiyse onlara verirken geri vermeyi o yüzden düşünmüyo olabilirler . biri öğretmen biri avukat fazlaca paralrı vardır. eşiniiz sizden gizli almış onlara vermiş ve bence borç dememiştir..

valla burda bi baştan sona hatalı varsa üzgünüm ama oda eşiniz..bi kere neden eşinden gizli evden altın veriyor?Bunun iki sebebi var.
1- ya size söylemeye bile gerek görmüyor..
2- onlar borcu geri ödediğinde yada kendi aldığında yerine koyup bişey çaktırmayacaktı.

Ayrıca ailenin kardeşlere verilen altınların sizin altınlarınız olduğunu bildiklerini yazmışsınız,peki gizlice alındığını bilerekmi almışlar?

Kardeşlere hiç bilenmeyin bence ağlayana meme vermezler hesabı olmuş sanırım,onlar şimdiye kadar yarı babaları gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına ve bunun bi geri dönüşü olmamasına alışmışlar anlaşılan ki eşinizin istemesine bile aldırış etmemişler.Eğer eşiniz altınları yarım ağızla istemediyse tabii..

Eşinizin kumanda fırlatmasına bişey demek istemiyorum çünkü banlanırım..
Sadece ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum,benzer bir olay benim başımada gelmişti.Olay sizden gizli gerçekleşti diye gizli kalması gerekmez bence,madem eşiniz bu işi beceremiyor ailenin içinde bigün x size benden haberlersiz altınlarımı(bak dikkat et altınlarımızı değil altınlarımı) vermiş ama aradan 1.5 yıl geçti sizi sıkıştırmamak için bekledim.Bizimde ihtiyacımız olacak yakın zamanda şimdiden haberiniz olsun yakında almam gerekicek de kestir at.Ne kendini ye bitir,nede insanlara bu rahatlığı sağla.Eşine gelince sen onun burnunu iyi bi sürt diyebiliyorum burda sadece..

şöyle bir ihtimal de olabilir mi?
kardeşleri aldıkları altınları geri ödediler, ama eşin bunu sana söylemedi..
ya başka birine verdi tekrar, ya da senden habersiz bir yerde muhafaza ediyor..olası ihtimaller

bu konu konuşulmadan açıklığa kavuşmaz
sen sormadan sana söyleyeceklerini düşünme bile

altınların üstüne soğuk bir bardak su için. giden gitmiş. ödeneceğine hiç ihtimal vermiyorum.
sanırım kardeşler alma ağacının altında yetişmişler.
ağbileri vermiş, onlar almış. hiç vermeye alışmamışlar ki...

benim tavsiyem, bu konuyu unutun. hırsız almış da gelmiyecekmiş gibi düşünün.

çeşitli bankalara yıllık kira ücretini sorun, size en uygun olan bankada adınıza bir kasa açın.
bundan sonra aldığınız altınları, yada biriktirdikleriniz kasaya koyun.
sizden gizli kimse kasaya gidip altınları alamaz.

eşiniz adınıza kasa olduğu için sitem ederse, örneği söylersiniz.

altınlarımızın büyük kısmını borçlarımızı kapatmak için kullandık
ortak karar verdik,eşim benden gizli böyle birşey yapsa tepkim büyük olurdu
yetmemiş gibi kumandayı atıp dudağının patlamasına sebep olmus umarım aklı basına gelir​

Haklısın ama aynı zamanda da haksızsın canım.

Adam yani kocanız, altınlarınızı çalmış(sizin malınızın, hakkı olmayan biri tarafından habersizce alınması, hatta başkasına verilmesinin meali), bir de üstüne sizi darp etmiş.

Altınları ister anasına babasına versin ister yoldan geçen birine, sonuçta çalan sizin eşiniz.

Siz kalkmış niye kardeşlerini, ailesini işin içine sokup muhatap alıyorsunuz ki? Derdiniz onların kötü bilinmesi mi?( yazının bir yerinde eşinizin onların nasıl insanlar olduklarını anlamasından bahsetmişsiniz).

Altınların hesabını soracağınız kişi eşiniz, kardeşleri değil. Siz kardeşlerine kendi isteğinizle mi altınları verdiniz de ne zaman geri vereceklerini soruyorsunuz?

O parayı eşiniz kardeşlerine hibe de edebilirdi, belki geri ödeme gereği duymuyorlar o yüzden. Ama bunlar sizi ilgilendirmiyor.

Sizin muhatabınız eşiniz, madem altınlarınızı istiyorsunuz, eşinize dava açın, gidin darp raporu alın. Hakkınızı eşinizden arayın, çünkü sizin hakkınızı yiyen o.

yemeye alışmışlar sanmıyorumki versinler siz alıp karşınıza konuşun canım eşinde onları haksız buluyoo sonuçta ve bu olay sıcağı sıcğına git de sizn yüzünzden birbrrmze girdik yeterr vs..

kumandayı sussun die fırlatmış anladığım kadarıyla olsun bunu bile yapmamalı...
şiddetin her türlüsüne karşıyım ben...

ha kumanda ha tokat... ilk ya da son..hiç farketmez...

eşi hem danışmıyo hem de şiddet uyguluyoo olduuu başkaa hattaa yiyelim dayağı oturalım...
hem suçlu hem güçlü olmuş arkadaşın kocası...
eşe danışmadan evden çöp çıkmaz... 6 yada 7 çeyrek farketmez...

kardeşe yardıma asla karşı deilim ben de kardeşime çok yardım ettim ama bana sorulup fikrim alınmalı...onay verirsem verilmeli...
konu sahibi kardeşlerin biraz da rahat davranışların müzdarip...
ben evde herşeyin hesabını yapioken karşı tarafın bencil olmasına elbette kızar konuşurdum yani..

boşver diyesim var.ama birdaha olmaması için tavır koyabilirsin.ama düşünki onlar senin kardeşlerinde olabilirdi.büyüğün küçüğe hep hakkı geçer.ha küçükler bilirmi? o kişiye göre değişir.iyilikten maraz doğduğuda görülmştür.istemiş kocanız vermiyorlarsa yapacak inanın bişey yok.ha keşke haberin olsaymış belki sen hibe etsen okadar koymazdı.ayrıca bakış açısı belkide kardeşleri diyordur biz onun yüzünden evimizden olduk o para bizim hakkımız? ha bu onları haklı yaparmı yapmaz.kötü bir haber vereyim o para size ödenmeyecek.tecrübeyle sabittir!

Sizin birbiriniz uzerinde haklariniz var esinizin sizden habersiz altinlarinizi vermesi kabul edilir sey degil bence ona hakkınızı helal etmediğinizi söyleyin bakalım ahiretini umursayacak mı biraz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…