Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Teşekkür ederim canım biraz hastanede beklemek zorunda kaldık stres olduk ama sonunda muayene oldum.

Herşey yolunda bebiş gayet sağlıklı hareketli 3lü test verdim bayramdan sonra tekrar gideceğim. Kan ilacı verdi. Kızımın bacakları kendinden neredeyse iki hafta önde gidiyor. Uzun bacaklı olacak sanırım bana çekmiş :)

Sen nasılsın? Şişlik devam ediyor mu?
hayırlı olsun kızın cnm.. benim bazen şişlik oluyor bazen olmuyor sıcaklık etkili sanırım.. inşallah sağlıkla doğsun yavrularımız. tahlilde enfeksiyon çıktı geçer inşallah

hayırlı olsun kızın cnm.. benim bazen şişlik oluyor bazen olmuyor sıcaklık etkili sanırım.. inşallah sağlıkla doğsun yavrularımız. tahlilde enfeksiyon çıktı geçer inşallah

Canım benim de idrarda enfeksiyon çıktı ama iki hafta önce verdiğim tahlilde. Belki geçmiştir bile ama bana toz üremisin diye bir ilaç verdi. Tek kullanımlık. İçtim bu akşam garanti olsun diye.. Sen de kanda mı çıktı idrarda mı? Bir de bende yanma falan olmadı hiç..

Tüm enfeksiyonlar cabucak gecer inşallah. Yanma falan olmadigi surece bol su icerek atılabiliyo vucuttan enfeksiyon bol bol icin kizlar
Merhaba kızlar nasıl gidiyor günler. Bebişler nasıl 3 lü tarama yaptırıyormusunuz ??
Ben nifty yaptırdığım icin 3lu yada 4lu teste gerek yok dedi doktorum. Yapilacak testler bitti sanırım artik detayli ultrasonu bekliyoruz 20. Haftadan sonra. Bide tetanoz aşısını

evet kızlar yakınlarda doğum yapan arkadaşlarımın bizzat verdiği hastane çantası için kesin lazım olacakların listesini yazıyorum. biz ortalama birşey yazdık. sezaryen olunacaksa miktar arttırılabilir veya normal doğumlarda azaltılabilir. bizim gözümüzden kaçan ve sizin aklınıza gelen bişeyler olursa lütfen yazın. bazı maddeleri hastane temin ediyorsa onlar listeden çıkarılabilir.
ANNE İÇİN :
-emzirmeye elverişli iki adet gecelik veya pijama takımı ve tabiki onlara uygun lohusa taçları :)
-bir çift çorap
-terlik
-birkaç adet rahat iç çamaşırı veya tek kullanımlık külot
-normal doğumsa yiyecek kraker vb. hafif bikaç yiyecek
-kozmetik malzemeleri (hastanede duş alınacaksa şampuan+havluyu unutma)
-göğüs kremi ve kalkanı (eğer kalkan kullanılmayacaksa gögüs pedi alınabilir ama ilk günlerde süt çok gelmediği için çok lazım olmuyormuş)
-koridor yürüyüşleri için bir adet sabahlık
-rahat eve gidiş giysisi
-ped (gece boy) veya depend in daha kalın pedleri (genelde hastane veriyormuş)
-emzirme sutyeni veya atleti
-kirli poşeti (size ayrı bebeğe ayrı kirlenen kıyafetleri koymak için)
- baba için eşofman-terlik-deodorant
-eğer varsa doğum planı
-başka hastanede doğum yapılacaksa hastane dosyası
-şarj cihazları

BEBEK İÇİN;
-min. 3 adet altlı üstlü takım veya tulum ve hepsinin içine giydirmek için çıtçıtlı body
-çorap-eldiven-şapka
-eve gidiş için kalın giysi
-20adet bebek bezi
-bebek için mendil
-müslin bez veya ince battaniye (kucağına almak isteyenlerin üzerine koymak için)
-ana kucağı
-battaniye
-ıslak mendil
- vermek isterseniz emzik

evet kızlar yakınlarda doğum yapan arkadaşlarımın bizzat verdiği hastane çantası için kesin lazım olacakların listesini yazıyorum. biz ortalama birşey yazdık. sezaryen olunacaksa miktar arttırılabilir veya normal doğumlarda azaltılabilir. bizim gözümüzden kaçan ve sizin aklınıza gelen bişeyler olursa lütfen yazın. bazı maddeleri hastane temin ediyorsa onlar listeden çıkarılabilir.
ANNE İÇİN :
-emzirmeye elverişli iki adet gecelik veya pijama takımı ve tabiki onlara uygun lohusa taçları :)
-bir çift çorap
-terlik
-birkaç adet rahat iç çamaşırı veya tek kullanımlık külot
-normal doğumsa yiyecek kraker vb. hafif bikaç yiyecek
-kozmetik malzemeleri (hastanede duş alınacaksa şampuan+havluyu unutma)
-göğüs kremi ve kalkanı (eğer kalkan kullanılmayacaksa gögüs pedi alınabilir ama ilk günlerde süt çok gelmediği için çok lazım olmuyormuş)
-koridor yürüyüşleri için bir adet sabahlık
-rahat eve gidiş giysisi
-ped (gece boy) veya depend in daha kalın pedleri (genelde hastane veriyormuş)
-emzirme sutyeni veya atleti
-kirli poşeti (size ayrı bebeğe ayrı kirlenen kıyafetleri koymak için)
- baba için eşofman-terlik-deodorant
-eğer varsa doğum planı
-başka hastanede doğum yapılacaksa hastane dosyası
-şarj cihazları

BEBEK İÇİN;
-min. 3 adet altlı üstlü takım veya tulum ve hepsinin içine giydirmek için çıtçıtlı body
-çorap-eldiven-şapka
-eve gidiş için kalın giysi
-20adet bebek bezi
-bebek için mendil
-müslin bez veya ince battaniye (kucağına almak isteyenlerin üzerine koymak için)
-ana kucağı
-battaniye
-ıslak mendil
- vermek isterseniz emzik
Cok super oldu bu liste tesekkurler

Kizlar merhaba, umarim herkes guzel bir hamilelik geciriyordur. Ben bebisin hareketlerine takinti yaptim bu aralar. Gecen hafta kelebek kanadi gibi yada yer degistirmesinin hareketlerini hissedebiliyordum ama son bir kac gundur hic yok. Bu normal midir acaba?

Kizlar merhaba, umarim herkes guzel bir hamilelik geciriyordur. Ben bebisin hareketlerine takinti yaptim bu aralar. Gecen hafta kelebek kanadi gibi yada yer degistirmesinin hareketlerini hissedebiliyordum ama son bir kac gundur hic yok. Bu normal midir acaba?
bende bi gün hissediyorum bi gün hissetmiyorum. Ama ilk gebelikte normal diyolar. Zaten biraz daha büyüdüğünde daha çok hissediliyomuş. Sanırım bi kaç hafta sonra daha rahat hissetmeye başlarız

Kızlar, size birşey sormak istiyorum, yarın akşam yemeğe misafirim gelecek toplam 6-7 kişi olucaz. Hamileliğimin başından beri yemekli misafir ağırlamadım çünkü artık çabuk yoruluyorum. Biraz panik yaptım açıkcası, misafir geldiği zaman gidene kadar hizmet etmekten oturamam hiç. Sizler misafir ağırlıyor musunuz bu dönemde nasıl idare ediyorsunuz?

Ay insallah, cok korkuyorum icime kotu hisler doguyo paranoyak oldum galiba :KK17:
bende de var o. Birde ilkini kaybettiğim için çok fazla var :KK35: ama içime korku geldiğinde dua edip rahatlatıyorum kendimi elden başka bişey gelmiyoki. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah bebişlerimizi :anne:

Kızlar bende bişeyler hissediyorum böyle yürüyen gaz gibi bişey :) o mudur ki acaba
sanırım o ama ben hala tam olarak ayırt edemiyorum. Gaz gibi oluyo diyen var, seyirme gibi oluyo diyen var. Bi kere küçük bi balon patlamış gibi hissettim mesela muhtemelen tekmesiydi :) Çikolata yiyip sırtüstü uzandığımda göbeğimin ön kısmında toplanıyo bazen o zaman elimle bile dışarıdan hissediyorum. Baya sert oluyo ama onun dışında tekmeleri falan çokta ayırt edemiyorum :)

bende de var o. Birde ilkini kaybettiğim için çok fazla var :KK35: ama içime korku geldiğinde dua edip rahatlatıyorum kendimi elden başka bişey gelmiyoki. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah bebişlerimizi :anne:
Aynen aynen bende ilkini erken haftada kaybettim malesef, kendimi rahatlatmaya calisiyorum artik bebegin orda diye ama kotu dusunceleri cikaramiyorum

Ultrasona göre 12+3 te cinsiyetini kız olarak söyledi doktorun bir tanesi. Dün yine kız dedi. diğer doktor henüz yorum yapmadı ona her gittiğimizde çok sakin duruyor hareket etmiyor sanırım o yüzden göremiyor. Her ne kadar doktorlar hissetmezsiniz dese de 10. haftadan itibaren ben hep seyrimeler hissediyordum.bu aralar daha da yoğunlaştı. Belki bebeğin hareketi değildir ama ben yine de mutlu oluyorum

Kızlar, size birşey sormak istiyorum, yarın akşam yemeğe misafirim gelecek toplam 6-7 kişi olucaz. Hamileliğimin başından beri yemekli misafir ağırlamadım çünkü artık çabuk yoruluyorum. Biraz panik yaptım açıkcası, misafir geldiği zaman gidene kadar hizmet etmekten oturamam hiç. Sizler misafir ağırlıyor musunuz bu dönemde nasıl idare ediyorsunuz?

Canım biz köyde yaşıyoruz ve genelde çok kalabalığız. Gelen giden çok oluyor. Bi de iki çocuk var zaten. Bazen o kadar yoruluyorum ki bebeğe bişey olur mu diye ben de çok korkuyorum. Sonra annanem aklıma geliyor. 10 çocukla birlikte bi de üstüne tarla bahçe. Onu düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Allah'ın izniyle bişey olmaz inşallah. Eşin de yardım eder. Stres yapma :KK66:

Benim kendime hayrım yok. Ben hamile insanlara misafirliğe gitmemeye hep özen gösterdim. Aynı özeni çevremden bekliyorum. Çok mecbur kalmadıkça misafir ağırlamak istemem. İlla gelen olursa da nazikçe çaya beklediğimi söylerim ve hazır şeylerle ağırlarım. Ha ama kendini iyi hissediyorsan yemek yapmak seni rahatsız etmiyorsa kendini çok yormadan basit bir şeyler hazırlarsın. Hamile insanın kusuru olmaz

Ben hamileligimin basinda kokulardan okdr etkileniyodum ki mutfaga bile giremedigim zamanlar oldu. Buz dolabindan su alirken bile rahatsiz oluyodum. Insanlarin misafirlige gitmeden once boyle seyleri dusunmesi lazim. Bana kimse aksam yemegine gelmedi hamileligimin basindan beri. Çağırsam bile gelmezler sen bize gel derler. Sende kolay yemekler yap kendini cok yorma. Eşin de yardim etsin :KK60:

X