Merhaba, ben bir kyk yurdunda kalıyorum. Önce 4 kişiydik bu sene 6 kişilik oldu yurt odalarımız. Odaya 3 yeni öğrenci geldi. Ben yurda memleketten geç geldiğim için geç yerleştim. Diğer 2 oda arkadaşım yeni gelenlere kurallardan pek bahsetmemişler. Onlar da ilk defa yurtta kaldıkları için ortak alanda uyulması gereken kurallardan bihaberlerdi. O sebeple yurda yerleştiğim andan itibaren yeni gelenleri bazı davranışları konusunda ( alarm, gece uyurken odada yemek yemek, çok ses çıkarmak gibi) güzelce uyardım, uyardık. Ama benim üstümde yatan biri var. Kız çok düşüncesiz ve bu tavırlarından bıktım kavga etmek istemiyorum. Oda küçük zaten ilk geldiğimde kıyafetlerimizi astığımız askılıgı odanın içine koymuş kıyafetlerini asmış birileri çakar diye korkmuş. Ben de böyle olmaz dedim insanlar odanın içinde nasıl geçecek dolapalrını açacak yatağına geçecek gibisinden. Çünkü benim gelmememi fırsat bilip yatağımı kapatacak şekilde asklığı yerleştiemişti. Zor bela ikna edip koridora çıkardık. Her oda çamaşır askılıklarını koridora koyuyor zaten. Sonra yine alarmlarına uyanmama konusunda sıkıntı yaşadım güzelce uyardım o da bir daha yapmadı. Ama bu sefer 2 oda arkadaşımla berabee rahatsız olduğumuz bir davranışı var. O da sabah çok erken kalktığında ( hava kapalıyken) ve gece herkes uyuduğunda telefon flaşını açıp tüm pdayı aydınlatarak en azın 30 sk olmak üzere bizi rahatsız etmesi. Ben alarm konusunda yeni uyardığım için bir daha uyarmak iatemedim. Siğee kızlar da biraz çekingenler mesaj atmışlar ışığı ne zaman kaparsın diye. O da ben odadan çıktıpım bir vakit ikisine şey demiş. İşlerim var diye o ışığı açıyorum ve ışık benim için erken kapanıyor. İyi dw ışık genelde 12 de kapanır. Her odada durjm böyledir. Biz 1 1.30 gibi kapatıyoruz aksine. Ve kimse rahatsız olmasın diye ders çalışırken bile etütten odaya geçip ışık kaoanmadan her şeyimizi hazırlayıp tekrar derse iniyoruz yanda yatıyoruz. O ders çalışıyor. Odaya geliyor bizim hazırlık yaptığımızı görüp umursamadan telefonuyla ilgileniyor. Tam ışık kapanacak o zaman tuvalrte gidiyor giysilerini düzeltiyor. Sonra flaş ışığını açıp makyaj falan yapıyor. Onu uyarmak istiyorum. Çünkü biz diğer kızlar kimse uyurken ışık kapalıyken rahatsız olmasın diye işlerimizi erken hallederken onun bu kadar rahat ve düşüncesiz davranması sinir ediyor. Hem her katta banyo tuvalet var. Sabah erken kalktığımızda makyaj yapmak için eşyalarımızı alıp banyoya gideriz flaş ışığı açmayız. Ama o umursamadan flaş ışığını açıp giyinip makyaj yapıyor ve ben sabah onun yüzünden kalkıyorum. Işık gözüme gözüme geliyor. Diğer kızlar da rahatsız ama kokruyorlar uyarmaktan. Ben kavga etmeden tartışmadan onunla konuşmak istiyorum ama ben de sinirli biriyim. Karşı çıkar ya da lauballi tavır sergilerse kendime hakim olmayabilirim. Sizlerden tavsiye istiyorum. Onu nasıl uyarabilirim?