normal doğum sırasında büyük abdest gelir mi?

sersa_24

♥ ♥ ♥08.05.2011 ♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
677
2
96
İstanbul
kızlar merhaba.
benim merak ettiğim bi konu var. normal doğum sırasında ıkınırken aynı anda büyük abdestimizde gelir mi? bu konuda bilgisi olan var mı?

Ben sezaryen oldum, ama bildiğim kadarıyla normal doğum öncesi de lavman yapılıyor (hiç korkulacak bir şey değil, anlamıyorsunuz bile). Buna rağmen doğum sırasında biraz büyük aptes de çıkabiliyormuş arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla. Ama hiç kafaya takılacak bir olay değil, herkesin başına gelebilecek, doğal bir şey.

Hayırlı doğumlar.

Canım benim hiç tedirgin olma. 17 gün önce normal doğum yaptım. Doğumdan önce lavman diye bir ilaç var onu makattan gönderiyorlar ve bağırsakları 3-4 dakika içinde temizliyor. Bana lavmanı sabah 9 gibi yapmışlardı ama benim kızım gece 3 te doğdu. ona rağmen bir şey olmadı. (Arada ben yemek de yemiştim) Arkadaşın dediği gibi kafana takma doktorlar ebeler şimdiye kadar hayal bile edemeyeceğin pek çok şey görmüşlerdir. Rabbim bir avazda kolay doğumlar nasip etsin.

soylendigi gibi lavman yapiliyor. zaten dogum sirasinda emin ol aklina gelmeyecek. buyuk abdestin gelse bile bu dogum yaptiran ebe ve doktorlar icin siradan bi durum. hayirli dogumlar simdiden:)

lavma yapılıyor ıkınmak 3 yada 4 kez oluyor merak etmeyıhiçbirşey olmaz. hatta dogumdan 2 gun sonra buyuk abdeste bıle cıkılıyor hemen olmuyor

Geliyo canim ya benim geldi.. Lavman yapildigi halde buyuk abdest de geldi malesef. Ama o an sancidan agridan zerre kadar umrumda olmadi valla. Ben de utaniyodum lavman yapilinca icim iyice bosalsin dogum sirasinda tuvaletimi yapmayim diye ugrastim ama yine de geldi. Hatta doğum aninda ikinmaktan hemeroid oldum çok fena. Hem dikislerin acisi hem de hemeroid acısı berbatti. 25 gun aci cektim. Yani insanin umurunda olmuyo o an. Zaten ebelr doktorlar alisikmis boyle seylere...

bunu bende merak ediyordum teşekkür ederim arkadaşlar paylaşımlarınız için

gelior maalesef bende gelmişti ama o an onu düşünmüyorsun bıle hem ebeler bunlara alısık :)

kızlar merhaba.
benim merak ettiğim bi konu var. normal doğum sırasında ıkınırken aynı anda büyük abdestimizde gelir mi? bu konuda bilgisi olan var mı?

benim gelmedi. ya da aslında geldiyse de inan o halde bunu anlamak imkansız. yaratılış gereği ben doğumdan 1 hafta önce zaten hep ishal gibiydim, 2 gün kala da hiç bişi yemedim. gene de lavman yaptılar, onda da bişi çıkmadı çünkü boştu içim. inan o halde doktorun kafasına da yapsan umurunda olmayacak.kolay gelsin. Allah br avazda kurtarsın...

Doğum kadar normal bir durum bu. Ki doktor ve ebeler kim bilir daha neler neler görüyorlar.

Back