- 2 Ocak 2008
- 5.421
- 10
- 156
Sizce eşlerin doğuma girmesi sorun olurmu, yanımda durması açısından, yoksa insan yanında tanıdığı biri var diye daha mı gergin olur..
doğumdan once olsun stıyordum ama doğumdan sonra fıkrım degıstı benım.tanıdıgı var dıye gergın olma gıbı bsı soz konusu olamaz canım sen o an yanında kım var umrunda olmaz..
bende normal dogum yaptım.gece yarısı 3:30 da tam da doktorun dedıgı tarıhte suyum geldı.gıttık ne sancı var ne bişi.
acılma cok az..
beklendı beklendı yok..
sunı sancı takıldı.6 gıbı.yanlıs hatırlamıosam 1,5 -2 saat sonra sancı hafıf haıf gelmeye basladı.
adet sancıısı gıbı.bende gezınıyorum etrafta,telımı yanıma almıstım gızlıce,eşimle sohbet edıyorum.hafıf hafıf artmaya basladı sancılar once adet sancısı gıbı gelıp gıtgıde sıddetlenıppp düşyorr...sıddetlenıpp düşüyorrr....
bu once baya uzun aralıklarla gelıyor sonra gıttıkce düşüyor zaman aralığı ve sancının yuksekliği artıyor her seferınde ..sncı sıddetı duserken rahatlıyorsun,,ben yaklasık 9 saat cektım ama sıddetlı sancılar son 1 saat ti..
bağırtıyor evet ama ben bağırınca daha coksancının arttığını daha cok acıdıgını farketmstım,karnıma dogru vuruyodu benım daha cok..
zaten artık dayanamıycam oluyorum demeden dogum olmazmıs derler ya oyle oldu
artık gelıyor dedıler ve bıranda yattığım yatagı doğum masasına cevırdıler.ısıklar falan..
bence zor olan kısmı sancıyı cekmek.
bebek cıkarken hıssemıyorsun bıle cunku ıkınıyorsun o anda..
benım oyleydı yanı..
ben bı baktım ıkınırken drun elınde bır bebekk:)
allahım dedım doğdu ınanamıyorum doğurdum,,basardım..
soktaydım ne guldum ne ağladım.sadece kurtuldugum ıcın bınlerce kez sukrettım allaha..
cok dua ettım o masada,,,
ben kendıme guvenıyordum normal doğum yapabılırım dıye.hep oyle dusundum basından berı hıc sezaryen aklımdan bıle gecmedi.
hep hareketlıydım.doğumıcın egzersızlerımı yuruyusumu yaptım,son gune kadar gezdım,, )
sna tavsıyem ıstıyorsan kendıne guven
ve doğum sırasında doktrun dedıklerıne uy.guzel ıkın..guzel ıkındım,bebeğim hemen kollarımdaydı..
ve doğru nefes teknıklerını mutlaka ogren.cok ıse yarıyor..
hayırlı doumlar.guzel haberleını beklıyoruzŞeniz
sana tavsıyem