- 27 Ekim 2010
- 2.071
- 4
yazdıklarımdan korkan, rahatsız olan ya da benim saçmaladığımı düşünenler varsa, burada yazılan hiç bir şeyi okumaya mecbur olmadıklarını hatırlatmak isterim :)
her şeyi bildiğimi sanmıyorum ama mesleğim gereği nasıl araştırma yapılacağını çok iyi bildiğimi iddia edebilirim. burada yazdıklarım kesinlikle izlemiş olduğum "üç video" sonucu kazanmış olduğum görüşler değildir :) ama tabiki %100 doğru olduklarını ya da yaşanacağını da iddia etmiyorum.
bana itiraz etmek isteyen, benim gibi düşünmeyen ya da farklı kaynaklardan farklı bilimsel görüşlerle ve gerçeklerle karşılaşmış insanlar tabiki olacaktır. benim söylediklerimi çürütmek isteyen herkesle bilimsel gerçeklerden faydalanarak tartışabiliriz.
benim de mesleğim gereği bir insanın oluşumundan ölene kadar neler olduğunu az çok biliyorum. ama yazdıkların çok anlamsız. okumak zorunda değiliz sende bunları yazmak zorunda değilsin. tabiki karşıt görüşler çıkacak sana.
zaten insanlar sadece korkundan dolayı değil bir muceye pis kanlı demene daha çok tepki veriyorlar. resmen iğreniyorsun bebekten ve onu öyle görünce nasıl yanıma alırım diyorsun. afedersin adet olmuyormusun her ay kendindende iğrenmen lazım ozaman.
ayrıca internette iki üç doğum videosu izlemek çok iyi araştırmacı olmak mı gerekiyor anlamadım. youtube girip normal doğum yazdında 20 tane video çıkar karşına ki bunu benim 8 yaşında yeğenimde rahatlıkla yapabiliyor.
aynı şekilde yazı halindede dünya kadar bilgi bulabilirsiniz internette.
bilimsel olarakta şunu söyleyebilirim ben mecburi sezeryan yapmış biri olarak hem tanık hemde bilgi açısından normal doğumda vucudun bütün kasları kasıldığı için vucut deforme yerine vucut kendini daha çabuk toparlar ve eski haline tekrar döner. çabuk kilo verir. aynı zamanda bebek içinde bir çok faydası vardır. dünya kadar ter atarsın. hemen ayağa kalkabilirsin.
sezeryanda aynı bende olduğu gibi kocaman sarkan çirkin bir göbeğin olur. ilk yürüyüşünde inanılmaz bir acı olur. iltihap riski vardır. ilk zamanlarda hapşurmaya korkarsın. tuvaletini yapmaya korkarsın. ondanda başarılı ameliyatlarda akşamı ufak ufak yürürsün ama acılı olur. bende ilk gece ayağa kalktım. ama ilk yürütmelerindeki sancıyı unutamıyorum. ve kilo vermekte daha zor oluyor. 6 ay oldu göbeğimde hala uyuşukluk var ve bazen kaşınıyor uyuşuk yer kaşıyamadığım için gıcık oluyorum ya. ayrıca dikiş yerinde sanki göbeğini büzmüşler gibi duruyo. aklıma gelenler şimdilik bu kadar
Son düzenleme: