• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Obsesyondan ben kurtuldum diyen

Mesleğe dönüştürdüm derken? Ne tür takıntılarınız vardı

2017de yüksek lisansa başladım araştırmacı olmak için, belki senin için sanat olabilir bu veya çok başka bir alan.
Değersizlikle ilgili şeyler, insanlar hakkımda konuşur mu, ben istismara uğradım ben suçlu muyum vs her şeyde suçluluk duyardım...

Benimde bebgim prematüre dogdu o ara aslinda biterim diye düşünmüştüm ama cok is oldugu icin hayatimin en guclu psikolojik donemini uasadim diyebilirim. Simdi hala takma var 🤨😡

Benim de hemen olmamıştı ama olayların arkasından başlamıştı bir ara çok tavana çıktı artık katlanamıyordum, en azından fonksiyonları kaybetmemişsiniz bence umut var
Senelerce evden çıkamayanlar var...

Bak misal ben ilk başladığında psikiyatri uzmanina gittim bana hastalik dedi ... Hic bir ilerleme olmuyordu ilacla oluyordu sonra bir psikologa gittim inanin degisti ilaclari istememeye basladim psikiyatri degistim ve ilaci yavas yavas bitirdim .... Kendimi telkin edebiliyorum bu yuzden İzzet beyi seviyorum bana iyi geldi.

Kopyalama yapamadim buradan okuyabilirsiniz!

Aa evet, ilk cümleden açıklamış girmiş zaten meseleye, aynen dediğimiz gibiymiş

İyi hissetmek kitabı dışında neyi önerirsin?

Bence bu iki dediğimi bir dene, yeni bir odak noktası bulmak ve o kitaptaki taktikler.
Zaten kullanılabilecekleri açıklıyor, BDT çok hızlı sonuç veren bir terapi depresyon ve okb de.
Önce bir kendi kendine aksatmadan taktikleri dene, olmazsa bir uzman yardımı alıp onunla denersin...

Benim de hemen olmamıştı ama olayların arkasından başlamıştı bir ara çok tavana çıktı artık katlanamıyordum, en azından fonksiyonları kaybetmemişsiniz bence umut var
Senelerce evden çıkamayanlar var...
Yok oraları hamdolsun astım cok minimize kaldi oda bitsin istiyorum

Bazı üzücü şeyler yaşadım, istismar gibi. Dolayısıyla kendi özdeğerimle ilgili sıkıntılarım vardı, değersiz hissediyordum, kafaya takıyordum insanların tavırlarını falan çok düşünüyordum.
İyi Hissetmek diye bir kitap var o, bir de daha profesyonel bir kitap var Ertuğrul Köroğlunun ama o daha profesyonel yaklaşıyor.
İlkinde temelini açıklıyor kendi kendinize yapacağınız egzersizler var içinde.
Şu an bir şeyi takma sürem en fazla 10 dakikadır, bir daha tekrarlamadı.
Herkes kadar üzülüp takıyorum tabii ki ama geçiyor gidiyor, normal insanlar gibi.
Bu teknikler ayrıca bana duygularımı kontrol etmeyi de öğretti, dürtüsel davranıyordum öncesinde biraz duygularım beni kontrol ediyordu, şimdi rahat bakış açımı değiştirebiliyorum.
Bende insanların dediklerini çok kafaya takıyorum yazdiklarin bana umut oldu.Insallah pazartesi psikolog randevum var bende senin gibi insanları 10 dk takıp unuturum

Bilissel davranışçı terapi tekniklerine nsl çalıştınız kendi kendinize mi. Nsl hangi kaynaklardan yararlandınız? Ne durumdaydınız şikayetleriniz nelerdi ve şu an nasılsınız? Çok soru sordum kusura bakmayın

Iyi hissetmek adli kitabi 7 kere hatim ediosun canim :)) yok ya kurtulamiosun ama oldukca azalıyor. Hangi konuda takinti var sende en cok?

Iyi hissetmek adli kitabi 7 kere hatim ediosun canim :)) yok ya kurtulamiosun ama oldukca azalıyor. Hangi konuda takinti var sende en cok?
Bu kitabi bir ben mi sevemedim ya :/ verdiğim paraya acıdım çok standart kişisel gelişim kitabi gibi geldi bana

Bu kitabi bir ben mi sevemedim ya :/ verdiğim paraya acıdım çok standart kişisel gelişim kitabi gibi geldi bana

Bence de öyle dalga geciorum zaten. Takmislar bi o kitaba. Cocuk kitabi gibi. Daha noktasal atis yapan kitapları seviorum ben dolayli yoldan. Mesela bu aralar okudugum:

Eklentiler

• Screenshot_20190629-162746.png
    Screenshot_20190629-162746.png
    381,8 KB · Görüntüleme: 65
Bazı üzücü şeyler yaşadım, istismar gibi. Dolayısıyla kendi özdeğerimle ilgili sıkıntılarım vardı, değersiz hissediyordum, kafaya takıyordum insanların tavırlarını falan çok düşünüyordum.
İyi Hissetmek diye bir kitap var o, bir de daha profesyonel bir kitap var Ertuğrul Köroğlunun ama o daha profesyonel yaklaşıyor.
İlkinde temelini açıklıyor kendi kendinize yapacağınız egzersizler var içinde.
Şu an bir şeyi takma sürem en fazla 10 dakikadır, bir daha tekrarlamadı.
Herkes kadar üzülüp takıyorum tabii ki ama geçiyor gidiyor, normal insanlar gibi.
Bu teknikler ayrıca bana duygularımı kontrol etmeyi de öğretti, dürtüsel davranıyordum öncesinde biraz duygularım beni kontrol ediyordu, şimdi rahat bakış açımı değiştirebiliyorum.
Sizin adiniza çok sevindim .Biraz ne yaptiğinizi aciklaya bilirmisiniz?
Ben yurtdişinda yaşiyorum ve her istediğim kitabi alamiyorum,çoğu kitabevi göndermiyor.
Ben senelerdir depresyonla yaşiyorum .
Hep kötü ve negativ olaylara takintiliyim .Onlari asla unutmam ve herzaman hayatimi etkiler .
Özellikle her sabah negatif ,öfkeli ve sorunlari tekrar düşünmekle kalkdiğim icin eşimle büyük sorunlar yaşiyorum.
Birgünde huzurlu sevecen güleryüzlü uyan diyor .Birgünde bugüne şimdiye odaklan yaşa diyor .
Ama oda bana büyük hayelkiriklari yaşatti,affedemiyorum ,gecmişi unutum sanki karşimdaki insan başka birisiymiş gibi yapamiyorum.
Birde bende çok sucluluk duygusu yaşiyorum .Herşeyden kendimi sorumlu tutuyorum .
Yani aileden biri kötü olsa hemen vicdan yapip keşke şöyle böyle yapsaydim diye kendimi yiyip bitiriyorum .
Özellikle sucluluk duygusu cok mevcut bende

Kusura bakmayin uzun yazdim ama nöyröloji bilimciyim dediniz belki biraz acikla bilirsiniz diye düşündüm

Ben yendim. Kendi çabamla mı bilmiyorum. Yüce rabbim bana bir saniye sabit duramayan bir evlat verdi, bırak Obsesyonu tuvalete gitmeye zamanım kalmadı. Bir baktım iyileşmişim haberim yok. Zamanında biri bana Obsesyon zamanı olan insanın hastalığıdır deyince çok kızmıştım ne alakası var diye. Kendi hayatımda tecrübe etmiş oldum.

Ben yendim. Kendi çabamla mı bilmiyorum. Yüce rabbim bana bir saniye sabit duramayan bir evlat verdi, bırak Obsesyonu tuvalete gitmeye zamanım kalmadı. Bir baktım iyileşmişim haberim yok. Zamanında biri bana Obsesyon zamanı olan insanın hastalığıdır deyince çok kızmıştım ne alakası var diye. Kendi hayatımda tecrübe etmiş oldum.
Bende kizimin prematüre dogmasiyla anladım.

Arkadaşlar merhabalar başlıkta da belirttiğim gibi obsesyondan ben kurtuldumsa herkes kurtulur diyen var mı aranızda? Var ise bunun için neler yaptınız? Tavsiyeleriniz çok önemli
Kendini meşgul etmen ve hedeflerin olması gerek.dikkati başka yerlere vermek.ben bir kitap okuyorum.anksiyete ile mücadele kitabı.hakkaten yardım etti bana.ben de mükemmeliyetçi yedim.su olmazsa olmaz falan diuodum.su an yarı yarıya azaldi

Obsesyonlar ve bağımlılıklar hic bir zaman tam olarak silinemiyor.
Yıllarda uyudukları dönemler olabiliyor Ama silinme yok .
Bunlar beynin rahatlama aracı olarak kendine bulduğu bilinçsiz yollar . Ve ne zaman rahatlama ihtiyacı olsa ilk bunlar aklina geliyor. Yoga ve nefes çalışması yapmanızı öneririm. Derin hislerinizin daha da farkına varmanızı sağlar sakinleştirir .. kontrol biraz daha size geçebilir bu şekilde.

Obsesyonlar ve bağımlılıklar hic bir zaman tam olarak silinemiyor.
Yıllarda uyudukları dönemler olabiliyor Ama silinme yok .
Bunlar beynin rahatlama aracı olarak kendine bulduğu bilinçsiz yollar . Ve ne zaman rahatlama ihtiyacı olsa ilk bunlar aklina geliyor. Yoga ve nefes çalışması yapmanızı öneririm. Derin hislerinizin daha da farkına varmanızı sağlar sakinleştirir .. kontrol biraz daha size geçebilir bu şekilde.
Kesinlikle katılıyorum huy gibi bisiy... Besikte giren mezarda gider derler ya!!! Huyu bileceksin ona göre davranacaksin.

Tek bildigim şu korkmayacak ve kacmaya calismayacaksin!

Back