Çevremde bu olayı paylaşacağım biri olmadığı için sizlere anlatmak istedim. Ben 15 yaşımda taciz yaşadım eski sevgilim tarafından. Bu kişi asosyal, çok çevresi olmayan, ailesiyle arası iyi olmayan kötü çocukluk geçirmiş, yaşıtlarıyla ilişki kuramayan ve korkak biriydi tanıdığım kadarıyla. Çok detaya girmeyeceğim. Eski konularımda da bir kez lafını etmiştim. Ailemle birlikte psikoloğa gitmiştim. Psikoloğa anlatmıştım bir tek. O da gel şikayet edelim, ailene anlatayım demişti ısrarla ama ben istememiştim o dönem zaten çok kötüydüm ve ailemin de öğrenmesini istemedim. Terapi gördüm.Ben bu kişiden zaten 2021in nisan ayında ayrıldım, engelledim her yerden. 2 sene falan birlikteydik kısa bir süre değildi yani ama ayrildiktan ve engelledikten sonra daha da hiç iletişim kurmadım. Ama numaramı silmemiş hala. Engel listesinde görüyorum profilini ve hala fotografi ve hakkinda kısmı bende gözüküyor. Belki herkese açık yapmıştır dedim ama annemin telefonundan ekleyip baktım gözükmüyordu. Yani numaram ekli. Dün de doğum günümdü, 18 yaşıma girdim. Bu kişinin hakkında kısmına baktım "ölümü hatırla(memento mori)" sözünü yazıp bir tane de parmak emojisi koymuş parmağı karşı tarafı gösteren yani okuyan kişiyi. Bunu görünce korktum çünkü biz eskiden ayrildigimizda bu kisi whatsapp da hakkinda kismina ben ne koyarsam o da aynı sözü ya da emojiyi koyardı ya da doğum günümde bana göndermeli şeyler yazardı vs. bunu barıştığımızda bana da söylerdi. Ve engellemeden önce ben mesela çiçek emojisi koymuştum baktım o da koymuş tekrar sinirlendim ve korktum beni takip ettiğini anladım engelledim onu hala seviyorum sandı herhalde. 1-2 senedir engelli ama numaramı silmemiş. Sosyal medya hesabı açıyorum mesela adım soyadım yazıyor, bu insan belki bir gün adımı aratır bulur tekrar iletişim kurmaya çalışır diye korkuyorum bazen aklıma geliyor böyle. Şikayet edemem zaten olayın üstünden 2-3 sene geçti, elimde mesajlar kalmadı çünkü hepsini sildim. Uğraşmak da istemiyorum. Belki de ben şüphe yapıyorum ama insanın başına böyle birşey gelince ister istemez korkuyor. Numaramı değiştirmeyi düşünüyorum zaten reşitim şu an ama ailem sorunca ne diyeceğim? Biri rahatsız ediyor ondan değiştireceğim desem kim diyecekler üstüne gidecekler vs. Sizce ne diyebilirim, ne yapmalıyım?