How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

normal doğumdan korkmayın

allah anali babali büyütsün agzina saglik

Ben de normal yapicam ama Vakum kúllanmalarindan korkuyorum.

Vakumla bebegin basi kanayabiliyormus :(

eminim senin hikayen bi çok hamile arkadaşımıza cesaret verecek bende normal istiyodum herşeyde normaldi ama son anda açılma olmadığı için sezeryan oldum şimdi oğlum 24 günlük

süper bayıldım gülerek büyütün kızınızı büyümüştür de inşallah 1 yaşında olmalı şimdi nerdeyse

ben de normal doğumu çok istedim ama doktor kurbanı sezeryan oldum hem de hiç ağrısız sancısız kendiliğinde 4 cm açıklık varken keyfi sezeryan yaptı beni

ama inşallah ikinci gebeliğimde normal doğumu bende yaşarım sağlıkla tabiki

hikayem duygusal değil demişsin ama ben ne hamileyim nede öyle nir niyetim var buna rağmen gözlerim doldu...
hani eşine traş ol kızını böyle öpme falan diyişin. tamam artık herkese haber ver deyişin. bilmiyorum etkilendim. :) ama biraz sanırım metanetli birisin. Soğukkanlı gibi geldin bana yazışından. ben çok paniğim çok fazla normal doğurmak isterim ilerde. çünkü doğum esnasında annenin tüm hücreleri yenilenyormuş. çok çok faydalıymış. ancak bu panik kişilik beni engellermi yoksa o an insana bir güç gelir mi bilemiyorum?

Allah hep böyle güzel anamlı günler nasip etsin size.
bebişinizde size ve vataına yaraşır bir genç bayan olur inşallah....

bende normal doğum yaptım.korkuttukları kadar acı çekmiyo insan.bebeğim 15 dk içinde doğdu.sancıyı evde çektiğim için hastanede stres olmadım.size tavsiyem sancıyı evde çekin.bide doğum yapacağınızda 6 7 saat önce mideniz bozulmuş gibi tuvalete çıkıyosunuz.doğumda büyük tuvaletiniz gelmiş gibi bişey oluyo.ben bile normal doğum yaptıysam eğer herkes yapabilir diye düşünüyorum:)

bende normal doğum yaptım hemde büyük hevesle ama ben çok zorlandım herkez bir olmuyor suni sancı olayı insanı öldürüyor bana taktılar aman sizinde başınıza gelirse buna izin vermeyin bence bırakın geçte olsa zate doğum başlayınca sancılarınızda sıklaşır suni sancı hiç aravermeden aralıksız bi sancı dayanamayınca epidürel anestezi yaptırdım yoksa acıdan ölecek gibiydim ama anesteziyi tavsiye ederim iğne yapıldı 2dk.içinde hiç sancım kalmadı keşke baştan epidürel yaptırsaydım ve4 saat o sancıyı çekmeseydim ama oğlumu kucağıma alınca herşeyi unuttum.

allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin ben de normal istiyorum allah tüm hamileleri bir avazda kurtarsın .

canım kavuşmuşsun miniğine Allah bağışlasın analı babalı büyüsün kuzucuk
bence hikayen çok duygulu ve çok güzel anlatmışsın bende normal doğum istiyorum inşallah bi aksilik olmaz Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah

Özel hastahanelerin para tuzaklarına düşmemek için hamileyken iki hasteneyi birden idare ettim.Özel hastehane ve zeynepkamil hastanesi.İkisinin söyledikleri arasında çok bir fark yoktu aslında.Taki......
Doğuma 3 gün kala...
Pazartesi kontrol için doktoruma gittiğimde bana bebeğin suyunun biraz azaldığını ve hiç eve gitmeden sezeryana alması gerektiğini söyledi.Ben tabii telaşlandım eve gidip toparlanıp geleceğim diyerek ayrıldım.Solugu zeynep kamilde aldım.Nst baktı ve bana çarşambaya kadar bekleyebiliğrsin dedi.Şimdi işler karıştı çocuğumun hayatı söz konusu ve ben kime inanmalıyım.Yani iki doktor kafa karışıklığına sebep oluyor.
Eve geldim düşündüm ve ...
Onun doğacağı güne saate ben karar veremezdim.insanın dünyaya geliş zamanını ancak Allah bilebirdi.Annelerimiz bizi sezeryanla dünyaya getirmedi.Tabi o zamanda talihsiz olaylar oluyormuş ama işte şimdi de sezeryanı gerektirecek durumlar bu olmalı.Yani tehlikeli olduğun da.Yoksa kimsenin içinde kalmıyo çocuk.Doğurmak dişinin yaradılışında var.
Neyse doktorumu aradım ve sezeryanı çarşambaya erteledik.Biraz kızdı ama sen bilirsin dedi.
Salı günü Öğleden sonra öğrenci kartımı almak için büroya gittim.Giderken çarşıda inidim ve mağazalara bakarak yaklaşı 1 km yürüdüm.Vegeri dönüştede görümcemin evine kadar yaklaşık 2 km.yürüdüm.Yürürken hiç zorlanmıyordum.Belkide sürekli yürüdüğüm içindir.(Tabii çocuğun kğ.az olduğu durumlar da fazla yürümek sakıncalı)
Saat 22:00 kadar görümcemde oturduk.eve geldim çantamı hazırladım,banyo,fön,oje vs.işlerini bitirdim.mağlum yarın sabah 09:00 da sezeryanım var.saat 01:00 de karnıma kramplar girmeyebaşladı 5 dakka da bir.kimse bana inanmıyo çünkü hiç doğum yapacak bi halim yok.ben bile kendime inanmadım.çantamı bile almadan kontrol için gittik.Hemen nst ye aldılar 8 cm.açılmış 10cm.doğuruyosun zaten.aman Alahım.(Sabah 12:00 den beri karnıma hafif hafif aralıksız giren sancıları şimdi anladım.Doktorum bunların olabileceğini söylemişti.bende önemsemedim Bu sancıların farkı düzenliaralıklarla olmasıydı.Bunu doğumdan sonra anladım )
Acil doktorumu çağırdılar.45 dakkika kadar sancılar çektim.ve çatala çıkıp inmem 10 dakika sürdü.doktorun bana söylediği tarih itibariyle tam 9 ay 10 gün de doğum yaptım.Herşeyin bir vakti zamanı vardır.
Bu mucezeyi önce inançlarıma sonrada son gün yaptığım o uzun yürüyüşe borçluyum.Doğuma yakın yapılan yürüyüşler bebeğin doğum kanalına düzgün yerleşmesine sebep oluyormuş.
3.580 kğ. bi kızım doğdu.o bana Allah'ın bir mucizesi.Bütün hamilelere Allah yardım etsin.Size tavsiyem cesur olun ve ilk doğuranın siz olmadığını düşünün.
Bebeğinizi Kucağınıza alınca acılarınızı unutuyorsunuz
:lepi:

hamileyken hep merak ediyordum doğumum nasıl olucak, su nasıl gelicek ağrı ne kadar vs.. hepsi geçti gitti işte...

dileklerinize teşekkür ederim. umarım herkes benim gibi rahat bir doğum geçirir ve meleklerini kucaklarına alır.

herşey unutuluyor sadece bebeğinizin o güzel yüzü, mis kokusu ve gülücükleri kalıyor geriye

evet canım bende doğum nasıl olacak diye,neler gelecek başıma diye deli gibi merak ederdim.
ama hiç araştırma yapmadım ve asla video felan seyretmedim,çok faydası oldu.
neler yaşıcaksan girdiğin hastanede yaşayıp çıkıyosun.
ama birde sorun ki hepsi geçti gitti.
bebeğimin o tatlı bakışları ve minicik beeni var evimizde,kollarımızda.
acılar insanlar içindir ve gün gelir her acı unutulur yada en azından hafifler.
tabi hafifletene bakkkkkkkk bebeşimmmmmm:ecrin_bebek:

bence en tecrubelı yer en ıyı yerdır
ne en ıyı yerın suan zeynep kamıl oldugunu dusunuyorumordan randevu falan alamıyorum ama dogum anı gelırse oraya gıtmeyı dusunuyorum kısmetse
normal dogumdan korkmuyorum agrıdanda korkmuyorum
kuranı kerımde bıle yazıyor hamıle kadın zorluklarla dogurdugu ama guzelseylerı elde etme zordur ama sonucları guzeldır
buna hazırlıklı olmakla beraber kfazlada korkmayalım bence benım babanem 8 tane dogurmus oda evde kendı kendıne dogurmus kadıncagız tum cocuklarıda saglıklı kendıde saglıklıydı
ben sahsen sezeryandan korkuyorum o yuzden ozel yerler bı bahane bulup karnımızı kesme egılımındeler
ama zeynep kamıl gerekmedıkce kesmıyor buda benım hosuma gıdıyor

yaa varyaaa gözyaşları içinde okudum muhteşem etkili yazmışsın insan okurken yaşıyor sankı bende cok istiyorum normal dogumu bende yenı ogrendım hamıle oldugumu daha doktor bıle secemedım kendıme rutın kontrollerımı yapacak :) süper yaa ALLAH bizede nasıp etsın böyle koay dogumlarıııı hihoyyyt

çok güzel bi hikayee bende epidural istiyorumm bazen terddütlerim oluyo tabii epidural yapılırken canın yandı mıı ondan sonra bel ağrın oldu muu

Merhaba ..
Bende normal dogum yaptim ,ama okadarda kolay degildi oglum gununde dogmadi suni sanci verdiler ve sanci odasinda benden 5 gun once ve 3 gun once gelen dort bayan daha vardi hepsi sanci cekiyorlardi hele o besgun once gelen kadina inanamadim tam 5 gundur sanci cekiyordu doktorlar bir hafta muddet vermisler, banada ayni seyi soylediler hazir ol hemen dogmaya bilir dediler allahdan ben 8 saat sonra dogum yaptim ama acikcasi hic kolay degildi ......
keske herkez sizinki kadar kolay dogum yapabilse ....

öyleee güzell anlatmışsın ki okurken duygulandım gözlerım dolu dolu oldu oğluşumu sankı suan ben kucağıma almış kadar oldum ınş herşey normal gıderde bende normal doğum yaparımm oğluşumu sağlıklı bı şekılde kucağıma alırım ınş..

bende çok duygulandım..
allah nasip ederde hamile kalırsam bende normal düşünüyorum ama çevremde kaç kişi dogum yaptıysa hepsi sezeryan oldu anlamıyorum hiç mi normal olmaz bir tanesi hepsinde bir problem.normal dogum yapıpta çok memnun kaldıgınız anadolu yakası kadiköy civarında doktorlarınız varsa benimle paylaşırmısınız kızlar,sonuna kadar normal dogumu tavsiye eden bir doktor istiyorum hiç değilse şimdiden değiştiririm doktorumu

Hamileyken sürekli doğum hikayeleri okur çoğundada duygulanır ağlardım.
O kadar duygusal bir yazı olmayacak benimki belki ama hamile olan ve doğumu deli gibi merak eden hanımlara biraz güç ve cesaret verecek diye ümit ediyorum.

Hamile kalmadan önce sezeryan yapmayı istiyordum ağrıya sancıya vs dayanıklı olabileceğimi düşünmüyordum.
Ancak hamile kaldıktan sonra normal doğumun anne ve bebek için ne kadar yararlı olduğunu binlerce farklı kaynaktan okudum. Büyüklerden duydum. Etrafımdaki tüm büyüklerim defalarca normal doğum yapmıştı. Arkadaşlarım ise sezeryan.

benim normal doğuma yönelmem hamileliğimin normal geçmesiyle başladı. Doktorum sürekli herşey normal neden sezeryan yapasın ki dedi durdu. Detaylı anlattı yaşayacaklarımı.

Artık 38 ci haftaya geldiğimde içim içime sığmaz hale gelmişti. Geceleri sancıdan uyuyamaz olmuştum. Sürekli kızımın kolu bacağı biryerlerime batar olmuştu. Birde miniğimi görmenin heyecanıyla sezeryan yapmak istiyorum demeye başlamıştım.
Son günler insan iyice sabırsızlanıyor.

Bu arada işe gitmeye devam ediyordum. Akşam 6 gibi çıkıyordum.

2 ocak günü 39. haftamızda yine işe gittim saat 15.00 gibi belimde ağrı hissetmeye başladım. Eşimi aradım pek iyi değilim beni eve götürürmüsün dedim. Beni almaya geldiğinde doktoruma gidelim dedim bir baksın. Gittik sancın yok dedi. Sadece belim ağrıyordu. Alttan muayene etmedi. Eve geldik bizde yorulduğumu düşündüm. Yemek yedik uyumuşum gece 11 gibi uyandım yine belime sancı giriyordu ve sürekli tuvalete gidiyordum bağırsaklarım bozulmuştu. Kasıklarımda hiç ağrı yoktu. Ben doğum sancısı olduğunu anlamadım Eşim dk tutmaya başladı 5 dk bir 30 sn sancı giriyordu gece 12 de doktorumu aradık hastaneye gidin ben hastaneye haber veriyorum şimdi dedi.

Girdim bir banyo yaptım. 5 dk bir 30 sn kıvranıyordum sonra hiç birşey yok gibi geziniyordum.Eşimede tıraş ol kızını böyle sakallı öpme dedim. Heyecandan evde dört dönüyordu :)) Ben sakin olmaya çalışıyordum öyle dayanılmaz bir sancı değildi. Mümkün olduğunca hastaneye geç gitmeye çalışıyordum. Sancıyı evde çekmek daha kolay hastanede makineler serumlar insan daha geriliyor.

Gece 1.5 ta hastanedeydik. Doktorum haber vermişti nöbetçi doktor açılmam varmı diye baktı 2-3 cm açılma var doğum başlamış dedi. Beni odaya aldılar nstye bağladılar serum taktılar. Lavman yapıldı . acımıyor hiç merak etmeyin. Bir liaç sıkıyorlar makattan o kadar. koşa koşa tuvallete gidiyorsun :))

Başladık beklemeye eşimle ikimiz.... kimseye haber vermesini istemedim. sancıları beraber çektik ben bir eşim 9 doğurdu :)) hakkını ödeyemem o kadar yardımcı olduki sağolsun... her sancıda elimi tuttu saatlerce belimi ovdu canım benim...

sancılar gittikçe şiddetlenmeye başladı. Doktorum 4.5 ta geldi. Epidural istedim. Yapıldı sancılarım azaldı. gece 5.30 gibi doğumhaneye alındım. eşimede hadi herkese haber ver artık gelsinler dedim :)) 6. 14 te kızım doğdu bir kaç kez ıkındım. ışte asıl hikaye asıl hayat ondan sonra başladı benim için.

Bebeğimin ayaklarını görüyordum sadece doktoruma kaldır yüzünü göreyim çok merak ediyorum dedim. Kordon bağımız daha bağlıyken kucağıma verdi kuşumu al bak kızına dedi. Allahım o an herşey durdu. Bebeğim artık kollarımdaydı.

Gözlerini kırpıştırarak açmaya çalışıyordu yavrum. Annesine bakmaya çalışıyordu. Kocaman bir kahkaha attım :))) Dışardan duyulmuş.

Öyle masum ve öyle güzeldiki işte 2 ay oldu hala aynı şekilde bakışıp duruyoruz ve ben her an kızıma aşık oluyorum. O mis kokusunu içime çekiyorum kucağımdan bir an olsun indirmek istemiyorum.

Hastanede bir gün kaldım. Kızım kucağımda çıktım. Eve geldim hiç yatmadım. Hiç ağrım sancım olmadı. Şimdi ise doğum yapmamış gibiyim ne göbek kaldı ne kilo.

Normal doğumdan kesinlikle korkmayın. Bebeğiniz için faydalarınıda lütfen düşünün. Herşey normalse normal doğurun.
Sevgiler

ay canım benim kıyamam sana ne de qüzel anlatmışsın yaaaaaa. e tabi bize garip qeliyor doqum, azıcıkta korkutucu. 9 aylık evliyim. bir sene sonra anne olmak istiyorum hemde çok. rabbim olmayanlarada isteyenlerede nasip etsin. ALLAH analı babalı büyütmeyi büyümeyi nasip etsin. Rabbim sana eşine ve bebişine sağlıklı uzun ömürler versin... :emir_bebek:

çok güzel alatmışsınız...
Allah herkese sizinki gibi doğum nasip etsin(AMİN)
bebeğinizide Allah size bağşlasın sağlıklı ömrü olsun inşallah...

Back