Normal doğum yapanlara birkaç soru sormak istiyorum

Aslında yırtılma olmaması için bebek zorlanmasın anne zorlanmasin diye kesi atılır. Kesi anında hiç birsey hissetmiyorsun. Dikis anindada hissetme olmuyor. Ama öncesinde sanci ve sonrasında dikiş acısı oluyor. Yürümek işkence.
1 Normal 1 sezeryan yaptım. Bana sorarsan asla ve asla normal dogum yapmam. Normalden sezeryanim bin kat iyi geçti. Sezeryandan sonra gayette bebegime kendim baktım. Hareket ettikçe yaralarına iyi geliyor. Öylece yatarsan ağrın oluyor. Mesela normal dogumdan sonra 1 hafta oturamadim yatarak yemek yedim. Ben o halde bebegime bakamazdım ben kendime bile bakamiyordum. Benim soylediklerimin tersini söyleyen de çok. Aslinda herkesin vücudu bedeni farklı. Kimin zor geçiyor kimin kolay. O yuzden bebeğin ve kendinin sağlığına bakarak karar verilmeli
Sezeryande ağrım olur da bebeğimle ilgilenmek bana yük olur diye korkmaya başladım yani normalde gönlümden geçen sezeryan, ama bebekle ilgilenemem kendi derdime düşerim diye de çekiniyorum

Kesisiz vajinal doğum yaptım. Doğal yırtıklar vardı birkaç tane. Türkiye'deki "doğumu hızlandırma amaçlı" yapılan kesinin aksine, İsveç'te bana doğal yırtıkların daha hızlı iyileştiğini söyledi ebem. Sadece çok gerekli durumlarda kesi yapılır ve biz buna gerek görmedik demişti.
Dikiş atılırken hiç hissetmedim o anın güzelliğinden. Sanırım dikiş bittikten bir saat sonra da ayaktaydım. Sadece bir daha olsa epidural almazdım ben çünkü bence benim doğumumu çok yavaşlattı.
Bence doğumun şekli -herkesin yazdığı gibi- önemli değil. Siz yine de vajinal doğum istiyorsanız bol bol nefes egzersizi çalışın diye öneride bulunacağım.
Doğum sonrası cinsel ilişkide ben hiç ağrı çekmedim. Büyük-küçük tuvalette de problem yaşamadım.
Herkesin doğumu kendine özel oluyor. Bol bol dinlenin ve kendinize iyi bakın

Hiç kesi yapılmadan doğum yapan da var çok dikiş olan da bu bebeğin durumuna kadının vajinal yapısına doğum esnasinda yaşanan duruma göre değişir.

İşte ikisinin de artı ve eksi yönleri var
Şuan kafam sezeryanda ki ben 5.5 kilo doğmuşum eşim 4 şekerim var bebeğim şişko olursa normal doğurmam. Prenses doğum vs öneriyorlar bilmiyorum farkı ne oturur çömelir halde doğum rahat diyorlar

Aslında vakti zamanı gelmeden bunları düşünüp stres olmamak lazım. Bu işin tek bir doğrusu yok çünkü. Ben erken doğumla acil sezeryan oldum mesela. Dikiş vs çok zor değildi güzel geçmişti. Kuzenim normal yapmak istedi çatısı darmış bebek iri olduğu içinde normal doğumda komplikasyon gelişeceğinden sezeryan önerdi doktoru ama o kabul etmedi. Saatlerce normal doğumda zorlandığı için mesane genişlemiş ve sarkmış bunu da yıllarca şikayetleri olmadığı için anlamamış. Birgün idrar yolu enfeksiyonu diye gidiyor böbrekler pert. Mesane sebebiyle etkilenmiş. Tabi ki korkutmak için anlatmadjm ancak bazen sürece ve doktora güvenmek, bilmediğimiz noktada diretmemek lazım

A
Sezeryande ağrım olur da bebeğimle ilgilenmek bana yük olur diye korkmaya başladım yani normalde gönlümden geçen sezeryan, ama bebekle ilgilenemem kendi derdime düşerim diye de çekiniyorum
Annelik telaşları bunlar da. sadece bir iki gün zorlar. Ben 2 gün sonra eve gelip yere çöküp çocuğumu yıkamıştım valla.

tüm doğumlarda kesi veya yırtık kesin değil. kücük yırtıklar büyük oranda oluyır ama onlar da işlem gerektirmiyor. bende hem kesi hem yırtıklar vardı mesela. kesiyi ben doğru ıkınamadığım için yaptı doktorum. bana yardımcı olmak adına yoksa ben çıkaramayacaktım cocugu

doğumdan sonra kişiden kişiye değişir ama 10 gün sonrasında benim tüm ağrılarım geçmişti.

tuvalet konusunda da bende hemoroid oluştu gebelikte ve doğumda daha da beter oldu. doktorum sorun yasamamam için fitil verdi. efsane bir seydi ama ben zekilik edip düzenli kullanmadım (doktorum 40 gün düzenli kullanmamı istemişti ben toplasan 5 gün kullanmışımdır) ona rağmen tuvalette sorun yasamadım.

ilk ilişkimi bugün yasadım, evet ağrı oldu. ama büyük bir ağrı değil. ilk kez ilişkiye giriyormusum gibiydi.

Lady bilgi için sağ ol :) sen sanki doğudaydın diye kalmış aklımda , hangi ilde doğum yaptın

Bazi doktorlar rutin kesi atiyormus diye duydum ama bazilari gerekli olursa atiyor. Iste oyle bir doktora dnek gelirseniz ne ala. Ben sezeryan oldum 2 kez vajinal dogumu deneyimlemedim ama bizim vajinal dogumlarda cok mudahaleli oldugu icin pişman olmadim. Ama sezeryanda basit degil yani dikisler vs yillarca hissediliyor

Kesinlikle kötü düşünme Allah kadının vucudunu buna uygun yaratmış ve bebek de vücut da ne yapacağını biliyor, doğum yaklaşınca için rahat etmezse muayene olursun bi terslik yoksa normal doğum yaparsın inşaallah. İçini ferah tut

Yani sezeryan ya da normal doğumda olsa ilk haftalar bebek bakımı ile ilgilenmek zor olabiliyor
Bence evet. Ben sırf kendim bakabileyim diye vajinal doğum tercih etmiştim. Ama cidden zorlandım. Bu kadar zorlanmayı beklemiyordum. Oturamadığım için ayakta veya yatarak emzirmek durumunda kaldım. Yatarak memeyi tutturmak başta zor oldu. Ayakta da çok yoruldum, yenidoğan uzun uzun emiyor çünkü. Dikişler hiç geçmeyecek sandım. Hatta madem kendi işimi kendim görmekte zorlanacaktım keşke sezaryen olaydım da 15 saat sancı çekmeyeydim bile dedim. Ama neticede 1 haftada geçti.

Ay ben de bu ilişki konusunu düşünüyordum. Aşırı endişeliyim. O bölgeye elimi bile sürmeye korkuyorum.

merve sezeryanda emzirirken oturmak zor oluyor muydu ilk günlerde , nasıl pozisyonda emzirdin daha çok

merve sezeryanda emzirirken oturmak zor oluyor muydu ilk günlerde , nasıl pozisyonda emzirdin daha çok
Zorlanmadım ya emzirdim ne bileyim. Bi de benim doktor korse severdi. Ilk gün takmadım sadece. Sonra taktım karnımi sabitliyodu yürürken otururken filan çok iyi geliyodu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…