- 20 Mart 2008
- 141.198
- 212.342
- 60
ben de iyice soğumuştum abla. yani din böyle olamaz olmamalı diye baya kopmuştum. sonra meal okudum şuan bilgiliyim. Yaşar Nuri Öztürk ün Kur'an mealini oku derim abla. mesela bu adamın yazdığını okuma.
Abla Cumhuriyet.com.tr yazdım ama tam linki kopyalayamadım. Yine sen halletmişsin eline sağlık bir daha ki sefere tam link veririmleylmira , bu bölümde haber içerikli yazılar paylaştığınız için haberi alıntıladığımız sitenin linkini, o haber sitesinin telif hakları ve yasal uyarıları nedeniyle eklemek durumundasınız.
Evet lütfen ablacım, haber siteleri telif hakkı gerekçesiyle sıkıntı oluyor sonraAbla Cumhuriyet.com.tr yazdım ama tam linki kopyalayamadım. Yine sen halletmişsin eline sağlık bir daha ki sefere tam link veririm
Buradaki sohbetin ismi '' Kadın cariye değildir''.. Sadece bir kısmı kesilmiş bir videodan alıntı sözler. Kadının ne kadar değerli olduğunu anlatan, kadın yoksa dünya yoktur diyen bir insandır kendisi. Başından beri dinlemeden yargılamayın.
Burada bahsettiği şey fuhuş yapan kadına yönelik. Erkek karısını bosayabilir fuhuş varsa, ama eğer boşanma taraftarı değilse iki tarafta, kadını öyle istediği gibi dovemez. Bununla ilgili ayetlerden bahsediyor. Tabi işin içinde mecazi konuşmalar da var. Lütfen kul hakkına girmeden önce iyi okuyup araştırın..
Videonun 44.dakikasından itibaren dinleyebilirsin..
Dövülebilecek kadınlar..
Ailenin iffetine leke getiren kadını.
Erkeği faizle borç almaya zorlayan kadını.
Lüzumsuz israf yapıp eşinin maaşını 3 günde bitiren kadını.
Bir kadını dövme sebepleri bunlar olamaz olmamalıda..
10 sene sabah namazına kalkmayan kadın dövülmüyormuş ibadetine karışamazmış.
Sen hep konus, cok konus philly; boyleleri konusacagina sen konus. Ama ne yazik ki en cok onlarin sesi cikiyor, bir de savunanlar yok mu onlari da gorunce insanin kelimeleri tukeniyor.Bunun neresinden tutsan elinde kalıyor, söylenecek çok şey var ama ben susayım.
Sen hep konus, cok konus philly; boyleleri konusacagina sen konus. Ama ne yazik ki en cok onlarin sesi cikiyor, bir de savunanlar yok mu onlari da gorunce insanin kelimeleri tukeniyor.
Sinirlerim o kadar bozuluyor ki, basima agrilar giriyor resmen o yuzden hic istemiyorum boyle seylere bakmayi. Seninle konusmustuk, ailemi biliyorsun az cok o yuzden asinayim zaten bir de burada karsima cikinca katmerli sinirleniyorum resmen.Biraz izlemek zorunda kaldım futile, sen de bir bak " erkektir Tanrı'ya karşı sorumlu olan" o yüzden kadının kontrolü onun elindedir diyor resmen. Bir de programın adı acayip " kadın cariye değildir":) evet her kadın bir cariye değildir ama her cariye bir kadındır!
Sinirlerim o kadar bozuluyor ki, basima agrilar giriyor resmen o yuzden hic istemiyorum boyle seylere bakmayi. Seninle konusmustuk, ailemi biliyorsun az cok o yuzden asinayim zaten bir de burada karsima cikinca katmerli sinirleniyorum resmen.
Bunun neresinden tutsan elinde kalıyor, söylenecek çok şey var ama ben susayım.
Burdayım. Savunuyorum..Gecenlerde bu adami savunanlar ve bu adamla gurur duyanlar vardi. Neredeler acaba?
Allah akil fikir versin. Sizinle tartismaya dahi girmeyecek zihniyetteyim şükür.Burdayım. Savunuyorum..
Yıllar önce yapmış olduğu konuşmayı niye şimdi gün yüzüne çıkardılar peki düşündün mü hiç? Konu dine girince de yasak olduğu için uyarı alıyoruz.. Bir insanı yargılamak çok kolaydır, anlamak ise çok zor..
Tıpkı burda bdv de konu açanların kolayca yargılandığı, yaftalandigi gibi. Bir insanı yargılamak için takip etmek neler dediğini, ne söylediğini bilmek gerekir. 2 dk lik kısım ile yargılamak dediğim gibi çok kolay.
Biz de bir kadın olarak şiddeti savunacak kadar aklımızı yitirmedik çok şükür.. Şiddeti savunan biri olsaydı bizler de dur derdik..
Neyse zaten gerçek adaleti bu dünyada aramak çok saçma..
Allah herkese hakkıyla düşünmeyi ve o şekilde karar vermeyi nasip etsin.
Lanet yağdırıp bela okurken dikkatli olunmalı zira..
Kimse ile tartışmaya girmek istemiyorum ben de kendi fikirlerimi yazdım..
Allaha şükür :) Saygılar..Allah akil fikir versin. Sizinle tartismaya dahi girmeyecek zihniyetteyim şükür.