- 30 Nisan 2023
- 2.105
- 2.125
- 53
- 31
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
Şimdi yanlış yönlendirme yapmak istemem tercih meselesi fakat özel ebe ile evde doğum yaparsan ve bebek aşırı büyük değilse kesik atmaz hatta ebe hiç kesik atmaz sen kendi yırtılman ile doğum yaparsın, hastanelerde hızlı olsun diye kesik atıldığı bariz biliniyor. Ben de doğum yapacağım ablalarım hep evde özel ebe ile doğum yaptı hiçbiri de bana kesik dikiş atıldı demedi normal dikişsiz güzel doğumları oldu. Hastaneye gidersen kesik atmazlar diye bekleme doktoruna göre de değişir tabi ama genelde atıyorlarKızlar selam
Meraktan soruyorum, her vajinal doğumda kesi atılır mı?
Bazı kadınlara doğumda kesi atılırken bazılarına atılmıyor bu neye göre değişiyor?
Vajinal yırtılmalar mutlaka her doğumda oluyor mu? Hiç yırtılma ya da kesi olmadan normal doğum mümkün mü?
Bir sorum da, vajinal dikişler doğumdan ne kadar sonraya kadar ağrı yapıyor? Doğumdan sonra büyük küçük tuvalette bi sıkıntı oluyor mu? Doğumdan sonra ağrı oluyorsa bunun vajinadaki şiddeti nasıl?
Bir de normal doğumdan sonra belli süre geçince ilişki olduğunda acı çekiliyor mu?
Tüm bu sorularıma cevap verecek birileri olursa çok memnun olurum
Peki günlük işleri rahatlıkla yapabildiniz mi kızlar , bebekle ilgilenirken kolay oldu mu bakımını sağlarken ?Bana kesi atılmadı ama yırtık oluştu. İç ve dış dikişlerim var. 1 hafta zorlandım. Doktor oturmayı yasaklamıştı. İç çamaşırı bile giyemiyordum. 10.gün itibarıyla toparladım. İdrar değil ama kaka yapmak baya zordu.
Şu ana kadar hep sezeryan düşünüyordum , ama doğumdan sonra hemen toparlanmak da istiyorum o yüzden biraz araştırıyorum. Genelde normal doğumla ilgili kötü şeyler okuyordum , yazdıklarınız bana fikir oldu çok teşekkür ederimYaptım canım merak etme Çat diye kendini popo üzerine atmadigin sürece hissetmiyorsun bile, biraz kaşıntı desem değil bı rahatsızlık oluyor ama öyle ağrılı acılı bı süreç değil, dedim ya kalktıktan sonra bebisimi öptüm kokladım yemeğimi yedim, eve geldik yikadm, gece hep kendim baktım eşimi falan kaldirmadim, gündüz de öyle bikac gün annem geldi ama eşim kimsenin yemeğini yemez kendim yaptım yemeği, annem o arada bebiş uyaniksa uyutmustur gazını çıkarmıştır onun dışında kendim ilgilendim, öyle korkulacak bı süreç değil merak etme, doğuma yakın pelvik egzersiz yap güzel acilman olursa kesi bile olmaz gayet rahat geçer
Ya şöyle benim sürecim çok güzeldi yine hamileyim 23haftadayim.insallah yine vajinal doğum istiyorum, hangisi hayırlıysa o olur inşallah hepimiz içinŞu ana kadar hep sezeryan düşünüyordum , ama doğumdan sonra hemen toparlanmak da istiyorum o yüzden biraz araştırıyorum. Genelde normal doğumla ilgili kötü şeyler okuyordum , yazdıklarınız bana fikir oldu çok teşekkür ederim
Sezeryande ağrım olur da bebeğimle ilgilenmek bana yük olur diye korkmaya başladımNormal doğum sonrası idrar kaçırma problemi olan arkadaşım oldu. Sezaryenli ben ise bir haftada ağrısızdım artık ki ayağa kalkabilirsin dediklerinden sonra zaten her şeyi kendim yaptım. Iki gün evet biraz ağrıdı gibi ama çok da çabuk geçti. Bence doğum türü düşünmeyin. Doktora güvenmeye çalışın sadece. Ikisinde de çok iyi ya da çok kötü şeyler yazanlar var.
Canı aşırı tatlı biriyim acil sezeryan oldum ve 3 günde ayaktaydim ne acı ne ağrı dikisim bile yok gibi incecikti. Yani demem o ki siz şimdi bunları düşüncencgzne güzel geçirin aklınızdn güzel olsun. Sonrasında iş yapabldnz mı diye soruyrsnz ev işini mi dusundnz bir deŞu ana kadar hep sezeryan düşünüyordum , ama doğumdan sonra hemen toparlanmak da istiyorum o yüzden biraz araştırıyorum. Genelde normal doğumla ilgili kötü şeyler okuyordum , yazdıklarınız bana fikir oldu çok teşekkür ederim
Sağlıkla gelsin inş ikinci bebiş deYa şöyle benim sürecim çok güzeldi yine hamileyim 23haftadayim.insallah yine vajinal doğum istiyorum, hangisi hayırlıysa o olur inşallah hepimiz için
Evet teyzem mesela 2 normal doğumu var annemin 4 sezeryanı var. Teyzem tuvaletini tutamıyor. Bu yüzden beni de düşündürüyor doğum olayı. Her türlü doğum da açılma vs oluyor sezeyanla olunca açılma oluyor diyorlar ama bilmiyorumNormal doğum sonrası idrar kaçırma problemi olan arkadaşım oldu. Sezaryenli ben ise bir haftada ağrısızdım artık ki ayağa kalkabilirsin dediklerinden sonra zaten her şeyi kendim yaptım. Iki gün evet biraz ağrıdı gibi ama çok da çabuk geçti. Bence doğum türü düşünmeyin. Doktora güvenmeye çalışın sadece. Ikisinde de çok iyi ya da çok kötü şeyler yazanlar var.
Siz de mi hamilesinizEvet teyzem mesela 2 normal doğumu var annemin 4 sezeryanı var. Teyzem tuvaletini tutamıyor. Bu yüzden beni de düşündürüyor doğum olayı. Her türlü doğum da açılma vs oluyor sezeyanla olunca açılma oluyor diyorlar ama bilmiyorum
EvetSiz de mi hamilesiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?