• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dün mezgit balığı yaptım.
az tuzlu..:) çitir çitir ayni balık cipsi gibi :)
ondan önceki kıymalı pide yaptım.:)
Ooo afiyet olsun. 😋😋😋
haftalık yemek listesi
Pazartesi dolmalık biber
salı: karnabahar
çarş: annemdeyim
perşembe nohut
cuma: tazefasulye
cts: patlican musakka/ karniyarık
pazar: Balık:)
dipnot: bazı günlerde yemek değişebilir
Her gün düşünmektense daha iyi ama ben spontane yasayan bir insanım 🙈🙈🙈
Ne yapacagimi ben bile kestiremiyorum bazen 🤣🤣🤣

Ooo afiyet olsun. 😋😋😋

Her gün düşünmektense daha iyi ama ben spontane yasayan bir insanım 🙈🙈🙈
Ne yapacagimi ben bile kestiremiyorum bazen 🤣🤣🤣
valla pazardan ne aldığına bakıyorum
eşime dolmalık biberleri ve karnabahar ispanak aldirtmadim:)
4 gün sonrada markete gidicez. maaş günü o gün:)
yinede az tasarruf çok yemek olsun:)
karnabahar geçen haftadan kalan. çürümedi. haşlayıp kızartmayi düşünüyorum yaninad çorba.

Peki yapılışını da söyler misin 🙈🙈
Biraz çok oldum farkındayım o_O

Bu arada eline sağlık. Çok güzel görünüyor 😋😋
Yok canım topiğimız yemek topiği tabiki paylaşırız☺hamur malzemelerini karıştır dinlen sin mayalansn .bi tabağa pekmezli suyu karıştır bi tabağa da susamı kat.sonra hamur dan simit şekli ver(nette şekilleri var).önce pekmezli suya batıracak sonra susama ordan yağlı tepsiye ordanda hoooop fırına.zor gibi duruyor ama hiç değil.ben dün 15 dakika sürmemiştir .at buzluģa .eşimin canı bazen gece gece sıcak simit çeker.hemen çıkarırım buzluktan fırına atarım off sıcacık simitler :kk77:

Yok canım topiğimız yemek topiği tabiki paylaşırız☺hamur malzemelerini karıştır dinlen sin mayalansn .bi tabağa pekmezli suyu karıştır bi tabağa da susamı kat.sonra hamur dan simit şekli ver(nette şekilleri var).önce pekmezli suya batıracak sonra susama ordan yağlı tepsiye ordanda hoooop fırına.zor gibi duruyor ama hiç değil.ben dün 15 dakika sürmemiştir .at buzluģa .eşimin canı bazen gece gece sıcak simit çeker.hemen çıkarırım buzluktan fırına atarım off sıcacık simitler :kk77:
kaç dakika mayalanacak:) çok güzel görünüyor bende yapayım:)

valla pazardan ne aldığına bakıyorum
eşime dolmalık biberleri ve karnabahar ispanak aldirtmadim:)
4 gün sonrada markete gidicez. maaş günü o gün:)
yinede az tasarruf çok yemek olsun:)
karnabahar geçen haftadan kalan. çürümedi. haşlayıp kızartmayi düşünüyorum yaninad çorba.
Afiyet olsun o zaman 😎😎

Çok iyiymiş yaaa 😍😍😍

Oğlum kızarmış tavuk istedi menümü belirledi yani☺yanına mercimek çorbası ve salata yapacam.ev yoğurdum da var.yeşil mercimek çorbasını nasıl yapıyorsun

Oğlum kızarmış tavuk istedi menümü belirledi yani☺yanına mercimek çorbası ve salata yapacam.ev yoğurdum da var.yeşil mercimek çorbasını nasıl yapıyorsun
Kolay gelsin canım.
Kırmızı mercimek yerine yeşil mercimek koyuyorum. Havuç, patates ve varsa kabağı küçük küçük küp küp doğuruyorum
Elimde kiyma varsa once kiymayi kavuruyorum soğanla sonra sebzeleri ekliyorum. ( şu an kiymam yok o yuzden kiymasiz yapacağım ) ama düdüklü de pişirmiyorum, normal tencere de yavaş yavaş pişiriyorum ki ezilmesinler.
Blenderden de geçirmiyorum.
Hem sebze yemeği hem de çorba gibi oluyor. Bazen de büyük kızım için ceviz atıyorum içine. Büyük kızım doğru dürüst bir şey yemediği için yesin diye neler neler yapıyorum. :olamaz:

mercimegi bi gün önceden ıslatirsan yemegi kolayca yaparsin:) feslegen vermiş tarifi:)
ben nohutu değiştireyim en iyisi :KK70:

Back