• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

o kadar mutsuzum ki .o kadar zor ki kimsenin umrunda olmamak

Birsey ogrendiysem, o da insan ailesinden sevgi gormedi mi, o guveni hissetmedi mi, hayati boyunca bir yerden eksik oluyor. Hele de cocukken bu bag kurulmadi mi... Bunun yerini hicbirsey doldurmuyor.

Oyle cok kotu tecrubelerim yok, ama ben de cocukken kendi annemle babamla o bagi kuramamis biriyim. Hele de annemden ne ilgi, ne bir sarilma, hicbirsey gormedim. Sacimi bile taramazdi, yalvar yakar ancak ikna edersem... Bizimle ilgilenmeyi, bizimle oynamayi, parka goturmeyi, alisverise cikmayi yuk gorurdu. Hatirladigim, bizi basindan savup kendi kendine yasadigi. Annemle nadiren bir yerlere gittik mi cok buyuk lutuf hissederdim, cok farkli gelirdi. Ilkokulda her sabah saclari annesi tarafindan yapilan kiz arkadaslarima sasardim. Ben kendimi bildim bileli kendim yaptim sacimi basimi. Annem ilgilenmezdi. Buyuyunce anladim ki anneler cocuklariyla vakit gecirmeyi severmis aslinda. Ben herkesi bizim gibi sanirdim. Millet meger cocuguyla vakit gecirmek icin cabalarmis, onun elinden tutup gezdirmeye cikarmak icin. Sorunun bizde oldugunu o zaman anladim iste. Bizim aramizda anne-cocuk bagi olusmamis zaten. Bundan sonra da olusmayacak. Anneme hicbir zaman sarilmak, opmek icimden gelmedi, hala da gelmez, annesine duskun olan arkadaslarima gipta ederim, nasil oluyor anlamam. Ben yillar once ugrastim, olmadi, egreti durdu. Ici bos ne de olsa. Cocuklugumdaki ilgi ve sevgisizligin yansimasi bu.

Simdi de depresyonlu bir insanim. Ha sorsan depresyona sebep olan sebeplerim farkli. Ama benim oyle gidip sarilabilecegim bir ailem yok. Ailede kimseyle sorunum, kavgam yok, ama hani o manevi ihtiyaci evimde bulamiyorum, hep disarda ariyorum. Arkadasim olsun, kuzenim olsun. Aradigimi, daha dogrusu aradigim derecede ilgiyi dogal olarak bulamiyorum, sonra gelsin depresyon. Kendi evimin icindekilere donmek, sarilmak icimden gelmiyor mesela. Egreti geliyor. Bu bag cocukken kurulmadi mi bir daha kurulmuyor yani.

Neyse, bu konuyu kendi derdimle sabote etmek istemiyorum. Sadece senin sorununun en buyuk kaynagi budur bence. Aileden. Yoksa hersey yolundaysa, iyi bir esin, cocugun varsa niye mutsuz olsun insan? Birseylerin eksikligi boyle sinir, depresyon halinde disari cikiyor. Ayni ben de senin gibiyim.
Isin cok zor. Sen de bu eksikligi guzel dostluklarla, ya da akrabalik iliskileriyle kapatabildigin kadar kapatmaya calisirsin benim gibi. Ama hicbir zaman "tam" olamayacaksin. Her zaman bir yanin eksik olacak, beklentilerini buna gore ayarla. Bu dunyanin imtihan dunyasi olduguna inanmam aslinda.Oyleyse de bizim imtihanimiz da bu herhalde. :ssz:

evet beni o zaman en iyi siz anlarsiniz
aileme kötü demiyorum asla
ama sanirsam ben fazla geldim
babam öyle degildi malesef onu cok erken kaybettim
6 kardesiz
genelde hepsinin durumu iyi
ben cürük yumurtayim
hayatim boyunca hep cürük yumurta oldugumu hissedttim öyle yasadim zaten
is hayatim okul hayatimda öyle gecti
o kadar alistim ki kandirilmak mesela
herkesmi oynar evet cok az insan var kullanmayan oynamayan
o kadar musaitimki inanmaya cunku
ama insanlar dürüst degil
her defasinda guvendigime pisman oldum
ama akillanmadim

5 yildir evliyim
ailemin yanina her ziyarete gittigimde psk altüst olarak geldim
hamileligimde zehir oldu
kizimi ilk aileme götürdügümde rezil oldu
simdi icimden gelmiyor Turkiyeye gitmek

Almanyaya gelin gittiginizi yazmissiniz.
Turk irkindan olupta avrupada yasayan turklerin cogunda d vitamini eksikligi var.
Bu vitamin eksikligi insani halsizlestirir, mutsuz bile edebilir.
Kaniniza baktirin, bol bol disari cikmaya calisin.
Cildinizden dolayi istek olmaya bilir ama cocugunuzada iyi gelecektir.

kendimi iyi tanirim
2,5 yil bu ruh halim gecmedi gecmiyor

canım, o zaman ailenin sana karsı olan davranısını takmayacaksın. elbette haklısın ınsanın zoruna gıder
ama şükret mutlu bır evlılığın var
ailenin yapısı böyleyse değiştiremezsın ve kendıne edersın
ki edıyorsun da.

insanin basina gelmedikce bilinemez
siz hic 2,5 yildir ayni sey icin hergun Allaha yalvardiniz mi
sinir krizleri gecirip hemde
gece gunduz
benim 2,5 senem böyle gecti
hicbirsey gecmiyor iyilesmiyor
ve cevreme bakiyorum hic haketmeyen insanlar o kadar normal bir hayat yasiyor ki
ben ne yaptim ne yaptim diyorum
hicbirsey
eger bilmeden birsey yaptiysam affet diyorum Allahim sans ver
olmuyor olmuyor

senin hayatında anormal olan şey nedir
insanlar normal hayat yaşıyor demişsin
eşin çocuğun tamam
ailenden yana sorunun var
ama bir sürü insanın ailesinden yana sorunu var
bunlardan biri de benim
mücadele ve sabır
bunun başka yolu yok
biraz da insan mücadele edecek

Almanyaya gelin gittiginizi yazmissiniz.
Turk irkindan olupta avrupada yasayan turklerin cogunda d vitamini eksikligi var.
Bu vitamin eksikligi insani halsizlestirir, mutsuz bile edebilir.
Kaniniza baktirin, bol bol disari cikmaya calisin.
Cildinizden dolayi istek olmaya bilir ama cocugunuzada iyi gelecektir.

cildim bozuk oldugu icin ve sac dökülme sorunumda oldu dogumdan sonra
kan tahlillerim yapildi cok
herhangi bir eksiklige rastlanmadi
disari cikmak cok istiyorum ama yapamiyorum mecbur kalmadikca
cocugum bayiliyor zaten tabi disari cikmak icin

canım, o zaman ailenin sana karsı olan davranısını takmayacaksın. elbette haklısın ınsanın zoruna gıder
ama şükret mutlu bır evlılığın var
ailenin yapısı böyleyse değiştiremezsın ve kendıne edersın
ki edıyorsun da.

bunu farkindayim
yapamiyorum
cok gücsüzüm
nasil basedebilirim ! bilmiyorum

senin hayatında anormal olan şey nedir
insanlar normal hayat yaşıyor demişsin
eşin çocuğun tamam
ailenden yana sorunun var
ama bir sürü insanın ailesinden yana sorunu var
bunlardan biri de benim
mücadele ve sabır
bunun başka yolu yok
biraz da insan mücadele edecek

mesela sacini tarayip bir bluz pantalon giyip disari cikmak
yada disarda biriyle gözlerini kacirmadan konusmak
bunlar normal seyler ama benim yapamadigim seyler

mesela cocuklugundan değilde en son türkiyeye geldiğinizde ne yaşattılar somut bir örnek verebilirmisiniz mahsuru yoksa?

kafana taka taka hastalık cıkarırsın basına canım
ailende böyle insanlar işte, böyle kabullen onları. acaba bır psıkologa mı gıtsen? ya da arkadas ortamı falan edınsen?

kendimi iyi hissedersem güclü ve eskisi gibi normal hissedersem
bircok seyle basedebilirim en azindan depresif halimden kurtulurum
mesela cildim düzelse bana en iyi ilac olur
bir psikologa da gitmeyi dusunuyorum ve rahatlatan bir ilac bile almak isterim
vucudum hep yorgun hep gergin

30 yastan sonra cilt sorunu daha zor
bunu anladim
cilt artik eskisi gibi taze canli degil
ve hayatta farkli tabi
cocuk var
cocukla ilgilenmek demek hayatinin buyuk bölümü gitmesi demek
stres demek
yemek yemez uyumaz aglar vs hepsi bana stres tabiki
eskisi gibi caninin istedigini yapamiyorsun
hersey cocuga göre programli
ve evin sorunlari yemek temizlik vs
bunlar hayati etkiliyor özellikle

bence benim cildim bu saatten sonra birazda olsa düzelirse bile bana yeter ama
durum malesefe onu göstermiyor
2,5 sene düzelecegine daha kötü oldu
simdi ben böyle yasarsam nasil yasarim
bunu düsünüyorum
cunku artk onu bunu kullanmaktanda biktim
yoruldum artik

Kötüye gitmesi çok normal çünkü psikoloji inanılmaz etkiliyor cildi... Hayatimin en mutlu aylarında ki cildim ile şimdiki arasında 40 farki sayabilirimm..

Ben inanıyorum ki cildinizi cozerseniz mutlaka diğer sorunlarinizda hafifleyecek...

Onu bunu kullanmaktan Yoruldum demeyin en iyi doktoru bulun verin parasini eğer varsa çözümü cozumunu kovalayin... Başka şehir ülke bile olsa yapin...

Sizin mutlulugunuzdan sizden daha önemli değil çünkü..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

her türlü caldim kapiyi
cok denedim
Allahima cok güclü inancim vardir bu hic degismez tabiki
bir sebep olmali bunun
düsünüyorum bulamiyorum
hayatta en zor sey elinden birsey gelmemesi
ne zor sey
yasamasin kimse
en düsmanim bile yasamasin

Merhaba, Allahin en sevdiği kulları peygamberleridir. Onlara bile çok çok acılar vermişse elbet vardir bir bildigi. Allah insanlari sinar. Ve sevdiklerine acilar verir. 1 yil icinde yasadiklarim ki o zamanla 5.sinifa gececektim.. Abim askerde kaza geçirdi boynu kirildi Gata da yatti cok sukur uzun mudahaleler sonucu, mucize eseri Rabbim onu bize bagisladi. Sapasaglam bize bakti, abim eve saglam gelince en değerli erkegim olan babam kurban kesti sukur icin ve bir kac ay sonra babam birden vefat etti. Sabah namazinda namazini kildi, kuranini okudu ve oruclu bir halde evden cikti ve bir daha da donmedi arkasindan cok sevdigi insanlari birakti Allah ondan bin kat razi olsun derken kendimizi azicik da olsun topladiktan 6 ay sonra annemin ilk göz agrisi, bir çocuk babasi, aşkım kahramanim her seyim olan abim feci sekilde can verdi, daha sonra kuzenim havuzda bogularak vefat etti, 1 yil sonra da dedem vefat etti... Bakin biz sukrettik, acı çok cektik ama asla isyan etmedik, sonra iflas ettik, herkes kolunu cekti ve bizi kendi halimize biraktilar. Allah sevdigine dert verirmis.. Oyle olmasaydi bizim aziz Peygamberimiz aleyhisselam dogmadan babasini, 6 yasinda anacigini, en ihtiyaci oldugu anda ona sahip cikan amcasini, savaşlarda diger amcasini, ve en acisi fatima annemiz hariç diger evlatlarini ve eşini kaybeder miydi? Allah Peygamberleri bize örnek olarak gonderdi. Onlari suphesiz bizden daha cok seviyordu ve daha cok acilari oldu.. Allah sevdigine dert verir. Buyuk imamlardan biri bi sure kendine bela isabet etmeyince Allahu teala beni unuttu mu artik sevmiyor mu diye aglamaya baslamis. Gerisini siz düşünün. Biz onlar gibi olamayiz tabiki, dertleri kaldiramayiz ama SABIRDAN BASKA BIR ILACIMIZ VE DUADAN BASKA BIR KALKANIMIZ da yok..
Selametle

Kötüye gitmesi çok normal çünkü psikoloji inanılmaz etkiliyor cildi... Hayatimin en mutlu aylarında ki cildim ile şimdiki arasında 40 farki sayabilirimm..

Ben inanıyorum ki cildinizi cozerseniz mutlaka diğer sorunlarinizda hafifleyecek...

Onu bunu kullanmaktan Yoruldum demeyin en iyi doktoru bulun verin parasini eğer varsa çözümü cozumunu kovalayin... Başka şehir ülke bile olsa yapin...

Sizin mutlulugunuzdan sizden daha önemli değil çünkü..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet cilt ne kadar önemli bir kadin icin
doktorum var hala devam ediyoruz tedaviye ama inancim cok zayifladi
2.5 sene uzun bir zaman
simdiye kadar cok para döktüm zaten
hic gözümde olmadi ama cözmedide derdimi

Merhaba, Allahin en sevdiği kulları peygamberleridir. Onlara bile çok çok acılar vermişse elbet vardir bir bildigi. Allah insanlari sinar. Ve sevdiklerine acilar verir. 1 yil icinde yasadiklarim ki o zamanla 5.sinifa gececektim.. Abim askerde kaza geçirdi boynu kirildi Gata da yatti cok sukur uzun mudahaleler sonucu, mucize eseri Rabbim onu bize bagisladi. Sapasaglam bize bakti, abim eve saglam gelince en değerli erkegim olan babam kurban kesti sukur icin ve bir kac ay sonra babam birden vefat etti. Sabah namazinda namazini kildi, kuranini okudu ve oruclu bir halde evden cikti ve bir daha da donmedi arkasindan cok sevdigi insanlari birakti Allah ondan bin kat razi olsun derken kendimizi azicik da olsun topladiktan 6 ay sonra annemin ilk göz agrisi, bir çocuk babasi, aşkım kahramanim her seyim olan abim feci sekilde can verdi, daha sonra kuzenim havuzda bogularak vefat etti, 1 yil sonra da dedem vefat etti... Bakin biz sukrettik, acı çok cektik ama asla isyan etmedik, sonra iflas ettik, herkes kolunu cekti ve bizi kendi halimize biraktilar. Allah sevdigine dert verirmis.. Oyle olmasaydi bizim aziz Peygamberimiz aleyhisselam dogmadan babasini, 6 yasinda anacigini, en ihtiyaci oldugu anda ona sahip cikan amcasini, savaşlarda diger amcasini, ve en acisi fatima annemiz hariç diger evlatlarini ve eşini kaybeder miydi? Allah Peygamberleri bize örnek olarak gonderdi. Onlari suphesiz bizden daha cok seviyordu ve daha cok acilari oldu.. Allah sevdigine dert verir. Buyuk imamlardan biri bi sure kendine bela isabet etmeyince Allahu teala beni unuttu mu artik sevmiyor mu diye aglamaya baslamis. Gerisini siz düşünün. Biz onlar gibi olamayiz tabiki, dertleri kaldiramayiz ama SABIRDAN BASKA BIR ILACIMIZ VE DUADAN BASKA BIR KALKANIMIZ da yok..
Selametle

tesekkür ederim yorumuz icin
ve yasadiklariniz gercekten cok aci
cok üzüldüm
hep Allah kaldiramayagindan fazlasinu vermez derler degil mi
bu söze cok inandim
ama ben bittim artik

tesekkür ederim yorumuz icin
ve yasadiklariniz gercekten cok aci
cok üzüldüm
hep Allah kaldiramayagindan fazlasinu vermez derler degil mi
bu söze cok inandim
ama ben bittim artik

Ben bitmediysem siz hic bitmemelisiniz hanimefendi. Her zaman telefon korkum var. Ya calip kötü haber gelirse, ya anneme bi sey olursa, esimden en fazla 1 saat haber alamayayim yataklara dusuyorum. Abilerim var, ablalarim var, onlar da benimle ayni durumdalar. Bir ablam var memlekette 3 saat once beni aramis o zaman lavabodaydim acamadim sonra yine aradi actim resmen sesi titriyordu, bana bi sey olmus sanmis. Bir ablam her yere gider ama biz gidince gondermez ikide bir arar. Iste bu kayiplar bizde bu tramvayi yapti. Kucuk abim arabasiyla yola gittiginde buyuk abim arayip muhabbet eder durduk yere ki hic adeti degildir oysa abimin asil amaci sag salim ulasip ulasmadigini sormaktir, icindeki korkuyu dindirmektir, annemi ve yengemi hic saymiyorum zaten, annem panik ataktir yengem de sinir hastasidir. Ama biz sukrettik, geçen eski fotoğraflara bakiyorduk annemlerle ve vefat eden abimin resmi vardi, annem icimi paramparca eden bi sey dedi. "Ya ben herkesi cikardim da (abimi gostererek) peki bu kim? Dedi. Anne x abim diyince sessizce bi hii dedi sonra kapatti albümü gitti. O an attim ben de kendimi lavaboya.. velhasili hanimefendi, yatin kalkin Allaha dua edin ki size en sevdiklerinizin acisini yasatmamis, insallah da yasatmaz. Biz sukrettik, hala da sukrediyoruz. Eğer inancim olmasaydi ben bu psikolojiden kurtulamazdim. Deli olur sokaklara duserdim. Kac gece ruyalarimda sevdiklerimin kayiplarini gorup de cildiriyorum biliyor musunuz? BITTIM diyemezsiniz. Bence bitmek için çok erken... Siz kaybettikleriniz icin degil kazandiklariniz icin yasayacaksiniz. Benimle aranızdaki fark da bu olur. Çünkü ben kaybettiklerim icin de yaşıyorum. Onlar benimle birlikte iyi anilmali... selametle...

kendimi iyi hissedersem güclü ve eskisi gibi normal hissedersem bircok seyle basedebilirim en azindan depresif halimden kurtulurummesela cildim düzelse bana en iyi ilac olur bir psikologa da gitmeyi dusunuyorum ve rahatlatan bir ilac bile almak isterimvucudum hep yorgun hep gergin
Cildin sıkıntidan oluyor iste canim. Sıkıntı insanin bedenine cok zarar veriyor

Back