Ben size kendi tecrübemi anlatım
biz de en başından beri normal doğum planlioduk.Sadece 5 kilo almıştım ve hiçbir sağlık sorunum yoktu.39+3 te suyumun gelmesiyle hastaneye gittik.Eger o gün de doğum baslamasaydi 39+4 te suni sanciyla doğumu baslatma kararı almıştık doktorumla.Doktoruma çok guveniodum o yüzden doğumu başlatmayı kabul etmiştim.Doktorum eskiden 41. Haftaya kadar beklendiğini,ama yapılan araştırmalar sonucu artık beklemenin bı anlamı olmadığını,bebeğin sağlığını riske atabilecegimizi söyledi.Zaten bu saatten sonra anne karnında kalmak ona bişey katmicak dedi.Suni sanciyla doğumun baslatilmasina gerek kalmadan doğumum kendi başladı.İlk bı kaç vajinal muayene bebeğin başına dokunabiliolardi.Ama sonra kimse dokunamaz oldu.Bebek kendini geri cekmeye başlamış.Sonra itmeye karar verdi ama bu sefer de alniyla itiodu.Sabah 9 dan gece 23 e kadar sancı çektim.Acilmam ilerlemedi,bebeğim alniyla itmeye başladı ve sezeryan kararı alındı.İlk 2 3 günü zorlamisti. Ama sonradan hızla toparlandım.Vucudum kesi izim dışında hiç sezeryan olmamış gibi.Alt karnım vardı gitmicek sandım o bile şuan dümdüz
Sezeryan o kadar da korkunç değilmiş dedim.Doktorunuza guveniosaniz herşey daha kolay geçio.Bu arada kızım doğduğunda kafası itme şeklinden dolayı zuzayli gibiydi
Size şimdiden sağlıklı dogumlar dilerim