• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum yapan anneler,lavman yapıldımı?

handerya

Zeytinim benim!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2007
3.711
5
71
Ankara
bildiğim ve duyduğum kadarıyla normal doğumlarda doğumda önce lavman yapılıyormuş,yapılırken acı oluyor mu ve mutlaka yapılıyor mu?

evet canım bu normal doğumdada sezeryanda da yapılıyor...
acı duyulmuyor ama ben sevmiyorum işte hoş bişi değil...
ama mecburiyet tabi korkmanı gerektirecek bişi yok endişelenme...

hoş bir şey olmasada çok çok ama çok gerekli canım ve kesinlikle acı vermiyor.eğer yapılmazsa doğum sırasında hem ıkınma hemde bebeğin başının baskısı ile büyük tuvaletini yapma durumu oluyor.bu hem anne ve bebeğin mikrop kapma ihtimaline hem de hoş olmayan bi duruma sebep oluyo o yüzden gereklidir.

bana yapmadılar gece sabaha karsı 5 te hastaneye gitmiştim 18:50 de doğdu o zamana kadar su bile içirtmediler

hastaneye gıtmeden evvel evde yapmışsak tuvaletımzı yınede yapıyorlarmı acep

bildiğim ve duyduğum kadarıyla normal doğumlarda doğumda önce lavman yapılıyormuş,yapılırken acı oluyor mu ve mutlaka yapılıyor mu?

canim oncelikle selam .boyle ufak seylere takilma kendini urkutme .canim normal dogumda lagman yapiliyo ama canin hic acmiyo.psikolojik olarak rahatsiz edici bisey oda hemen geciyo.bence guzel bi yontem hatta cunku benim ilk dogumumda lagman yapildi.ama ikinci sezeryanla olunca acilen lagman yapilmadi ve sezeryandan sonra gunlerce tuvalete cikamadim oncesindede gunler oncesi cikamamistim mahvoldum dikislwerimin acisinami yanayim yoksa karin agrimami.canim simdiden kolay dogumlar dilerim.:hooray:

merak etmeyın cok acıl doguma alınmayacaklar harıc herkese yapılıyor..ben kendım yuapmıştım hemşirem sormuştu..ben ıstedım kendıme yapmayı acı veren bışe değil

o sancıyı o sıkıntıyı çekerken onu düşünmüosun.düşünecek korkucak hiç bişi yok saten.:1no2:

lawma canımmm doğum sancıların başladığındaaa kalçadann içeriye ilaç veriyorlarrrr
oda seninn acilen tuvalete gitmene neden oluyorrrrrrrr
sancı çekerkennn dış pisliğini yapmamak için veriyorlarrrr
bide bu soruyu soran arkadaşımm
sancılarla hastaneye gittiğinde lağma umrunda bile olmuyor ve hissetmiyorsun bile

kizlar ben normal dogum yaptim. bana yapilmadi lavman. doktorum en son ne zaman yemek yedigimi sormusdu. ben en son aksam 8 de yemek yemisidm ertesi sabah 10 suyum patladi dogum akmsam 8 de oldu. lavman yapilmadi. tuvaletede dogumdan sonraki gun cikdim cok sukur hic sorun olmadi yani illa herkese yapilmiyor.....

Ben suni sancıyla normal doğum yaptım. Lavman yapıldı, acı veren bişey değil, korkmana gerek yok.

ben de induksiyonla dogum yaptım.banada lavman yapıldı hic korkulcak bişey degil (dogum sırasında ki jinekolojik muayenenin yanında hic kalır)
dogum sırasında vukuat olmasın diye yapılıyor bagırsaklarının temizlenmesi icin ama bende işe yaramadı bebişimin başı yaklastıkca vukuat oldu::D eger norm dogum yaparsan epizyotomi N olursa(dikişli dogum)
dogum sonrası asla katı beslenme ve wc de dikkatli ol.(mümkün oldugunca ayakta:)
ben bilmiyordum dogumdan sonra epizyom acıldı ve tekrar dikildi.zaten korkudan gunlerce wc ye gidemiceksin.hayırlı dogumlar...

Back