• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum yapanlar, bakar mısınız?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Filimlerden, dizilerden biliyorum, biliyoruz...Çok meşakatli olduğunu biliyorum. Ama gerçeği nasıl bilmiyorum..
Gerçekten öyle dayanılmaz ağrılar, sancılar oluyor m? Hani filimlerde doğum yaparken çığlık çığlığa bağırıyor ya kadınlar, gerçekten insanı o kadar bağırtıyor mu, en ağrı verici kısmı hangi kızım oluyor; doğuma yakın mı, bebeğin kafasının yada omuzunun çıktığı an mı?
Ayrıca sancı neye benziyor(kimi adet sancısı gibi diyor ama adet sancısı o çığlıkları attırmaz ki), diş ağrısını bilirsiniz, böbrek ağrısıda adamı bağırtır bayaa, bunlardan çok daha mı kötü bir ağrı..
Normal doğum yapmayı düşünenlere bi anlatıverin nolur...

arkadaşım hep derler ya çok anlatılmıyacak kadar bişi olsa kimse ikinci normal doğumunu yapamazdı diye... çok doğru..

ben normal yaptım doğumumu..

sancı saatlerce sürüyo ama sadece doğuma yakın fazlalaşıp bağırtıyo..

yani şöyle anlatayım adet sancısının makata vuran ve çok şiddetli olanını düşün..

ama doğumdan sonrası yani kafası çıktıktan sonraki rahatlığı sana anlatamam..

hemen o gün kalkabiliyosun ...

psikolojik olarakta müthiş bi boşalma oluyo..

şiddetle tavsiye edrim..

çok abartanlarda kesin bence bi takım eksikler oluyodur..

çok kilo almışlardır yada yürüyüş yapmamışlardır filan..

ben az kilo aldım ve bol bol yürüdüm annem bana çok hanımhanımcık doğurdun dedi:))) ne demekse bilemiyorum..

hayırlı ve çoookk kolay doğumlar dilerim :1hug:

hihoyyytcanım bende normal doğum yaptım ve ısrarla kendim istedim bir sorun çıkmadığı taktirde şimdi bu sancılar bence kişiden kişiye değişiyo ama sancının en şiddetlisi doğum iyice yaklaşınca oluyo ben gerçekten bağırdım şiddetli ama benimki çok kolay oldu ben sancıyı adlandıramıyorum sanki onun başka bir şekli var yani diğer hiç bir sancılara benzetemedim şahsen ben ama çocuğun kafası çıktıktan sonra sancıda bayağı hafifliyor doğumdan sonrada zaten ağrı kesici veriyorlar daha rahat geçiyo yani birde bebeğini kucağına alınca o bağıran sancıları çeken senmiydin hatırlamıyosun bile yani bende öyle olmuştuhihoyyyt

canım bende normal dogum yaptım 6saat sancı çektim ama doguma 1saat kala şiddetlendi sancım.adet sancısından daha farklı bele vuruyor yerinden hoplatıyor biraza.s ama benim dogumum çok şükür ki kolay geçti yine hamile kalsam yine normal dogum yaparım.eger herhangi bir aksi durum olmazsa normal dogum yapmanı öneririm.

burada duydukların gözünü korkutabilir.bu doğumunu dahada zorlaştırır.bende normal yaptım özelde. 4 saat kadar sancı çektim.beline öyle bir vuruyorki sanki ortadan ikiye ayrılıyormuşsun gibi bir his.ben çok sancı çektim.gerçeği herkesin dogumu kendine göre zor yani.kişiden kişiye değişiyormuş doktorlar öyle söylüyor.ama dayanamıycak gibi olursan agrı kesici yapıyorlar zaten.bebeğin kafası dışarı çıkana kadar arkadaşında dedigi gibi.ama eşini çıkartırlarkende biraz acı duyabiliyorsun.ama unutuluyor ve tatlı bir anı olarak kalıyor yani 15 aylık bir oğlum var zamanı gelince ona bir kardeş daha düşünebilirim.yani dayanılmıycak gibi birşey değil.o kadar zor olsa kimse 2 3 çocugu yapmazdı doğudaki kadınları düşün 10 tane 15 tane doguran var hemde doktorsuz kendi başına.takdiri ilahi işte.
ama sana önerim hamilemisin doğumuna ne kadar kaldı bilmiyorum ama kendine ait bir parçaya hayat vereceğini,bir meleğe sahip olucağını düşünürsen hiçbir zorluk çekmezsin ve doğum süresince hep dua et o seni koruyacaktır.birşey itiraf etmek istiyorum.doğumdan öncesine kadar inancım zayıftı yani onun varlığına inanıyordum elbette bizim,kainatın sahip oldugumuz herşeyin bir sahibi vardı materyalist kişilğim ağır basıyordu.düşüncelerimde hep sorguluyordum bunu.ama doğum anında insan tek başına.işte orda onun o yüce o inanılmaz varlığını hissediyorsun..

bende normal doğum yapanlardanım.benim kendi ağrım gelmedi suni sancı verdiler bana.o daha zor oluyormuş öyle diyorlar.sabah 11 de serum taktılar öğlen 2-3 gibi agrım hafif gelmeye basladı sonra akşam 6-7 gibi azcık şiddetlendi derken akşam 11 oldu agrım azdı iyice.hayatımda öyle bir ağrım olmadı çok değişik bir ağrı anlatamam yani -tatlicadiarzu- o rısara popomdan bi iğne vurdular neyse o ağrımı hafifletti ve ben 5 santim açıklıkla ve o ağrı kesildi ben uyudum.biraz rahatladım uyanınca gene başladı ve daha şiddetliydi :1shok: saat gece 00.30 olunca artık dogum başlıyor 10 dakika falan daha ağrı çekip masaya yattım.tabi bağırmıyorum aşırı derecede çığlık atmıyorum ama az da olsa bagırıyorum gene.eşim dogumhanenin kapısındaydı ve o duyumuş tek :utangac: o kadar bagırmısım işte anlayın azlıgını.dogum basladı.kafası cıktı bi rahatladım.1 dk bekleyip devam ettik omusları ve ayaklarıda cıktı :emir_bebek: ohhh delikafadulden bitti dogum.bebeğin eşini cıkartırken kendimi nasıl rahat hissettim anlatamam.karnımdan hafffiiifffffçe bir bastırdılar masaj yapar gibi cıktıgını hissettim yani ve bitti.cok rahatlıyorsun sonra anlatamam o rahatlıgı sana :içelim: tabi dikişleri anlatmayım korkma yerimseniben

mrb bende normal doğum yapanlardanım.
benim hamileliğim problemli geçtiği için sanırım psikolojim bozulmuştu.doğumumda sunui sancıyla oldu ve 24 saat sancı çektim.insan kendini ne kadar hazırlasada kimisi az kimisi fazla acı çekiyor.ben çekeceğim acıyı fazla hafife almıştım.o çektiğim sancılar beni depresyona soktu.panik atak oldum.sancıların ortasında eşimin yakasına yapışıp doktora söyle beni sezeryana alsın diye yalvardığımıda biliyorum.bunlar acı ama gerçek.bence hazırlıklı olmalı insan.nasıl acı çekeceğini bilmiyorsun.ama tekrar doğum yapsam yine normal yaparım.çünkü tecrübeliyim artık.allah herkese herşeyin hayırlısını nasip etsin.inş.

canım bende normal doğum yaptım zamanım geçti ama kızım bir türlü gelmiyordu yaşadığım strestendi sanırım sunı sancıyla doğum yaptım saat 9 gibi sunı sancı vermeye başladılar akşam saat 8 de dr kontrole geldi açılma falan yoktu sen bu gece doğuramazsın yarın ancak doğurursun dedi ve gitti artık ağrım başladı ama hafifti saat 22civarında mide bulantısı yaşadım ve istiğfar etmemle açılmam başladı suyum geldi sancılarım arttı artık belime vuruyordu kız çocuklarında sancı bele erkeklerde karın kısmına vururmuş derler saat 00.10da kızımı kucağıma aldım evet çok sancı çektim ama benim cadı kızım doğum esnasında hem kakasını yapmıştı hemde kordona dolanmıştı kordona dolanınca doğum daha zor olur yinede çok kötü değildi ikinciyi yine normal yaparım benim komsum ise 6 ay önce doğum yaptı gece adet sancısı gibi sancı çekmiş sabah bana geldi sancım var nişanda geldi dedi inan ki biz oturduk muhabbet ettik başka komşuya kahve içmeye gittik kadın sancı çekiyordu ama öyle aşırı değil sorunca adet sancısı gibi arada geliyor diyordu ve en ilginç tarafı çok aşırı sancısı olmamasına rağmen biraz arttmıştı hastaneye gitmeye karar verdik ve bir hastaneye yürüyerek gittik iyiyim bişey olmaz dedi o kadar ısrar ettik ama yürüyerek gittik ve sancı makinasına taktılar sonra doğuma aldılar biz onun durumuna bakınca bekleriz daha diyorduk ebe geldi bebeğin ve annenin giysilerini aldı tabi içerde sancım arttı çok sancı oldu birden dedi ama yinede rahat geçti böyle doğumlarda var benim annem hiç sessiz sedasız doğum yaparmış sen nasıl doğum yapmak isitoyrsun önce ona karar ver eğer normal istiyorsan ki en iyisi bence korkma sancısız doğum yapamazsın bu kesin ama inşallah çok az sancı çekersin kendini hazırla nasıl geçsin istiyorsan öyle düşün çok faydası olur allah yardımcın olsun allah bir avazda kurtarsın allah sağlıklı bir şekilde çocuğunu kucağına almayı nasip eder inşallah sevinçli haberlerini bekliyoruz :)

bende suni sancıyla normal doğum yaptım 3 cm açıklıkla girdim sancı odasına bire çeyrek kala sancı verdiler üçe onkala kızımı kucağıma aldım sancılar adet sancısının çok daha şiddtlisi ben kafasının çıktığını filan hissetmedim nedense sadece şunu hatırlıyorum en son belime giren şiddetli ağrı dan sonra ebenin karnıma ikinci bastırmasından sonra doğdu kızım dikişlerimde çok çabuk bitti hiçbir acı hissetmedim ne keside nede dikişlerde allah yardımcın olsun bl bol dua et ben dua ederek girdim doğumhaneye allaha şükürde zor olmadı doğumum bir satte açıldı rahmim allah sanada kolay doğumlar nasib eder inşşallah

Son düzenleme:
sana biraz taktik veriim :)

sancı gelince şükür et (gelmezse daha zor)
sevdiklerine dua et
günahlarına tövbe et (en güzel zaman)
sakın pes etme sabır et (nasıl olsa geçicek)
bebeğini görünce hamd et (kokla kokla kokla içine çek)

kolay doğumlar dilerim..

sevdiklerine dua et

kolay doğumlar dilerim..

benim doğumumun kolay olmasını yukardakileri yapmama bağlıyorum.. :))

sevdiklerine dua et

kolay doğumlar dilerim..

a.s.
sancı ilk saatler adet sancısı, sonra beteri ama gelip gittiği için şanslıyız.böbrek ağrısı sürekli geliyomuş o kadar kötü değil yani,en kötü an doğumhaneye girerken en son gelen sancılar.doğum kolay sancı zor.Allah yardım ediyo ben 1hafta sonra unutmuştum hatta doğumdan çıkınca o sancıları ben mi çektim diyosun.doktoruna kanma normal doğur, bebeğinle ilk anların tadını çıkar.biraz çığlık at nolucak değmez mi, kimse ölmüyor yanii.gerçi benim dr un hemşiresi korkayım da sezeryan istiim diye, normal doğumda sancı gelince kalp krizi riski var demişti ama:roflol: yok daha neler üstteki ark ne dediyse o

24 saat boyunca sadece adet sancısı gibi hafif sancılar çektim.yormadan bağırtmadan ama dakik bi şeklde geldi sancılar. o yüzden anladım doğumun yaklaştığını.doktor 5 dk bir sancılar gelince gel dedi.ben 4 dk inince gittim yatışım yapıldı saat gece 2:30du.neyse sancılar devam etti ( bu arada sancılar sürekli olmadıgı için rahatlıyosun 3 dk bi geliyo mesela 50 saniye sürüyo...)sabaha karsı dayanılmaz bi hal aldı ama yinede bağırmadım hiç.hep aklıma bebek isteyenleri getirdim ve sabret dedim sabret çok az kaldı...sabaha karsı alttan kontrol ederlerken su geldi.öglene ancak dogum olur dediler.bi ara sancım kesildi uyudum sanırım sonra allttan bişeyin popoma baskı yapmasıyla bi çığlık attım hemen geldiler tam açıklık doguma alın dediler :) 15 dk hersey bitti.dogumda hiç agrım sancım olmadı ama ıkın ıkın diye bagırırlarken mecburen bagırıyosun :))) kesinlikle sorun yoksa ve agrıya alışıksan normal yap süper :))) bebeginin sana gelmesi süper bi duygu ilk böyle karşında sallanışı falan :))) sesi ..ayyyy duygulandım....insallah hayırlı dogumun olsun canım senin ve tüm isteyenlerin....

birde sana tavsiyem, herkesi çok dinleme, gözünü korkutan ayrıntılar olabilir.
doğumu çok fazla düşünme, aklını karıştırma.
vakti saati gelince olacakları yaşayarak öğren.

ben çok okumuştum, çok araştırdım hiç kimsenin doğumuna benzemedi.. herkesin durumu farklı oluyor.

ben kolay doğum yaptım en sondaki sancıları hissettim sadece ama o zamansda açılma çabuk oluyo doğuruyosun zaten. sancı çekerken ablam vardı yanımda son anlarda baya bağırmaya başlamıştım ablam daha sonradan aynı filmlerdeki gibiymiş demişti:))bebeğin çıkması sırasında acı hissetmiyosun zaten sancın oluyo ve ıkınıyosun sadece kafası çıkarken bi gerginlik baskı hissedeiyosun sonra bebek çıkıyo ve hayatında hiç olmadığın kadar rahat oluyosun kuş gibi hafifliyosun...kolay doğumlar

adı üstünde normal doğum.okadar zor olsaydı etrafta bu kadar hamile,bu kadar bebek olurmuydu.
sancı dediğin neki ertesi gün unutursun.normal doğumun sancısı doğurana kadar,sezeryanın ağrısı daha uzun sürüyo dikişler iyileşene kadar.
yüce yaradan herşeyi öyle bir düzenle yaratmışki bikaç saatlik sancının ardından seninde ortak olduğun bi mucizeye tanık oluyosun.
amaan bırak biraz karnın ağırsın nasılsa geçer
sonrasında ömür boyu senle beraber yaşayacak bir meleğe sahip olacaksın.
ALLAH evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
ALLAH bi avazda kurtarsın canım

Sizce eşlerin doğuma girmesi sorun olurmu, yanımda durması açısından, yoksa insan yanında tanıdığı biri var diye daha mı gergin olur..

bende normal dogum yaptım..çok korkardım ve o gun geldıgınde anladım kı kolay olmuycak...yanı cnm canınından can çıkmaya hazırlanıyo demı nasıl kolay olur gerçekten zordu...öyle bır sancı olamaz ınlıyosun her gırıste....ben 5cm açılana kdr dayandım benım zor açıldı 7saat çektım ...daha sonra yalvardım epucural vurun dıye dayanamıyordum ve oh beee ....kesınlıkle tavsıye ederım mantıgı yok o kdr sancıyı çekmemenın.....

Sizce eşlerin doğuma girmesi sorun olurmu, yanımda durması açısından, yoksa insan yanında tanıdığı biri var diye daha mı gergin olur..

canım benim kocam değilde kuzenim girdi dogumuma.dogum yaptıgım hastanede laborant.ben oldugum için oo da girdi dogumuma.ve cok iyi oldu.sık sık yanımda elimi tuttu dogum anında..ve bebişimin ilk saniyelerinin resimlerini cekti.ama kocamda dogumhanenin kapısındaydı benm cıglıklarımı duymus deliricek gibi olmuş.cıkınca söylediler hihoyyyt bende doguma girmesin girerse dayanamaz seni öyle görmeye:1no2:

ben sancım geldikçe ıkındım ve bu şekilde sancıyı bastırabildim. sancı bi gelir bi gider gidince düzenli bol nefes aldım gelince ıkındım. doğrumu yanlış mı bilmiyorum bu. o an içimden böyle yapmak geldi.. doğumda bağırdım hemşire bağırma dedi kendimi tutup tüm gücümle ittim ve bebeğim doğdu.. dr. gece olur demişti akşam geldi bebeğim.. tabi her vucüt ve doğum farklıdır..
doğumda iyiki yanımda tanıdık yoktu çünkü baya dağıttm kendimi -tatlicadiarzu- rahat oldum bu da etkili oldu rahat rahat doğurdum...

Back