• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O ilk hareketleri hissetmek

Prima Marka Elcisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
134
171
23
44
O ilk hareketleri hissetmek

Vücut saatlerini birbirine uydurmak

Bebeğinizin çalkalanmaya benzer düzensiz hareketlerini hissetmeye başladınız. Peki, bunların sizin hareketlerinize ve uyuma – uyanma zamanlarınıza bağlı olarak bir düzen oluşturduğunu fark ettiniz mi?

İnşaat alanı

Bebeğinizin parmak izleri belirlendi. Burnu ve ağzı beliriyor, diş yapısı oluşuyor; yani bir “bireye” dönüşmeye başlıyor. Bu ay sonunda göz hareketleri de yapacak. Yavrunuz 57 – 99 gram ağırlığında, 10,15 – 15,30 santim boyunda.

Erkek mi, kız mı ?

Bebeğinizin cinsiyeti daha anne rahmine düştüğü anda oluştuysa da, üreme organları ancak ikinci üç aylık dönemde görünecek kadar gelişecek. İlginç olan şu: çocuğunuz kızsa çoktan milyonlarca yumurtası var, erkekse testislerinde sperm üreten hücreler şimdiden mevcut.

Hey, neler oluyor?

Yavrunuz her halükarda çok hareketli. Parmağını emiyor, doğum kordonunu tırmıklıyor ve ufak akrobasi hareketleri yapıyor. 16. haftada bebeğinizin yumruk ve tekmelerini hissetmeye, hatta hıçkırıklarını paylaşmaya başlayabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim ki 1 haftadır kipirdiyor çok şükür çok tatlı ama 2 gündür esimde dokunup hissediyor yaramaz oğlum benim:))) çikolata yiyin kızlar o zaman hareketleniyor babyler:))

Benim ki 1 haftadır kipirdiyor çok şükür çok tatlı ama 2 gündür esimde dokunup hissediyor yaramaz oğlum benim:))) çikolata yiyin kızlar o zaman hareketleniyor babyler:))
Canım ilk hareketler seğirme şeklinde onu hissettim de geçen haftalarda şimdilerde nasıl bir his benim ara ara saniyelik batmaları oluyor sağlı sollu bebek hareketi mi anlayamıyorum :)

Canım ilk hareketler seğirme şeklinde onu hissettim de geçen haftalarda şimdilerde nasıl bir his benim ara ara saniyelik batmaları oluyor sağlı sollu bebek hareketi mi anlayamıyorum :)
Kelebek geziyor gibi eşim hissetmiyordu artık o da hissediyor seyirmeden biraz daha kuvvetli olmaya başladı gezdiğini hissediyorum yani canım bir haftaya sende hissedersin tekmeyi merak ediyorum ama inşallah çok acitmaz:))

dün bişeyler hissettim ama bebeğim mi değil mi anlam veremiyorum.gaz dolaşımı gibi bişey mı damar atması mı bu süreç geçmeyecek sanırım :(

İlk bebeğim. 12. haftadan beri hissediyorum. Millet bana mümkün değil derdi ama mümkünmüş o zaman 2-3 günde 1 fln hissediyordum şimdi çok daha net ve daha sık hissediyorum gün içinde sürekli diyim özellikle yemeklerden sonra bi çıldırıyor haha :) ve aynı his sadece daha güçlü. Canım oğlum

Back