-
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
- #2.181
Harikaaa ellerine saglikAfiyetle yedikEki Görüntüle 2543848
Afiyet olsunBenim menümde
Yeşil fasulye
Pirinç pilavı
Cacık
Balkonda tupte yapsan? Koku disarda kalir. Iyide yagli kagittada yapsan balik baliktir kokar bence.. elimi o kadar baliga sursem yagda kizartirdim kesinlikleBen bugün hamsi yapacağım yanına da bol salata. Ama ev çok kokuyor ya. Koku hapsedici spreyler de bir işe yaramadı. Yağlı kağıdın üzerine dizilerek yapılan bir tavada hamsi tarifi gördüm, deneyen var mı? Güzel oluyor mu öyle? Çok kuru kuru oluyorsa onu da istemem.
Balkonda tupte yapsan? Koku disarda kalir. Iyide yagli kagittada yapsan balik baliktir kokar bence.. elimi o kadar baliga sursem yagda kizartirdim kesinliklegerci ben balik yemem ama yiyenler icin daha lezzetli oldugunu dusunuyorum nedense.. firindada yapabilirsin
Normal una ya da misir ununa bulayip yapabilirsin.. biz bazen balik baharati alip onla yapardik, ama ben cidden balik yrmiyorum o yuzden tadini bilmiyorumTüpüm yok ki balkonda :) Bir de çok minnak bir balkonum var o da kapalı zaten. Fırında güzel olur mu ki, hiç fırında hamsi yapmadım.
Normal una ya da misir ununa bulayip yapabilirsin.. biz bazen balik baharati alip onla yapardik, ama ben cidden balik yrmiyorum o yuzden tadini bilmiyorum
Ahaha iyi bakalim, netten yinede bi tarife bak sen yinede :) kolay gelsinÇok teşekkür ederim. :) Fırında deneyeyim madem güzel hatırın için bugün.
Ben denemedim ama şöyle bir yazı buldum.. aklımda sirke maydonoz kaynatmak diye kalmış emin olmak için nete baktım bu çıktı denemek istersen:))Ben bugün hamsi yapacağım yanına da bol salata. Ama ev çok kokuyor ya. Koku hapsedici spreyler de bir işe yaramadı. Yağlı kağıdın üzerine dizilerek yapılan bir tavada hamsi tarifi gördüm, deneyen var mı? Güzel oluyor mu öyle? Çok kuru kuru oluyorsa onu da istemem.
Ben denemedim ama şöyle bir yazı buldum.. aklımda sirke maydonoz kaynatmak diye kalmış emin olmak için nete baktım bu çıktı denemek istersen:))
Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir kokuvermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın. Bu mutfağındaki balık kokusunu alıp güzel kokmasını sağlayacaktır.
Canımm ben bir yerde yemiştim.Çok teşekkür ederim. :) Fırında deneyeyim madem güzel hatırın için bugün.
Canımm ben bir yerde yemiştim.
Yöreye göre isimleri değişiyor kimi buğulama kimi çıtlama der.
Fırına dizilerek yapılmış gayet de güzel ve lezzetli olmuştu
Hamsi de pek sevmezdim normalde.
Bir tepsiyi,hamsiyi baharatlayıp üzerine soğanı halka halka kesip pişirmişlerdi.
Altını tamamen soğan ile kaplayıp üzerine hamsi dizilerek de yapılıyormuş zevkine göre.
O da beğenilmişti. Ama ben soğansız olandan yemiştim yine fırında ama hamsinin üzerinde patates, defne yaprağı ve naneydi sanırım otlar vardı. Güzel koku ve aroma vermişti. Ve rahatsız etmedi kokusu hiç lezzetliydi oldukça.
Borcam, fırın tepsisi hatta güveçte bile pişirilebiliyormuş.
Tepsiye yapışmaması için yağlı kağıt kullanabilirsin ama kağıt lezzetini azaltır mı bilmiyorum
Zevkine göre güzel bisey ortaya çıkarırsın bence
En sevdiğim börek.kol böreği.ben yapmadım ama.kıymalî da güzel olur.ay bi parça uzatsana.yazık adam nasıl dayanmış 10 yıldır kıymalî böreğe☺☺Kocam 10 yildir kiymali borek istiyo yapmiyorum cunku ben peynirli seviyorum
Oglum bugun evden gitmeden kiymali borek istedigini soyledi ve o gider gitmez yaptimannelik boyle birsey ❤ Kocamada anasi yapsin
O yuzden Bugun el acmasi kiymali ve peynirli börek
Eki Görüntüle 2544060 Eki Görüntüle 2544061
Hazirini aliyo canim, hic yemiyo degil.. sma tabiiki ev yapimi baska:)En sevdiğim börek.kol böreği.ben yapmadım ama.kıymalî da güzel olur.ay bi parça uzatsana.yazık adam nasıl dayanmış 10 yıldır kıymalî böreğe☺☺