- 21 Kasım 2022
- 117
- 31
- 13
- 34
Zaten sorunu gündüz değil. Gündüz kendi uyuyor .sorun geceleri artık daha çok uyanması. Bilmiyorum çevremdeki uykusu bozuk bebekler hep 1 yaşından sonra düzeldi.Bebeğiniz cok küçük. Daha kac çeşit olacak mutlak bjr düzen beklemeyin. Benim bebeğim 26 aylık yani 2 yaşını geçti hala değişimler yaşıyor dönem dönen. Önceki mesajda bahsettiğim gecenin bir vakti uyanıp oynamalar falan 1 yaşından sonra başlıyor zaten. Bebeğiniz son derece normal ama sizin beklentileriniz cok üst düzey: ) ama size önereceğim şey kendi tecrübemle uyku saatlerini iyi ayarlayın. Her ayın belli bir uyanık kalma süresi var. Internetten uyanık kalma sürelerine bakın. Mesela 3 saat mi diyor uyandıktan sonra 3 saat içinde uyumuş olsun. O zaman hem daha kolay uykuya dalar hen de daha kaliteli uyur. Gerçekten bebekler düzeni cok seviyor. Ben hala daha hep uyanıklık saatine göre uykusunu ayarlıyorum. Tavsiye ederim. Bazi anneler bebeğin saatine dikkat etmeden ağlayıp sızlayip huysuzlasmasini bekliyor. Bebek yorgun ve huysuzken daha zor dalıyor. Saatle uyku ve beslenmeyi takip edince daha sakinliyor bebekler.
Bir arkadasim da sizin bebeğin aksine bebeğinin tam 26.ayda düzene girdiğini söyledi. Kimisininki büyüyünce kimisininki küçükken bozuk oluyor .
Bir tanıdık var onunki de tüm gece boyunca uyuyor .bebek 5 aylık.
Evet bebekler düzeni seviyor ama en küçük bir atak bile o düzeni alt üst ediyor