Doğuma Hazırlık normal dogum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

duyguudum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
21
2
1 ay sonra dogum yapaam, normal dogum yapmak istiyorum ama nedense herkes korkutuyor beni, tutturmuslar bir sezeryandir gidiyor....benim de ters bir durum olursa ben de sezeryan olmak zorunda kalacam ama normal dogum varken niye sezeryan tercih edilir anlamis degilim... tibbi olarak da normal dogum yapilmasi daha avantajliymis, amerika, kanada, avrupa ulkelerinde sezeryan orani %4 iken turkiyede sezeyanin daha cogunlukta olmasinin sebebi de yanlis bilinclendirilmemiz diye dusunuyorum, umarim normal dogum kismet olur...

Sonunda benim gibi düşünen birini duymak çok güzel.Bende anlayabilmiş değilim herkesin canı tatlı olmuş,zorunluysa tamam ama zorunlu değilse bende normal doğum taraftayım,sezeryan kesinlikle istemiyorum, umarım allah bana da normal doğum nasip eder.
Etraftakilere bakma canım onlar acı çekmek istemedikelri için sezeryanı tercih ediyorlar ,doğumdan sonra çıkıyormuş acısı.Normalde ise 1-2 gün sonra çoğunlukla ayağa kalkabiliyormuşsun,hemde içi temizleniyormuş insanın...

Eskiden sezeryanmı varmış herkes bir şekilde doğurabiliyormuş,istedikten sonra bi problem yoksa normal doğum yapabilirsin diye düşünüyorum allah yardımcımız olsun.
bir avazda doğum nasip etsin herkese

ben evli değilim ama bu yorumu çok acımasızca buldum, herkesin acı eşiği farklıdır herkes istediği gibi doğursun sezeryan olup çok memnun olanlarda var, normal doğum yapıp vajina estetiği derdine düşenlerde var, bu bir tercihtir, Allah hepinize hayırlı evlatlar versin

ben de normal doğum yapanlardan biriryim, şimdi ikinci bebeğime hamileyim. ilkinden hiç pişman olmadım ama bu defa epidural olsun mu diye düşünüyorum. Allah hepimize kolaylık versin, normal doğum çok keyifli. Çok büyük bir mucizeye tanık oluyorsunuz.

tatlım ben okadar çok istemiştimki normal doğumu doktar sezeryan diyince ağlamıştım inanki. hak mertebesindede bir önemi var normal doğumun.
benim bebeğim dönmedi. 1 hafta önceden sezeryan yaptım. ama bence acımıyor dememek lazım. o karnıma giren sancıları hala unutmadım. doğarkan bişi hissetmiyorsun. ama sonradan ilk seni yürütürkenki bir acı var allahım. hele hapşurmuştum bi kere allahım nasıl kıvrandırmıştı beni. belki normal doğum daha fazla acıyordur ama. orda mecburi çekiyorsun bebek doğunca kurtuluyorsun acıdan. 3 ay karnımın ara ara sancıları devam etti. ama sezeryandan sonra ki gün ayağa kalktım. doktorum çok iyiydi allaha şükür.

tatlım inşallah allah sana normal doğumu nasip eder. takma sen o kortutanları

ne kadar güzel düşünmüşsün, bende normal doğum istiyorum. çevremdekilerse uzaylıymışım gibi bakıyorlar. bebeğim kendi istediği zaman dünyaya gelmeli benim veya doktorumun keyfine göre karar verilmiş bi tarihte değil, tabi sağlıktan yana problem varsa o başka o konuda bişey diyemem ama keyfi sezeryana kesinlikle karşıyım, düşüncesi bile midemi bulandırıyor. birbirimize destek olalım ve normal yoldan doğuralım bebeklerimizi.

annemin bi sözü vardır hep kötü doğumlar anlatılır der, gerçekten doğru doğumunda problem yaşamış insanlar ve hikayeleri devamlı anlatıldığı için korkutuyorlar bizi, sorun yaşamayanlar anlatılmıyor.

ah bu insanlar var yaa insanı deli ederler :) 9 ayım bitti , üç beş güne bekliyoruz , allah izin verirse normal doğum yapacağım, inşallah kolay bir doğum olur burdan sana bol cesaret veririm :), bana pek cesaret veren yok, karşılaştığım çoğu anormal insan doğumda yaşadığı zorlukları , ismini zor hatırladıkları başka başka insanların doğumda çektiği acıları , sıkıntıları falan anlatıyor , sonra tutup bide normal doğum yap sen diyor, gel de deli olma o zaman ne diye o kadar kötü hikaye anlatırsın e aptal diye geçiriyorum içimden. heralde her zorluğa karşı hazırlıklı ol demeye çalışıyorlar. Allah onları bildiği gibi yapsın :). neyse bende senin gibi internetten baya araştırdım, evet normal doğumun çok zorluğunu yaşayan da var, ama sezeryanın kolay olduğuda söylenemez, yani ikisininda zorluğu var ve bence de söylendiği gibi normal olan öncelikli normal doğum, sezeryan ikinci bir ihtimal olmalı, bir sağlık sorunu varsa gebeliğin ve bebeğin durumu normal doğuma elverişli değil veya çok zor olacağı düşünülüyorsa sezeryan olmalı, onun dışında normal doğum olmalı diye düşünüyorum.

buna doktorunla karar verebilirsin, ben iki ayrı doktora gidiyorum ikiside aynı şeyi söylüyor, son anda gelişen bir problem olmazsa normal doğum, yani doktoruna güvenmelisin seni ve bebeğini riske atmayacaklardır zaten. bol bol pozitif hikayeler oku , olumsuz düşünenlere kulaklarını tıka. şimdiilik bu kadar tavsiyem var, doğumumdan sonra eklemeler yaparım :)

arkadaşlar hepimize Allahım kolay doğumlar ve sağlıklı evlatlar nasip etsin...

Allah nasip ederse hep söylerim normal doğum yapmak istediğimi... bi aksilik çıkmazsa benimde tercihim normal doğum

bende kesinlikle normal doğumdan yanayım ama tabi mümkünse epidural:)benim annem bile kızım sakın normal yapma diyor düşünün:) ki kardeşim 3. çocuğu nasıl doğdu anlamadım diyen biri:)sanırım bana kıyamıyordur değil mi:):):)

Merhaba, ben 13 haftalık hamileyim. Kesinlikle ve kesinlikle normal doğum yapmak istemiyorum. Zaten doğumun her türlüsünden korkuyorum. Doğum anına şahit olmak falan umrumda değil. normal doğum videoları izliyorum, bu korkunç bişey! hatta korkunç kelimesi az kalır, dehşet içindeyim izlediklerimden sonra. herşey kötü, ağrılar, bağırmalar, o kadar insanın sizi seyretmesi, yapmak zorunda olduğunuz ıkınma hareketi, doktorun özel bölgenizi kesmesi. hele korku filmi gibi özel bölgenizden kocaman bir baş çıkıyor, çıkan çocuklar zaten pis ve mosmor! bu şey nasıl normal olabilir, ben çocuğumu öyle görünce ve o kadar eziyet çekince onunla nasıl sağlıklı bir duygusal bağ kurucam! bunu bi türlü anlamıyorum, hele normal doğum çok güzeldi, normal doğurmak varken sezeryan tercih edilir mi diyenleri hiç anlamıyorum! üstelik normal doğumdan sonra deformasyona uğruyosunuz, ıkınmaktan bağsur oluyo, küçük tuvalet ve büyük tuvalet sıkıntısı yaşanıyo. genişleme yüzünden cinsel hayatta problemler oluyo, kuyruk sokumu kemiğiniz kırılıyo. eğer bir yerlerim kesilip dikilecekse ben karnımın kesilip dikilmesini tercih ederim. ve daha da önemlisi bütün bunlar ben tamamen uyurken gerçekleşsin. nasıl doğuracağımı düşünmekten geceleri uyuyamıyorum, karnımdaki bebeği seviyorum ama onu dünyaya getirme kısmı benim için gerçekten problem! içimi dökmek istedim.

yahuu bende inanılmaz korkak bir insanımdır yemin ederim iğne yaptıramam hatta vehatta nasıl doğurcam diyebebek istemiyorum fakat videoları izleyince bana cesaret geliyor siz ne izliyorsunuzda korkuyorsunuz anlamadım kadın 3 kere ıkınıyor ne bağırması sesi çıkmıyor bi tek kafası çıkarken azıcık aaa diyor .. bilmiyorum yaaa hatta doktor hiç mudahale etmiyor kadın nefes alıyor işte teknik bir şekilde5 dakikada doğuruyor

cok ılgınc düşüncelerınız var adı normal olan bıseyden bu kadar ıgrenc bıseymıs gıbı bahsetmenızı anlayamadım normal dogum yapmıs ve oncesınde cok korkan bırı olarak sunalrı yazmak ıstıyorum

normal dogum sadece cocugunılk anına shıt olmak ıcın onemlı deıl cocugun dunyaya daha dogru bı nefesle gelmesı acısından yanı saglık acısından daha onemlı bısey

ıkınmaktan dogan sıkıntıları yazmıssınız hereksın aynı olmaz belkı ama ben 3 ncu ıkınmamda dogurdum

cınsel hayatta genısleme yuzunden sıkıntı demıssınız tam tersı darlık yasadım ben sankı ılk gece gıbı

ayrıca sezeryanın hıc dezavantajalrını bılmıyorsunuz sanırım o da cok süper deıl yanı(mecburoyet durumunda sezeryana karsı deılım bu arada)

bebegınızı sevıyorsanız onun ve sızın saglıgınız ıcın normal dogum ıcın cabalamalısınız bence farkı goreceksınız eger yasarsanız yalnız dogum vıdeoları fılan ızlemeyın hersey o kadar korkunc deıl hem cocuk sezaryandan cıkınca da aynı seylerle cıkıyor bembeyaz kansız deıl yanı

bence daha dikkatli araştırmak lazım, kesinlikle 5 dakika süren bir işlem değil, siz bence gerçekçi olanları değil de belgesel tadında böyle arka fonda duygusal müzik olanları falan izlemişsiniz :) doğumdan önce en az 12-15 saat rahmin açılması için geçen süre söz konusu ve en eziyetli kısım burası. bu kısım bazen 2-3 güne kadar uzayabiliyor. bir insanın ömrü boyunca hissedebileceği en şiddetli ağrı doğum sancısı. bu kesinlikle hurafe değil, bilimsel bir gerçek. doğumun esas kısmı da 15 dk ile 2-3 saat arasında sürüyor. ya o ıkınmalar 2-3 saat devam edebilir. bu kısım biraz daha "kolay" deniliyor ama bence tartışılır. 15 dk sürmesi için de 3. ya da 4. doğumunuzu yapıyor olmanız gerekli. çünkü vajina zaten yeterince deformasyona uğradığı için genişlemesi ve çocuğun çıkması kolay oluyor. ilk doğumda 2 saatten önce bebeği kucağına almayı beklememek gerekiyo bu durumda. korkutmak istemem kimseyi ama, gerçekler, yazılanlar ve yaşananlar bunlar. ben bu duruma kesinlikle hiç sempati duymuyorum ve duyanları da anlayamıyorum.

yaa bunu dedin ya arkadaşım sana inanamıyorum yazık yaa insanlar kıvranıyor o dünyanın en güzel tertemiz mis varlığıdır.

arkadaşım doğumzaten 3 evreden oluşur rahim genişlemsi bebeğin doğumu ve kesenin doğumuyla tamamlanır . elbette kolay olması beklenemez . ama neyi izlediğimi biliyorum ve yemin ederim belgesel falan değil bir çok video izledim hatta bence sen iyi araştır adını bilemiyorum fakat türkiyenin en bilindik ebesi normal şartlarda bir doğum esnasında kadının kimseye ihtiyacı olmadığını söylüyor ve çok mantıklı ...

sezeryanı diğer ameliyatlar gibi düşünüyorum. zaten sadece benim düşüncem değil, doktorların söyledikleri de bu yönde. başka bir ameliyatta ne tür riskler varsa bu ameliyatta da aynıları söz konusu. bebek için de farklı olan tek durum akciğerlerindeki suyun dışarı atılmaması. yakın çevremde en az 10 tane sezeryanlı bebek sayabilirm, üstelik bunlarda 2si 20 yaşında. hiçbirinin sezeryandan kaynaklı herhangi bir sağlık problemi yaşadıklarına şahit olmadım. bahsettikleri ihtimaller kesinlikle çok düşük ihtimaller. ben o herkesin güzel olduğunu iddia ettiği ama bana göre dehşet verici olan anlara (normal doğum) şahit olmak istemiyorum. çok korkuyorum.
benim annem normal doğumdan sonra bir daha çocuk doğuramadı. çünkü rahmi bir daha hamile kalmasına müsade etmeyecek derecede yırtılmış. dikkat edin, vejınası değil rahmi yırtılmış. teyzem de doktorların söylediklerine göre "herşey normal" olmasına rağmen doğum yaparken ölüyodu. kan kaybı yaşadı. ayrıca artık kadını nasıl kestilerse, aylarca yürüyemedi. yerde emekleyerek dolaştığını kendi gözlerimle gördüm. doğumdan sonra yaşadığı psikolojik sorunlar da cabası. aynılarını yaşamayacağımı kim garanti edebilir?

yeterrrrrrrrrrrrrr artık kendine saklaaaa bebek istemiyorum sezeryandanda korkuyorum senin gibileri ne yapmak lazım yaaaaa

kimse beni yanlış anlamasın. benim gibi hamile kalıp çocuk sahibi olmayı isteyen, bunun için deliler gibi uğraşan insanlar olduğunun farkındayım. kesinlikle nankörlük etmiyorum. zaten bebeğimi de seviyorum. benimkisi belki de hamilelik depresyonu falandır bilemiyorum ama bazı şeyler de gerçek. o çocuk ne şekilde doğarsa doğsun, pis, kanlı ve mosmor olarak geliyor dünyaya. pamuklara sarılmış bi şekilde ışıldayarak çıkmıyor. ben mümkünse, çocuğumu o şekilde görmek istemiyorum. bunun beni iyi etkileyeceğini düşünmüyorum. eğer bu yaşadıklarım hamilelik depresyonuysa buna birde doğum sonrası depresyonu eklensin istemiyorum. çocuğunu kabullenemeyen annelerden olmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…