• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ocak 2022 gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de bu ay hsg çektirdim ve dün yumurtlama günümdü, benzer şeyleri ben de ilk defa dün hissettim. Kasıklarımda da ek olarak bir şeyler hissettim, enfeksiyon olabilir diye korktum ama geçti elhamdulillah. Ve sanki çok spor yapmışım da karnım ondan ağrıyor gibiydi.
Antibiyotik kullandım ben sen de kullandıysan enfeksiyondan endişe etme.Geçtiyse benim de geçer inşallah beklerim sorun değil 😌

Antibiyotik kullandım ben sen de kullandıysan enfeksiyondan endişe etme.Geçtiyse benim de geçer inşallah beklerim sorun değil 😌
Benim toplam iki gün sürdü bugün ağrım yok. Ben kullanmadım bana antibiyotik vermedi doktorum nedense ama ben karbonat içtim antibiyotik niyetine 😂 sizin bat ne zaman? Benim 17/18 ocak

Netten araştır canım. Bildiğin arının aütü. Yumurta geliştirmek içim kullanılıyor. Tüp bebek merkezleri çok öneriyormuş bunu. Bi de arı sütü bal polen propolis karışımı var ama onun içindrki arı sütü oranı az diye sadece arı sütü kullanmak istiyorum ben

Kızlar

Ay bana bi bakın nolur kafayı yicem

Dün sabah yaptım attım buraya temiz sonradan çıkmıştı bi çoook silik çizgi
Bu sabah yaptım yine temiz bakar mısınız yine sonradan bişi belirmiş? Bu ne ben anlamadım ya şaka gibi eskiden böyle kuruma çizgis bile görmezdim kuruma mı hakkaten bu böyle şeyler olunca umutlanasım geliyo lütfen umutlarımı söndürün 🤣🤣 yoksa yıkım daha fazla oluyo 🙄 gecikmemin 3. Günü 🙄
Kurumaya benzemiyor canim insallah civciv dır mutluluk duyarız 🤩

Tam olarak nasıl uygulanıyor bu kür..Duydum ama içemem midem bulanır diye yapmadım..Neye faydası varmış bu soğan suyunun ?
Soğan suyu ben d kullandım geçen sene. Bende FSH 10.45 çıkmıştı doktor yüksek dedi. Biraz araştırdım soğan suyu iyi geliyor dediler. Ben de yaptım ertesi ay FSH 7.09a indi baya faydası oldu o açıdan. Benim adetlerim zaten düzenli olduğu için ondan bı etki görmedim. İbrahim Saraçoğlu tarifiyle yaptım 15 gün boyunca içtim. Sabah akşam bı soğanı 4e bölüp 1 buçuk su bardağı suda 3-5 dk falan kaynatmistim. Sıcağa yakın ilikken içtim. İnternette detaylı tarif var.

Mantıklı bir soru .ben de merak ediyorum . Bir de yeme içme de nelere dikkat ediyorsunuz . Fazla kilonuz vs var mı ? Ben 65 kg biraz çekiniyorum açıkçası hamile kalırsam bu kiloyla diye 👼🏻🥲
İlk hamileliğin de 63 ile hamile kaldım 85 ile doğuma girdim doğumdan sonra hepsi gidiyor merak etme canım şuan gene 63 kgm ama nasip olacak mı bilmem 😅

Merhabalar, yazışmalarınızı okudum da belki faydası olur diye yazmadan geçemedim, daha önce soğan suyu kürü yaptınız mı bilmiyorum ama ben yıllaar önce soğan suyu sayesinde doğum kontrol ilacımı bıraktım, kiste de iyi geliyor diye biliyorum, hatta bende pko dan dolayı yumurtaların aşırı uyarılması sendromu olmuştu önceki ay, o zaman da içtim biraz bilmiyorum onun sayesinde mi başka şeyler yüzündrn mi ama kist oluşmadı, tüm yumurtalarım çatlamıştı🙏 Ha gebelik hala olmadı bir türlü ama kısmet işte…
Siz yine doktorunuza sorun tabi ama dediğim gibi daha önce yapmadıysanız söylemek istedim, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Merhaba! Oncelikle insallah en kisa zamanda hamile kalir, saglikla bebegine kavusursun!

Ben acikcasi bu kurlere degilde, duzenli ve kaliteli beslenme (hem kari hem kocada) ve duzenli birliktelik gerektirdigine inaniyorum. Iki gunde bir sperm kalitesi icin en dogru aralik..yani butun ay boyunca bunu yapabilmek bence onemli..

Adetime 8 gün var ovülasyon testi hâlâ koyu normal mi acaba

Eklentiler

• 1641289130605306289471075538919.jpg
    1641289130605306289471075538919.jpg
    275,2 KB · Görüntüleme: 42
Mantıklı bir soru .ben de merak ediyorum . Bir de yeme içme de nelere dikkat ediyorsunuz . Fazla kilonuz vs var mı ? Ben 65 kg biraz çekiniyorum açıkçası hamile kalırsam bu kiloyla diye 👼🏻🥲
65e fazla mı diyosın ben öleyimm ozman 😰 valla obez hamile olmak istemiyorum 1 ayda 5 kilo verdim dahada vermem gereken 15 kilom var ..Her şey olmayan ama heran olabilecek olan bebişim için 😂😂 fit anne olacam 🥰😅

Kurumaya benzemiyor canim insallah civciv dır mutluluk duyarız 🤩
Bebeğim dün de öyle demiştin sen nasıl anlıyosun kuruma olup olmadığını ya 3 saat sonra az bi zaman değil ki umutlanmak istemiyorum:(( internette hep saatler sonra çıkan doğru değil denmiş, bi de gecikmenin 3. Gününde bu kadar zor sonradan silik olur muydu ki herkes bat öncesi bundan da koyu anında görürken 🙄

Benim toplam iki gün sürdü bugün ağrım yok. Ben kullanmadım bana antibiyotik vermedi doktorum nedense ama ben karbonat içtim antibiyotik niyetine 😂 sizin bat ne zaman? Benim 17/18 ocak
20 Ocak benim ama 14-15 gibi erken testlere başlicam belki daha erken de olabilir.Hamile kalırsam en kısa zamanda öğrenmem lazım bunu

Bebeğim dün de öyle demiştin sen nasıl anlıyosun kuruma olup olmadığını ya 3 saat sonra az bi zaman değil ki umutlanmak istemiyorum:KK43:( internette hep saatler sonra çıkan doğru değil denmiş, bi de gecikmenin 3. Gününde bu kadar zor sonradan silik olur muydu ki herkes bat öncesi bundan da koyu anında görürken 🙄
Benim ilk gebelikte testim böyleydi canim regl 3 gün geçince yapmıştım ona rağmen bole silikti kan verdim 118 çıkmıştı üç gün geçmesine rağmen kuruma çizgisi daha değişik oluyor geçen ay çıkmıştı benim de atmasaydım atardım demem o ki kırmızı gelene kadar umut var burda çok kişiye Şahit olduk önce negatif görüp sonra pozitif e dönen umutlandırmak için söylemiyorum ama umutsuzluk da kaplamasın içini çıktığımız yol uzun ve meşakkatli bir yol belki çok üzülüyoruz ağlıyoruz ama gözyaşlarımız mutluluktan olacak bir gün bebeğin seninle olsun canim 🥰

2 aydır erken yapıyorum insan çok üzülüyor, bi yandan da aklından çıkaramıyor ya erken yaptıysam diye. Bana büyük ders oldu 2 gün geçmeden yapmicam artık..
Bu ay da 6 gün kala yaptım negatif, yarın bat günüm ama 2-3 gün geçerse o zaman test yapıcam
Herhangi bir belirtin var mı peki

Merhaba benim bat 31 aralıktı. 27 Aralık yani 4 gün öncesi kan verdim 0,1 geldi negatif yani 😢 hayal kırıklığı olmuştu. Bence test yapmayın biraz daha bekleyin. İnşalkah gönlünüze göre olsun 🙏🏻🙏🏻
Maşallah canım sağlıkla ilerlesin inşallah 🙏

Kızlar ben 25 ve 26 aralıkta yumurtlama gördüm, 27de Çatlama. Sonra ovulasyon testini yapmayı bıraktım. Dün akıntılarımdan şüphelenip tekrar ovulasyon testi yaptım ve PİK gördüm çok şaşırdım tabi. Daha önce 2 kez yumurtlama görmedim daha doğrusu gördüysem de ilk yumurtlamadan sonra testi bıraktığım için bilmiyorum. Şimdi regl düzenim nasıl olacak hiç bilmiyorum bu konuda bilgisi olan ya da 2 kez yumurtlama görenler beni aydınlatabilir mi?

Eklentiler

• original_94b17662-3657-4aed-8d5d-16b003500cb7_IMG_20211226_162324~2.jpg
    original_94b17662-3657-4aed-8d5d-16b003500cb7_IMG_20211226_162324~2.jpg
    92,8 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20220103_150007~2.jpg
    IMG_20220103_150007~2.jpg
    102,2 KB · Görüntüleme: 44
Kızlar ben 25 ve 26 aralıkta yumurtlama gördüm, 27de Çatlama. Sonra ovulasyon testini yapmayı bıraktım. Dün akıntılarımdan şüphelenip tekrar ovulasyon testi yaptım ve PİK gördüm çok şaşırdım tabi. Daha önce 2 kez yumurtlama görmedim daha doğrusu gördüysem de ilk yumurtlamadan sonra testi bıraktığım için bilmiyorum. Şimdi regl düzenim nasıl olacak hiç bilmiyorum bu konuda bilgisi olan ya da 2 kez yumurtlama görenler beni aydınlatabilir mi?
25 aralıkdaki testin nasıldı, 26 daki çok da net yumurtlama gibi gelmedi bana dünkü testin tam pik çnkü.

Herhangi bir belirtin var mı peki
Göğüslerim çok şiş ve hassas, onun dışında bata 4 ve 3 gün kala aynı birazdan adet olacak gibi karnımın alt kısmında kramplar oldu, belime iğneler batıyor gibi his oldu
Ama 2 gün kala bunlar azaldı, şu an hiç adet olacak gibi bi his yok, ara ara kasıklarıma ağrı giriyor sadece

Back