• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ocak 2022 Tüp Bebek Başlayanlar

Allah bin razı olsun sizden, moralım çok ama çok bozuk. 1 ay daha beklenecek diye. Ama mesajınız çok destek oldu.
Eğer çocuğunuz yoksa rabbim en yakın zamanda haberini aldırsın.
Moralini bozma canım bu dönemde en önemlisi psikolojimizi güçlü tutmak 🙏🏻 Gerisi doktorumuza güvenmek ve Allah’a bırakmak 🙏🏻 Bu süreçte ne kadar çok bekliyoruz senelerce aylarca 1 ay daha ne ki geçer hemen sabır dile Allahtan. Benim de ikinci denemem 2 gün sonra test günüm.

Marketlerde dondurulmuş satılıyor yabanmersini, böğürtlen , frambuaz vs . Alıp buzluğa atıyorum her gün yemeden 1 saat önceden yiceceğim kadarını çıkartıp yiyorum ben. Avokadonun yemeden önce iyice yumuşaması lazım yoksa tadı acı gelir. Böyle parmağını dokunduğunda hafifçe izi kalacak parmağının o kadar yumuşayacak. Onun içinde mesela pazardan aldıktan sonra dışarıda masanın üzerine 4-5 gün bekletiyorum o şekilde yumuşuyor ancak. Buzdolabında yumuşamaz buzdolabına konulmuyor. Yumuşacıktan sonra mesela yarısını kes diğer yarısını strecle her tarafını ve şekilde buzdolabına koyabilirsin ertesi güne yemek için . Ama sertten yemiyoruz ve dolaba koymuyoruz. Yumuşayınca kabuğu kendiliğinden sıyrılıyor. Ben tatlı kaşığı ile kabuğunu sıyırıyorum eziyorum beyaz peynirle ezip biraz limon sıkıp ekmeğin üzerine sürüp yiyorum ben. Yumurtayla da güzel gidiyor yanında.

Moralini bozma canım bu dönemde en önemlisi psikolojimizi güçlü tutmak 🙏🏻 Gerisi doktorumuza güvenmek ve Allah’a bırakmak 🙏🏻 Bu süreçte ne kadar çok bekliyoruz senelerce aylarca 1 ay daha ne ki geçer hemen sabır dile Allahtan. Benim de ikinci denemem 2 gün sonra test günüm.

Marketlerde dondurulmuş satılıyor yabanmersini, böğürtlen , frambuaz vs . Alıp buzluğa atıyorum her gün yemeden 1 saat önceden yiceceğim kadarını çıkartıp yiyorum ben. Avokadonun yemeden önce iyice yumuşaması lazım yoksa tadı acı gelir. Böyle parmağını dokunduğunda hafifçe izi kalacak parmağının o kadar yumuşayacak. Onun içinde mesela pazardan aldıktan sonra dışarıda masanın üzerine 4-5 gün bekletiyorum o şekilde yumuşuyor ancak. Buzdolabında yumuşamaz buzdolabına konulmuyor. Yumuşacıktan sonra mesela yarısını kes diğer yarısını strecle her tarafını ve şekilde buzdolabına koyabilirsin ertesi güne yemek için . Ama sertten yemiyoruz ve dolaba koymuyoruz. Yumuşayınca kabuğu kendiliğinden sıyrılıyor. Ben tatlı kaşığı ile kabuğunu sıyırıyorum eziyorum beyaz peynirle ezip biraz limon sıkıp ekmeğin üzerine sürüp yiyorum ben. Yumurtayla da güzel gidiyor yanında.

Tamamdır canım Allah razı olsun.

Hadi bakalım güzel haberler versin allahım size de.
Aynen öyle en fazla bekleyeceğim 1 regl olsun doğru diyorsunuz 🥰

Dediğiniz gibi bir durum yaşamadım ama buralarda çok yazan oldu kan testi günü gelmesine rağmen evdeki testlerde çıkmayıp kanda çıktığını. Moral bozmayın ve test gününüzü bekleyin bence umut var hala tabi ki..
Bugün 10. Gün şabah erken çıkan gebelik testi yaptım gene negatif artık hiç ümidim kalamadı ilaçlarıda bıraktım 6 ocağa kadar adet omasam kan testi yapacam ):

Bugün 10. Gün şabah erken çıkan gebelik testi yaptım gene negatif artık hiç ümidim kalamadı ilaçlarıda bıraktım 6 ocağa kadar adet omasam kan testi yapacam ):
Yaa kan verin o zaman yarın zaten 11.gün olacak kesinleşsin en azından, bu arada o erken gebelik testlerine hiç inanmıyorum kaset testler bile daha doğru sonuç veriyor. Hakkınızda hayırlısı olsun haberdar edin bizi de🌸

Kızlar benim 2 yumurtaya işlem yapıldı 1 tanesi tam olgunlukta değilmiş ondan işleme alınmadı cumartesi arayıp bu bilgiyi verdiler. Pazar günde hücrelerin bölünmeye başladığı nı 2 gün dışarı çıkarıp bakmayacaklarını çarşamba günü (5.gün) bakıp gelişim devam etmişse donduracaklarını söylediler. Benim bu dönemde yapmam gereken birşey var mı? İkiside dondurulursa yumurta toplamaya devam etmek mi yoksa transfer istemek mi kararsızım eşim bu kararı bana bıraktı

Bahçecidryim embriyo başına para alacaklar. Sizinki değişik geldi bana. Hangi hastane merak ettim.
Ben Tahsin yakut genetik Dr ile iletişime geçtim bursadayim bir sürü tüp bebek merkezi ile görüştüm genetik mutasyon dan dolayı biz yapamayız dediler sadece bu Dr gel deneyelim dedi bursa jimer de genetik danışmanlık verdiği için jimerde yaptırıyoruz artık sırf para için mi yapmak istedi yoksa belki sağlıklı olur diye mi kalbini bilemiyorum

Yaa kan verin o zaman yarın zaten 11.gün olacak kesinleşsin en azından, bu arada o erken gebelik testlerine hiç inanmıyorum kaset testler bile daha doğru sonuç veriyor. Hakkınızda hayırlısı olsun haberdar edin bizi de🌸
Amin allah razi olsun yarin kan testi yaparim belki haber veirim size ama morlaim cok bozuk bu gece nasil uyuyacam sabah nasil hayata devam edecem bilmiyorum o kadar cok umutlanmiştim bu sefer gene olmadi ztn hafif adet sacilari gibi agrida var her an adet olacakmsim gibi

Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah. Ben de 31 aralıkta ön görüşme diye gittim tedavinin ortasında buldum kendimi, açıkçası ilk tüp bebek tedavisi olacağı için pek bir bilgim yok sizleri okudukça bakalım bişileri kafamda oturturum umarım")))

Ben Tahsin yakut genetik Dr ile iletişime geçtim bursadayim bir sürü tüp bebek merkezi ile görüştüm genetik mutasyon dan dolayı biz yapamayız dediler sadece bu Dr gel deneyelim dedi bursa jimer de genetik danışmanlık verdiği için jimerde yaptırıyoruz artık sırf para için mi yapmak istedi yoksa belki sağlıklı olur diye mi kalbini bilemiyorum
Tamm bunu anladık ama sen neye okadar para ödedin
Emriyoya genetikte bakilmamis
Bak burda bı grup var PGT YÖNTEMİYLE HAMİLE KALAN VARMİ diye orada kromozom sıkıntılı arkadaşlar hep hamile kaldı tabi süreç zorlu saglikliyi bulana kadar sürekli denediler havuz sistemi yaptılar hep denediler
Özür dilerim ama kromozom sıkıntısı var tamm bide yumurtalar sağlıksız gibi bunun için yumurta gençleştirme felanmi yapsan vitamin kullansan
Çoban çökerten otunu okusana hem sperm hem yumurta kalitesine iyi geliyo

Amin allah razi olsun yarin kan testi yaparim belki haber veirim size ama morlaim cok bozuk bu gece nasil uyuyacam sabah nasil hayata devam edecem bilmiyorum o kadar cok umutlanmiştim bu sefer gene olmadi ztn hafif adet sacilari gibi agrida var her an adet olacakmsim gibi
Hayat gayet de devam ediyor ben 3 kez negatifi gördüm her defasında bu olmazsa bir daha yapamam kaldıramam dedim ama bu istek son bulmuyor insan kendini bir şekilde toparlıyor ve yeniden başlıyor, ben her defasında sıfırdan başladım yumurta az olduğu için dondurulmuş kalmıyor ama umut hep var bebişlere kavuşana kadar da pes etmek yok, kötü düşünceler umutsuzluğa düşmek yok. Hayırlısı böyleymiş daha vakti varmış demek ki diye düşünmelisin..
Ha bir de o ağrılar sızılar adet olacağını göstermez tam tersi pozitif sonuç alanlar hep adet ağrısı yaşadıklarını söylüyor, mesela benim negatiflerimde hiç öyle bi ağrı sızı olmadı bence bu da iyiye işaret aslında..

Bahçecidryim embriyo başına para alacaklar. Sizinki değişik geldi bana. Hangi hastane merak ettim.
Kafam çok karışık doğru karar ne beynim durdu genetige göndermeli miyim benim çocuğum her halükarda taşıyıcı
Bak burda bı grup var PGT YÖNTEMİYLE HAMİLE KALAN VARMİ diye orada kromozom sıkıntılı arkadaşlar hep hamile kaldı tabi süreç zorlu saglikliyi bulana kadar sürekli denediler havuz sistemi yaptılar hep denediler
Özür dilerim ama kromozom sıkıntısı var tamm bide yumurtalar sağlıksız gibi bunun için yumurta gençleştirme felanmi yapsan vitamin kullansan
Benim sorunum annem ve babam akraba evliliği ve her ikisi NLRP7 geni tasiyicisi benim her iki genim hasarlı buna zaten bir tedavi yok bu gen mutasyonu benim hayat kalitemi etkilemiyor sadece yumurtalık ve rrahimde gerekli olan proteni üretmiyor çünkü sağlıklı gen yok bende benim olacak çocuğum her halükarda taşıyıcı olacak genetikde sadece bu genin tam olarak ne görevi bilinmedigi için kromozom sayısı bakilicak benim bazı gebeliklerim 69 kromozomlu bazısı 46 lakin her iki sette babadan gelen benden DNa yok benim durumum dünyada bilinen 50 vaka bile yok ben yurt dışındaki genetik merkezlerle genetik Dr ile bir sürü yer ile görüştüm lakin senin çocuğun olmaz dediler

İnan arkadaşım biz tüp bebeğe başladık genetik Dr bizim etad çalışmalarına başlamamız için yarısını ödemeniz gerekiyor dedi şimdi durum ortada makul derecede embriyo yok lakin mablag yüksek eğer genetige gondermezsem odedigim para ne olucak insan gerçekten çaresiz kalınca şaşırıyor

Back