How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

normal doğumdan korkmayın

slm ben 20 yasındayımm......bende 24 ocak 2009 da dogum yaptım..herzamankı dıbı sabah erkenden yanı sabah 8de kontrole gıtmek ıcın hazırlanıyodum.sabah kalktıgımda bırden suyum gelmeye basladıı...esıme soledım ve hemen hastaneye gıttık.sancılarımın azalması ve cobuk olması ıcın serum bagladılar.oncelıkle cok korkuyodum.saatler gecmek bılmıyoduu.esımın elını bır an olsun bırakmadımm.. acılmalarım cok ıyı gıdıyoduu sezaryen yapmalarını ıstıyodum ama doktorum gayet ıyı gıdıyo normale alıcaz dedı ve korkularım dahada arttı.saat tam 15:00 da odaya aldılar cunku bebegım cıkmak ıcın hazırlanmaya baslamıstıı....bır kac kez ıkındım tam bası cıkmaya yakın benı uyuttular yanı bebegımın dunyaya ılk gelısını goremedım....ama cok guzel bır duygu oldugunu bılıyorum gozlerımı actıgımda canım kızım bebegım kucagımdaydııı...ve o anı hıc bır seye degısmem....yanı mormal dogummm yapın arkadaslarr ben cok korkuyodum ama gercekten korkulacak hıcbırsey yokkk bol bol dua edın ben dua ederk sancılarımı unttum cunku o an....... ve doguma gırerken edılen dua kabul olurmusss.....:teselli:

canım ne kadar güzel yazmıssın duygusal degıl dıyosun ama ebnım yınede gozlerd oldu .ne mutlu size ALLAH ıms aglıklı,hayırlı uzun ömüzrler evrsin inşallah bebişinede .cok tesekkurler bızımle paylastıgın ıcın

allah saglıklı yasamak nasıp etsın böyle hıkayeler yenı dogum yapck olanları cesaretlendırıyor azına sglık

canım gecmiş olsun böle şeyleri duymak insanı inanılmaz rahatlatıyor bu dönemlerde ebende 26 haftalık hamileyim senin dediğn gb arkadaslarım sezeryan oldu die bende sezeryan die tutturdum bir taraftanda herseyim şimdilik çok normal allah bozmasın eşimde normal olsun senin için diyor ama korku işte nasıl olucak bilmiyorum inş.seninki gb rahat bi normal doğum geçiririm

kaydirigubbakcemile5valla en güzelini yapmışsın canım bende iki normal doğum yaptım :ecrin_bebek:ve çok rahatım.herkese tavsiye ederimALLAH bağışlasın cümlemizin evladını.bir oğlum bir kızım.var senin bebişinide :emir_bebek:ALLAH bağışlasın.sevgilerimle...:nazar::nazar:

Cnm Öyle gÜzel anlatmıŞsın kı gerÇekten ınsnın hemen doĞurası gelıyo
allah herkesı hayırlısıyla kurtarsın
hayırlı ÖmÜrler versın
ılerıde bebek dÜŞÜndÜĞÜmÜzde umarım bende normal doĞum yapabılırımm

merhaba canım inan içimi rahatlattın inşallah bizlerde senin gibi rahat bir doğum yaşarız
ıkınmanda zorluk yaşadınmı epiduralde nasıl oluyor merak ediyorum ve hangi hastanede yaptın doğumunu tavsiye ediyormusun

canım her ne kadar amestezi yapılsada normal doğumda ıkınmaları sen isteyerek yapmıyorsun zaten onu vücut yapıyor:):):) anestezide olsan vücut ıkınmaya devam ediyor; senin elinde olan bişi değil :) anesteziyle sadece ağrısını çekmen engelleniyor.
yerimseniben

aleynabir e katılıyorum kardelen anestezi sancını kesiyor ıkınman son hız devam ediyor. bebekler işi bizden iyi biliyor merak etme biran önce çıkmak için cabalıyorlar.

ben internationalda doğum yaptım yeşilköyde verdiğim paraya degmezdi doktorum olmasa yanmıştım yani. doktorum bakırköyde muayenesi var hüsnü görgen ayrıca haseki hastanesinde bir numara normal doğum dedi başka birşey demedi sakin sabırlı ben panik bir insanımdır ama onun sayesinde harika bir ham,lelik ve doğum yaşadım

canım cok sagol paylastıgın ıcın duygulandım valla esıne tras ol demene ozellıle benımkı de cok hassas kımbılır nasıl olacak :))

Hamileyken sürekli doğum hikayeleri okur çoğundada duygulanır ağlardım.
O kadar duygusal bir yazı olmayacak benimki belki ama hamile olan ve doğumu deli gibi merak eden hanımlara biraz güç ve cesaret verecek diye ümit ediyorum.

Hamile kalmadan önce sezeryan yapmayı istiyordum ağrıya sancıya vs dayanıklı olabileceğimi düşünmüyordum.
Ancak hamile kaldıktan sonra normal doğumun anne ve bebek için ne kadar yararlı olduğunu binlerce farklı kaynaktan okudum. Büyüklerden duydum. Etrafımdaki tüm büyüklerim defalarca normal doğum yapmıştı. Arkadaşlarım ise sezeryan.

benim normal doğuma yönelmem hamileliğimin normal geçmesiyle başladı. Doktorum sürekli herşey normal neden sezeryan yapasın ki dedi durdu. Detaylı anlattı yaşayacaklarımı.

Artık 38 ci haftaya geldiğimde içim içime sığmaz hale gelmişti. Geceleri sancıdan uyuyamaz olmuştum. Sürekli kızımın kolu bacağı biryerlerime batar olmuştu. Birde miniğimi görmenin heyecanıyla sezeryan yapmak istiyorum demeye başlamıştım.
Son günler insan iyice sabırsızlanıyor.

Bu arada işe gitmeye devam ediyordum. Akşam 6 gibi çıkıyordum.

2 ocak günü 39. haftamızda yine işe gittim saat 15.00 gibi belimde ağrı hissetmeye başladım. Eşimi aradım pek iyi değilim beni eve götürürmüsün dedim. Beni almaya geldiğinde doktoruma gidelim dedim bir baksın. Gittik sancın yok dedi. Sadece belim ağrıyordu. Alttan muayene etmedi. Eve geldik bizde yorulduğumu düşündüm. Yemek yedik uyumuşum gece 11 gibi uyandım yine belime sancı giriyordu ve sürekli tuvalete gidiyordum bağırsaklarım bozulmuştu. Kasıklarımda hiç ağrı yoktu. Ben doğum sancısı olduğunu anlamadım Eşim dk tutmaya başladı 5 dk bir 30 sn sancı giriyordu gece 12 de doktorumu aradık hastaneye gidin ben hastaneye haber veriyorum şimdi dedi.

Girdim bir banyo yaptım. 5 dk bir 30 sn kıvranıyordum sonra hiç birşey yok gibi geziniyordum.Eşimede tıraş ol kızını böyle sakallı öpme dedim. Heyecandan evde dört dönüyordu :)) Ben sakin olmaya çalışıyordum öyle dayanılmaz bir sancı değildi. Mümkün olduğunca hastaneye geç gitmeye çalışıyordum. Sancıyı evde çekmek daha kolay hastanede makineler serumlar insan daha geriliyor.

Gece 1.5 ta hastanedeydik. Doktorum haber vermişti nöbetçi doktor açılmam varmı diye baktı 2-3 cm açılma var doğum başlamış dedi. Beni odaya aldılar nstye bağladılar serum taktılar. Lavman yapıldı . acımıyor hiç merak etmeyin. Bir liaç sıkıyorlar makattan o kadar. koşa koşa tuvallete gidiyorsun :))

Başladık beklemeye eşimle ikimiz.... kimseye haber vermesini istemedim. sancıları beraber çektik ben bir eşim 9 doğurdu :)) hakkını ödeyemem o kadar yardımcı olduki sağolsun... her sancıda elimi tuttu saatlerce belimi ovdu canım benim...

sancılar gittikçe şiddetlenmeye başladı. Doktorum 4.5 ta geldi. Epidural istedim. Yapıldı sancılarım azaldı. gece 5.30 gibi doğumhaneye alındım. eşimede hadi herkese haber ver artık gelsinler dedim :)) 6. 14 te kızım doğdu bir kaç kez ıkındım. İşte asıl hikaye asıl hayat ondan sonra başladı benim için.

Bebeğimin ayaklarını görüyordum sadece doktoruma kaldır yüzünü göreyim çok merak ediyorum dedim. Kordon bağımız daha bağlıyken kucağıma verdi kuşumu al bak kızına dedi. Allahım o an herşey durdu. Bebeğim artık kollarımdaydı.

Gözlerini kırpıştırarak açmaya çalışıyordu yavrum. Annesine bakmaya çalışıyordu. Kocaman bir kahkaha attım :))) Dışardan duyulmuş.

Öyle masum ve öyle güzeldiki işte 2 ay oldu hala aynı şekilde bakışıp duruyoruz ve ben her an kızıma aşık oluyorum. O mis kokusunu içime çekiyorum kucağımdan bir an olsun indirmek istemiyorum.

Hastanede bir gün kaldım. Kızım kucağımda çıktım. Eve geldim hiç yatmadım. Hiç ağrım sancım olmadı. Şimdi ise doğum yapmamış gibiyim ne göbek kaldı ne kilo.

Normal doğumdan kesinlikle korkmayın. Bebeğiniz için faydalarınıda lütfen düşünün. Herşey normalse normal doğurun.
Sevgiler

tebrik ederim . Sağlıklı mutlu bir şekilde bebeğini büyütmen dileklerimle. Hangi Hastanede doğum yaptın acaba

marsg allah bağışlasın, maşallah allah analı babalı büyütsün
lavmanı neden yapıyorlar anlamadım?
kanaman kaç gün sürdü?
bir de gögüs cevresi koyulaşıyor ya, gögüs ucları ne zaman eski rengine dönüyor?
teşekkürler

ınŞallah bızde kolaycana doĞururz senın gıbı marsg allah analı babalı bÜyÜtmek nasıp etsın

ayyyyyyyyyyyyyyyy cnmm çok güzel anlatmışsınn vala okurken duygulandım sanki ben yaşadımm ya okdr güzle anlatmışsın...evli deilim düğün yaza inş ama ben şimdiden sezeryan istiyorum o agıreya sancıya dayanamam pskolojim kaldırmas diyodum ama sen öle bi anlatmışsınki normal dogum yapasım geldi ayyyyyyyyy:)

hayırlı ugurlu olsun
nerede dogum yaptın dr un kımdı
bırde epızyon attımı kac dıkısın vardı ve dısıs acıların ne zaman gectı

tebrik ederim
analı babalı büyüsün ebişin
bende epiduralli normal doğum istiyorum
cesaret oldu bana

Back