Nursaçan: Damatlar El Öperken Şehvet Hissine Kapılmasın

Sanırım sicil amirimsiniz ''hayırlısı be gülüm ''

Selam hanımlar,
Geçen yıl kvsine cinsel saldırıda bulunan bi damat vardi.
Hayatta olmayacak şey yok aslında. Adam COK uçta bisi dememiş

Damat, kayınvalidesinin elini öptükten sonra mı cinsel saldırıda bulunmuş? Ama ne bilsin şimdi kayınvalide bunu.. Bilse hiç öptürür müydü elini? Öptürmezdi elbette.. E elini öptürmeyen kayınvalide de cinsel saldırıya uğramazdı.. çok üzüldüm kadıncağıza, bilememiş işte napsın..

Yani diyeceğim o ki, adamın böyle bir zihniyeti varsa vardır, bunun el öptürmekle alakası yoktur. Ülkemizde sapıklara karşı alınacak önlem, el öptürmemek değildir. Devlet bu adamları hapishanede çok fazla tutamıyorsa, çıktığında aynı şeyi yapmaması adına tedavi etmesini hatta gerekirse hadım etmesini dilerim.

Necmettin hoca çok değerli biridir.Kendisini yakından tanımam ama tanımayı çok isterdim.Severek takip ediyorum.
Hocamızın art niyetli insanlara karşı uyarısıydı zaman kötü neler duyuyoruz.Olmayan şeyler değil bunlar.

Kavga etmeyin hanımlar:)Benim eniştem eskinin yüksek islam dan mezun.Annemin elinide öperdi,kucaklardıda(annem Parkinson du zaman zaman bir yerden bir yere yürüyemez,ciddi manada yardıma ihtiyacı olurdu).Niyete bağlı o.Kayınvalidesine o gözle bakacaksa kızıyla evli kalmasın zaten

şu hadım yasası çıkamadı bir türlü.
çıkmasını canı gönülden diliyorum

kv deden tahrik olan adam sapık zaten. onlarla . diğer erkekleri bir tutmak onlara hakarettir. yani bir kv damadı tahrik oluyor diye elini çekerse ,o damata ve kızına yapılacak en büyük hakareti yapar.
bence tabii.

Zaten konuda bahsi geçen kendini sakınma , verdiğiniz örnekteki gibi Allah muhafaza ; tecavüze uğramamak için bir kayınvalidenin alacağı önleme işaret etmemektir.

Erkeğin kendisini olası bir günahtan sakınmasına karşılık alınabilecek bir önlem paketidir.

Bu da herkes için geçerli değildir , annesi gibi gördüğü kayınvalidesini baş tacı edip , elini öpmekte , ana demekte ve saygı , sevgi göstermekte samimi olan bir çok erkek zaten konu dışıdır .

şu hadım yasası çıkamadı bir türlü.
çıkmasını canı gönülden diliyorum

bir ara konuşuldu mecliste ama sonradan unutuldu, çoğunluğu mu sağlayamadılar, düşünceden mi vazgeçildi anlamadım. Bence de kesinlikle hadım edilmeli böyle insanlar. Hapishaneler birçok suçluyu uslandırmıyor. Çıktıktan sonra yine yapıyorlar. bir de şöyle bir araştırma yapılmış
x yerde (türkiyede bir bölge) bir genelev varmış. genelevi kapatmışlar. ancak bu sefer tecavüzler çoğalmış. tabi burda direk gidip, genelevler açılsın, tecavüzler azalsın diyemeyiz ama olayları her yönden değerlendirmek lazım.
hatta sadece tecavüz edenleri değil, taciz eden adamlar bile saptandıktan sonra hadım edilmeli.

Ben mi yanlış anladım acaba? Damat bey, olurda etkilenirsem, aklım, gönlüm kayarsa diye tedbir olarak k.validesinin elini öpmemeli..
Ama eğer düzgün bir adamsa kendine güveniyorsa elini öpebilir..
Yani bu durumda el öpüp öpmemeye karar verecek olan damattır.
yanlış anladıysam düzeltin lütfen.

Ne kadar çok el öptük , öptürdük sabahtan beri , kimin eli kimin cebinde benim de kafam karıştı

Anlatmak istediğim şu idi ; daha öncede yazmıştım ama okumamış olabilirsiniz .

Nursaçan'a sorulan soru şu ;

''Damadın kayınvalidesinin elini öpmesi günah mıdır ? ''

Verdiği cevapta ;

''Ne evet ne hayır . Kişiye göre değişir . Eğer aklından şehvet geçiyorsa günahtır ... ''

Yani konumuz öpmemeli mi öpmemeli mi değil aslında , hüsnü niyete bakılarak hüküm verilecek bir konu ...Ben buradan bunu anlıyorum.

Şahsi fikrimi değil , konudan ve konunun dayanağı kutsal kitaptan anladığımı dile getiriyorum yani.

Ben öpüyorum kayınpederimi , elinden , yanaklarından .... Babamdan farkı yok benim için , annemde yaşasaydı hoşuna giderdi eşimin elini öpmesi eminim , ona damadım , güzel oğlum diye sarılmaktan zevk alırdı (aman haaa bu zevk o zevk değil )

Son düzenleme:
bütün kutsal değerlere obje olarak bakmaktan vazgeçin.
ekşideki bu yorumu çok beğendim.
evet ana baba kavramı kutsaldır. buna obje olarak bakmak cahiliye dönemine götürür bizleri.

Uuuuu siz burdan dava aciyormussunuz
Bende eczaciyim reklam olmasin diye hic satis yapmiyordum
İlac dermokozmetik ortopedik malzeme isteyen var mi kizlar :))
Ben de acayim buraya bir eczane daha o zaman
Gecen tv de bir ogretmen savciyim diye otobus soforunu tehdit ediyordu o geldi aklima sizi gorunce
Cok mu supheciyim bilmiyorumda pek inandirici gelmediniz mesleginiz konusunda

aynı hesapla bu görüşteki insanların gelinlerini kendi evlerine istemeye hakkı yok
yani damat kızın anasından etkileniyosa erkeğin babası-kardeşi aynı evin içinde bi o yana bi bu yana giden taze geline şehvet hissetmez mi??

Daha ileri götürelim........bu erkek cinsinin neye ilgi duyduğu belli değil.......bu mantığa göre bırak kayınvalidenin elini öpmeyi.........amcamız kümese girmeyin diyememiş çocukları kucağınıza almaýın diyememiş kedi köpek sevmeyin diyememiş damacana taşımayın diyememiş...........neden bilim bakalım.............çünkü genç kayınvalidelere şevhet duyulabileceğini düşünmüş.............bu durumda chess anladığını yazmış...........amcamız ne söylediğini biliyor mu acaba

Soru çok garip , ne düşünülerek soruldu merak ediyorum.

'Damat için kendi annesinden farkı yoktur , annenizin elini nasıl hürmetle, saygıyla öpüyorsanız kv elide aynı şekilde öpülür , kıymet verilir.
Aynı durum diğer taraf içinde geçerli . '

Yazdıklarıma benzer bir cevap , kimseyi rahatsız etmez aksine , insanları iyiliğe davet etmiş olurdu. Kötü fikirleri olanları da inceden uyarmış olurdu bana göre.

Kelimeler ne kadar önemli !

gerisiyalan,
elbette kişi/kişiler hakkında hakaret, asılsız iddialar vb dava konusudur, muhatabı isterse ilgili merciilere başvurabilir lakin siz ilk mesajınızda yazdıklarınız hakarettir hukuki süreç başlatılacak dediniz, siz benden çok daha iyi bilirsiniz ki hukuki süreç başlatılabilir'le başlatılacak arasında fark vardır, hukuki süreç başlatılacak sözü tehdit olarak algılanmış ki sizde üstü örtülü tehdit etmiş gözüküyorsunuz, üstelik alıntıladığım son mesajınızda hala devam etmişsiniz.

valla bu tip fetvaları kanıksadık artık, 12 yaşındaki kız çocuğu 60 yaşındaki adamla evlenir diyende var, kız çocuğunuzu kucağınızı almayın diyende, herkes razıysa aynı yatakta 4 kişi olur diyende var, asıl dine zarar veren bu tip söylemler, anlayana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…