• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Ocak_şubat 2018 tüp bebek tedavisi başlayacak olanlar birlik olalim mi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
  • Merhaba kaderdaşlarım ☺️ 4 yıllık evliyim. Evliliğimizin ilk yılında eşimin azosperm olduğunu öğrendik. Yani sperm sayısı sıfırdı. Hiç sperm hücresi görülmüyordu. Üroloji doktorumuz sorunun neden kaynaklandığını bulmak amacıyla Y kromozom testine,hormon testlerine,genetik testlere tabi tuttu. Herşey yolundaydı. Sorun küçükken geçirdiği ateşli kabakulaktan veya aldığı bir darbeden kaynaklanabileceğini veya varikoselden olduğunu öngördü. Veee varikosel ameliyatı için gün verdi. Ameliyattan 3 ay sonra bir daha sperm testi verdik sonuç yine 0’dı. Bu sefer 3 aylık bir ilaç kullanımına geçtik. Soerm güçlendirici Aminoasit bazlı bir tür bitkisel tablet. Ama sonuç yine aynı. Doktorumuz artık ne yaparsak yapalım herşeyin hava civa olduğunu yüzümüze baka baka söyledi. Tek çaremiz kalmıştı. MİKROTESE ameliyatı. Günlerce dua ettik bu ameliyatla sperm bulunsun çocuklarımızın olma olasılığı artsın diye. Eşim ameliyat oldu ve biz 10 günlük bir patoloji trafiğine takıldık. Evet çok zor günlerdi ama sonunda doktorumuz bize kaç sperm bulunduğunu açıklayacaktı. 7 adet bulundu dediğinde boynuna atlayacaktık eşimle. Çok şükür ki rabbim bi kapı açmıştı bize. Bundan sonra hemen tüp bebek kliniğine gidip başvuru yaptık. Benim test sonuçlarım Rahim filmim hsg derken başlamıştık şimdi. Adetimin 21.günü yumurta büyütücü gonadotrapin içerikli iğneler vurulmaya başladım. 3 hafta kadar sonra yumurtalarım toplandı. 6 yumurtam toplanmış 5 i döllenmişti. Çok şükür artık kader gülmeye başlamıştı bize de.3 gün sonra transfer işlemi yapıldı. GEriye kalan 4 ü donduruldu. Şimdi hamilelik testi için gün sayıyoruz. Kaldı 7 gün . Sabırsızlıkla beklemek nasıl bir olay an ve an yaşıyoruz. Buda benim hikayem. Aynı durumda olan arkadaşlarımıza bi ışık olur umarım.
Masallah canim Allah kucagina almayi nasip etsin insallah mikrotese zor biseymi bizde yaptiricaz da korkuyorum ama cikmazsa diye ☹️☹️

Masallah canim Allah kucagina almayi nasip etsin insallah mikrotese zor biseymi bizde yaptiricaz da korkuyorum ama cikmazsa diye ☹️☹️
İnşallah canım. Allah sizlere de nasip etsin. Hayır kolay bir ameliyat. Ama eşime sorsan öyle değil☺️ Sonrasında biraz Ağrısı oluyor. Kalbini hep ferah tut hep bulunacakmış gibi düşün. Biz öyle yaptık kötü düşünmedik. Ve eşime sperm güçlensin diye kuru inciri zeytinyağına koyup her sabah 2 tane kadar yedirdim. Yanı sıra keçi boynuzu pekmezi. Bunlar tese ameliyatında canlı sperm bulma olasılığını arttığını düşündük biz. Çünkü testisten alınıyor spermler orada da çoğalması önemliydi.

İnşallah canım. Allah sizlere de nasip etsin. Hayır kolay bir ameliyat. Ama eşime sorsan öyle değil☺️ Sonrasında biraz Ağrısı oluyor. Kalbini hep ferah tut hep bulunacakmış gibi düşün. Biz öyle yaptık kötü düşünmedik. Ve eşime sperm güçlensin diye kuru inciri zeytinyağına koyup her sabah 2 tane kadar yedirdim. Yanı sıra keçi boynuzu pekmezi. Bunlar tese ameliyatında canlı sperm bulma olasılığını arttığını düşündük biz. Çünkü testisten alınıyor spermler orada da çoğalması önemliydi.
Cok tesekkurler canim

Rabbim yardkmcınız olsun. Moralinizi bozmayın dondurmuşlarınız var onları deneyin. Ben inanıyorum 2.si tutacak inş. Dualarımız sizinle.

:sus::KK61:Kızlar merhaba, yumurta toplama öncesi yapılan iğnelerden yumurtalar büyüdüğü için aşırı baskı, gaz hissi, ağrı gibi rahatsız edici durum yaşayan oldu mu?

:sus::KK61:Kızlar merhaba, yumurta toplama öncesi yapılan iğnelerden yumurtalar büyüdüğü için aşırı baskı, gaz hissi, ağrı gibi rahatsız edici durum yaşayan oldu mu?
Bunları fazlasıyla hissedersen doktoruna başvurmalısın. Ohss belirtileri de böyle çıkıyor. Karın da aşırı şişlik ağrı hissi vb.

Kızlar merhaba,

Biz eşimle 5 yıldır evliyiz çocuk sahibi olmak istiyoruz ama benim yumurtalık rezervimde azalma varmış. Birçok tedavi merkezine başvurduk ama 3 defa düşük yaşadım ama şu an 3 aylık hamileyim her şey çok güzel gidiyor dedi doktorum.

merhaba benim ilk tüp bebeğim olacak bugün ilaç kullan alı 8 gün oldu yarın kontrolüm var kaçıncı günü toplanır yumurtalar çok heyecanlıyım ve korkuyorum 2 kez aşılama olmadı, eşimde morfiyoloji bozukluğu var
Aaa ne güzel hamile kalmissiniz tutmuş cok sevindim. Yeni fark ettim mesaji. Bu yazdığınızdan sonra ne oldu nasil gelisti. Suan hazirlik diye bana omepa diye bir ilac balik yagi kapsulu bide folik asit verdi. Eşime de igne verdiler.haftada 2 gün vuruluyo. Daha kaliteli hale getirceklermis onunkileri. 4 haftalik ignesi kaldi bakalim nasil olcak bizimki

Konu başlığı ocak subat diye acmisim ama bu sürec oyle degil. Birde iş olunca zaman olmuyo. Tahliller vs vs bu zamana geldik. Temmuz oncesi anca gidebildik en son. Bana omepa diye bir ilac birde folik asit verdi. Eşime de üroloji dr u igne verdi yarisini pazartesi yarisini persembe seklinde son 4 hafta kaldi. . Ben ilaclari tekrar aldim kullanmaya devam et dedi. Eylul adet donemi tekrar gidicem. Ama esiminki bitmemis oluyo.. yani ekime kalcak ama en azindan artik baslamis oluruz.

En azindan ilac kullanmaya basladik. Esimde bu igneler ne etki gosterdi ona bakilacak. Bu bayanlarin yaptigi ignelerden sanirim. Asamalari da pek bilmiyorum hayirlisi bakalim. Gecen sene ekimden beri bu kadar yol alabildik.. erkek faktor bizde. Bakalim kizlar.

Aaa ne güzel hamile kalmissiniz tutmuş cok sevindim. Yeni fark ettim mesaji. Bu yazdığınızdan sonra ne oldu nasil gelisti. Suan hazirlik diye bana omepa diye bir ilac balik yagi kapsulu bide folik asit verdi. Eşime de igne verdiler.haftada 2 gün vuruluyo. Daha kaliteli hale getirceklermis onunkileri. 4 haftalik ignesi kaldi bakalim nasil olcak bizimki

Ilk dört ay kanamaların oldu ucuzdu ikiz gebeliğe düştü rahim kabul etmedi birini suan 28 haftadayz erken dogum riski var simdide

Ilk dört ay kanamaların oldu ucuzdu ikiz gebeliğe düştü rahim kabul etmedi birini suan 28 haftadayz erken dogum riski var simdide
Ay inşallah sağlıcakla kucaginiza alirsiniz Allagim korusun sizi ve bebislerinizi

Back