Oda arkadaşımın çok düşüncesiz

Iste herkesin aynı olamayacağını ve bunu kabullenmeniz gerektiğini çözdüğünüz an mesele kalmayacak. Kimi 30 dkda hazırlanır kimi 10 dkda. Sonucta belki sizin de farkında olmadan yaptığınız hatalar vardır. Çok üstelemeyin bence

Teşekkür ederimm

Bu kadar nazlı iseniz üzgünüm ama bu hayat sizi çok üzer

Diğer kızların rahatsız olduğuna emin misiniz sizin kadar, sürekli onlarda rahatsız ama söyleyemiyorlar demişsiniz ama ben onların çok rahatsız olmadığını düşündüm. Aranızdaki ilişkiyi bilemem ama sanki sizle zitlasmamak adına diyorlar.
Ayrıca sabah hazırlanmak için telefon feneri aciyormus, keyfi de sayılmaz. Göz bandı takın sizde. Herkes ve tüm şartlar size uymaz. Herşey istediniz gibi olsun istiyorsanız eve ya da tek kişilik odaya çıkın. yukarıda bir arkadaş çok güze yazmış, temel şeylere uyuyorsa yeterli

10 yil yurtlarda kaldim. Hem de odalarimiz 8 kisilikti. Hem zorlu hem de guzel yillardi.
Oncelikle hepiniz toplanip kurallar hakkinda konusun. Bir yerde kural olmasa bile gorgudur bazi seyler. Odada uyuyan varken ses yapilmaz vs vs gibi. Bunlari bilmesi gerekiyor insanlarin.
Biz yurttayken gece 12de isik sonmek zorundaydi. Sabah da uyuyan varsa ses yapmadan hazirlanilirdi. Bu tarz kurallari bastan konusun.

Ben de kyk yurdunda kaldım. Keşke o günlere geri dönebilsem
Sen alt yatakta yatıyorsun sanırım. Pazardan 2 metrelik siyah bir kumaş kestiriyorsun ve kendine perde yapıyorsun.
Böylece senin sorunun çözülür. Üst ranzada yatanlara çare yok ama sen kendini rahatlat en azından.

Vala sen o kadar mızmız ve o baskıcı geldin ki muhtemelen diğer kızlar da sırf sen laf etme diye rahatsız olduklarını söylüyorlar.
Herkes sana ayak uyduramaz. Toplumda uyulması gereken kurallar vardır evet ama kimse bu kadar ince düşünmek zorunda değil.
Sen askeriyede komutan değilsin onlarda senin erlerin değil.
Bence biraz alttan almaya bak

Hayır aksine ilk onlar söyledi ben de onayladım ve dedim ki hrp ben uyaramam sizin de uyarmanız gerek siz de rahstsız oluyorsunuz aonucta ve onlar kızdan çekindikleri için masumane bir mesaj atmışlar haliyle kız da onları iplemedi. Öyle hissettirdiğim için üzgünüm ama ben hiç rahstsızlık vefdiğimi düşünmüyorum çünkü çok süşünceli davranıyorum. Mesela bir gün yutt gezisi oldu 8 de katılacak gerkes hazır olmalıydı. Ben de dün geceden kullancağım makyaj malzemelerini saç eşyalsrını kıyafetleri poşete koydum sabah hemen kalkıp ışığı açmadan giyindim banyoya gidip hazırlandım. Yani rahatsız olduğum konu sadece benim gibi düşünceli davranmaması. 3 yıldır yurtttayım sadece bu sene sorun yaşandı diğer seneler çok iyi anlaşırdık yinw de yoeum için twşekkür edeeim

Üniversiteye ilk başladığım sene sizin gibi düşüncesiz bi oda arkadaşım vardı. Onun devam zorunluluğu olmadığı için haftada 1 gün (o da belki) okula giderdi, ben de hergün saat 7 de uyanır okula giderdim. Hanımefendi benim alarm sesimden rahatsız olurdu, pardon da görünmeyen güçler tarafından uyandırılmayı mı beklemeliydim? Ve ben aptallık edip alarm sesini kapatıp sadece titreşim kurmuştum, şimdiki aklım olsa asla böyle bir şey yapmazdım, titreşimle uyanmayı umarak devamsızlık yapma riski almazdım (ki uyanamadığım çok oldu, sırf bencil oda arkadaşım alarm sesine uyanıyor diye?!?!)
Akşam saatlerinde asla sıcak su akmadığı için (herkesin yoğun kullanmasından dolayı) gece yatmaya yakın veya sabah duş almaya çalışırdım. Bu sefer saç kurutma makinesinden rahatsız olurdu, gece tuvalete kalkardım sifon sesine rahatsız olurdu, yani kısaca babasının yurduymuş gibi ona uymamı beklerdi.
Siz de aynı şekilde babanızın yurdu gibi kendi düzeninize uyulmasını bekliyorsunuz. Sabah hava karanlıkken uyanıp flaş yakıyor demişsiniz. Tabiki yakacak, hatta ışığı bile yakabilir. Yarasa mı bu kız? Pardon da 6 kişilik odada kalıyorsunuz herkesin farklı saatlerde farklı ihtiyaçları olabilir. Çok rahatsız oluyorsanız uyku bandı takarsınız. "Onun keyfi yüzünden uyku bandı takmak istemiyorum" demişsiniz. O da sizin keyfiniz yüzünden körkaranlıkta okula hazırlanmak zorunda değil?
Saydığınız her rahatsızlık için tek tek örnek vermeyeceğim ama 6 kişilik odada yaşıyorsanız herkesin sizin uyku düzeninize ayak uyduramayacağını bilin, kabullenin, tölerans gösterin. Aksi halde eve çıkın.

En güzeli beraber toplanın oda kuralları koyalım mi rahatsiz oldgmz şeyler var mı hep beraber bunları anlatıp madde madde kuralmizi yazalım herkes bilsin deyin. Bireysel söylemek istmyrsnz.

Benim de oda arkadasim laptop mausuna biraz daha az tiklar misin demisti. Nasil yani keyfimden mi tikliyorum? Bilgisayardan yazi falan okuyordum Facebook a giriyordum sadece. Bu kiz kafayi yemis herhalde diye yetkili adama sikayet etmistim bu kiz tahammulsuz ve uyumsuz diyerek ama sonuc alamadim tabi. Sonradan da kendisi laptopunda oyun oynamaya basladi ama nasil deli gibi basiyor saniye on kere tikliyor falan. Kiz beni onceden uyarmasa hic dikkatimi cekmezdi ama acayip rahatsiz etti beni bir de kendisinin uyardigi konuda. Benim gibi bazi insanlar da uyaran kisilere gicik olup nefret besleyebiliyor. On yil gecti ama hala unutmuyorum su sacma olayi mesela. Araniz bozulursa su an dert ettiginiz seyden cok daha buyuk bir problem yasarsiniz. Ben uyduruk seylerden sikayet eden insanlari tahammulsuz olarak goruyorum ve beni sevmedikleri icin yaptigim en kucuk seyden bile rahatsiz olduklarini ve de beni sallamadiklari icin bunu bana soylemekte sakinca gormediklerini dusunuyorum. Cunku ben onlari yaptigi cogu seyi gormezden geliyorum saygi duyuyorum. Kendilerini mukemmel saniyorlar herhalde. Herkes benim kadar alingan degildir tabi ama yine de yazayim.

Eger odanizin belli kurallari varsa bunlari bir toplanti yapip konusun tabi. Ama sadece kiza donup sen su konuda hatalisin diye degil herkese karsi. Kizin uydugu kurallari da siralayin. Hatta aranizda anlasin yakin bir arkadasinizi uyarin once mesela gecen soyle yapmistin seklinde ki kendisini tek sikayet edilen sevilmeyen kisi olarak dusunmesin. Odanin kurallari sunlar sunlar deyin. Eger diretirse de o oyle yaptigi icin yeni kural bu oldugundan dolayi herkesin boyle yapacagini ve bir gun kendisinin de bundan rahatsiz olabilecegini soyleyebilirsiniz. Eger bir gun kendisinin rahatsiz olmasi ihtimal dahilindeyse soyleyin tabi. Ama bana kalirsa cok buyuk problem yasamiyorsaniz gormezden gelin.

Tabii ki ışığı yakacak, sabahın köründe okula hazırlanıyor.
Birbirinizi idare etmeyi öğrenmelisiniz. Bunlar sorun değil. Ben de yurtta kalıyorum, daha ne cins cins tipler oluyor

Zaten bu sorunları yaşama sebebiniz odadaki herkes sizin gibi davransın diye beklemeniz. Herkes sizin gibi ince düşünceli davranamaz baştan beklentiniz yanlış. Askeri disiplin yok orda neticede. Odası dururken bir insan pis wcde giyinmek istemeyebilir çok normal.

Eger tek cocuksaniz ya da evde kendinize ait odaniz varsa toplu halde bir yerde yatmak eziyet. Sahsen bende 6 kişiyle ayni odada yatamam. Oksuruk, ışık, flaş, alarm herseye uyanirim. Sorunu biraz kendimizde aramamiz gerekiyor yani. Yeni oda arkadasiniz uyumluymus, uyardiginiz diger konularda dikkat etmeye ozen göstermiş. Sizde biraz uyumlu olmak icin caba gösterebilirsiniz. Göz bandi takabilirsiniz. Yarim saat/1saat idare edilmeyecek bir sure değil. 6 kisinin kullandigi banyoda makyaj yapmak istemeyebilir. Ben olsam bende yapmam yani.

Gercek dunyaya hosgeldin tatli kiz, burada kimse seninle ayni hissiyatlari paylasmayacak, hatta kimse senin kadar hassas dusunmek zorunda degil. Ama toplu yasamda bir sekilde birbirinize uyum saglamak durumundasiniz. Yurt muduru gibi surekli bir sekilde sikayet halinde olmak seni cok antipatik gosterir.

Konu sahibi kyk yurdunda kalıyor. Keşke kullandıkları banyo odadaki 6 kişiye ait olsa, malesef diğer odalardaki öğrencilerle ortak oluyor. Öyle bir yerde ben de olsam asla giyinmem, makyaj da yapmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…