Saç Uzatma Yöntemleri O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı..

işlemden kurumuş saç nasıl o kadar yağlanır ki?
en kısa zamanda yaparız tatlım ama maya maskesi saçı nemlendirmez,bunu yağ maskeleriyle sağlayabilirsin.önce tam olarak ne istediğini belirle,sonrac yaparız birşeyler.

inşallah memnun kalırsın canım.
bende seni seviyorum gül şekeri :)
ama hangi haberleri iple çekiyorsun,boya günlerini mi ?

bu ay için sadece 1 günümüz örtüşüyor da söylemesi ayıp ben bakım yapmıyorum bu ara
terzi kendi söküğünü dikemezmiş fırsat bulup :)
boşluk bulabildiğimde ayarlarım yine bişeyler sana..
merakla bekliyorum yıldızları :)

bende hep hakiki zeytinyağı ve badem yağını karıştığı bakım yapıyorum tarihlere göre ama saçlarımı bi ara çok uzattım hatta sırf 1 sene nerdeyse hiç düzleştirici kullanmaım biraz uçlarından aldırmak için kuaföre gitmiştim saçımı o kadar kısaltmış ki ağlayacaktım ve makas kesimi yapmıştı ! saçlarım çok kalın telli ama çok dökülüyor banyoda kuş gibi 2 parmak kalınlığında ama kuruyuncaa hiç açık bırakamıorum :S uçları biraz inceltmesini söylemştim o kadr kısa olunca bide iğrenç makas kesimi olunca :S o da ara makas makasıyla incellti ve daha beter oldu 3 ayda saçımın her teli farklı oynuyor acayip drecede dökülüyor hala çok üzülüyorum.banyoda hep durulama suyuna sirke katıyorum ve haftada bir zytinyağıyla bakım ypıyorum umarım işe yarar ama kırıklardan kurtarmaz sanırsam..

Sorum şu ki aycangül :) inş yanıtlarsın çok fazla sayfa var hepsini okumam imkansız eğer yazdığım soruyu cevaplamışsanda kusura bakma. Saçlarımın uçlarındaki kırıklardan kurtulmak istiyorum hangi tarihler kestirmek için uygundur acaba ?

boyalı ve kınalı saça bit gelmiyor.
öğrencilerime de kına yaktırıyordum ben bütün bitler evde saçlarından atlıyordu,okula getiremiyorlardı :) velilerde bu pratik yöntemi seviyor.tabiçalıştığın muhite göre değişir.
sarmısaklı şampuanı kullan,havalar eskisi kadar sıcak değil nasılsa.dışarı koku gitmez ama bitlere ulaşır.
lavanta bit vb haşerelerin en büyük düşmanıdır.demleme şeklinde yada yağıyla bakım yaparak kullanabilirsin.
hatta bir köşe yazımda bahsetmiştim bundan.o kısmını kopyalayayım yazımın. link atamıyorum ama bu sorun olmaz.

" Kokusuyla bizleri mest eden lavanta haşereler için tam bir baş belasıdır.İşte bu özelliğinden dolayı o küçük,şirin lavanta kesecikleri yıllardır elbise dolaplarında,çeyiz sandıklarında onur konuğu olmuştur.Güveler içinse istenmeyen misafir..

Sadece bu kadarda değil.doğal lavanta kokusuyla dezenfekte edilen evler,altına lavanta çiçekleri serpilmiş halı altları ve camları kapatılıp lavanta buharıyla doldurulmuş evler böcekler,güveler,tahta kurtları,bitler ve pireler için tam bir kabus ortamıdır.Lavanta buharının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız hemen söylüyorum:1 litre suya 100 gr kadar lavanta koyup su bitene kadar kaynatıyorsunuz.Pencereleri ve kapıları kapatmayı unutmayın !

Bit demişken hemen hatırlatmak isterim ki lavanta çayı yada yağı ile çocuklarınızı bitten koruyabilirsiniz.

Banyodan yarım saat önce biraz lavanta yağını saç diplerine sürmeniz yeterli olacaktır.Çayını ise temiz saça sürdükten sonra yarım saat bekletip sadece suyla durulayabilirsiniz."

amonra senin saçına yaptığın bakımı çok merak ediyorum neler yapıyosun banada söylermisin saçlarım çok dökülüyo çok seyreldi bu aralar barcelona bakım yağı sürüyorum 3. kez sürdüm bugün haftada 3 kez yapın yazıyo onun dışında baska ne yapabilirim saçlarımın güçlenmesi ve gürleşmesi için

ekime kadar uygun kesim tarihi yok zaten.
hangi günler de ne yapabileceğinizi ilk sayfada ki ilk mesaja yazıyorum sürekli.oradan takip edebilirsin.eğer kesimle ilgili birşey yazmamışsam o günler uygun değildir.daha sonra ekleyeceğim günlerden birinde olacaktır.

anladım kolay gelsin çok teşekkür ederim,takipteyim :))

yaa kızlar banada yardım edin saçlarım çok dökülüyo barcelona saç bakım yağı kullanmaya basladım haftanın 3 günüsürüyorum 2ay devam edicem diğer günlerde ne yapabilirim hangi kürü uygulayayım saçlarım giderek seyreliyo hele on kısımları

kızlar bende bişe sorucam saçlarımı kızıldan kumrala döndürdüm ve çok kurudu zaten dökülme probemim de vardı ne önerirsiniz

Çok teşekkür ederim canım, lavantayı duymuştum. Bit tokasıın içinde de var sanırım lavanta kokusu geliyor tokadan. Çocuklara kına yaktırmaya gelince, velilerle biraz dil problemimiz var ama bilen bir hocadan yardım isteyip önlem almak lazım biran önce. çok naziksin sağol tekrar

Amonranın yaptığı bakımı ben de merak ediyorum ve ne zaman paylaşacaklar diye merakla bekliyorum :)) Anladığım kadarıyla deney aşamasında değil mi?

aycangülcüm he soracağım unutuyorum. bu saç uazama güzlerinde kırmızı yazdığın yerde ben şu anlamı çıkarıyorum 'saç uzatma bakımları ya da yağ bakımları 'gibi.

sanki saç uzatma bakımları illa yağ bakımı olmak zorunda değilmiş gibi.
o tarihlerde saç uzamaya elverişli oluyor,aynı zamanda da yağ günleri.
bu şekilde bir anlam hissediyorum ama sana sorayım dedim.

kızlar ya ben 5 senedir düzenli olmasa da saçlarıma kına yakıyorum (koyu kızıl saçlarımın rengi) fakat bu sefer değişiklik olsun diye kına ile simsiyah yapmak istiyorum ,kınanın içine ne koymamı önerirsiniz???

Lavanta kokusu sevmeyenler için alternatif bir bitki yok mudur?

canım benim yaptığım bakım
hint yağı seyreltmek için çok az badem yağı
bephanten evgen bemiks
bunları karıştırıp saçıma sürüp 1 gece bekletiyorum

rastık ve kına taşı koyanlar var
ama onun yerine demli çay
ceviz kabuğu ve yapraklarını kaynatiıp kınayı öyle kararsan
daha koyu çıkıyo

Amonranın yaptığı bakımı ben de merak ediyorum ve ne zaman paylaşacaklar diye merakla bekliyorum :)) Anladığım kadarıyla deney aşamasında değil mi?

canım benim yaptığım bakım
hint yağı seyreltmek için çok az badem yağı
bephanten evgen bemiks
bunları karıştırıp saçıma sürüp 1 gece bekletiyorum

deney bitti
dün akşam son kürü yaptım
sabah yıkadım

kürlere başlamadan önceyle bariz fark var
bi kere katur kutur olan yerler daha yumuşak
yanmış çektikçe uzayan saçlarım vardı
artık o lastiklenme yok
saçlarım kopmuyo daha dirençli kesinlikle
ben faydasını gördüm çok memnunum

aycancım yıldızlama puanlamaya geçiyorum

öncelikle emeğin ve zahmetin için çok teşekkürler

6 eylül salı....22.55-02.38 arası

bu kürden sonra pek bi sonuç alamadım ama hint yağını suyla karıştırmaktan kaynaklı yapış yapış olmuştu saçlarım
ama belli bi hacim vardı saç tellerinde
puanım 2 yıldız

9 eylül cuma....20.00-23.41 arası

bu bakımdan sonra saçlarımdaki direnci farkettim daha az lastikleşiyodu
yine istediğim yumuşaklık yoktu ama sağlamlaşmıştı yanık uçlar
puanım 4 yıldız

11 eylül pazar....21.50-02.29 arası

bu bakıma bu kez hint yağının sürüm zorluğundan dolayı
yarım kapak badem yağı ekledim hem saça yedirmesi kolay oldu
ve sonrasında saçlarımın o keçe görüntüsü yok oldu
kuruduğunda çok yıpranmış görünmüyodu artık
farkedilir bi yumuşama vardı
ve lastikleşme sona ermişti çektikçe uzamıyodu saçlarım
puanım 4 yıldız

13 eylül salı.....20.38-01.16 arası

yine bu karışıma az miktar badem yağı kattım
sabah yıkadım saçlarımı ve
bütün öğleden sonra ellerim saçlarımdaydı
kremlemediğim halde yumuşacıktı
ıslakken hamur gibi olan yıpranmış saçlarım
normale dönmüştü
puanım 5 yıldız

bu arada kuaföre gittiğimde minik minik saçların çıktığını
söyledi kuaförüm üstelik 2cm den fazla bi uzama vardı
son boyamı bu bakımlara başlamadan 2 hafta evvel yapmıştım

16 eylül cuma...20.46-23.22 arası (bunu mutlaka sabaha kadar beklet)

yine aynı karışımı uyguladım badem yağıyla seyreltilmiş olarak
bu sabah yıkadım ve farkettim ki
önlerde yıpranmış yerler sadece çok az bi kısımda kalmış
arkalarda biraz daha var belli küçük bi bölgede
puanım 5 yıldız

şimdi yıpranmış gibi görünen saç uçları aslında yumuşacık
ama sorun sanıyorum ki boya aktığı için uçların rengi açıldı
ve bu sebepten sağlıksızmış gibi duruyo
ama pazar günü saçımı da boyadığımda bu sağlıksız görüntü ortadan
kalkacak diye düşünüyorum

işin özeti ben bu kürden maksimum fayda sağladığıma inanıyorum.
daha iyisi olamazdı
ama bakımlara yine devam edicem
tabi senin tavsiyelerinle beraber
çünkü kendi başıma herhangi zamanalrda yaptığım bakımlardan bu kadar
kısa sürede cevap almamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…