- 14 Temmuz 2023
- 3.826
- 4.339
- 53
- 23
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
Sezeryande ağrım olur da bebeğimle ilgilenmek bana yük olur diye korkmaya başladımyani normalde gönlümden geçen sezeryan, ama bebekle ilgilenemem kendi derdime düşerim diye de çekiniyorum
Hiç kesi yapılmadan doğum yapan da var çok dikiş olan da bu bebeğin durumuna kadının vajinal yapısına doğum esnasinda yaşanan duruma göre değişir.Kızlar selam
Meraktan soruyorum, her vajinal doğumda kesi atılır mı?
Bazı kadınlara doğumda kesi atılırken bazılarına atılmıyor bu neye göre değişiyor?
Vajinal yırtılmalar mutlaka her doğumda oluyor mu? Hiç yırtılma ya da kesi olmadan normal doğum mümkün mü?
Bir sorum da, vajinal dikişler doğumdan ne kadar sonraya kadar ağrı yapıyor? Doğumdan sonra büyük küçük tuvalette bi sıkıntı oluyor mu? Doğumdan sonra ağrı oluyorsa bunun vajinadaki şiddeti nasıl?
Bir de normal doğumdan sonra belli süre geçince ilişki olduğunda acı çekiliyor mu?
Tüm bu sorularıma cevap verecek birileri olursa çok memnun olurum
Valla ben de işte şimdiden düşünüyorum hangisi mantıklı olur diye , karar vermek de kolay değil
Aynı 15. Haftam ne normali beğeniyorum ne sezeryan doğumuValla ben de işte şimdiden düşünüyorum hangisi mantıklı olur diye , karar vermek de kolay değil
İşte ikisinin de artı ve eksi yönleri varAynı 15. Haftam ne normali beğeniyorum ne sezeryan doğumu
Şuan kafam sezeryanda ki ben 5.5 kilo doğmuşum eşim 4 şekerim var bebeğim şişko olursa normal doğurmam. Prenses doğum vs öneriyorlar bilmiyorum farkı ne oturur çömelir halde doğum rahat diyorlarİşte ikisinin de artı ve eksi yönleri var
Annelik telaşları bunlar da.Sezeryande ağrım olur da bebeğimle ilgilenmek bana yük olur diye korkmaya başladımyani normalde gönlümden geçen sezeryan, ama bebekle ilgilenemem kendi derdime düşerim diye de çekiniyorum
Lady bilgi için sağ ol :) sen sanki doğudaydın diye kalmış aklımda , hangi ilde doğum yaptıntüm doğumlarda kesi veya yırtık kesin değil. kücük yırtıklar büyük oranda oluyır ama onlar da işlem gerektirmiyor. bende hem kesi hem yırtıklar vardı mesela. kesiyi ben doğru ıkınamadığım için yaptı doktorum. bana yardımcı olmak adına yoksa ben çıkaramayacaktım cocugu
doğumdan sonra kişiden kişiye değişir ama 10 gün sonrasında benim tüm ağrılarım geçmişti.
tuvalet konusunda da bende hemoroid oluştu gebelikte ve doğumda daha da beter oldu. doktorum sorun yasamamam için fitil verdi. efsane bir seydi ama ben zekilik edip düzenli kullanmadım (doktorum 40 gün düzenli kullanmamı istemişti ben toplasan 5 gün kullanmışımdır)ona rağmen tuvalette sorun yasamadım.
ilk ilişkimi bugün yasadım, evet ağrı oldu. ama büyük bir ağrı değil. ilk kez ilişkiye giriyormusum gibiydi.
Kesinlikle kötü düşünme Allah kadının vucudunu buna uygun yaratmış ve bebek de vücut da ne yapacağını biliyor, doğum yaklaşınca için rahat etmezse muayene olursun bi terslik yoksa normal doğum yaparsın inşaallah. İçini ferah tutŞu ana kadar hep sezeryan düşünüyordum , ama doğumdan sonra hemen toparlanmak da istiyorum o yüzden biraz araştırıyorum. Genelde normal doğumla ilgili kötü şeyler okuyordum , yazdıklarınız bana fikir oldu çok teşekkür ederim
evet doğudayım ama ailemin yanında doğum yaptım. doğumdan sonra bir aylık olduktan sonra geri geldim evimeLady bilgi için sağ ol :) sen sanki doğudaydın diye kalmış aklımda , hangi ilde doğum yaptın
Ben zorlandım ilk haftaPeki günlük işleri rahatlıkla yapabildiniz mi kızlar , bebekle ilgilenirken kolay oldu mu bakımını sağlarken ? @cancannur @Vaalbara F Fevziye Koc @NURGUL17
Yani sezeryan ya da normal doğumda olsa ilk haftalar bebek bakımı ile ilgilenmek zor olabiliyorBen zorlandım ilk hafta
Bence evet. Ben sırf kendim bakabileyim diye vajinal doğum tercih etmiştim. Ama cidden zorlandım. Bu kadar zorlanmayı beklemiyordum. Oturamadığım için ayakta veya yatarak emzirmek durumunda kaldım. Yatarak memeyi tutturmak başta zor oldu. Ayakta da çok yoruldum, yenidoğan uzun uzun emiyor çünkü. Dikişler hiç geçmeyecek sandım. Hatta madem kendi işimi kendim görmekte zorlanacaktım keşke sezaryen olaydım da 15 saat sancı çekmeyeydim bile dedim. Ama neticede 1 haftada geçti.Yani sezeryan ya da normal doğumda olsa ilk haftalar bebek bakımı ile ilgilenmek zor olabiliyor
Ay ben de bu ilişki konusunu düşünüyordum. Aşırı endişeliyim. O bölgeye elimi bile sürmeye korkuyorum.tüm doğumlarda kesi veya yırtık kesin değil. kücük yırtıklar büyük oranda oluyır ama onlar da işlem gerektirmiyor. bende hem kesi hem yırtıklar vardı mesela. kesiyi ben doğru ıkınamadığım için yaptı doktorum. bana yardımcı olmak adına yoksa ben çıkaramayacaktım cocugu
doğumdan sonra kişiden kişiye değişir ama 10 gün sonrasında benim tüm ağrılarım geçmişti.
tuvalet konusunda da bende hemoroid oluştu gebelikte ve doğumda daha da beter oldu. doktorum sorun yasamamam için fitil verdi. efsane bir seydi ama ben zekilik edip düzenli kullanmadım (doktorum 40 gün düzenli kullanmamı istemişti ben toplasan 5 gün kullanmışımdır)ona rağmen tuvalette sorun yasamadım.
ilk ilişkimi bugün yasadım, evet ağrı oldu. ama büyük bir ağrı değil. ilk kez ilişkiye giriyormusum gibiydi.
Bence evet. Ben sırf kendim bakabileyim diye vajinal doğum tercih etmiştim. Ama cidden zorlandım. Bu kadar zorlanmayı beklemiyordum. Oturamadığım için ayakta veya yatarak emzirmek durumunda kaldım. Yatarak memeyi tutturmak başta zor oldu. Ayakta da çok yoruldum, yenidoğan uzun uzun emiyor çünkü. Dikişler hiç geçmeyecek sandım. Hatta madem kendi işimi kendim görmekte zorlanacaktım keşke sezaryen olaydım da 15 saat sancı çekmeyeydim bile dedim. Ama neticede 1 haftada geçti.
Zorlanmadım ya emzirdim ne bileyim. Bi de benim doktor korse severdi. Ilk gün takmadım sadece. Sonra taktım karnımi sabitliyodu yürürken otururken filan çok iyi geliyodu.merve sezeryanda emzirirken oturmak zor oluyor muydu ilk günlerde , nasıl pozisyonda emzirdin daha çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?