• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum yapanlar, bakar mısınız?

Sizce eşlerin doğuma girmesi sorun olurmu, yanımda durması açısından, yoksa insan yanında tanıdığı biri var diye daha mı gergin olur..

doğumdan once olsun stıyordum ama doğumdan sonra fıkrım degıstı benım.tanıdıgı var dıye gergın olma gıbı bsı soz konusu olamaz canım sen o an yanında kım var umrunda olmaz..

bende normal dogum yaptım.gece yarısı 3:30 da tam da doktorun dedıgı tarıhte suyum geldı.gıttık ne sancı var ne bişi.
acılma cok az..
beklendı beklendı yok..
sunı sancı takıldı.6 gıbı.yanlıs hatırlamıosam 1,5 -2 saat sonra sancı hafıf haıf gelmeye basladı.
adet sancıısı gıbı.bende gezınıyorum etrafta,telımı yanıma almıstım gızlıce,eşimle sohbet edıyorum.hafıf hafıf artmaya basladı sancılar once adet sancısı gıbı gelıp gıtgıde sıddetlenıppp düşyorr...sıddetlenıpp düşüyorrr....
bu once baya uzun aralıklarla gelıyor sonra gıttıkce düşüyor zaman aralığı ve sancının yuksekliği artıyor her seferınde ..sncı sıddetı duserken rahatlıyorsun,,ben yaklasık 9 saat cektım ama sıddetlı sancılar son 1 saat ti..
bağırtıyor evet ama ben bağırınca daha coksancının arttığını daha cok acıdıgını farketmstım,karnıma dogru vuruyodu benım daha cok..
zaten artık dayanamıycam oluyorum demeden dogum olmazmıs derler ya oyle oldu
artık gelıyor dedıler ve bıranda yattığım yatagı doğum masasına cevırdıler.ısıklar falan..
bence zor olan kısmı sancıyı cekmek.
bebek cıkarken hıssemıyorsun bıle cunku ıkınıyorsun o anda..
benım oyleydı yanı..
ben bı baktım ıkınırken drun elınde bır bebekk:)
allahım dedım doğdu ınanamıyorum doğurdum,,basardım..
soktaydım ne guldum ne ağladım.sadece kurtuldugum ıcın bınlerce kez sukrettım allaha..
cok dua ettım o masada,,,
ben kendıme guvenıyordum normal doğum yapabılırım dıye.hep oyle dusundum basından berı hıc sezaryen aklımdan bıle gecmedi.
hep hareketlıydım.doğumıcın egzersızlerımı yuruyusumu yaptım,son gune kadar gezdım,, )
sna tavsıyem ıstıyorsan kendıne guven
ve doğum sırasında doktrun dedıklerıne uy.guzel ıkın..guzel ıkındım,bebeğim hemen kollarımdaydı..
ve doğru nefes teknıklerını mutlaka ogren.cok ıse yarıyor..
hayırlı doumlar.guzel haberleını beklıyoruzŞeniz
sana tavsıyem

arkadaşlar bişey merak ediyorum sancı olduğu zaman doğum odasında yatar vaziyettemi oluyorsunuz hani kürtaj masaları vardır ya ayağınızı 2 yana açarsınız doğumdada öylemi o masayamı yatıyorsunuz......

bende suni sancıyla doğum yapanlardanım sancı odasına girdim 3 saat sonra kızımla odamıza gittik çok kolay ve güzel di doğumdu benim için
ben 9 ay boyunnca hep normal yapıcam kolay olucak diyodum kendime tabii hergün ik saat yürüyodum az kilo aldım doğumada yürüyerek gittim Allah böyle doğum nasip etsin kiinciyide normal yaparım inş canım sende yapabilicene inan gerisi geliyo zaten bol bol dua et hayırlı doğumlar

arkadaşlar bişey merak ediyorum sancı olduğu zaman doğum odasında yatar vaziyettemi oluyorsunuz hani kürtaj masaları vardır ya ayağınızı 2 yana açarsınız doğumdada öylemi o masayamı yatıyorsunuz......

sancı olduğu zaman düz masada yatıyorsun, istersen kalkıp geziyosun, doğum başlarken o masayı doğum masası şekline çeviriyorlar. aşağıdan bir kısmımı alta katlayıp ayak koyma yerleri çıkarıyorlar birde tutunman güç alman için yandan kollar çıkıyor

5 dk ara ile gelen düzenli sancılarım doğumdan 24 saat kadar önce başladı ama adet sancısı gibi olan bu sancılar gelince derin derin nefes alıp veriyorsun rahatlıyorsun bu sorun değil.
Gece 2de 5 cm açıklıkla doğumhaneye indim. saat 4 gibi suyum geldi. sancılar şiddetlendi. sabah 7de doğum yaptım. en zoru bu 3 saatti. çok defa yok olmayacak çıkmayacak bu çocuk diye düşündüm. bağırdım ama canımın acısından değil kendimi rahatlatmak için. iyi de geldi. doğum anı süperdir acı yok garip bi his kaygan sıcak bişi kıpırdayarak içinden çıkıyor. yaşamalısın. yaşarsın umarım. her anne yaşamalı o anı..
ha bir de doğum anına kadar normal yatakta nst ye bağlı idim. sandalyeye geçtim doğum oldu zaten.

ayyy inşallah sizin anlattığınız gibi kolay doğumlarımız olur ben kesin karar verdim allahın izniyle normal doğum yapıcam

allahım nasıl bi acıydı anlatamma korkutmak istemem ama 13 saat çok şiddetli sancı çektim
doğum kolay sancısı zor
gerçi herkesinki bir olmuyor ben dedim kesin ölüyorum burdan sağ çıkmam
dikişlerim çok oldu 15 gün oldu bugün hala düzelemedim benim doğum çok zpordu sezeryana alacaklardıki son andsa doğdu
çok farklı bi sancı hiç bişeye benzemiyor
ben çok korkuyordum korktuğum kadarda oldu gerçekten allahım kimsweyi o yolda bırakmasın allah yardımcınız olsun

Ay kızlar Öyle kolay anlatıyosunuz ınanın ımrendım sıze allah hepımıze kolay doĞumlar nasıp etsın.
HaıŞ deĞılım ama olursam bıgÜn bende normal ısterım herkesın hıkayesı farklı gerÇekten
allah herkesı kurtarsın

Aslında bu hakikaten göreceli ,izafi bir mefhum..
Acıyı nasıl algıladığımıza ve kişisel yaklaşımlarımıza bağlı..
Normal doğum yaptım ben de,4 kilo doğdu kızım..Doğum olayı hakkında milyon kez kritik yapardık nasıl birşey neye benziyor nasıl hissedeceğiz gibi birçok soru..
O an öyle bir an ki,insan kilitleniyor ,basireti bağlanıyor ,bebeğim doğsun sıcak anne karnından yumuşak kucağıma gelsin artık diyorsunuz..
Yaklaşık 3 saat sürdü sancım,ama beni yerimde zıplatacak ve o filmlerdeki gibi avazım çıktığı kadar bağırtacak bir sahnem olmadı,tabi ki ağrım vardı zordu kolay değil sonuçta CANINIZDAN bir can ,size doğru yola çıkıyor,insandan insan meydana geliyor..
Bu ana şahit olup bu mucizeyi görüp de şükretmemek imkansız..
Son ana kadar çok zorlanmadım ne zaman bebişimiz in kafaşı geldi ben yoruldum ve artık duracaktım nerdeyse sonra ha gayret dedi doktorum yişo yişo daragaya,yani az kaldı diyordu,biraz daha.
Ben son bir hamle daha yaptım ve işteee Urraaaa!
Bebiş tamamen çıkınca nasıl rahatlıyorsunuz nasıl hafifliyorsunuz anlatamam bulutların üzerinde gezmek gibi..
Hamileliğim sırasında böbrek taşı düşüren biri olarak doğumun çok zor olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim neticede YAVRUNUZA kavuşuyorsunuz..taş düşürürken ki umutsuzluğunuz,stresiniz yok..

Kişiden kişiye değişir tabi ama şunu hiç unutmayalım Güzel düşünürsek,inanırsak herşey güzel biter..

merhaba arkadaşlar ilk çoçuğumda 17 saati aşan suni sancıyla dünyaya getirdim kızımı kimseyi kandırmaya gerek yok elbette çok zor çok acı çekiyorsun ama buna deger bir şey için atalarımız ne demiş doğum yapan kadın azrail yenmiş demiş o yüzden hamile olanlar doğum anını düşünüp korku yaratmayın anı yaşamayı tecih edin ama 8 sene aradan sonra ikinci kızımıda dünyaya getirdim ki allah herkese öyle doğum nasip etsin biraz daha tecrübe olayın farkına varmayla hastaneye gittim sadece 20 dakika sonra kızımı doğum yaptım yapıllması gereken panik olmayın allah hepinizin yavrusunu kucagınızda göstersin

kızlar ben iki kez normal doğum yaptım:CüvCüv:,ilk doğumda 6saat sanci çektim çok zordusenağlama,anneme hep seslenyordum:1no2:,ağlıyordum,uluyordum,bir de dr.berbattı:çok üzgünüm:,çok kötüydu,ondan sonra tövbe ettim:kızgın:,eşim 4yıl beni yalvardı :Saruboceq:ikinci çocuğu için,neyse kabul ettim:1ninca:,ve doğuma az kala bu sitede bir arkadaşim(canım benim,allah razı olsun:1hug:)bana yardım etti,kendi kız kardeşi doğum dr.beni ona yolladıkaydirigubbakcemile5,neyse ikinci doğum 10dk sürdü:lepi:,ben şoktaydım resmen böyle birşey nasıl olur:uhm:,saat 16:30hafif-hafif sancim vardı,19:50kadar fazla acı değildi,hiç böyle birşey olurmu ya,19:50 de bir den suyum geldi doğuma aldılar saaat 20:05 bebeğimi kucağima aldımkaydirigubbakcemile3,iyi dr.seçimi yapın,hepinize kolay doğumlar ve sağılıklı bebişler inşl canlarım,:asigim:a.s.:nazar:

Filimlerden, dizilerden biliyorum, biliyoruz...Çok meşakatli olduğunu biliyorum. Ama gerçeği nasıl bilmiyorum..
Gerçekten öyle dayanılmaz ağrılar, sancılar oluyor m? Hani filimlerde doğum yaparken çığlık çığlığa bağırıyor ya kadınlar, gerçekten insanı o kadar bağırtıyor mu, en ağrı verici kısmı hangi kızım oluyor; doğuma yakın mı, bebeğin kafasının yada omuzunun çıktığı an mı?
Ayrıca sancı neye benziyor(kimi adet sancısı gibi diyor ama adet sancısı o çığlıkları attırmaz ki), diş ağrısını bilirsiniz, böbrek ağrısıda adamı bağırtır bayaa, bunlardan çok daha mı kötü bir ağrı..
Normal doğum yapmayı düşünenlere bi anlatıverin nolur...

Gerek tv de, gerekse etraf bu normal doğum olayını çok abartıyorlar canım, ben iki normal doğum yaptım, ikiside süperdi:nazar: hastaneye gittiğim gibi doğuma alındım, bunu da çok hareketli olmama, az kilo almama ve pozif düşünceye bağlıyorum, keşke herşey doğum gibi olsa, inan bana çok güzel bir duygu:asigim:

tv biarz abartıyor,ben iki doğum yaptım,ve ikiside çok farklılardı,birincisinde dr berbattı:kızgın:,ondan kötü anlarım oldu:1no2:,bir daha doğum yapamiyecem düşündüm,ama ikincisinde dr mükkemeldi :sm_cool:ve belki eğer eşim isterse bir iki yıl sonra bir tane daha düşünürüm:CüvCüv:,yarıca artık tıp çok gelişti,ağırısız doğum:lepi: bir şey var(ben yapmadım onu,,ilk doğumda yoktu,ikinciyse uyguluyacaklardı ama yetişemediler,ikinci doğum 10dk da oldu:roflol:),sana epidural iğine uygulıyorlar,ve sen sanki tuvalet (afedersınız)yapıyorsun ,bir yerin acımıyor,korkacak bir şey yok:smiley-cool:,dr iyi seç tavsiyem bua.s.:nazar:

Tw de gösterilenle hiçbir alakası yok..bende hep dogarken çığlık atılması gerekiyo yada öyle bi acı oluyo diye düşünürdüm ama asla öyle değil..zaten acıyı sancıda çekiosun çünkü açılması sancıya bağlı..ayrıca sancı sırasında bağırmak yerine çok derin nefes aldıgın takdirde çok az hissediosun..burda doktor çok önemli yönlendirmesi açısından..ben bebek doğarken acı falan hissetmedim..doğduktan sonra çok rahatlamıştım

kızlar bende normal dogum yaptım. hastanede o bagırıp feryad edenlerı gorunce doktora sordum bende boyle olacakmıyım ılerleyen saatlerde dedım. ve doktorun cevabı gulmeme, dusunmeme ve merakla beklememe sebep oldu. doktorun cevabı gayet güzeldi "HER YERE DÜŞEN ÇOCUK AGLIYOR MU BUDA ÖYLE BıRŞEY" dedi

canım öncelikle kimsenin etkisinde kalma benim sancım sabahtan vurmaya başladı ama hafif hafif 2 satte bir sonra 1 saatte 1e düştü ama dayanılmayacak gibi değil ama ilkindi gibi daha da arttı saat akşam 6da hastahaneye gittim artık yarım saatte bire düşmeye başladı ben o sancının şeklini tarif edemiyorum çok başkaydı çünkü bana açılmanın ilerlemesi için suni sancı verdiler o zman acı çektim çok ve istem dışı bağırdım sonra kendi kendime sordum ne yapıyorum diye sıktım kendimi ve kızıma kavuştum zaten bebek çıktıktan sonra hiçbişeyi daha hissetmiyorsun sabırlı ol ve talimatlara uy canım ben 1 saatte doğurdum en çok toplam 3 saat sancım oldu rabbim kolay doğumlar versinnnn

merhabalar bende normal doğum yapanlardanım ... son günüme kadar bekledim her normal istemiştim ...
4 cm açıklıkla hastahaneye gittim doktorum saolsun güzel morla verdi bana sancım falanda yoktu.Sadec çok hafif belim ağrıyordu ,serumu taktılar hem sancının nasıl olacağını merak ediyor :)
hemde acaba o sancı geldiğinde ne yapacağımı kendi kendime merak ediyordum iyice insan psikolojisi
değişiyor o an ... Sezeryan olmayıda düşünmüyor değilsin 4 saatten sonra sancılarımın artmasıylada
doğuma girdim ve en sonunda minik kuzumu kucağıma aldım en güzelide oydu o kadar rahatlıyorsunuzki sanki içinizden bir canın çıkması ve bütün ağrılarınızın dinmesi....
Benden sonra sezeryanla doğum yapan arkadaşlarıma bakıyorumda doğumdan sonra çektikleri
acı çok fenaymış ...Bende iyiki de normal doğum yaptım diyorum allah herkese hayırlı ve güzel doğumlar nasip etsin ....

Sevgiler......

evet bende normal dogum yaptım.ve kesinlikle tavsiye ederim.bi de herkes için farklı farklıdır bencede.benimki de 4 buçuk saat sürdü.başlaması ve bitmesi.yani korkulacak bişey değilmiş.allah herkese sağlıklı olan neyse onu nasip etsin.:emir_bebek:

bende 3.5 ay once normal dogum yaptim
o kadar cok korkutmuslardiki beni sonrasinda ne kadar bos uzuldugumu anladim
Allah o an oyle bi gayret veriyorki hemen cikarayim onu icimden diyosun ben 30 dakika sonunda bebegimi kucagima aldim.eger sancin dayanilmayacak kadar cok ise epidrol alabilirsin hic bisey hissetmiyorsun.Allah kolaylik versin...

Back