o kadar cirkin hissediyorum ki..

hala çirkin olduğunu düşünüyorsun kendini başka şekilde motive ediyorsun bu yanlış.
sen kendini herşeyden önce güzel görmelisin. sen güzel görmezsen başkalarının çirkin görmesi normal. bu noktayı kaçırıyorsun. yazıda sana bir örnek vardı. o örneği tam anlamışsın. Allahın yarattığı her varlık güzeldir. ve güzellik görecelidir. sana güzel olan başkasına çirkin olabilir.
sen herşeyden önce kendini sevebilmelisin. güzel olduğunu kabul etmelisin. senin çirkin olduğunu söyleyen iç sesini kesmelisin. kendine bu yönde telkinlerde bulun. kendine güven, ben güzelim de, ben başarılıyım de, hayata başka bir pencereden bak, yüzünde her zaman gülümseme olsun. sıkıntı geldiğinde yani negatif enerji bunu pozitif enerjiye çevirmeyi öğren.
Başlığı açan ben Değilim :) ben güzelim ya :))

:21:
18 Yaşındaydım, hiç unutmuyorum bunu 24 yaşında biriyle çıkmaya başladım. Ama çok aşığım. Makyajıma, ojeme, her haltıma karışırdı. Kilo fazlan var, biraz zayıfla falan derdi... İnsan bunu neden yapar anlamıyorum ama yapmıştı işte. O sırada hadisenin yeni meşhur olduğu zamanlar tabi. Konu nerden açıldıysa hatırlamıyorum artık, fiziği çok güzel dedi, benim tepem attı. S..... git onunla aşk yaşa o zaman p......k dedim. O kadar da kusursuz olsam gider daha iyisini bulurum , senin kaprislerini mi çekecem dedim. Ayrıldım. Hiç unutmam :KK70: Çok sinir olmuştum. Benden öyle bişey beklemediği için şok olmuştu. Aradan biraz zaman geçti, geldi uzun uzun konuştu benimle. Ben de burnu sürttü diye barıştım. Bir daha da öyle bişey yapmadı. Ben o arada bayağı kilo vermiştim tabi. Başkasıyla da çıkmıştım, ayrılmıştım. Geri barıştık, ona da söyledim böyle böyle biriyle çıktım diye. Çok bozuldu. Ne yapayım karalar bağlayıp seni bekleyecek değildim dedim. Sonra kilo alsam ve sorun etsem de hiç sorun yapmadı bunu. Çünkü seviyordu. Gerçekten kaybetme korkusu erkeklerin aklını başına getirebiliyor bazen. O zaman 63 kiloydum. Bir ara 83e çıktım ve çok takıntı yapmıştım, o zaman bile dünyanın en güzel kadını olsa sen gibi olamaz, 5 sene sonra ondan ayrıldığımda bile seni hiç unutmayacağım, kimse sen olamaz falan diyordu. Önce seni gerçekten kaybettiğini, onsuz da yapabileceğini düşünmesini sağla, seviyorsa mutlaka döner. Sonra ona sonsuz bir sevgi ver. Sonsuz sevgi, sonsuz ilgi ve aşk... Bir daha sensiz yapamaz. :KK66:
Ya bayılıyorum su yorumlarına,nasıl basarıyorsun su erkekleri böyle essekten düsmüse cevirmeyi:KK45::KK55:

Kizlar o kadar iyisiniz ki..Yorum yapip bana yardim etmeye moral vermeye calistiginiz icin cok mutlu oldum..Gozlerim doldu inanin..Ben ne zaman bunu ona soylesem bana diyor ki,sen resmen bahane ariyorsun keske benim gozumden kendini gorebilsen diyor.Bende diyorum ki madem oyle neden dalga geciyorsun diyorum oda sen kendi kafandan uyduruyorsun diyor deli olacagim ya.Sen bana sunu sunu soylemedin mi diyorum hemen konu degisiyor iste bahane bulmaya devam et falan diyo..Ayrilinca da affettirmek icin herseyi yapiyo..Her ayriligimizda kendini affettirir ve uzunntusunu goruyorum.Ama degismiyor..Diyorum ki kendime acaba beni de simsiyah hafif cekik gozlerime asik olan olacak mi diyorum..Çogu kisi begeniyor hos buluyor ama o hrp boyle yapiyo.insan kirilir demez mi uzulur demez mi.Gercekten bahane ettigimi dusunuyo israrla.Ona kalsa hepsini kafamda uyduruyorum..Daha simdi bunun tartismasini yapio ayrildim.hergun diyorum ki yesil gozlu olsam eminim daha cok severdi diyorum.Neden kahve gozluler öcü,yesil gozluler bas ti? Reklamlar diziler oyuncular neden hep mavi yesil gozlu,neden guzel denilince akla renkli goz geliyor..cogu kadin gozleri mavi yada yesil olmasa o kadar ilgi gormez eminim.neden bu abarti?kahverengi ve siyah gozlu insanlara neden ikinci sinifmis gibi onemsizmis gibi bakiyolar anlayamiyorum..cok uzgunum kizlar cok..ve hic ozguvenim yok artik.makyaj yapiyorum diyorum ki daha da cirkin oldum diyorum aglamaya basliyorum..siliyorum..estetik yaptirmayi dusundum,lenste takmistim bi ara hatta suan kilo vermeyi dusundum ama dedim ki,dur bi dakika ya bunlari yapsam zaten herkes begenir,onemli olan eksigiyle fazlasiyla sevmek degil mi dedim kendime..[/QUO

Türkan Şoray, Gülşen Bubikoğlu renkli gözlü değildi, ama hepsi erkekleri peşinden koşturacak kadar güzellerdi. burada durum renkli-renksiz göz ayrımı yapmak değil, karakter ayrımı yapmak. erkek arkadaşında olmadığı için bilemez, anlayamaz bu ayırımı canım :KK66:

Emin ol yeşil gözlü olsan da gelip b*k atacak insanlar var. O zaman da gelip ay ben yeşil göz sevmem mavi göz sevmem en güzeli kahve diye ortamı geren insanlarla muhattap olacaktın.

Bunu neden söylüyorum, herkesin güzellik anlayışı farklı bu konuda baz alıncak bir referans noktası yok. Klasik olacak ama bunlar gerçekler. Eğer sen de bunun farkında olsaydın bu kadar takıntı yapmazdın zaten, sevgilini şutlardın, seni gerçekten seven insanın kaşının gözünün rengine bakmadan seni güzel bulacağını bilip yoluna devam ederdin. Bence sen de renkli göz konusunda biraz takıntılısın, burdan o sonucu çıkardım ben. Burdaki çoğu kişi o adam tekmeyi basardı, niye yeşil gözlü değilim diye üzülmezdi çünkü.

bir de bu tarz
ömö rus gızları çuk güzel diyenler
hem kel hem fodul genelde de yakışıklı diyecek özellikleri bulunmayanlar oluyor :KK53: genelleme yaptım :21:
kendi komplekslerini kızlar üstünden tanımlayanlar genelde

Güzelliğin göz rengiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Konuna gelince acaba sen güzellik meselesini takıntı haline getirdiğin için erkek arkadaşının laflarından cımbızla çekip alıyor olabilir misin canım ? mesela sana güzel şeylerde söylüyordur sen laf arasında belki de senin etkinle söylenen şeylere takılıyorsundur ?

Bence bu konuyu kendi içinde çözmelisin,özgüvenli insanlar her zaman hoş, güzel görünürler bakışlarıyla davranışlarıyla etkilerler.

Hadisenin fizigine guzel diyen erkek kördür yahu. Herkese zayif olmak yakışmıyor zaten mesela hadiseye. Tavriniza katıldım. En azindan bir tepki ver bence konu sahibi. Ayrilinca geri geliyor tabi dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak istemez. Ama biraz kararli durun kivransin.
Zavallım hadise, 2008 de daha kilolarla tanışmamıştı :) Aman yaa bazı erkekler böyle. Allahtan eşim bari böyle şeylere takılmıyo, manken mi olucan o kadar zayıf olup diyo

Kendine neden bu kötülüğü yapıyosun ki eminim çok hoş bi bayansındır ben de kısık gözlüyüm mesela ama sevgilim bayılır,sen de onun beğenmediğin bazı şeylerini iğneleyerek söyle bakalım ne kadar hoş olur onun için.. Üzme canım kendini,senin değerini güzelliğini başkasının belirlemesine izin verme....:KK12::KK12::KK12::KK12:

Senin özgüveninin ne yerine getiri biliyor musun ? Seni aşağılayan , kendi ağzıyla beğenmediğini söyleyen bu herife tekmeyi koymak.

Madem renkli gözlüleri seviyor, öyle biriyle olsun ? Seni beğemiyorsa seninle işi ne ?

Önce bu kendini başka insanlara beğendirmeye çalışma kafasından vazgeç. Beğenmiyor mu , değer göstermiyor mu, s..ktirsin o zaman.

Bir daha yanağın şöyle gözün böyle derse , sen kimsin bana hakaret ediyorsun o..u çocuğu de, indir kafasına çantanı sonra da güle oynaya sırtını dön git. 2 000 000 prozac etkisi yaratmazsa gel yüzüme tükür.

Çok kızdım yazdıklarını okurken , sen bu adam mahkum musun hakaretlerin dinliyorsun?? Mecbur musun bu adama ? Baban mı , atan mı, yediğini içtiğini mi karşılıyor? Sen bunca hakareti neden dinliyorsun ki? İlişkiler mutlu olmak içindir, sen mutlu musun şu anda???
Cherry harikasınız ya psikolog musunuz acaba insanı kendine getiriyorsunuz inanın sizi kutluyorum
Konu sahibi o sizi beğeniyordur ama kişiliği oturmamış ayrıca onun ağzına neden laf veriyorsunuz ki beni beğenmiyor musun diye

:21:Ya bayılıyorum su yorumlarına,nasıl basarıyorsun su erkekleri böyle essekten düsmüse cevirmeyi:KK45::KK55:
En çok kendimi severek. İnsan kendini herkesten çok severse herkesi eşekten düşürür. Önce yoğun sevgi ve ilgi, sonsuz aşk ve itaat, sonra yok olmak. Erkekler çok sevgi görüp birden yapayalnız kalınca boşluğa düşüyorlar. Ha bi de terk edilince... Başta ilgi ve sevgiyi çok görünce zannediyorlar ki onlarsız yapamayız. Birden terk edince kendilerine güvenlerini yitiriyorlar. Ha bi de terk edip beklememek lazım. İleriye bakıcan...

Morgülreçeli sana bir kitaptan alıntı, bunu oku kendine çıkaracağın sonuçlar olacak. ama en önemlisi senin kendine her şartta olumlu bakabilmende gizli
Peki, arada ne fark vardı?

Aradaki fark her ikisinin kendi kendilerine bakışıydı.

Birincisi olumlu düşünebilen biriydi, kendine olumlu bir rota belirledi ve onu gerçekleştirmek için koyuldu. İkincisi ise olumsuz bir şekle büründü ve de bu hal onu bitirdi.

İnsanın başından geçen tecrübeler, bir bakış veya söylenen bir söz şeklindeki tecrübelerdir.

Örnek olarak, eğilimleri ve meşrepleri çok farklı bir grup in

sanla bir toplantıda veya partide bir araya geliyorsun, bir fısıltıdır dolaşıyor ve arkandan konuşuluyor: Çok soğuk bir adam. Bunu duyunca artık bu sözle yatıp kalkmaya başlıyorsun ve kendini soğuk birisi olduğuna inandırıyorsun. Bu sözü gece gündüz tekrar edip düşünüyorsun. Neticede bilinçaltına yerleşiyor, bu sözü doğruluyorsun ve inanıyorsun. Dolayısıyla davranışlarına ve başkalarıyla ilişkilerine bu durum yansıyor.

Bir gün bana yirmi yaşlarında bir genç geldi ve yalnızlıktan, kenara itilmişlikten şikâyetçi olduğunu söyledi. İnsanların onu sevmediğinden, onunla beraber olmaya bile tahammül edemediklerinden, arkasından dedikodusunu yaptıklarından yakındı.

Niçin? Çünkü burnu büyüktü. Burnunda, diğer insanların burnundan farklı bir gariplik göremedim.

Aslında kibir ve gurur ifadeleri taşıyan mağrur bir burnu vardı. Ne var ki, genç dostumuzun kendisi hakkındaki kanaati, burnunun büyük olması ve büyük burnun alay ve hafife almaya sebep olduğu düşüncesiydi.

Bu durumda çözüm nedir? Çözüm, gencin kafasındaki düşünceleri değiştirmektir: Olumlu bakabilmeyi, burnunun son derece normal olduğuna inanmasını sağlamak gerekir. Biraz hacim olarak büyükte olsa, saygı ve takdire engel teşkil etmediğine, burnu büyük olduğu halde bunu hiç önemsemeyen ve hayata kucak açan çok sayıda insanın var olduğuna ikna etmek gerekir. Bu inancı genç dostumuza kazandırabilirsek duyguları, tavır ve davranışları tam tersine döner.

Soru: Genç dostumuzun kendine yönelik kanaati, olumsuzluktan olumlu hale nasıl dönüşür?

Bunun yolu, gencimizin kendi kendine normal olduğunu telkin etmesidir. Burnu gerçekten biraz büyükte olsa, insanların onu sevebileceği ve saygı duyabileceği gerçeğini değiştirmez. Çünkü insanların bir birlerine saygısı burun şekliyle değil; kişilik, ahlak ve ilişkileriyle ilgilidir. Bu telkin yeterli bir süre tekrar ederse akıl, bilinçaltının tesiri alanına girer ve etkisini gösterir. Daha sonra bu bir inanışa dönüşür ki, ardından

İnsanın davranışları değişir. Bu bölümün ilerleyen kısımlarında kişisel telkinden biraz daha geniş olarak söz edeceğiz.

Başka bir örnek... Hapishanenin penceresinden bakan iki mahkûmla ilgili... Birisi gökteki aya bakıyor, diğeri yerdeki toprağa. Oysa ikisi de benzer şartlarda yaşıyor... Çünkü ilki umut dolu ve parlak bir gelecek var kafasında. İkincisi ise umudunu yitirmiş, hayatına ve umutlarına olumsuzluk çökmüş.

Tıp fakültesinde iki tane genç kızımız vardı.

Bunlardan biri son derece güzel, fakat içine kapanıktı. Çünkü yüzünde ergenlik sivilcesi olduğundan kendini çirkin buluyordu.

Diğeri ise çirkin sayılacak durumdaydı, fakat arkadaşlan arasında çok rahattı. Kendisinin sosyal ve sevilen biri olduğuna inanıyordu ve bu inanış davranışlarına olumlu şekilde yansıyordu.

Neticede varılan sonuç şu: İnsanın başarısının sırrı kendi gücüne inanmasında ve kendi kendine olumlu telkinde bulunabilmesinde gizlidir. Bir kez daha belirtelim buradaki başarının arkasındaki asıl etken, olumlu düşüncedir.
Ne güzel bir yorum olmus hepimiz icin faydalı bir paylasım hayatımda mutlaka kullanacağım bunları:21:

En çok kendimi severek. İnsan kendini herkesten çok severse herkesi eşekten düşürür. Önce yoğun sevgi ve ilgi, sonsuz aşk ve itaat, sonra yok olmak. Erkekler çok sevgi görüp birden yapayalnız kalınca boşluğa düşüyorlar. Ha bi de terk edilince... Başta ilgi ve sevgiyi çok görünce zannediyorlar ki onlarsız yapamayız. Birden terk edince kendilerine güvenlerini yitiriyorlar. Ha bi de terk edip beklememek lazım. İleriye bakıcan...
Ya bir de bunları uygulabilsem :KK55:

Madem sevgilin sana devamlı böyle davranıyor bundan sonrada onun sana yaptıklarının aynısını sende ona yap bakalım o sana nasıl bir tepki gösterecek? Gözün şöyle saçın öyle kaşın böyle diye devamlı onun seninle geçtiği gibi sende onunla dalga geç bakalım ne yapacak ben çok merak ediyorum.

X