Doğuma Hazırlık normal dogum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bende normal dogum yaptim evet acisiz agrisiz olmuyor kesinliklle ama hepsi geciyor 1 gunluk bir olay dogum bence normal dogum yap yapabiliyorsan normal dogum yapanlar icin gunahlardan temizlenmis annanin karnindan tertemiz cikmis gibi oluyorsun dyorlar

Merhaba, ben 13 haftalık hamileyim. Kesinlikle ve kesinlikle normal doğum yapmak istemiyorum. Zaten doğumun her türlüsünden korkuyorum. Doğum anına şahit olmak falan umrumda değil. normal doğum videoları izliyorum, bu korkunç bişey! hatta korkunç kelimesi az kalır, dehşet içindeyim izlediklerimden sonra. herşey kötü, ağrılar, bağırmalar, o kadar insanın sizi seyretmesi, yapmak zorunda olduğunuz ıkınma hareketi, doktorun özel bölgenizi kesmesi. hele korku filmi gibi özel bölgenizden kocaman bir baş çıkıyor, çıkan çocuklar zaten pis ve mosmor! bu şey nasıl normal olabilir, ben çocuğumu öyle görünce ve o kadar eziyet çekince onunla nasıl sağlıklı bir duygusal bağ kurucam! bunu bi türlü anlamıyorum, hele normal doğum çok güzeldi, normal doğurmak varken sezeryan tercih edilir mi diyenleri hiç anlamıyorum! üstelik normal doğumdan sonra deformasyona uğruyosunuz, ıkınmaktan bağsur oluyo, küçük tuvalet ve büyük tuvalet sıkıntısı yaşanıyo. genişleme yüzünden cinsel hayatta problemler oluyo, kuyruk sokumu kemiğiniz kırılıyo. eğer bir yerlerim kesilip dikilecekse ben karnımın kesilip dikilmesini tercih ederim. ve daha da önemlisi bütün bunlar ben tamamen uyurken gerçekleşsin. nasıl doğuracağımı düşünmekten geceleri uyuyamıyorum, karnımdaki bebeği seviyorum ama onu dünyaya getirme kısmı benim için gerçekten problem! içimi dökmek istedim.

cocuklar psi ve mosmormu sizi kiniyorum sezeryanla cikinca cocuk temizmi cikiyor

arkadasla normal dogum gunahlarin dokulmesine vesiledir
ALLAH bunuda herkese nasip etmezz buda boyle bilineeeeeeeeeeeeeeee:KK51:

bizim karşı komşumuz bel fıtığı sebebiyle mecburen sezeryan ile doğum yapmıştı. ben üzüldüm kadının haline ameliyatlı olduğu için bir kaç gün altından alındı, yerinden kalkamadı, oldukça geç iyileşti. onu da geçtim sezeryan ile doğan çocuklarınileriki yıllarında astım problemi ile daha sık karşılaştıkları belirtiliyor. imkan varsa normal olan tercih edilmeli bence...

benim gibileri ne yaparlar bilemiyorum :) ben sadece kortuklarımdan bahsediyorum. içimi dökecek başka hiç kimse ve hiç biryer yok. eğer rahatsızlık duyan varsa yaazdıklarımı okumak zorunda değil. ben de doğumun her türlüsünden korkuyorum. ikisi de hiç kolay değil. bunun farkında olup gerçeklerden kaçmamak lazım. kadın olmak zor. bu sürecin sonunda başıma hoş olmayan şeyler gelecek, bunları düşünmekten uyuyamıyorum. tek tesellim bunun sonunda bana ait minik tatlı bişey gelecek dünyaya ve onu ilk gördüğüm an en güzel an olsun istiyorum.

Yeni doğum yaptım. 40+5 te sancı gelmediği için 12 saat suni sancı sonucunda sezeryan ile doğum yaptım.
Dr sürekli verdiği negatiflikler yüzünden daha fazla beklemek yerine sezeryan kararı aldık. (Bebek iri dedi, süre uzadı,zor olur dhaa bir sürü sey)

Hamilelik sürecinde ben kararımı normal olması konusunda kararımı vermiştim. Asla video izlemedim ve negatif konusan hiç kimsenin söylediklerine itibar etmedim. Herkesin yasadığı kendine. Yaklasık 24 saat sancı cektim . Sonucunda yarım saatta sezeryan ile bebek alındı.

Evet normal doğum bazen 2 gün sürebilir .Orası doğru ama Sezeryandan sonra gercek anlamda toparlamınız 2 ayı buluyor. Ben sezeryan oldum . Epiduralin etkisi gecmeye basladığında o keisnin gercekten acısını hissediyorsunuz. ilk ayağa kalkması bana cok zor geldi .Belki de hazır olmadığım için çok zor geldi. 5.gün ayaktaydım yatıp daha fazla uzatmıyım diye. Ama o kesinin olduğu bölgeyi suan bile bir şey yaptığında onu düşünerek hareket ediyorsunuz. Basım ağrıdı, belim ağrıdı.Göbeğim kalıcak mı henüz bilemiyorum ama spor yapamadığınız için toparlanması daha da uzayacağı kesin. Bence epidural ile normal doğum yapın. Tr de doktorların %99 maalesef kesi atıyor. Bence hala zamanı olanlar doğru dr için arastırsın hatta bir ebe bulsun normal yapsın.

herhangi bir komplikasyon cocugun yada annenin sagligi acisindan tehlike olmadigi surece normal dogumdan yanayim.
bazilari sirf keyfi sezeryan yaptiriyor halbuki adi ustunde normal olan normal dogumdur.

Allah cocugun dunyaya gelmesini bu yolla istedigine gore demekki iyi olanda budur ha insanlar ben istemiyorum korkuyorum der o ayrı ama kimse cıkıpta sezeryan daha iyidir falanda filanda demesin sacma olur benim arkadasım kuzenim hep sezeryan yaptı ama iyilesme sureleride o kadar uzun surdu kilo desen karın bolgesinde hep kaldı eee icleri temizlenmiyor doktorlar bile kist varsa dogum yaptıktan sonra gider diyor normal dogumda tabiki..rahatsızlık dolayısıyla sezeryan yaptırılabilir ama saglıklıysa bir bayan normal dogum yapması gerekiyor hem o acıyıda yasıycaz tabi anne olmanın ilk adımı bence bu

Son düzenleme:
bende normal dogum yaptim evet acisiz agrisiz olmuyor kesinliklle ama hepsi geciyor 1 gunluk bir olay dogum bence normal dogum yap yapabiliyorsan normal dogum yapanlar icin gunahlardan temizlenmis annanin karnindan tertemiz cikmis gibi oluyorsun dyorlar

pardon, yanlış bir şey yazdım ama şimdi silemiyorum.

Son düzenleme:
"sezeryanda da nasıl çıktıklarıyla ilgili yazım var, iyi okursan beni kimsenin kınamasına gerek kalmaz. aynı şeyleri şimdi tekrar yazmak istemiyorum :)" bu kısmı beni çocuklar kanlı çıkıyor diye beni "kınayan" kişi için yazmıştım ama alıntı yapmayı bir türlü beceremedim. sadece bazı gerçeklerden bahsediyorum. herkes ne kadar toz pembe bakıyor bazı şeylere. anlayamıyorum. belki beni teselli eden ya da rahatlatmaya çalışan birileri olur, beni anlayan kadınlar çıkar diye düşünmüştüm ama ortalık beni "kınayanlar" ile doldu. ya da herkes normal doğumun "güzellikleri"nden bahsetmeye devam ediyor. ben sadece duygularımın anlaşılmasını istedim.

bende her iki şekilde doğum yapmış biri olarak normal doğum diyenlerdenim..

ilk doğumum sezeryandı 8,5 aylıkken erken doğum yüzünden hastahaneye yattım o sırada normal doğumu gördüm kadın çatala yatmış bebek doğmuş plesanta düşüyordu o kadar korktumki asla normal doğum yapmam diyerek sezeryan oldum .açıkçası hiç sıkıntı cekmedim ameliyathanede ayıldım herşeyi çok net hatırladım öle narkoz etkisinde felan kalmadım akşamıda hiç doğum yapmamış biri gibi yürümeye başladım.kimse doğum yaptığımı sormadıkları sürece bilemedi söğrenenlerde çok şaşırdı..

ikinci bebeğimi 5 aylıken kaybettim sezeryan istemedim çünki herkes bebek elinde hastahanede yatarken ben o halde dayanamazdım o yüzden normal yapmak istedim ama dr beni uyardı zamanında doğum Allahın mucizesidir sende öyle bir durum olmadığı için çok zorlanırsın dedi dediğide oldu tam 18 sancı iğnesi yedim tansiyonum sıfırlandı ve bayılmaya başladım ama doğum oldu bitti ne ertesi gün nede sonrasında bi sorunum olmadı yanlızca varislerim vardı onlar arttı diyebilirim

demek istediğim iki doğumda benim için çok rahat geçti ikincideki üzüntüleri saymazsak ....düşünün normal doğum mucize Allahın kadınlara verdiği en güzel duygu bebeğinizin ilk ağlamasını duyuyorsunuz zamanını beklerseniz öyle yırtılma felanda olmuyo ...tabi dr unuz onay verirse kesinlikle normal doğum hem anne için hem bebek için kanıtlanmış ve inkar edilemez birçok yararı var...

"sezeryanda da nasıl çıktıklarıyla ilgili yazım var, iyi okursan beni kimsenin kınamasına gerek kalmaz. aynı şeyleri şimdi tekrar yazmak istemiyorum :)" bu kısmı beni çocuklar kanlı çıkıyor diye beni "kınayan" kişi için yazmıştım ama alıntı yapmayı bir türlü beceremedim. sadece bazı gerçeklerden bahsediyorum. herkes ne kadar toz pembe bakıyor bazı şeylere. anlayamıyorum. belki beni teselli eden ya da rahatlatmaya çalışan birileri olur, beni anlayan kadınlar çıkar diye düşünmüştüm ama ortalık beni "kınayanlar" ile doldu. ya da herkes normal doğumun "güzellikleri"nden bahsetmeye devam ediyor. ben sadece duygularımın anlaşılmasını istedim.

toz pembe bakmakla neden alakası olsunki siz derseniz ben korkuyorum normal dogumdan sezeryan istiyorum bu tercih meselesi ve insanlarda sizi anlayabilir ama siz normal dogumu kotu sezeryanı iyi gostermissiniz yazdıgınız yazıda bu yanlıs binlerce senedir kadınlar normal dogum yapıyor annelerimiz bizimle saglıklı bag kuramadımı..normal dogumdan sonra deformasyona ugramakmı sezeryan yapan bir bayanın siz karın bolgesini gordunuzmu benim tanıdıklarımda hep bir gobek kaldı ve gitmiyor ama normal dogum yapanları goruyorum 2 ayda ne gobek kalıyor ne birsey siz burda sezeryanı normal dogumla karsılastırıp sezeryan daha iyi derseniz bu cok abes olur birinde karnınızı kesip o bebegi alıyorlar :KK19: birinde hic ameliyata gerek kalmadan bebegi alıyorlar...bu tum dunyadaki canlılarda boyle demekki iyi olan bu ki bunu verilmis bize

Son düzenleme:
acılar çekerek, bağırıp çağırarak gerçekleşen birşeyin "iyi" olabileceğine kesinlikle inanmıyorum. en azından kadın için değil de çocuk için iyi olduğunu kabul edebilirim ancak. izlediğim videolardaki gibi çatala yatıp, bacaklarımı 2 metre ayırarak karşılamak istemiyorum çocuğumu. bu bana korkunç geliyor ve gelmeye de devam edecek. sezeryanı iyi bişey olarak göstermiyorum. zaten kimse beni dinlemesin, herkes doktoru ne diyosa onu yapsın, ben kimseye onu tercih etme, bunu tercih et demiyorum. sadece normal doğum yapmak istemediğimi söylediğimde beni ne doktorum ne de kocam anlamadı. beni anlayan tek kişi annem oldu. üstelik ben anneme çok büyük eziyetler çektirdiğim halde, bir daha çocuk sahibi olamamasına sebep olduğum halde, bu kararıma saygı duyan ve beni destekleyen annem oldu. çünkü o yaşamış ve benim de aynı şeyleri yaşamamı istemiyor. ben annemle bile konuşamadığım bazı şeyler konusunda burada içimi döküp rahatlamak istedim. tekrar söylüyorum, rahatsız olanlar yazdıklarımı okumasınlar. ama kimse kusura bakmasın, rahatça konuşabildiğim tek yer burası.

siz buraya insanların okuması icin yazıyorsunuz her ne kadar aynı fikirde olan varsada karsıt dusunenlerde olacaktır..sezeryan sizin tercihiniz buna kimse karısamaz tabiki..acılar cekerek bagırıp cagırarak gerceklesen dogumun iyi olduguna inanmayabilirsiniz peki ama saglıklı olanı ve doganın kanunu da bu bunuda gormezden gelmeyin geriside size kalmıs tabiki..

ben de zaten bunu anlamakta zorlanıyorum. doğa neden hem erkeğe hem de kadına ait olan bir bebek için bütün acıları ve eziyetleri kadına reva görüyor. neyse, sonuçta cennet annelerin ayakları altında babaların değil. belki de bu yüzden. ne şekilde olursa olsun doğum yüzünden sıkıntı çekmekten çok korkuyorum. burası belki rahatlatıcı olur diye düşünmüştüm ama yanılmışım. bana "ders" vermek isteyenler destek olmak isteyenlerden çok daha fazla oldu. herkese ve de kendime kolay doğumlar ve hayırlı evlatlar diliyorum. sadece bazı bahsedilmeyen şeylerden bahsetmek, belki de bunların inkar edildiğini okumak istemiştim ama öyle olmadı. kimse kusuruma bakmasın, kimseyi korkutmak ya da "sinirlendirmek" istemedim, gerçekten :)

Merhaba, ben 13 haftalık hamileyim. Kesinlikle ve kesinlikle normal doğum yapmak istemiyorum. Zaten doğumun her türlüsünden korkuyorum. Doğum anına şahit olmak falan umrumda değil. normal doğum videoları izliyorum, bu korkunç bişey! hatta korkunç kelimesi az kalır, dehşet içindeyim izlediklerimden sonra. herşey kötü, ağrılar, bağırmalar, o kadar insanın sizi seyretmesi, yapmak zorunda olduğunuz ıkınma hareketi, doktorun özel bölgenizi kesmesi. hele korku filmi gibi özel bölgenizden kocaman bir baş çıkıyor, çıkan çocuklar zaten pis ve mosmor! bu şey nasıl normal olabilir, ben çocuğumu öyle görünce ve o kadar eziyet çekince onunla nasıl sağlıklı bir duygusal bağ kurucam! bunu bi türlü anlamıyorum, hele normal doğum çok güzeldi, normal doğurmak varken sezeryan tercih edilir mi diyenleri hiç anlamıyorum! üstelik normal doğumdan sonra deformasyona uğruyosunuz, ıkınmaktan bağsur oluyo, küçük tuvalet ve büyük tuvalet sıkıntısı yaşanıyo. genişleme yüzünden cinsel hayatta problemler oluyo, kuyruk sokumu kemiğiniz kırılıyo. eğer bir yerlerim kesilip dikilecekse ben karnımın kesilip dikilmesini tercih ederim. ve daha da önemlisi bütün bunlar ben tamamen uyurken gerçekleşsin. nasıl doğuracağımı düşünmekten geceleri uyuyamıyorum, karnımdaki bebeği seviyorum ama onu dünyaya getirme kısmı benim için gerçekten problem! içimi dökmek istedim.

hayatım saçmalamışsın farkındamısın?

hayatım saçmalamışsın farkındamısın?

farkında değil arkadaşım baksana saçmalamaya devam etmiş

korkuyorsan fikirlerini kendine sakla insanları da korkutma
iki üç video izlemişsin her şeyi bildiğini sanıyorsun şaka gibi

burda yazılan birkaç şeye daha cevap vermek istiyorum. ben kimseyi korkutmak için yazmıyorum. kimse doğum yaparken etrafında çiçekler açıp kuşlar cıvıldamıycak :) ya da öyle belgesellerde olduğu gibi arkada duygusal bi fon müziği olmayacak. benim yazdıklarımı okumaktan herkes neden bu kadar rahatsız oluyo anlamıyorum :) ayrıca cahil bir insan olduğumu, hiç birşey bilmediğimi ya da saçmaladığımı da düşünmüyorum :)

burda doğru sanılıp yazılan birkaç yanlış şey okudum, bunlara cevap vermek istiyorum. merak etmeyin "korkunç" şeyler değiller :)
ilk olarak sezeryan doğan çocukların astım hastalığına yakalanma ihtimalinin yüksek olduğunu yazmış bir arkadaş. bu hastalık astım değil, akciğerlerden suyun süzülmemesinden kaynaklanan şu anda isimlerini hatırlamadığım 2 farklı rahatsızlık var. bu bebeklerin bu hastalıklara yakalanma olasılıkları, normal doğan bebeklerden 5 kat daha fazla. durum bu.

ikincisi sezeryan doğum yapan annelerin karınlarının sarkmasıyla alakalı. arkadaşlar normal doğum yaptıktan sonra kimse bedenine sihirli değnek dokunmasını beklemesin :) zaten kiloluysanız ve hamile kalmadan önce spor yapmadıysanız, ne şekilde doğurursanız doğurun karnınız sarkacak. bu hamilelik sırasında gevşeyen karın kaslarınızla alakalı. eğer doğumdan sonra spor yapmazsanız, yediklerinize dikkat etmezseniz ve dışardan karnızı desteklemezseniz karnınız düzelmez. yani doğum sonrası takılan korseler spora yardımcı olabilir diye düşünüyorum. buna bir örnek de şu şekilde verebilirim: babaannelerimiz, anneannelerimiz ve daha da eskiler zamanında kadınlar doğumdan sonra karınlarına çarşaf sararlarmış. korsenin olmadığı zamanlarda kadınların bulduğu çözüm buymuş. onlar hep normal doğuruyolardı. dediğiniz gibi olsaydı çarşaf sarmaya ihtiyaç duymazlardı.

bir de sezeryan doğumda kadının içinin tamamen temizlenmediğinden bahseden bir arkadaş olmuş. ameliyat sırasında doktor hastanın içini kontrol ederek orada dışarı çıkması gereken ne varsa toplayıp alıyor. normal doğumda bu dediğimi kadın ıkınarak yapıyor. eğer ıkınarak yapamazsa ya da içerde parça kalmışsa doktor kontrol ediyor ve aynı şekilde çıkması gerekenleri dışarı kendsi çıkarıyor. yani her iki durumda da kadının içinin temizlenmemesi durumu söz konusu değil.

burda yazılan herşeye mantıklı birer cevap veriyorum arkadaşlar, bence saçmaladığımı söylemek yerine siz de aynısını yapabilirsiniz :)

beden sağlığı fiziksel ve ruhsal olmak üzere bir bütündür. eğer benim gibi normal doğumun, doğumdan sonraki ruh sağlığını etkileyebileceğini düşünenler varsa sezeryan doğum bir seçenek olabilir diye düşünüyorum ( bu tamamen benim düşüncem, herkes doktorunu dinlesin!). eğer bazı arkadaşların yazdığı gibi allah kadınların sezeryanla doğurmasını istemeseydi böyle bir teknolojinin icat edilmesine ve kullanılmasına da müsade etmezdi (bu da tamamen benim düşüncem, başkaları farklı düşünebilir, farklı inanabilir, tamamen saygılıyım).

son olarak, can elbette tatlıdır. kimsenin bunu söyleyerek bir başkasını küçümsemeye hakkı olduğunu düşünmüyorum :)

yazdıklarımdan korkan, rahatsız olan ya da benim saçmaladığımı düşünenler varsa, burada yazılan hiç bir şeyi okumaya mecbur olmadıklarını hatırlatmak isterim :)
her şeyi bildiğimi sanmıyorum ama mesleğim gereği nasıl araştırma yapılacağını çok iyi bildiğimi iddia edebilirim. burada yazdıklarım kesinlikle izlemiş olduğum "üç video" sonucu kazanmış olduğum görüşler değildir :) ama tabiki %100 doğru olduklarını ya da yaşanacağını da iddia etmiyorum.

bana itiraz etmek isteyen, benim gibi düşünmeyen ya da farklı kaynaklardan farklı bilimsel görüşlerle ve gerçeklerle karşılaşmış insanlar tabiki olacaktır. benim söylediklerimi çürütmek isteyen herkesle bilimsel gerçeklerden faydalanarak tartışabiliriz.

X