Nöroloji ile ilgili görme kaybı

Oglu calisiyor butun gun evde yok, bu isler hep kadina kalir biliyorsunuz. Yemegi bulasigi camasiri her seyi ustlenen bir erkek daha gormedim ben insallah sizinki oyledir de bakar anasina.
Ortada muhtemel bir goz veya beyin ameliyati var. kendi annemden biliyorum goz ameliyatinin her birinden sonra 30gun kipirdamadan yatti,tuvalete banyoya destekle ve gozunu acmadan yurutuldu. O kadar basit seyler degil o yuzden yardimci olmaya calistik konu sahibine. Iyi gunler

Daha ne diyorum ya maaşımı olduğu gibi verip Boğaz tokluğuna calışmaya razı olurum
Yeterki huzurum bozulmasın
Kalkamayacağım imtihan vermesin inşalar allahım
Insallah tedavi sureci kolay olur ve tedaviye cevap verir. Aslinda esi varmis kendisine bakabilir. Benim kocam hayattayken ben kalkip da cocuguma bana bak demem. Koca ne ise yarayacak yahu? Siz dertlendiginize gore demek ki kendilerini ona buna baktirmaya merakli insanlar bunlar. Huzurunuz zamaninda bu kadar kacmis olmasa bu kadar uzulmezdiniz.

Eşim açıkcası kabul eder
Ama ben burda erkeklerin kabul etmesini saymıyorum
Sonuçta anneme birşey olsa ve bizim eve gelse eşime hiç birşey olmaz ama onun annesi gelse bana olur
Erkeklere birşey olmuyor malesef
Bu da doğru. Bakan yine siz olacaksınız. Şu kayinvalidelerin kendine baktırma hevesine de sinir oluyorum.Büyük konuşmayayım ama ben yaşlanınca evlatlarimin bakmasını istemem.giderim bir huzur evine orda kalırım.

kocamda bakar bende bakarım
yaşanmışlıklar belki de bunu düşündürtüyordur ama bana çok da masum gelmedi düşünce
yardıma ihtiyacı olan konu sahibinden çok kaynanası
sizede iyi günler

Gereksiz yüklenilmiş konu sahibine. Konu sahibi kayınvalidesine bakmaktan sorumlu değildir, ha isterse bakabilir ama bakma zorunluluğu yok. Bakıp ilgilenmesi gereken kayınvalidesinin çocuklarıdır, yani konu sahibinin eşi. Bakmak istemiyor diye linç yemesinin de alemi yok, hasta bakmak kolay bir iş değildir. Daha ortada bir şey yok ama bazen çocuklar bile bu yükü kaldıramayıp bakıcı tutuyorlar. Konu sahibi umarım kayınvalidenizin ciddi bir sorunu yoktur, tekrar geçmiş olsun.

Kayınpeder sinirlidir biraz
Kaynanam ondan çok umutlu değildir bu yüzden evlatçıdır
Oğullarına adamış kendini
Bir gozde kararti var digerine de gecti dediginiz icin ben sari nokta hastaligindan suphelendim acikcasi. Annemdeki belirtilerin aynisi. Her doktor da anlamiyor. Koca tip fakultesi katarakt teshisi koymustu sacmasapan! Cok zor donemlerden gectik,iki goz ameliyati oldu,maddi manevi herseyimizi goturdu diyebilirim. Ki benim annem 35 senelik devlet memuru emeklisiydi. Devlet karsilamadi bile tedavisini. Bundan 6-7 sene once toplam 20bin harcandi. Ben bekar ve calisan biriydim mecbur bakici tuttum. Insallah bunlari yasamazsiniz da tez vakitte sifasini bulur

İnşallah allahım
Peki gözünde acıyla birlikte mi başladı görme kaybı

Ben bunu eşime söyledim. Bana böyle baktı. Gider kalırım huzur evinde evladımın huzuru daha önemli. Ben yaşayacağımı yaşamış olurum o vakte kadar.
Not: çocuğum yok

İnşallah allahım
Peki gözünde acıyla birlikte mi başladı görme kaybı
Gozluk kullanan birisi annem, aniden de degil yavas yavas basladi gorme kaybi. Bozuk gozun derecesi degisti sandik,doktora gittik dereceyi degistirerek yeni gozluk aldiydik. Sonra sikayetdevam edince tekrar gittik,bu sefer agri da oldu hem gozde hem basta. Kizilaya goturdum sonra devlet hastanesine ve sonra tekrar tip fakultesine. Tipta katarakt teshisi kondu ki hic alakasi yokmus. Asistan doktorlardan biri benimle gorustu ve sari nokta hastaligi bu,devlet bunun ameliyatini yaptirtmiyor bize pahali dedi. Eskisehire goturun dedi belki yaparlar. Aldim goturdum annemi, abartmiyorum 2 yil so raya ameliyat gunu verdiler. Kadin kör olacak yahu,sari nokta hastaligi bu, bir gozden otekine geciyor cunku. Dondum geri memlekete deli gibi arastiriyorum ama napicam diye. Migren agrisi gibi devam ediyor annemin basi ve gozu bu arada. Daha onceden apandisit ameliyati oldugum meshur bir genel cerrah vardi onu aradim durumu anlattim, Allah razi olsun sayesinde Remzi avciya ulastim, muayenehanesine gittik bir bakista teshisi koydu ve acil ameliyata alindi annem. Sonra 30 gun yuzukoyun sekilde yatti. Sadece pipetle corba ile beslendi. Sonra kontrolde ameliyat yeterli degil tekrar yapmam lazim dedi, yine ameliyat ve bir 30 gun daha ayni sekilde yasadik. Caisiyorum annemden baska kimsem de yok, calistigim yerdeki kadinin birine yillik izin verdim uzerine de maas vererek evde anneme baktirdim caresiz. Simdi goruyor Allaha sukur. Cok uzun anlattim kusura bakmayin,ama durum bu oldu.

Ben bunu eşime söyledim. Bana böyle baktı. Gider kalırım huzur evinde evladımın huzuru daha önemli. Ben yaşayacağımı yaşamış olurum o vakte kadar.
Not: çocuğum yok
Bende söyledim.Ve oda aynı fikirde benimle.:)
Çocuk İstiyorsanız dilerim olur bu arada

Ay canım geçmiş olsun. Çok zor günler gecirmissiniz.Allah birdaha yaşatmasın.

Of bilmiyorum
Göz doktoru benlik birşey Yok beyin falan deyince
Ben korktum

Bakmak zorunda değilsin ama düşünsene annen bu durumda ve gelininiz sahip çıkmıyor (!) .. nasıl hissederdin? Yada ilerde senin aynı şeyleri yaşadığını ve gelinin sana karşı tutumunun aynı olduğunu ... sen empati yapmıyorsun ben söyleyeyim :yikilirdin! İyilessin iyi olsun diyeceğine aman başıma kalır korkusu yaşıyorsun. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin. Bakmak zorunda değilsin .esin bakmak zorunda ama . Eşin kardeşiyle konuşacak ve maliyete ortak olup bakıcı tutacak .bu kadar basit . Kayinvalidene söyle bakıcı senden daha iyi bakar .içi rahat olsun ..

Bu kaynanaya bakma konusunda işte vicdanla ilgili yorumları göz ardı edeceğim Kusura bakmayın
Annem aynı durumda olsa gelinden bakmasını beklemem
Kendim aynı duruma gelsem kendime de gelin bakmasını istemem
Konuyu bunun İçi̇n açmadım
Fikir alırım diye açtım yani konu benim vicdanım değil
Kimi haklı bulur beni kimi bulmaz
Evet öle olabilirim açık ca evet kendi derdime düştüm
İnşallah iyileşir diyorum ama Tabiki de yine kendim için !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…