Doğuma Hazırlık normal dogum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

benim de mesleğim gereği bir insanın oluşumundan ölene kadar neler olduğunu az çok biliyorum. ama yazdıkların çok anlamsız. okumak zorunda değiliz sende bunları yazmak zorunda değilsin. tabiki karşıt görüşler çıkacak sana.

zaten insanlar sadece korkundan dolayı değil bir muceye pis kanlı demene daha çok tepki veriyorlar. resmen iğreniyorsun bebekten ve onu öyle görünce nasıl yanıma alırım diyorsun. afedersin adet olmuyormusun her ay kendindende iğrenmen lazım ozaman.
ayrıca internette iki üç doğum videosu izlemek çok iyi araştırmacı olmak mı gerekiyor anlamadım. youtube girip normal doğum yazdında 20 tane video çıkar karşına ki bunu benim 8 yaşında yeğenimde rahatlıkla yapabiliyor.
aynı şekilde yazı halindede dünya kadar bilgi bulabilirsiniz internette.

bilimsel olarakta şunu söyleyebilirim ben mecburi sezeryan yapmış biri olarak hem tanık hemde bilgi açısından normal doğumda vucudun bütün kasları kasıldığı için vucut deforme yerine vucut kendini daha çabuk toparlar ve eski haline tekrar döner. çabuk kilo verir. aynı zamanda bebek içinde bir çok faydası vardır. dünya kadar ter atarsın. hemen ayağa kalkabilirsin.
sezeryanda aynı bende olduğu gibi kocaman sarkan çirkin bir göbeğin olur. ilk yürüyüşünde inanılmaz bir acı olur. iltihap riski vardır. ilk zamanlarda hapşurmaya korkarsın. tuvaletini yapmaya korkarsın. ondanda başarılı ameliyatlarda akşamı ufak ufak yürürsün ama acılı olur. bende ilk gece ayağa kalktım. ama ilk yürütmelerindeki sancıyı unutamıyorum. ve kilo vermekte daha zor oluyor. 6 ay oldu göbeğimde hala uyuşukluk var ve bazen kaşınıyor uyuşuk yer kaşıyamadığım için gıcık oluyorum ya. ayrıca dikiş yerinde sanki göbeğini büzmüşler gibi duruyo. aklıma gelenler şimdilik bu kadar

Son düzenleme:
dnormal doğumu artık ağrısız yapmak varken neden sezeryan yapılsın....karnın derisi kesiliyor....içten rahim kesiliyor...pekte sağlıklı birşey değil....ben 3 tane normal doğum yaptım...1.beden iğne yapıyorlar 1gram ağrın dahi olmadan doğum yapılıyor....sezeryan dikişleri iltihap oldu komşumun 6 ay kadar dikişlerinden acı çekti....dikişlerinden sıvı akıyordu..

haydi kızlar haydi kızlar haydiiiii
normal doğum normal doğum şimdi....
adem le havvadan bu yana süregelen normal doğum olayını lütfen sezeryan gibi yeni yetme bi durumla karşılaştırmayalım...sezeryan adı üstünde anormal doğumdur...mecbur kalınmıştır..ve tarihteki ilk sezeryan vakası mecbur kalındıgı için anneyi kesip biçerek sezar ı annenin karnından kurtarıp anneyi öldürme gerişimi oldugu için sezeryan denmiştir..
rabbim herkese normal normal doğumlar nasip etsin..bu bi şereftir..bi anne için normal doğum yapmak...daha mükemmeli daha insani olanı yok...
hem normal doğan bebekler turp gibi maşallah...ben kendimi geçtim yavrum açısından normal için çok dua etmişti.allah verdi ..sükürler olsun..oğluşum normal NORMAL bi insan olarak hayatına devam edicek...güçlü sağlıklı..doğa kanunu eseri..
ha bana gelince...hastaneden çıktım eve geldim keselendim..ertesi gün şınav mekik çektim..ben mi hamileydim anlamadım..
normal doğum sayesinde bi haftada kilom kalmadı...
işte herşey normal...
yoruma bile gerek yok...

Bende normal dogurmak ıstıorum lakın etrafımdakıler macera arama dıolar:)))) Kuzenm sezryan oldu 1 sene once benm norml dusunmem ona dert oldu:))) Dıokı cok guzldı rahattı gectı gıttı 1 haftada hıc oranı buranı yırtma dıo bana kendısının canı ınanılmaz tatlıdır sacını tararken bıle ayy uff fln yapar ondan ztn norml dogum performansı beklemıodum ama barı bana karısma:))) kavga edıoruz resmen normal sezryn dıye:)) Annem 4 cocuk yaptı 3u norml sonuncu sezryan kıbenı cok zor dogurmus ben tosun gıbıymsm 4200:)) Buna ragmen normal dogrmam ıcın desteklıo benı ınsanlar korkuosa zorla cocuk dogrrtamazsın ona korkuosa sezryan gıbı bı altrnatf var tabıkı bunu terch edeckler bı sekılde cıkack bu cocuk:))) Ama bence dırek ben yapamam kesınlkle dıye on yargılı olmamak lazm dıye dusunuorum belkıde cok kolay bı dogm olack bıkere kımsenın kotu dogm hıkayelerını dınlemeyn onlra hemen byyyyy dıyın:)) Mısal o kuzenım o cocugunu varyaa kusarak bıle cıkarırdı okdr mınktı o kafasıı mınnacıktı 2 kılo kusur bıseydıı bıde drda normal dogumu destekleyen olckkı sanada cesaret versn sımdı bana dr desekı sancı anımda suyu bıttı yok ters dondu yok sıkıntı oldu kendımı norml yapcm dıye yırtack halm yok ya tabıkıevladımn saglıgını dusunurum dr cok onemlı bu durumda velhasıl kelam:)))) Normal doguma bukdr souk bakılmamalı sartlar gercktn uygnsa ılk terch olmalı dıye dusunuorum ALLAH herkese hayırlı dogumlar nasıp etsın ınsallah:))

anneniz ve teyzeniz için üzüldüm,ancak sezeryanda bahsettiğiniz o kesinlikle çok düşük ihtimaller normal doğum içinde geçerli elbette ve onlarda sizi bulmuş maalesef.

doğum çeşitlerinin hiç biri sıfır acısız değil,normal doğumda sancı anında sezeryanda ise doğum sonrasında ağrı hissediliyor .( yalnız bu kişiden kişiye değişir,ben normal doğum yapmış biri olarak,dünyada yaşadığım en büyük ağrı olduğunu düşünmüyorum kesinlikle,yine sezeryan olup sonrasını çok rahat atlatanlarda olabilir )

vajina doğum için tasarlanmış bi organ,elastik olduğu için kesilip dikildikten sonra kolayca eski haline dönebilir.yine doğum sonrası mekik v.s. gibi egzersizler daha kolay yapılabildiğinden forma girmek dolayısıyla daha kolay.ama karın bölgesi öyle değil,dış deri,yağ tabakası,rahim v.s.7 kat kesilip sonrasında tekrar kat kat dikiş atılıyor ve birdaha eski halini alamıyor maalesef.sezeryan doğum yapanlar doğum sonrasında nerdeyse hala 9 ay hamile görünümünde oluyorlar ( herkes için geçerli olamayabilir,ama sezeryan göbeğinide kimse inkar edemez )

normal doğumda bahsettiğin vajinal genişleme sarkma,hemoroid oluşumu,kuyruk sokumu kayması gibi durumlarda yine çok düşük ihtimallerde görülüyor.çatı darlığı,bebeğin kilolu olması,ters olması,kordon dolanması gibi durumlarda önceden tespit edilebildiği için normal doğum sırasındaki bu risklerde baştan elenmiş oluyor zaten.

bunun yanında sezeryanda genel anestezinin yan etkileri,kesilme sırasında bebeğe zarar verilme ihtimali,bebekteki solunum sıkıntıları (20 yaşındaki tanıdığınızda olmamış olması,bundan sonra hiç olmayacağı yada hiç bir sezeryan sonrası yaşanmayacağı anlamına gelmez,tıpkı benim kolay bi normal doğum yapmamla genelleme yapamayacağım gibi ) sütün hemen gelmemesi,karındaki dikişlerden dolayı bebeği kucağa alıp rahat emzirememek.normale göre daha çok dikiş olduğu için açılma ve iltihaplanmaların daha olası olması,genel toparlanma sürecinin daha uzun sürmesi,sezeryan yapan kadınlarda rahim yumurtalık vs.kanser riskinin artması v.s.

Ve tabiki bunların yanında nerdeyse bütün dünyadaki kadın doğumcuların,bilim adamlarının,normal doğumu tavsiye ediyor olması var.Herhalde bizim internetten araştırıp edindiğimiz bilgiler onlarda sadece devede tırnak kalır.

Siz normal doğumdan çok aşırı korkmuşsunuz,buda sizi gerçekle bağdaşmayan farklı ve garip düşüncelere sevketmiş.
"bebeğimi bacaklarımı iki metre açıp karşılamak istemiyorum" demişsiniz.demekki yüzyıllardır bebekler olağandışı karşılanıyormuş,bu düşünce ile sezeryandada uyuyarak aslında hiç karşılamamış olmuyormusunuz ?
bacaklar arasından bebeğin kafasının çıkmasını korku filmi gibi tanımlamışsınız,onun kırmızı ve buruşuk oluşunuda tiksindirici bulmuşsunuz.bu yeni evlenmiş bir kızın ilk geceyi tiksindirici bulması ve korkmasından dolayı bunu reddetmesi,tüp bebek ile hamile kalmayı tercih etmesi ve bunu şimdi sizin yaptığınız gibi şiddetle savunuyor olması gibi bişey.

siz en iyisi epidural normal ile ağrısız doğurun,doğum sırasında da gözlerinizi kapayın bebeğiniz silinip temizlenip giydirilinceye kadar :) şaka bi yana herkesin kendi düşüncesi elbette,bende kendi fikirlerimi yazdım,bu sitede bunun için var zaten.sadece söylediğiniz bikaç şey özellikle dikkatimi çekti ve onlara istinaden yazmak istedim.ben sezeryanı savunuyorum ama zorunlu sezeryanı :) lütfen isteğe bağlı sezeryanla doğum yapmış yada yapacak annelerde alınmasın,burası herkese açık bir site,iyi yada kötü herkes kendi tercübesini bildiklerini yazmakta özgür.

bütün hamilelere güzel doğumlar...

Bu yazdıklarınıza göre bir çoğumuz pis ve mor bi yaratık gibi doğmuşuz Allahtan annelerimiz sevmiş bizi sokağa falan atmamışlar, öyle bir anlatmışsınız ki öcü sanki bahsettiğiniz :) doğum kesisi dediğiniz şey (çok bilmememe internetten okuduklarıma göre yorum yapıyorum burada) her doğumda kullanılan - kullanılabilecek birşey değil. Eğer çok gerek görülürse yapılmalı diye bi açıklaması varmış dünya sağlık örgütünün yine bu sitede bi arkadaşın konusunda okumuştum.

15 haftalık hamileyim inş rabbim bana ve bebeğime o ana tanık olma adı üzerinde normal bi doğum nasip eder.

Bence de düşüncelerinizi kendinize saklayın, çünkü bu konuyu açan arkadaş iyi niyetle normal doğum için bilgi ve destek almak istiyor. Ben de 32 haftalık hamileyim, gerçekten ruhsal durumunuzu iyi tutun, bu kadar olumsuz düşünce bebeğinize zarar... Bize bile zarar... Normal doğum bence bir mucize, umarım isteyenlere nasip olur. Ben de istiyorum ama kendimi şartlamıyorum, sonuçta bebeğin sağlığı önemli olan. Siz bu fikirleriniz geçmez ise -ki öyle görünüyor anestezi ile ameliyat olun, bebeğinizi ancak uyanınca kucağınıza alırsınız o zamana kadar temizlenir paklanır...

2010 agustos annesiyim arkadaslar bende
iki sene once burda bu konuyu cok tartistik bazi arkadaslarla
hamileligim boyunca dogum kurslarina gittim
kendimi cok iyi bir sekilde normal doguma hazirladim 9 ay boyunca
hep normal dogumu savundum
ama burdaki bazi arkadaslarin ahi tuttu sanirim sezeryan olmak zorunda kaldim :))
cunku keyfi sezeryana olumune karsiyim ve cok siddetli tartismalar yasadik bazen
fransada yasiyorum ben
burda durum trden cok farkli
dogumumdan bahsedeyim kisaca
bebegim 43 haftayi doldurmustu
sancilarim baslamadigi icin ve hic acilmam olmadigi icin hastaneye yatisim yapildi
sabah 7 den aksam 8 e kadar sunni sanci aldim
oglen 1 de artik sunni sanciya dayanamadigim icin epidural yaptirdim
aksam 8 de acilmam 10 cm olmustu
artik bebisimi kucagima almama son 10 dakika kalmisti
ikinma evresi berbat gecti
cati kemigim bebegimin basina gore biraz dar oldugu icin bebisim dogamadi
ama yinede denediler 10 dakika kendim dogurmaya calistim ve en son 10 dakikada vakumla denendii
oglusumun basi dogum kanalina skistigi icin
kalp atislari dusmeye baslayinca acil sezeryana alindim
yani dogmasina belki dakikalar kala sezeryana girdim en son careydi bebisimin dogabilmesi icin
yani nerdeyse hem normal dogumu yasadim hemde sezeryani

bu kadar zor duruma ragmen hala normal istermisin derseniz kesinlikle istegim normal dogumdan yana
helede epidural yaptirirsaniz prensesler gibi dogurursunuz (benimkine benzer sorunlar cikmassa)
sezeryanin sonrasi berbat tam 2 ay normale donemedim ben
oglusum tam bir bucuk yasinda ve hala ara ara dikis yerlerim tuhaf bi sekilde sizlamakta ..

ya bide o bebis ne kadar kanli pis olsa biel asla ondan tiksinmiyorsunuz
benim dogumum kameraya cekilmisti
seryan sonrasi bebegi alir almaz opturduler koklattilar bana
dunyadaki en muthis an o
dikislerim yapilacagi icin fazla birakmadilar
hemen baska odaya alindi bebisim ben 1 saat sonra ancak gorebildim
esimin kucagindaydi
dogum kanalina skistigi icin baya bi mordu oglusum
ama dunyanin en guzel bebegiydi
o benimdi
esimin gozlerinin ici guluyordu
suan bana sorsalar 27 yasina kadar en unutamadigin anin
bebeimi kucagima aldigim an derim
bir bebegi dogurmaktan degil bakip buyutmekten korkun
inanin dogum gecici bi surec
acinin zerresini hatirlamiyorsunuz dogumdan sonra
kimseyi kesip bicmiyorlar ( normal dogumda)
kendinizi bosu bosuna korkutup bu en guzel gunlerinize yazik etmeyin
oglum 18 aylik ve ben insallah 2. bebisi istiyorum allah nasip ederse :))

arkadaşım senden nasıl anne olacak yaaa yazık sana diyecek kelime bulamıyorum. herhalde dalga geçmek için yazdın bunları. bence hiç bir kadın kendi içinde büyüttüğü bi bebekten tiksinemez. senin kanınla canınla var olmuş bi canlıdan onu doğurunca niye tiksinesin psikolojik sorunlarınmı var anlıyamadım.
bu konuyu arkadaş normal doğum istediği ve destek beklediği için açmış senin kimsenin moralini bozmaya hakkın yok.
sezeryan istiyorsan git başka konuya yaz. istemeyen yazdıklarımı okumasın diye bişey söyleme lüksün yok. saplantılı düşüncelerini kendine sakla kimseninde kafasını karıştırmaya çalışma.

Allah size akıl fikir versin, siz bence pislik yapıyorsunuz diye tuvalete de gitmeyin, buyuk tuvaletinizi falan yapmayın, sonucta pis ve kayverengi bişi yapıyosunuz. Bir kere soyledikleriniz en başta günah, inşallah inanan birisinizdir de bu soylediklerim kafanızda yer eder, tobe eder af dilersiniz yaratandan soylediklerinizden oturu. Siz dogurdugunuzda yanınıza bir hanım tutun, bebeginizin pis olan islerini o yapsın, e siz de evcilik oynar gibi ne biliyim sut icirin ona, oyun oynayın falan, sıkılınca da naparsınız bilemem. Gercekten soylediklerinizi akıl almaz, dimağım durdu...

Bebek pamuklara sarılı olarak ışıldayarak çıkmıyo demişsiniz ya, haklısınız. Bebeginiz yesil ortude veriliyor size, ama onun yerine pırlantaların elmasların arasında koysalar degismessiniz o anı normal bir insan olsanız. Kanlı kanlı onu optum kokladım ben. Uzuuuun bir sure de o kanlar yuzumde kaldı benim anca dikişlerim atıldı odama gittim falan sonra aklıma geldi de yuzumu sildim. YEri geldi oğlum ellerime kollarıma kakalarını yaptı, Allahım cumleleri bitiresim gelmiyo, size soyleyecek laf bulamıyorum, şakamısınız nesiniz anlayamıyorum. İnşallah soyledikleriniz ALlahın gucune gitmemistir de başınıza kotu birşey gelmez.

Valla normal dogum yaptım, hiç bi yerim deforme olmadı, 4 ayda 15 kilo verdim eski halimden cok daha guzelim, bağsur falan olmadım Allaha cok sukur, kucuk buyuk hic bi tuvaletimde sikayetim yok, kuyruk sokumu kemigim yaratıldıgı gibi yerinde sapasağlam duruyor, Dikiş atılan yerim anlaşılmıyo bile, ozel hayattan da bahsetmiyorum hic. Yani zamanım olsa size daha yazılacak cok sey var ama yazan yazmış zaten, Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az. Allah ıslah etsin, bence Psikologa gidin, psikiyatride cozum bulamazsınız ne de olsa gebesiniz ilac içemezsiniz en iyisi Psikolog sizi soyle guzel bir terapiye alsın da inşallah yavrucağınız doğana kadar iyileşir, sağlıklı düşüncelere kavuşursunuz.

Son düzenleme:

:))))) Ben aslinda bu kadar yorumdan sonra herkese tesekkur ederim, aslinda ne kadar cokmus normal dogum taraftari, okurken helal olsun dedim, bu kadar bilincli kadinlar mevcut, neyin ne oldugunun farkindalar dedim... Sezeryan gerekli oldugu surece tabi kabul edilebilir ama normal dogumdan bu kadar korkmamak lazim degil mi, hala dogurmadim ve hala korkuyorum fakat yine de normal dogumu tercih edecem ve insallah bu sayfaya da guzel bir hikaye birakirim, yine de sezeryan isteyenlere saygim sonsuz...Simdi herkes yasadigi kadar konusur, Cimcimecan arkadasimizin KOTU BIR HIKAYESI OLMUS NORMAL DOGUM ILE ILGILI AMA BUNU GENELLEMESI YANLIS OLMUS, biz burda hangisi daha dogru bir dogumdur diye tartisiyoruz, birbirimizi tiksindirmek ya da fikirlerimizi empoze ettirmek icin degil.. Bence cok da korkmayin normal dogumdan, bazen kesin emin oldugumuz seyler birgun cok yanlis gelir ama o kadar buyuk konusmusuzdur ki, geri donemeyiz, umarin o konuma kimse dusmez (ben de dahil)...Bu sirada ben de hekimim (veteriner hekim) ve sezeryanin ne gibi zorluklari oldugunu tibbi olarak biliyorum, inanin normalden daha fazla aci cekiyorsunuz, eger herhangi bir terslik olmazsa tercih edilmesi sacma olacaktir.

Heeey arkadaslar siz ne yapiyosunuz bu topikte böle
Cimcimcanin yazdiklari bi yana ona cevap verenler de psikolojimi bozdu
34 haftalik hamileym bi sorun olmadigi surece kesnlikle normal dogum istiyorum. Ama ya bi komplikasyon olursa... sezaryeni öle bi anlatmisinzki!! Elbetteki dogum kolay degil hangi tarzda olursa olsun ama bunu travma haline getirtmeyelim.
Cimcimecanin soyledigi her sey dogru. O gercegi farkli bi pencereden yansitmis. Farkindaysanz o dogum olayina kar7i bi antipati gelistirmis,normal ya da sezaryen onun icin ikisi de korkunc! Korkusunu bu sekilde yansitmasindan rahatsiz olmayalim. Burda yardima en cok ihtiyaci olan o. Farkindaysaniz hamilelik depresyonu olabilir sozlerim demis,ki öyle. Kesinlikle ruhsal acidan saglikli bi anne adayinin ba acisi degil yazdiklari(cimcimecancm lutfen bu sözume kizma. 13 haftalik hamileydn sanirm basindayken daha yolun destek alsan dunyada kadinlara bahsedilmis bu ulvi dogum anindan belki sen de zevk alirsin:) nacizane sana tavsiyem budur.)
Topikteki diger arkadaslarima da nacizane tavsiyem insanlari sizin gibi dusunmedikleri ya da hissetmedikleri icin suclamayalim. Kalp kirmis oluruz ki bu da yuce kabeyi yikmak kadar gunahtir(hadisten alinti)
Herkese once hayirli evlatlar snra hayirli dogumlar diliyorum

ilk önce hayırlı olsun çok güzel düşünüyosun bende normal doğum yapanlardanım ve çok memnunum
acı doğana kadar sonra kalk ayağy ama sezeryandaöyle değil bakıma ihtiyaç duyuluyo
şimdi 5 haftalık hamileyim yine normal yapıcam ilkinde benide korkutuyolarda evet çok sancım oldu
bidaha asla cocuk yapmam dedim 1 ay geçti unuttum şimdi korkmuyorum. Sezeryandan daha çok korkuyorum ameliyat
nede olsa

normal doğum başlığı altındaki bu sayfaya cesaretlenmek için normal doğum hikayelerini dinleyip abartılan kadarda acı çekilmiyo diyebilmek için girdim...
normal doğuma vahşet dehşet diyen kişi sen git sezeryan başlığına yorum yaz yada yeni bi sayfa aç kendince senin gibi düşünenlerle felaket senaryoları yazın insanları korkutmak mı cesaretini kırmak mı amacın???
insanlar olumlu bişiyler okumak için giriyo buraya lütfen olumsuzluklarınızı kendinize saklayınn ?????

canım bence okumayalım böyle şeyleri ya,ister istemez acayip şeylerle karşılaşıyoruz

öncelikle hayirli dogum diliyorum canim insallah sag saglim alirsin bebegini kucagina
normal dogum kadar güzel bir duygu yok canim cok haklisin
öyle su tarihtr olsun diye hersey nrmalken sezeryan olanlari bende anlamiyorum zaten
tprkiyede gercekten cok artti bu sezeryan olayi
hem dogum yapacak bayanin hemde doktorlarin kolayina geliyor
ben 2007 yilinda oglumu normal dogumla dünyaya getirdim
2008 de bel fitigi ameliyati gecirdigim icin
2010 yilinda dogan kizimi sezeryanla dünyaya getimek zrunda kaldim cok direndim normal dogum icin
ama malesef olmadi

ben çekinerek birşey sormak istiyorum gebelik için uygun ilişki pozisyonu nedir tecrübelisiniz sonuçta..

ben çekinerek birşey sormak istiyorum gebelik için uygun ilişki pozisyonu nedir tecrübelisiniz sonuçta..

valla pozisyon felan budur diyemiyecegim acikcasi allahim ol derse olur ama bazi topiklerde
var bu tür seyler oralari kuyabilirsin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…