Normal doğum önerileri

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
50
44
1.Doğum için kendinizi rahat hisedebileceğiniz ve normal doğumu destekleyen bir hastane seçin.

2.Doğumda sorumluluğunuzu alan doktoru seçerken aşağıdaki normal doğumu destekleyen 6 uygulamaya nasıl baktığını sorgulayın.

3.Tıbbi bir sebep yokken doğumunuzun erken başlatılmasını kabul etmeyin.Doğumun kendi başlaması bebeğinizin de hazır olduğunun en önemli işaretidir.Doğumunuzun kendi ritmini yakalamasına izin verin.Zamana saygı gösterin ve doğumunuzun ilaçlarla hızlandırılmasına izin vermeyin.

4.Doğum sırasında hasta gibi yatağa bağlı kalmayın ve hareket etmekte özgür olun.Dik pozisyonları tercih etmeniz ve kasılmalarda hareket özgürlüğünüzün olması kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar ve doğumunuzu kolaylaştırır. Bebek doğum kanalına daha rahat girer ve doğum süresi kısalır.Yürüyün,sallanın,dans edin yani kısaca bedeninizi izleyin ,o size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir.

5.Doğumda size destek olacak kişiyi seçerken iyi düşünün.Bu kişi sakin olmalı ve doğum boyunca size duygusal ve fiziksel olarak sürekli destek vermeli.Bu kişi eşiniz veya akrabanız olabilir.Profesyonel bir doğum koçu ile anlaşmayı da düşünebilirsiniz.

6.Doğumda bebek kalp atışlarının izlenmesi için kullanılan makineye sürekli bağlı kalmayın.Bu sizi kısıtlar ve bir sorun olduğu hissine kapılırsınız.Ara ara bebek kalp atışlarının izlenmesi yeterli olacaktır.

7.Bedeninizin istediği ölçüde gıda ve sıvı alımınızı engellemeyin.Doğumun tüm evrelerinde sıvı ve enerji ihtiyacınız olacaktır.Bunun engellenmesi doğumunuzu yavaşlatır ve müdahaleleri getirir.

8.Kasılmalar sırasında rahatlamak için anestetik ilaçlar dışındaki gevşeme yöntemlerini tercih edin.Anestetik ilaçlar doğal hormonlarınızın doğru salınımını bozar.Derin gevşeme,imgeleme,odaklanma,nefes teknikleri,masaj,sıcak veya soğuk uygulamaları ve lamaze sınıflarında öğrendiğininiz diğer teknikler sizin rahat etmenizi sağlayacaktır.

9.Sırt üstü doğum yapmaktan kaçının.Sınıflarda öğrendiğiniz doğum teknikleri kasılmalarınızın etkisini arttıracak ve yerçekimi ile çalışmanızı sağlayacaktır.Ikınmalar sırasında bedeninizi izleyin.Bedeniniz isteyince ıkının.Sağlık personelinden sadece sessiz ve sözel destek isteyin.

10.Doğumdan hemen sonra bebeğinizi kucağınıza alın.Sıcak cilt teması sayesinde bebeğiniz gevşek kalır,ısısı korunur,kalp atımı ve solunumu daha kolay adapte olur.Anne-bebek bağı kolay ve çabuk kurulur.Bebeğinizle aynı odada kalmanız bebeğinizi daha iyi tanımanızı ve ihtiyaçlarına çok daha çabuk cevap vermenizi sağlar.Emzirme için güzel bir başlangıç olur.

Uluslararası Lamaze Organizasyonunun misyonu eğitici ve taraf olarak normal doğumu desteklemek ,savunmak ve korumaktır.Aşağıdaki normal doğuma götüren kanıta dayalı uygulamalar Dünya sağlık Örgütü’nden alınmıştır;
1.Doğum kendi başlamalıdır.
2.Doğum boyunca hareket özgürlüğü olmalıdır.
3.Doğum boyunca gebeye duygusal ve fiziksel destek verilmelidir.
4.Gereksiz müdahalelerden kaçınılmalıdır.
5.Doğumda sırtüstü yerine diğer pozisyonlar desteklenmelidir.
6.Doğum sonrası anne ve bebek bir arada kalmalıdır.

Bilgiler için çok teşekkür ederim saol doğumun hertürlüsünden korkuyorum ama sonucu güzel o yüzden normal doğum düşünüyorum hayırlısıyla inş normal olsun istiyorum.

benimde isteğim normal doğum ama insan ürküyor şu dikiş olayı canımı sıkıyor eskiden ne ßir dikiş ne ßirşey vardı annelerimiz ne kadar sağlıklı doğuruyorlardı..Şimdi baktılar bebek uğraştıracak hemen kesi yapılıyor.birde yazıda sırt üstü doğum önerilmemiş tr de hiç ßir hastane de ben farklı ßir doğum şekli duymadım kızlar...Rabbim sağlıklı bebekler kolay doğumlar nasip etsin..

evet ben de sırt üstü yatıp saatlerce beklemek istemiyorum zaten doktoruma da söyleyeceğim o zaman daha ağrılı oluyormuş annem öyle dedi hem yerimde duramam ben zaten gezip dolaşmak daha iyi hem ağrın hafifler hem daha hızlı ilerler doğum inşallah herkes gönlünden nasıl geçiyorsa öyle doğum yapar...

Ilk Dogumumu normal Olarak gerceklestırdım Cok Zor bı Dogum gecırmeme Ragmen Sezeryaz ıstemedım Cunku herseyın Normalı ıyıdır :)Suan Hamıleyım ve Kesınlıkle Allah kaza bela vermesın Saglıklı bı Sekılde Dogsun cocugum Normal Dogum ıstıyorum Ins Sezeryan gerektıren bı Dogum gerceklestırmem . Aklı Sıra O anlık Sancı ıcın Bayanlarımız Sezeryan Kolay Dıyıp Sezeryan oluyorLar pekı bunun Sonrasını Dusundunuz mu ? Oksurmenıze bıle ızın veremıcek Dıkıslerınız Normal Dogumumda 10 Dıkıs yememe ragmen Oksuremıyordum her oksurdugumde patlayacak gıbı Olyordum gercekten bunlara Katlanmak Cok zor bılmıyorum Tabı kı herkesın Gorusuru Farklı..

bende normal doğum istiyorum ama bizim bebiş tedavi ile olduğu için dr um riske girmeyelim sezeryan tavsiye ederim diyorum.ama normal içinde hiçbir sorun gözükmüyor şuan dedi.allahım herkese hayırlısıyla kolay doğum nasip etsin

kibela24 doğumuna az kalmış hadi hayırlısı doğum yapınca bizi unutma bizimle de paylaş lütfennn...ağrı da mı doğurmayı düşünüyorsun bu arada?

bende 35 haftalık hamileyim ilk doğumumu normal yaptım ve benim için çok rahat bir doğumdu umarum buda onun gibi olur Allah herkesi hayırlısıyla kurtarsın arkadaşlar..

Gözek ben ilk dogumumu normal yaptim evet sirt üstü yatiyosun bunun nesi sorun anlamadim bida yazarmisin ebe ve doktor yaninda yrdim ediyorlar sana zaten.
Birde korkanlara sunu tavsiye edeyim ben dogumu ilk aklima getirdigimde korkacagim dusundum ve dedimki bu bi telkin meselesi ilk dogum yapan kadinlari dusun dunyada ne doktor vardi ne sezeryan ne hastane vs vs hic bisi yoktu dimi cok yakin zaman kadar tarlada dogum yapardi kadinlar ah bu yesilcam filmlerinin hep dogum yapan kadini kan ter icinde gosterir ben inanmiyorum allah neyi yarattiysa guzel yaratmis dogumuda norma yaratmis kadinin aci cekmesi icin yaratmamis ve en saglikli sistemi yaratmis.ilk defa dogum yapanda ben diilim önyargi olarak bunu dusununce doguma gittim ilk dogum biraz uzun olurmus yan odaya bi kadin geldi gece boyu bide bendim hastanede kadiin geldi sesini duydum ardindan bebek sesi aa noluyo ben ylanis bisimi yapiyorum nedne dogramadim diye panik oldum hemsire sakinlestirdi ikinci dogum genelde daha kolay oluyomus hic panik yapmayin ve yaniniza en sevdiginiz guvendiginiz kisiyi alin dogumda insallah ikinciye niyetliyim kismetimdir

:emir_bebek:normal doğum gibisi yoktur bayanlar.ben 3. cocuğuma hamileyim ve bir aksilik olmassa onuda normal olarak doğurmak istiyorum.hem bir bebeğin anne karnından çıkışını görüp hissetmek kadar güzel bir duygu yok.ben o hissi yaşayabilmek için defalarca dogum yapabilirim.ayrıca korkulacak bir yanıda yok doktorun yanında olduktan sonra.ALLAH hepimize kolay doğumlar nasip etsim.:nazar::nazar:

:emir_bebek:normal doğum gibisi yoktur bayanlar.ben 3. cocuğuma hamileyim ve bir aksilik olmassa onuda normal olarak doğurmak istiyorum.hem bir bebeğin anne karnından çıkışını görüp hissetmek kadar güzel bir duygu yok.ben o hissi yaşayabilmek için defalarca dogum yapabilirim.ayrıca korkulacak bir yanıda yok doktorun yanında olduktan sonra.ALLAH hepimize kolay doğumlar nasip etsim.:nazar::nazar:

kelebegımmm ne guzel moral verıyorsunn

sen hep yazzzzzzzzzzz bızeeeeee

:) Evet Gercekten kelebek GuzeL moraL verıyo :) Bende Ilk Dogumumu Normal yapmıstım ve Sızınle paylastım Korkulacak Hıc bır Sey Yok Ben Cocuklugumda hatırlıyorum anneme hep sey derdım annecım senın karnını Keserek mı Dogurrtular benı:) Cok Tuhaf ya Ikıncı dogumumda ıns bı sorun cıkmazsa normal olacak Cocugumu hıssetmek ıstıyorumm annemın degerını bı dha anlamak ıstıyorum :) ( ee Zamane Genclerı dıyelım her seyın kolayına kacıyoruz :)

X