• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı..

Arkadaşlar protein günleri için yumurtalı bir tarif buldum. Ben yarın deneyeceğim büyük ihtimalle. "Egg Wash" yani "yumurtayla yıkama" olarak geçiyor.
2 yumurta, 1/4 su bardağı ılık su, az miktar limon suyu veya elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı bal.

Önce balı ılık suda çözdürüp, sonra yumurtaları çırpıyoruz. En son da azıcık elme sirkemizden damlatıyoruz. Bu karışım ıslatılmış saça uygulanıp soğukça suyla durulanıyor. Tekrar şampuan yapmıyormuş kullananlar, iyice durulamanın yeterli olduğu yazıyor.

Denedikten sonra kendimdeki sonucu da yazacağım

Bu maskeyi bugün yaptım. Spreyli şişeyle iyice ıslattığım saçlarıma karışımı sürdüm. Sürme işi biraz pasaklıca oldu, birazcık banyoya damladı, bir süre de ensemden sızdı. Enseme kağıt havlu koydum, yerleri de güzelce sildim. Sonra 1 saat bekledim. Soğuk suyla duruladım (Sıcak suyla durulayanların başında yumurta pişiyormuş). Sadece durulama yetti, bir arkadaşım sormuştu kokar mı diye kokmuyor. Sonuçtan memnunum, hacimli ve parlak saçlar. Protein günlerini boş geçirmek istemeyenler için güzel bir alternatif.

NOT:1)Ben elma sirkesini son durulama suyuna koydum, karışıma koymadım. Karışıma aloe vera jeli(eczanelerde yanıklar için satılır) ve kurutmasın diye ek olarak bir tatlı kaşığı zeytinyağı da ekledim
2) Soğuk suyla durulama işlemini çok kısa tutmamak lazım. Kalıntı kalabiliyor saçta. Ama nazikçe çıkarılabiliyor sorun olmuyor

Bu maskeyi bugün yaptım. Spreyli şişeyle iyice ıslattığım saçlarıma karışımı sürdüm. Sürme işi biraz pasaklıca oldu, birazcık banyoya damladı, bir süre de ensemden sızdı. Enseme kağıt havlu koydum, yerleri de güzelce sildim. Sonra 1 saat bekledim. Soğuk suyla duruladım (Sıcak suyla durulayanların başında yumurta pişiyormuş). Sadece durulama yetti, bir arkadaşım sormuştu kokar mı diye kokmuyor. Sonuçtan memnunum, hacimli ve parlak saçlar. Protein günlerini boş geçirmek istemeyenler için güzel bir alternatif.

NOT:1)Ben elma sirkesini son durulama suyuna koydum, karışıma koymadım. Karışıma aloe vera jeli(eczanelerde yanıklar için satılır) ve kurutmasın diye ek olarak bir tatlı kaşığı zeytinyağı da ekledim
2) Soğuk suyla durulama işlemini çok kısa tutmamak lazım. Kalıntı kalabiliyor saçta. Ama nazikçe çıkarılabiliyor sorun olmuyor

tarif cidden ilginç ama protein günlerinde kullanılabilir, kokmuyor demişsin belki durulama suyuna koyduğun sirkedendir... denemek lazım bi ara cesaret edip, artık annem yerlere dökülen saçılan bakımlardan bıktı da,herşeyi sürüyosun kafana diye dert yanıyor :63:

tarif cidden ilginç ama protein günlerinde kullanılabilir, kokmuyor demişsin belki durulama suyuna koyduğun sirkedendir... denemek lazım bi ara cesaret edip, artık annem yerlere dökülen saçılan bakımlardan bıktı da,herşeyi sürüyosun kafana diye dert yanıyor :63:

ne faydasi varmis bu tarifin merak ettim farkli bi tarifmis protein gunlerindeyiz ya yapicak bisi ariyorum

Arkadaşlar dün argan yağını duydum.nette baya araştırdım.gittigidiyor da var buldum.gittigidiyor büyük bir firma sahte ürün heralde satmaz.nasıl etsem alsammı?bilmiyorum.hem saça hem cilde çok iyiymiş.kırışıkları ameliyatsız yok ediyormuş.aycangülün verdiği tarihlerde hem yüzümüze hemde saçımıza süreriz.ama orjinal olup olmadığı konusunda şüpheliyim.yardım edin..

tuh havalar da soğudu ben soğukça suyla yıkanamam ki hemencik hastalanırım :2:
akçaağaç şurubu kullanıyorlarmış saçlarına kadınlar ama bize gelişi epey pahalı sürülmez öyle saça falan :1:
düzenli kullanıp da etkisinden emin olduğunda bakalım neler diyeceksin ben de denerim kokarsa koksun evdeyim nasıl olsa

benim annemin yorumlarını bir duysanız :1:

maalesef bugün saçımı kestirmeye gidemicem geçen haftaki kesim tarihini de kaçırmışım :( en yakın kesim tarihi ne zaman acaba

bir debu tarihlerde kestirince saç daha kuvvetli oluyo veya daha çabuk uzuyo gibi bir şey diyebilir miyiz :) öyle mi yani

ya ben en sonki maya gününde sinamekiyi demledim ılıklaşınca onun suyuyla mayayı karıştırdım bu çok sade oldu dedim :1: içine çörek otu yağı üzüm çekirdeği yağıda kattım sonra bi şişede eczacıya yaptırdığım bemiks evigen badem yağı karışımındanda koydum sürdüm saçlarımın koku dışında herşeyi daha iyi oldu sanki ya :66: dünde alışveriş merkezinde geziyodum prozinc mi ne onun tanıtımını yapıyodular saç köklerine baktırdık arkadaşla.. inanın 2 3 cm lik yeni saçlar gördüm .. bu saçlar yaz başında ve ortalarında yapılmış bi bakımdan olabilirdi ancak dedim.. ama ne yaptım tam bilmiyorum bi ara soğan suyu yaptım biara bemik evigen badem yağını yaptım ama hangisi etki etti bilmiyorum paylaşayım faydalanın istedim..

maalesef bugün saçımı kestirmeye gidemicem geçen haftaki kesim tarihini de kaçırmışım :( en yakın kesim tarihi ne zaman acaba

bir debu tarihlerde kestirince saç daha kuvvetli oluyo veya daha çabuk uzuyo gibi bir şey diyebilir miyiz :) öyle mi yani

ay sonunda var canım.
tabi ki çok iyi bir döneme rastlarsa bahsettiğin etkiler mümkün.. ancak asıl amacımız kötü bir zamanda kestirip uzamasının durma ihtimalini engellemek.

ya ben en sonki maya gününde sinamekiyi demledim ılıklaşınca onun suyuyla mayayı karıştırdım bu çok sade oldu dedim :1: içine çörek otu yağı üzüm çekirdeği yağıda kattım sonra bi şişede eczacıya yaptırdığım bemiks evigen badem yağı karışımındanda koydum sürdüm saçlarımın koku dışında herşeyi daha iyi oldu sanki ya :66: dünde alışveriş merkezinde geziyodum prozinc mi ne onun tanıtımını yapıyodular saç köklerine baktırdık arkadaşla.. inanın 2 3 cm lik yeni saçlar gördüm .. bu saçlar yaz başında ve ortalarında yapılmış bi bakımdan olabilirdi ancak dedim.. ama ne yaptım tam bilmiyorum bi ara soğan suyu yaptım biara bemik evigen badem yağını yaptım ama hangisi etki etti bilmiyorum paylaşayım faydalanın istedim..

maşallah canım.
soğan suyu dikkatimi çekti.nasıl uyguladın.
şunun için soruyorum.biz birkaç yıl evvel annemin saçına sürdük soğan suyunu.beyaz saçları eski rengine döndürdüğü için.ancak kokusu haftalarca çıkmadığından devam edemedik.
sen de koku durumu neydi?

koku evet :50: çok kötü üzerine belkide 10 kere saç yıkasan yine çıkmıyo ama saçlar bir parlak oluyo anlatılmaz yani..rendeleyip suyunu çıkarıp sürüyoduk arkadaşla.. benimki ince telli ve sarı onunki esmer ve kalın telli bundanmı bilmem onunkiler daha bi parlıyodu..ve saçta düzleştirici bi etkiside var soğan suyunun..

koku evet :50: çok kötü üzerine belkide 10 kere saç yıkasan yine çıkmıyo ama saçlar bir parlak oluyo anlatılmaz yani..rendeleyip suyunu çıkarıp sürüyoduk arkadaşla.. benimki ince telli ve sarı onunki esmer ve kalın telli bundanmı bilmem onunkiler daha bi parlıyodu..ve saçta düzleştirici bi etkiside var soğan suyunun..

dün akşam beyazlarıma takıldım yine fena halde,soğanı yapsam derken annemin yüzü değişti:)
ama bazen içimi şişiriyor bu beyazlar.yarıdan fazlası beyaz saçlarımın ve bu yaşta çok olumsuz etkileniyorum.
kokusunu da göre alıp yapmayı göze alıyorum..yada sarmısak yutmaya başlayayım diyrum ama zahmetli geliyor sürekli soymak:) tembelim biraz yani:)
yine kasvet çöktü içime ...

üzülme cnm vardır bi çaresi.kokuya çözüm bulursak halledebiliriz..menekşe yağıylamı bastırsak kokuyu acaba.. bide beyaz saç dibine sarımsağı bıçakla değilde elle bölerek kompres yapıldığını okumuştum bi yerde

üzülme cnm vardır bi çaresi.kokuya çözüm bulursak halledebiliriz..menekşe yağıylamı bastırsak kokuyu acaba.. bide beyaz saç dibine sarımsağı bıçakla değilde elle bölerek kompres yapıldığını okumuştum bi yerde

evet menekşe yada lavanta gibi ağır esanslı yağlarla kullanılabilir diye düşünüyorum bende.denemek lazım..
sarmısağı da araştırmakta fayda var.ben yutulduğunda da faydalı olduğunu duymuştum.annem bir süredir yutuyor.onun saçlarının tamamı beyaz.son günlerde siyah saçlar belirmeye başladı.ben boyadığım için net biçimde görebiliyorum.ancak sabırla ve uzun süre kullanmak gerekiyor.

Back