• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Obsesyondan ben kurtuldum diyen

Kesinlikle katılıyorum huy gibi bisiy... Besikte giren mezarda gider derler ya!!! Huyu bileceksin ona göre davranacaksin.

Tek bildigim şu korkmayacak ve kacmaya calismayacaksin!

Huy ilginç bir benzetme oldu :) bağımlılıkta obsesyonlarda genetik eğilimi olan şeyler .
Genetikte oluyor ve çevresel faktörlerle tetikleniyor .
Kaçmak yerine verdiğimiz anlamı değiştirip bu kadar korkmamamiz lazim haklisiniz .
Daha sakin bakabilirsek bu davranışlara beynimiz strese girip tetiklenmez
Ve aynı rahatlama yollarını seçmez.

Huy ilginç bir benzetme oldu :) bağımlılıkta obsesyonlarda genetik eğilimi olan şeyler .
Genetikte oluyor ve çevresel faktörlerle tetikleniyor .
Kaçmak yerine verdiğimiz anlamı değiştirip bu kadar korkmamamiz lazim haklisiniz .
Daha sakin bakabilirsek bu davranışlara beynimiz strese girip tetiklenmez
Ve aynı rahatlama yollarını seçmez.
Huy evet kendimce bununla böyle anlasiyorum evet babam da anksiyete var cok gergin bi tip....
Ben de nefes egzersizleri yapiyorum ama bu ara yine bir gerginim, dinginlesemiyorum 😞

Huy evet kendimce bununla böyle anlasiyorum evet babam da anksiyete var cok gergin bi tip....
Ben de nefes egzersizleri yapiyorum ama bu ara yine bir gerginim, dinginlesemiyorum 😞
O zaman gerginliğe karşı yüklediğiniz fikirleri biraz rahatabilirsiniz .
Gergin olmak çok kötü diye düşünürseniz daha da gerilirsiniz. Ama her insan bazen dönemsel gerilir bu da bir deneyim bir yaşayış tarzı vs derseniz daha kolay atlatılır böyle dönemler

Düşünsel takıntılar var bende şizofren olma korkusu ile başladı. Kendimi kaybetmekten delirmek çıldırmaktan korkuyorum
Geçmiş olsun. Aynı takıntılar eşimde de çok ciddi boyutta vardı. İşe gidemeyip evden çıkamaz duruma gelmişti. İstanbul’da iyi bir psikaytristte ilaç tedavisi ile kısa sürede toparladı. Psikoterapi almadı sadece ilaç tedavisi idi.
Kısa sürede toparlamasında sosyal kişiliğinin etkisi büyük, bir de azimli bir insan olmasının.

Küçük gibi geldim de mi 39

Yo ondan diil yaşa göre bisey tavsiye ediyim dedim. Ayni yastaymisiz :) antidepresan kullandin mi hic bu zamana kadar. Bende de var okb ama eskiye gore baya azaldi tedaviden sonra. Tamamen gececek bisey degil bence ama =/ yine taktığım laflari oluo insanlarin. Ya da birinin bi esyasina degsem gidip el yikarim hala.

Yo ondan diil yaşa göre bisey tavsiye ediyim dedim. Ayni yastaymisiz :) antidepresan kullandin mi hic bu zamana kadar. Bende de var okb ama eskiye gore baya azaldi tedaviden sonra. Tamamen gececek bisey degil bence ama =/ yine taktığım laflari oluo insanlarin. Ya da birinin bi esyasina degsem gidip el yikarim hala.
12 yıldır süreklilik arada olmasa da kullanıyorum. Bir ara baya iyiydim şimdi eski takıntılarım tekrar nüksetti. Bende şizofren olma korkusundan kaynaklı obsesyonlar var daha çok düşünsel takıntılar benimkisi. Mesela bi şizofren neler yapar ya bende onları yaparsam die korkular.

12 yıldır süreklilik arada olmasa da kullanıyorum. Bir ara baya iyiydim şimdi eski takıntılarım tekrar nüksetti. Bende şizofren olma korkusundan kaynaklı obsesyonlar var daha çok düşünsel takıntılar benimkisi. Mesela bi şizofren neler yapar ya bende onları yaparsam die korkular.
Merhaba aynı durum bende de var bunu nasıl atlattiniz yardımcı olabilir misiniz? 5 gündür ilaç kullanıyorum. Yeni başladım. Atlattiniz mı çok zor bir durum :(

Merhaba aynı durum bende de var bunu nasıl atlattiniz yardımcı olabilir misiniz? 5 gündür ilaç kullanıyorum. Yeni başladım. Atlattiniz mı çok zor bir durum :KK43:
Ilacin ilk 15günü cok kötü gecer.15 günden sonra hersey normale döner.ferahlarsiniz.

• Beğen
Reactions: iip
Peki 15 gün ardından gerçekten bir azalma olur mu yani bu düşüncelerden tamamen kurtulur muyum daha önce hiç kullanmadim obsesyon teşhisi konuldu ne yapacağım bilemiyorum:( her saniye kafamda bu düşünce var

içimi rahatlattiniz çok teşekkür ederim artık ben de bitsin istiyorum çok zor gerçekten:((

Sizde ki takıntı nedir?
Şizofreni olma korkusu benimki. Sürekli düşünüyorum kendimi kontrol ediyorum. Ya oluyosam ya olduysam diye. Psikiyatristim OKB dedi fakat geçmek bilmiyor. İlacın 11. Günündeyim ne zaman etki edecek diye bekliyorum. Aşırı korku ve endişe yaşıyorum.

Back