Doğuma Hazırlık normal dogum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Merhabalar sizin yorumunuzu okuyunca 3 tane NORMAL DOGUM ve 3 ay sonra bir daha normal dogum yapacak biri olarak size cvb vermek istedim. Kusura bakmayinda siz hiç normal dogum yaptiniz mi? bunu sormak istiyorum ilk once o duyguyu tatmadiysaniz disardan gordugunuzle duyduklariniz boyle yorum yapamassiniz.. Ben kendim o sozde anlattiklarini hiç birini niye yasamadim pekii? NORMAL dogum yapanlar bilir inanilmaz bir sey o duyugu saniye saniye yasiyorsunuz sonrasi anlatilmaz yasanir:)) siz kendinizi tabiri ile o korku filimlerini seytermeyin bence yasayin o duyguyu oyle yorum birakin buraya..:)) Tamam herkesin aciya dayanma gucu farklidir Evlati içinde bu kdar aciya dayanilir herhalde sonucta ANNEYiz bu duygu farkli dedim gibi anlatilmas yasanir... boyle yorumlar yazipda diger Normal dogum yapmis ve yapacak olan ANNElere haksizlik yapmayin lutfen....

Son düzenleme:

ne kadar guzel soylemıssınız ben hıc doğum yapmadım hamıle de degılım ugrasıyorum bebegım olsun dıye ve o duyguyu yasamak ıstıyorum arkadas ılk bebegıne hamıle bellı kı korkmus o vıdeoları seyrederken.ben 8 ay once kurtaj olmak zorunda kaldım melegımin kalbı 9.haftasında durdu aldılar o vıdeoları defalarca seyrettım ve hıc korkmadım o ınsanlara o kadar cok ımrenıyodum kı anlatamam hıckıra hıckıra ağladım her defasında keske keske dedım yasasaydı hayırlısıyla kucagıma alsaydım o arkadasa kızmadım ben korkusundan oyle demıs ama ona tavsıyem dua etsın bol bol. allah yardımcınız olsun hayırlısıyla kucagınıza alırsınız ınsaallah bebıslerınızı

Size ardik ne yazsam bilemiyorum.. siz korkularinizla korkunç bir sekilde anlatmisniz normal dogumu. ben size normal dogum yapmis biri olarak samiyetle yaziyorum ilk cumleleriniz dikkat edin ' aci çekerek gerceklesebilecek hiç bir sey iyi olmazmis' ben bu sozune bir sey diyemiyorm saskinim çunku sizi elestirmekte istemiyorum benim kayin valimdede 4 tane normal dogum yapmis ilk dogumu çok zor olmus her zaman anlatir tovbe etmis bir daha dogurmamaya ALLAh verince o baska tabii :)son iki dogumumda zerre sanci çekmedim der yemin ederek.. demek istedigim he dogum sekli bir olmaz kisiden ksiiye farklidir.. Ben 3. dogumda sanci çekmedim inanin samiyetle soyluyorum çekmedim belime agri girdi okdar oda bir sanci seklimis onuda o zaman ogrendim. Benim inanilmaz rahat gecti dogumlarim 2 gunde ayaga kaldim ilk 2 gun kan kaybetiniz için basiniz donuyor o yuzden kalkamiyorunuz...
Saglik sorunu olmadikca sezeryanada karsiyim...

Son düzenleme:
acaba bu konuyu açan arkadaş doğum yaptımı merak ediyorum, inşallah herşey gönlüne göre olmuştur.

bütün anne adaylarına kolay doğumlar diliyorum bende 1 ay sonra doğuracağım. her iki doğum şeklinden de çok korkuyorum.Allah yardımcımız olsun.

Doğum hakkında yapılacak en iyi şey doğum öyküleri dinlememek ve kesinlikle ama kesinlikle doğum videosu izlememektir!

Her doğum kendine özeldir ,birileri zor geçirdiği için siz de zor bir doğum yapacaksınız diye bişey yok. Ki onlara sorduğunuzda yine normal doğum yapmak istediklerini söylerler.

cimcimecan izlediğin videolar senin ve bebeğinin psikolojisini kötü etkiliyor. bunlar yüzünden bebeğini istemezsen ne olacak? o videodaki kadınlara sorduğunda inan senin düşüncelerinden çok daha farklı hisler içindeler ve farklı anlatırlar doğumu. Birşeyi yaşamakla sadece dışardan görmek arasında çok fark vardır. bize gerdek gecesini de hep korkutucu çok acı veren birşey olarak göstermediler mi? Şu rahatsızlık olur bu hastalık olur diye yazıyor nereye baksan.

Doğum Kötü yada yanlış olsaydı Hz. Havva'dan bu yana insanlar sürekli çocuk yapmazdı. Bir doğuran bir daha doğurmak istemezdi. Rabbim sezeryan gibi kötü bir durumda kimseyi bırakmasın.anne için de bebek için de çok sıkıntılı bir durum.

Eğer sezeryanın, epiduralin hatta şu an türkiyede birçok kişiye uygulanan basit(!) bir suni sancının bile ne kadar zarara yol açtığını bilsen kesinlikle normal doğum yapmak isterdin.

Kendi Psikolojini ve Bebeğinin sağlığını bozmak istemiyorsan bu tür şeyler izlememelisin

tıbbı bi gerekçe olmadığı sürece bencede normal doğum olmalı.önceden annelerimiz ebe yardımyla evde doğum yapardı ben hatırlıyorum 2 kardeşimde evde ebe doğurtmştu bende hamile kalırsam evde doğurmak istiyorum kısmet hayırlısı

cimcimena ya şu konuda katılıyorum catala yatıp iki bacağı acmak gıcık bi olay geliyr normalda bile orada muayene oldumda kötü olurum normal doğumda nasılolck bilmiyrum keske evde yapabilsem doğumu

haklısın canım onlar yüzünden yıllarca korktuk normal dogumdan

Bu tartisma hic bitmeyecek galiba…gebelik gibi dogumda kisiye ve gebelige ozel birseydir. Ilk cocugunu zor dogurup 2. sini cok kolay doguranlar var.

Benimde ilk bebegim ve bende o ani dusununce cok korkuyorum acikcasi..ama yapacak birsey yok..karsiliginda mukafatimizi verecek Rabbim insaAllah.
Bizlerin yapabilecegi dogumdan once yani gebelik esnasinda doguma bol bol kendimizi hazirlamak..gerek yuruyus yaparak gerekse dogum oncesi kursa vs giderek.

Kimisi bunlarin hepsini yaptigi halde dogumu zor olur, kimiside bunlarin hic birini yapmaz ama 5 dk icinde dogurur. Bunye ve Rabbimin takdiri, biz ne desek bos. Biz tevekkul edelimde…yapacak baska birseyimizde yok zaten…

valla geçende biizm dahileyci açtı konuyu normal yap mutlaka dedi..kadın doğum uzmanımız var onunda ilk ve öncelikli tercihi normal dedi...daha önceleride çoocuk uzzmanıyla knşmuştum sezeryanla normalin farkı ne diye..hem anne hemde çoocuk açısından normal daha sağlıklı dedi...anne çabuk toparlanıyor daha sağlıklı oluyor ağrıydı ileriye yönelik doğabilecek sıkıntılar olmuyor sezeryandaki gibi..ama sağlık camiyasındayım herkes sezeryanla doğruyor..çok yüksek bu oran..ebe arkadaşlar bile sezeryan istiyor vss korku ve sancıdan dolayı...bu kadar bilgi verim..bu arada bizm akarabalar var yurt dışında hepsi normal...artık epiduralle normal doğum oluyor bende onu yapacam bir aksilik olmazsa inşşş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…