Yöresel Tarif Öcce - Gaziantep Mutfağından

Yöresel Yemekler

Jou

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
25 Ağustos 2019
60.359
110.129
30
Eveeetttt sonunda yaptımm ve bugüne kısmet oldu

Bol yeşilliklerle yapılan bir mücver ilkkez yaptım ve cidden efsane oldu beklemiyordum denemenizi gerçekten tavsiye ederimm emziren anneler içinde cok faydalı

Yöresel lezzetlere yönelik ilgili son dönemde iyice arttı. Çorbalardan köftelere birçok yöresel lezzet, sofralarımızda yerini aldı. Bunlardan biri de Gaziantep yöresine ait öcce. Un, yumurta, soğan ve baharatlarla yapılan öcce kahvaltılarda da diğer öğünlerde de yenebilir. İşte basit ve pratik öcce tarifi…

MALZEMELER
4 KİŞİLİK 🍽
1 Bağ yeşil soğan
1 Yeşil Sarımsak (ben bulamadığım için 3kurusarımsak kullandım kullanan varmış)
1 Bağ maydanoz
3 Yumurta
1 Su barsağı un (gerekirse artırabilirsiniz)
1 Kabartma tozu
1 su bardağı kızartmak için sıvıyağ (benim küçük tava olduğu için biraz az kullandım)
Tozbiber , tuz ,

Taze soğan ,maydanoz,yeşil sarımsak hepsi ni küçük keselim diğer malzemelerle bir yapıp karıştıralım dıger kasede az sıvıyag kaşıkla batırılıp mücveri yapalım yapışmasın kaşıga diye ve afiyet olsun Umarım Beğenirsiniz

Son düzenleme:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Reactions: Jou
Canimciiiimmmm harika gözüküyor çok lezzetli olduğu ekrandan bile belli kırmızı sunumuna çok yakışmış bayıldığım,eline saglikkk başarılar dilerim beybilitommmm

Minnak Almiraminda elini soksaydın hamura daha da lezzetli olurdu anası

Ellerine sağlık, çok lezzetli duruyor. İçinde sebze olan herşeyi çok seviyorum

biz küçükken annem evde yemek olmadığında yapardı, ekmeğin arasına sarar yerdik, bir tatlı gelirdi bu yemek bize, anlatamam, duygulandım görünce, yarışmada başarılar dilerim.

Ellerine sağlık canım çook güzel görünüyo ben bunu çok severim

biz küçükken annem evde yemek olmadığında yapardı, ekmeğin arasına sarar yerdik, bir tatlı gelirdi bu yemek bize, anlatamam, duygulandım görünce, yarışmada başarılar dilerim.
Yaaaaa sen oyle deyince bende duygulandım
Sağol canım

Anam ne güzel bişeymiş bu pek tatlı göründü

Zaten soğan nerde varsa bana uyar Şu soğanı elma gibi yiyen bebenin kadın versiyonu olabilirim

O yüzden sana yüs puan verdim Joucum

Canimciiiimmmm harika gözüküyor çok lezzetli olduğu ekrandan bile belli kırmızı sunumuna çok yakışmış bayıldığım,eline saglikkk başarılar dilerim beybilitommmm
Oyyyy beybitommm aşkilatemmmm begenmene sevindimm canımın içi

Anam ne güzel bişeymiş bu pek tatlı göründü

Zaten soğan nerde varsa bana uyar Şu soğanı elma gibi yiyen bebenin kadın versiyonu olabilirim

O yüzden sana yüs puan verdim Joucum
Ooyyyy askommm teşekkür ederim canım benimm
Vallaha taze soğan bide epey süt etti bana yedim yedim durdum genelde süt yapan bi soğan olduğu için işimede yaradı haha

Ooyyyy askommm teşekkür ederim canım benimm
Vallaha taze soğan bide epey süt etti bana yedim yedim durdum genelde süt yapan bi soğan olduğu için işimede yaradı haha

Afiyet bal şeker olsun Almişime bol bol süt olsun
Bende yaparım garim bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…