• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji ile ilgili görme kaybı

Kayınpeder sinirlidir biraz
Kaynanam ondan çok umutlu değildir bu yüzden evlatçıdır
Oğullarına adamış kendini

Aynı benim kayınvalidem.o da ogullarına adamış kendini.bir is yaparken"anne ver yapma sen" dedigimizde " simdi yapim elden ayaktan düşünce de siz bana yaparsınız " diyo sürekli.eltilerimin cocuklarına iki sene baktı.benim cocugum bakıcı ellerinde büyüdü.içimden diyorum önce onlar baksın bir bakalım.

Bu düşüncemden de hiç pişnan degilim acıkcasi.konu sahibi sizi de anlıyorum.bütün cocuklugum ergenligim anneme bakmakla gecti.15 yasinda kaybettim annemi.yaşasaydı da hala baksaydım ona mis gibi.o benim canımdı cigerimdi.ama diğer yandan bu işin psikolojik boyutu da cok kötü.ben cok etkilendim annemden.hayata cok kırgın ve sert bakıyorum su anda.kendi annemizde böyleysek eşimizin annesinde nasil oluruz kimbilir.kaldı ki kendileri degil eşlerine baktiriyor erkeklerin cogu.kadın evde hasta bakımıyla yemekle camasirla cocukla temizlikle ilgileniyor.psikolojisi alt üst oluyor.adam dısarda gününü gün ediyor.sonra da annesine babasına bakmış oluyor.telaşınızı anlayabiliyorum.ben de eşimle o toplara girmek istemezdim hiç.inşallah kötü bir seyler cikmaz kv.denizde

Aynı benim kayınvalidem.o da ogullarına adamış kendini.bir is yaparken"anne ver yapma sen" dedigimizde " simdi yapim elden ayaktan düşünce de siz bana yaparsınız " diyo sürekli.eltilerimin cocuklarına iki sene baktı.benim cocugum bakıcı ellerinde büyüdü.içimden diyorum önce onlar baksın bir bakalım.

Bu düşüncemden de hiç pişnan degilim acıkcasi.konu sahibi sizi de anlıyorum.bütün cocuklugum ergenligim anneme bakmakla gecti.15 yasinda kaybettim annemi.yaşasaydı da hala baksaydım ona mis gibi.o benim canımdı cigerimdi.ama diğer yandan bu işin psikolojik boyutu da cok kötü.ben cok etkilendim annemden.hayata cok kırgın ve sert bakıyorum su anda.kendi annemizde böyleysek eşimizin annesinde nasil oluruz kimbilir.kaldı ki kendileri degil eşlerine baktiriyor erkeklerin cogu.kadın evde hasta bakımıyla yemekle camasirla cocukla temizlikle ilgileniyor.psikolojisi alt üst oluyor.adam dısarda gününü gün ediyor.sonra da annesine babasına bakmış oluyor.telaşınızı anlayabiliyorum.ben de eşimle o toplara girmek istemezdim hiç.inşallah kötü bir seyler cikmaz kv.denizde
İnşallah çıkmaz
Ya bilen de kimse çıkmadı nedir bu acaba

Bu kadar yüklenecek bir şey yok. Anneannem 9 yıldır felçli. Dedemi de kaybettik. Annemle biz baktık senelerce. Bu nedenle annemi yalnız bırakmaya kıyamadığımdan evliliğim bile geç gerçekleşti.

Şimdi de elimden geldiğince yardım ediyorum ama çok zor. Annem 50 değil de 60 yaşında gibi. Perişan durumda artık. Teyzem ne bakıyor ne maddi yardımda bulunuyor. Bir hastanın psikolojisi nasıl etkileniyorsa, hasta yakınının da psikolojisi çöküyor.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Anneme bir şey olursa bakmak ağırıma gitmez bakarım, kayınpederime de bakarım ama aynı hevesle olmaz. Bunu söylemekte utanılacak bir şey yok bence.

Ülkemizde bakım evleri, huzur evleri bu kadar korkunç bulunmasaydı keşke. Ben yaşlılığımda hiçbir şekilde çocuklarıma bunu yaşatmak istemiyorum. Hatta sırf belki ucundan kıyısından çocuklarımın hayatını mahvederim diye çocuk sahibi olmaya bile çok mesafeliyim. Eşime de diyorum hep, bana bir şey olursa için rahat olsun bakım evine koy beni diye.

Bu kadar yüklenecek bir şey yok. Anneannem 9 yıldır felçli. Dedemi de kaybettik. Annemle biz baktık senelerce. Bu nedenle annemi yalnız bırakmaya kıyamadığımdan evliliğim bile geç gerçekleşti.

Şimdi de elimden geldiğince yardım ediyorum ama çok zor. Annem 50 değil de 60 yaşında gibi. Perişan durumda artık. Teyzem ne bakıyor ne maddi yardımda bulunuyor. Bir hastanın psikolojisi nasıl etkileniyorsa, hasta yakınının da psikolojisi çöküyor.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Anneme bir şey olursa bakmak ağırıma gitmez bakarım, kayınpederime de bakarım ama aynı hevesle olmaz. Bunu söylemekte utanılacak bir şey yok bence.

Ülkemizde bakım evleri, huzur evleri bu kadar korkunç bulunmasaydı keşke. Ben yaşlılığımda hiçbir şekilde çocuklarıma bunu yaşatmak istemiyorum. Hatta sırf belki ucundan kıyısından çocuklarımın hayatını mahvederim diye çocuk sahibi olmaya bile çok mesafeliyim. Eşime de diyorum hep, bana bir şey olursa için rahat olsun bakım evine koy beni diye.
Aynen ben de eşime diyorum şimdiden zaten aklım başımda olsa ben kendim giderim de ama diyorum hani aklım başımdan gider ya da yaşlılığın bencilliği vurursa bana al kendin götür bırak beni huzur evine diyorum
Allah kimseyi kimseye mecbur etmesin kimseye de çekemeyecegi imtihan vermesin inşallah
Çok huzursuzum şuan gerçekten uyuyamıyorum
Aklımdan çıkmıyor

Ayni durum bir tanidiga oldu ani gormede azalma.Apar topar ameliyat oldu.Gozunde tumor cikti.Tabi yaş,tumorun cinsi onemli.Su anda bir sorunu yok.Umarim sizin boyle degildi yine de.Allah sifa versin.

Bursada bir goz doktoru var ona goturmenizi tavsiye ederim. Doktor sizi basindan atmis ne demek benle alakali degil? Gormeyen bir goz icin teshis konmaliydi.
Bursa retina goz hastanesinde remzi avci var, mutlaka gorsun hastanizi
Gecmis olsun

Bu tanidigimizda bursadaydi ama universitede prof yapti ameliyati.

İyi öyleyse aynı durumu yaşamaya hazır ol !
Sende yaşlanıcaksın elbet ..
zorunlu durumlarda yaşlılara senin gibi böyle iğreti davranan insanlara acaip kıl oluyorum
İğrenç geliyorlar bana
Aynen bana da bencil yaşlılar iğrenç geliyor
Güle güle engelliyorum seni
Bu göz Ardıç etme olayı da iyiymiş

konu sahibi bakmak zorunda değil tabi. Allah vermesin belki de kötü bir hastalık çıkacak. Tüm bunları düşünmeden başıma kalırsa diye dertlenip buraya konu açması bence çok çirkin. Hiç sevmiyorsan eşinden utanırsın.

Aynen bana da bencil yaşlılar iğrenç geliyor
Güle güle engelliyorum seni
Bu göz Ardıç etme olayı da iyiymiş
Senin gibi düşünmek zorundamıyım ?
Aynı fikirde değiliz seni de pohpohlamıyorum diye mi bu kızgınlık bana :işsiz:
Evet iğrenç geliyorsun
Kadın gözüyle uğraşırken sen bakım derdine düşüp buraya konu açman iğrenç !
Bakmak istemiyorsan dürüst ol söyle
Böyle kıvırmayla kıvranmayla olmaz !
Bencil yaşlı dediğinin oğluyla evlisin unutma ..
Ama sende kapasite olsa hiç değilse bunun hatrına böyle bişey düşünmezdin ..
Bizde yaşlı baktık evet bakması zordur psikolojik olarak ta yükü ağırdır ancaak merhamet etmeyene merhamet edilmez ..
Huysuz aksi dediğim dedik yaşlılardan bahsetmiyorum,işte böyle aniden hastalanan yaşlıları bi kenara itebilme ve huzurevi bilmem ne diye başından savanlardan iğreniyorum
O durumda bi kv ye gerekirse evime yardımcı alırım gider psikolojik destekte alırım , bakarım
Evlat olmak ,hastalanınca kapıya koymak demekmiş sende .
Senden korkulur
Evladında gelininde senin için düşünür bunları merak etme .
Şimdi sağlamken 'beni huzur evine koy' demesi kolay senin için
Ömrün olurda aynı durumu yaşarsan
yaşa da gör bakalım nasılmış
Banlanırsam banlanıyım umrumda değil ben doğruyu söylerim
Yine söylüyorum aynı düşüncelerde değiliz iyiki
Senin gibi düşünmüyorum iyiki
Çok şükür

Siz nöroloji ye götürün bi.bazı beyin tümörleri bu belirtiyi veriyor hatta iyi bir doktor göz dibi muayenesi ile anlıyor tümörü.

Diğer konuya gelince bizde de var yaşlı bir büyük ve illallah ettik artık.
Çok konuşanlar inş yaşlı bakmak zorunda kalırlar.psikolojimiz falan gitti sayesinde

konu sahibi bakmak zorunda değil tabi. Allah vermesin belki de kötü bir hastalık çıkacak. Tüm bunları düşünmeden başıma kalırsa diye dertlenip buraya konu açması bence çok çirkin. Hiç sevmiyorsan eşinden utanırsın.

Kadına birşey olsa bana baksınlar ölünceye kadar diye oğullarına baskı yapmaya o utanmaz ama
Evet Allah vermesin kötü bir hastalık çıkacak belki diye düşşnyorum tabi ama kendim için
Eşim de açıkcası annesine bakmam İçi̇n benden beklerken o da utanmaz ben eyvah başıma kalır ye korktuğum İçi̇n utanmıyorum
Buraya konu açmamın sebebi bilgi almaktı millet yazdı ben de cevap verdim
Bunlar benim düşüncelerim bakmak
Şu kk da çok iyi (!)olanlar vardır Tabiki onlara diyeceğim Yok
Ben kötüyüm ne yapayım
Hasta bakmak zorunda kalacağım diye aklım çıkıyor işte durum bu

Siz nöroloji ye götürün bi.bazı beyin tümörleri bu belirtiyi veriyor hatta iyi bir doktor göz dibi muayenesi ile anlıyor tümörü.

Diğer konuya gelince bizde de var yaşlı bir büyük ve illallah ettik artık.
Çok konuşanlar inş yaşlı bakmak zorunda kalırlar.psikolojimiz falan gitti sayesinde
İnşallah ben de öyle diyecektim de vay sen beddua ya mı başladın derler diye birşey demedim
Ama bu onlara beddua sayılmaz ne de olsa küçümsüyorlar hasta bakmayı birinin hayatınıza çöreklenmesini , o halde kendi başlarına gelsin !

Valla acıkcası elden ayaktan düşme durumları olmasın ve ne hiç kimseye muhtaç olmasın başka birşey istemyorum
Ben senelerdir akıl ve ruh sağlığım İçi̇n kadından uzak duruyorum zaten şimdi bakmak zorunda kalma düşüncesi öldürüyor beni
İlk aklıma gelen de bu oldu açıkcası hastalığını falan hiç düşünmedim
Bir yerine birşey olmasın kendi işini kendi görsün, ne ben ona ne o bana !

İnşallah ben de öyle diyecektim de vay sen beddua ya mı başladın derler diye birşey demedim
Ama bu onlara beddua sayılmaz ne de olsa küçümsüyorlar hasta bakmayı birinin hayatınıza çöreklenmesini , o halde kendi başlarına gelsin !

Valla acıkcası elden ayaktan düşme durumları olmasın ve ne hiç kimseye muhtaç olmasın başka birşey istemyorum
Ben senelerdir akıl ve ruh sağlığım İçi̇n kadından uzak duruyorum zaten şimdi bakmak zorunda kalma düşüncesi öldürüyor beni
İlk aklıma gelen de bu oldu açıkcası hastalığını falan hiç düşünmedim
Bir yerine birşey olmasın kendi işini kendi görsün, ne ben ona ne o bana !
Hayatim sen zaten calisiyormussun, nasil bakacaksin? Bakabilecek olsan cocugunu annene gondermezdin,az akil mantik yani. Kadinin kapi gibi kocasi var,otursun evinde. Arada iki kap yemek goturursun oldu bitti.

Hayatim sen zaten calisiyormussun, nasil bakacaksin? Bakabilecek olsan cocugunu annene gondermezdin,az akil mantik yani. Kadinin kapi gibi kocasi var,otursun evinde. Arada iki kap yemek goturursun oldu bitti.
İnşallah bunlara gerek bile kalmaz
Diyorum ya ben vicdansız değilim aslında birşey olsa aman işte arada iki tabak yemek götürürüm zaten çalışıyorum bakamam diyemem içten huzursuz olurum mutsuz olurum
Yani baksam da mutsuz olurum bakmasam da mutsuz olurum
Ben hiç birşey olmasın istiyorum ya olmasın ve herkes olduğu yerde uzak olsun istiyorum

Arkadaşlar göz doktoru nöroloji demişse gitsin baştan savmamış. Ben de bazen bulanık gördüğüm için göz doktoruna gittim sapasağlam hic birşey yok nörolojiye yollamadı. Ama hastalığım ms yüzündenmiş arada göz bulanıklıgı yani doğru yönlendirme yapmış bence yani işin uzmanını yargılamayın

Millet caninin derdine dusmus, sizin soylediklerinize bakin. Korkmayin size kalmaz kadin, ne yapar eder savarsiniz. Olmeden mezara sokmussunuz kadini neredeyse. Bismillah, daha sorun ne anlasilmamis yahu. Basiniza kalan yok, size hasta bak diyen yok. Ortada sadece gorme bozuklugu var. Cok cirkin geldi bana ortada bir sey yokken bakmam da bakmam muhabbeti. Kimseye baktiginiz yok zaten.

Arkadaşlar göz doktoru nöroloji demişse gitsin baştan savmamış. Ben de bazen bulanık gördüğüm için göz doktoruna gittim sapasağlam hic birşey yok nörolojiye yollamadı. Ama hastalığım ms yüzündenmiş arada göz bulanıklıgı yani doğru yönlendirme yapmış bence yani işin uzmanını yargılamayın
Siz de de mi öyle oldu

Millet caninin derdine dusmus, sizin soylediklerinize bakin. Korkmayin size kalmaz kadin, ne yapar eder savarsiniz. Olmeden mezara sokmussunuz kadini neredeyse. Bismillah, daha sorun ne anlasilmamis yahu. Basiniza kalan yok, size hasta bak diyen yok. Ortada sadece gorme bozuklugu var. Cok cirkin geldi bana ortada bir sey yokken bakmam da bakmam muhabbeti. Kimseye baktiginiz yok zaten.
Ay seni biliyorum ben her yerde sürekli kaynana yanlısı yorumlar yapıyorsun
İnşallah sana yatalak düşer kalır başına bakarsın
Çok kolay sanki
Düşüneceğim Tabiki
Seni daha önce de uyardım bir daha yorum yapma Benim konularıma

Back