Saç Uzatma Yöntemleri O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı..

tatlım sonbahar diye biliyorum sadece.
çalıştığım köyde okullar açıldıktan bir süre sonra yaramazlar elleri kapkara gelirlerdi ve bana da bol bol taze ceviz getirirlerdi.hatta toplayıp üzerini ıslatıyorlarmış yeşil kabukları kendiliğinden ayrılsın diye.sonra o kabukları atıyorlar tabi :))
bak şimdiii :) bizim balkondan görünen bir ceviz ağacı var.yarın unutmazsam bi bakayım ceviz varmı üzerinde,büyüklüğü ne kadar falan.hiç aklıma gelmemişti.
unutursam hatırlat yine olur mu..tabi hava kararmadan önce :)

2 hafta kadar önce geldi bize yeşil ceviz kınaya katmam için ama anlamadım saça sürülecek kınada koyulaştırıyor da ele sürüldüğünde etkisi olmuyor mu ki fark göremedim de ben :44:

bizim iş yerini bahçesinde deli gibi ceviz ağacı
var dalda yeşil yeşiller şu an
yazın başlarında daha kabuk yani dış yeşil kısımları yumuşakken
annem mermelat yapmıştı ondan
hala dalda var ama yeşil yerleri sert artık

nihayet boya günü gelmiş ne sevindim anlatamam
bu akşam son bakım kürümü yapıp pazar da saçlarımı boyarım artık
bu arada saçlarımda ciddi değişiklik var aycanım
uçlar eskisine göre daha iyi
hem dün saçıma fön çektirmeye gittim
kuaför bebek saçı gibi saçlarınız var minik minik
fön çektikçe havaya dikiliyolar dedi
bi hoşuma gitti
ve saçlarım eskiden kolay yağlanırdı
ama uzun süredir hiç yağlanmıyodu onca yağlı bakıma rağmen
tekrar yağlanmaya başladı
herkes yağlanmasından şikayet eder ama
benim saçlarımın yağlanması demek sağlıklı olduğu demek
daha hızlı uzamaya başlıyacağı demek
saçım kurudu kuruyalı saçlar uzamayı unutmuştu
bu ay 2 cm den fazla uzamam var
1 hafta yıkamasam yağlanmayan saçlar değil
2 günde yağlanan saçlarıma geri dönüyorum sanırım

Tatil bittiği için bakım günlerine denk getirmek biraz zorlaştı. Yine de takip ediyorum sürekli. Sinamekili bademyağlı bakım için mesela yağ günleri olmasa bile bakım için uygun günlerden birine getirtmeye çalışıyorum. Protein günü olsa bile boşsam o gün yapıyorum, diğer türlü hiç yapılamayacak yoksa

2 hafta kadar önce geldi bize yeşil ceviz kınaya katmam için ama anlamadım saça sürülecek kınada koyulaştırıyor da ele sürüldüğünde etkisi olmuyor mu ki fark göremedim de ben :44:

canım tam olarak anlayamadım ne demek istediğini..
ama şöyle anladığım kadarıyla yazayım :)
çocuklar ceviz yediklerinde elleri boyanıyor ve uzun süre çıkmıyor.kınanın içine katarken boyanmamış olabilir ama yerken çok mücadele verdikleri için kabukla koyu kahve bir renk veriyor.
yani saçta da uzun süre kalacağından boyayacaktır.

düzenli yapamasan da bakımı ihmal etme canım.özellikle yağ içeren bakımları.
ben uzun süre bakım yaptıktan sonra bir ara pes ettim.mart ayıydı.4-5 ay bıraktım.tabi marttta brezilya fönü yapınca gerek duymadım,nasıl olsa iyi görünüyorlardı.
ancak bu süre içinde 2 yıldır kırılmayan saçlarım ben hiç farketmeden kırıklarla dolmuş.şimdi saçlarımı epey toparladım özel bakım saatleriyle ama o kırıklar yüzünden yine kestirmek durumundayım.keşke hiç bırakmasaydım diyorum.
kısacası 10 günde bir de olsa mutlaka saçınıza uygun bir bakım yapın.en azından zeytin yağı bakımı yapın.köy pazarlarında kilosu 8-10 liraya satılıyor.1 kilonun sizi ne kadar idare edeceğini düşünün (bunu maddi sıkıntısı olabileceğini düşündüğüm arkadaşlarım için yazmak istedim) aktarlarda 20 cc lik küçükcük yağlar 4-8 tl arasında satılıyor.

off ne lezzetki olmuştur onlar :)
bende baktım balkondan yaklaşık 3 cm çapında gibi gördüm.

çok güzel hakikaten istediğin zaman haber ver devam ederiz.
bende ki en büyük etkisi fön çekerken yaşadığım kolaylıktı.
140 dereceyle 10 dakikada düzelmeye başladı.sada öncesinde 45 dakikamı kesin alırdı.uçlarında ki kıtırlar ne yapsam tam düzelmezdi ve 170 derece kullanmadan da düzeltemezdim.
tahmin ediyorum senin de fönün daha kolay olmuştur.
uzamada mükemmel..sonuçta biz uzama kürü uygulamadık.üstelik bu ay uzama konusunda şanssız bir ay çünkü kökleri ilgilendiren bir dönemdeyiz.bu da yeni çıkan o birsürü saçı daha iyi açıklıyor aslında.
hadi bakalım şu son kürü de uygula... yıldızlı değerlendirmeyi bekliyorum :))

pazar günü gelsin sinamekileeeeerr
aycangülcüm,sana bahsettiğim mesele vardı ya, hatırlat demiştin ya hani, ben hatırlatmak istedim
biliyorum yoğunsun ama aklının bi köşesinde dursa diye :78:

aycangüül gittim aktardan bakım şampuanı aldım,ama kendi yapımı değil bi markanınki.
sarımsak özlü. saçlarımı da saç kesim gününde kestirmedim bilerek
her neyse saçlarım bi kurudu düzlüyoruz maşa yapıyoruz falan berbat oldu kırık kırık duruyor
çabucak yağlanıyor
uzun zamandır bakım yapmıyordum geçen akşam maya maskesi yaptım hatta saatlerini de verdim sana
ama saati tutumadı herhalde olmadı
saati tuttuğu zaman parlıyor saçım çünkü bu sefer yok
bi bakım tarihi saati uygulaması bana da yaparmıyız

Aycangülüm ben hem saçlarımı kestirmek (saçlarım belimde annemin ısrarıyla omuz hizama getirmeyi düşünüyorum umarım yakışır :44:)hemde saçlarıma kına yakmak istiyorum ve senin vereceğin haberleri iple çekiyorum ,seviyorum seni hemde çok yaaaaa

ben her zaman müsaitim senle aynı tarihlere geliyo sanırım bizim bakımlar
sen kendine çalışma yaptığında bana da haber verirsen sevinirim kuzu
uzama zamanı olmamasına rağmen uzadı evet
kökler çok iyi beslendi demek ki
saçlarım maşallah çok gür ama daha da gür olabilir yani
bu konuda doyumsuzum
minnak saçlarıma ben de çok sevindim valla
yıldız tablosunu yarın açıklıcam kuzu
ama artan bi ivmeyle gittiğini söyleyebilirim yıldızların

Kızlar hepinize teşekkür ederim
Bugün fırsat bulup internetede giremedim ceviz bakmayada çıkamadım, yarın pazara falan gidiyim ben annemle bulurum umarım, sonra kaynatıp dövüp saçlarıma sürerim inşallah işe yarar ve kalıcı olur.
İlgilendiğiniz için tekrar teşekkürler.

Canım çok güzel söyledin, kuru ve kırık saçlara hafifçe ısıtılmış zeytinyağı çok iyi geliyor ve daha hesaplı. Ben de bakımlara devam etmeye çalışacağım. hayatımda ilk defa bu kadar uzatabildim, kestirmek zorunda kalırsam baya üzülürüm.

Sana birşey danışmak istedim, belki merak eden arkadaşlarım vardır diye de izninle özel değil de buradan yazıyorum. Çalıştığım okulda bit problemi var. Çocuklarla yeri geldiğinde çok yakın, kafa kafaya çalışıyoruz. Bana geçerse arındıramam. Bit tokası aldım ama çok çocuksu ve fosforlu şeyler, klasik okul kıyafetleriyle çok dikkat çekiyor. Ne yapmalıyım sence?

biim baammm booommm çok şükür dostlar artık benimdeee protekiimm varr :101: artık protein günlerimm boş geçmiceekk

sıkıntıdan boyana boyana şimdi de ellerimi kınayla boyamaya başladım da ellerime kına yakıyorum yani, saça kına yakarken ceviz kabuğunu koyu renk olsun diye katarlar ya ben de elimdeki kınanın rengi koyulaşsın diye ceviz kabuğu kattım. ceviz kabuklarını birkaç parçaya bölüp suda kaynattım kınayı o suyla karıştırdım ama kınanın rengi yine aynı turuncu kızıl oldu, onu demeye çalışmıştım da anlatamamışım

etrafımdaki insanlar saçların ne kadar gür dese de annem yengem ve teyzem sarıldıklarında saçlarımı karıştırıp şuralarda açılma mı var ne? demekten zevk alıyor sanırım
maşallah efendim darısı başımıza inşallah

biim baammm booommm çok şükür dostlar artık benimdeee protekiimm varr :101: artık protein günlerimm boş geçmiceekk

hayırlı olsun minnak ım
kokusu nasıl ama :81:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…