- 11 Nisan 2023
- 1.255
- 998
- 38
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
Mecburi sezeryan olayını özel mi söyledi sana mesela ben özele gittiğim zaman miyom'dan dolayı erken doğum ve sezeryan muhabbeti yapmıştı bana ama ben erken doğum yaptığım için o aniden geliştiğinden devlet Hastanesi'nde doğum yaptım normal doğum yaptırdılar bana ve benim kanalım da darmış ona rağmen normal doğum yaptım (tabii canım çıktı yapana kadar orası ayrı ) ama sonrasının sezeryan kadar zahmetli olduğunu pek düşünmüyorum.Benim mecburi sezeryan olma ihtimalim var miyomlarımdan dolayı hep normal düşünmüştüm ama kısmet. Kimisi sezeryan çok rahat hiç bi sıkıntı çekmedim diyo kimisi kötü bir ay çektim diyo soğuk alınca şişkinlik oluyo dikiş yerleri ileride sızlıyo diyorlar
Yok özel söylemedi özelde son aylarda bakarız normal mi sezeryan mı dedi devlet hastanesine gittiğimde ordaki doktor miyom rahim kanalına yakın sezeryan adayısın dedi ama biraz olumsuz da konuştu inşallah sağ salim doğurursun falan neden öyle dedi bilmiyorumMecburi sezeryan olayını özel mi söyledi sana mesela ben özele gittiğim zaman miyom'dan dolayı erken doğum ve sezeryan muhabbeti yapmıştı bana ama ben erken doğum yaptığım için o aniden geliştiğinden devlet Hastanesi'nde doğum yaptım normal doğum yaptırdılar bana ve benim kanalım da darmış ona rağmen normal doğum yaptım (tabii canım çıktı yapana kadar orası ayrı ) ama sonrasının sezeryan kadar zahmetli olduğunu pek düşünmüyorum.
Çevremde sezeryan doğum yapanlar seneler geçse bile dikiş yerinin sızladığını söylüyor orada bir hassasiyet oluyormuş bazılarından hissizlik oluyormuş bir uyuşukluk oluyormuş genelde bunları duydum ekstra bir durumu var mı bilmiyorum tabii bir de dikişin iyileşme süreci vartek bir yere bağlı kalma güvenilir başka bir iki kere daha Danış zaten bir önceki mesajımda söylediğim gibi son ana kadar doğumla alakalı hiçbir şeyin garantisi yok benim doğumum aşırı zor oldu özelde yapmış olsaydım her türlü beni sezeryana alırlardı ve ben 2 acıyı birden çekmiş olurdum.
Evet herkesin farklı gerçekten normal doğum yapan bi arkadaşın da çok yırtık olmuş o da çok zorlanmıştı normalden aslında bebeğin başı genişmiş sezeryan uygunmuş ısrarla normal yapmış doktor bir ay oturamadım düzgün demiştiAhahah, orada farklı denilen şu; öncesinden gün belirlemek yerine doğal doğum süreci su patlaması başlasın, doğacağı güne kararı bebek versin demek.
Bu aşamada sezaryenle ameliyata alınıyor vs.
Çevremde çok sezaryen yapan var, benim kadar sıkıntı çekmediler ben normal doğum yaptım.
Yani herkesin tecrübesi başka, gerçekten bu süreç akışına bırakmanız gereken bir durum.
Doktor olmaz diyorda sezaryen olacak, sizin isteğinizin önemi yok, sağlıklı olun ikiniz, başka hiçbir şeye takılmayın.
Ayy çok takılma stres çok etkiliyor hamileliği benim hep stresli geçti fiziksel faktorlerde eklenince noldu erken doğdum. Bazı doktorlar en olumsuz haliyle konuşuyor tedbir amaçlı. Sen düzenli kontrollerine git kendine dikkat et gerisi Allah'tan. İnşallah sağ salim kucağına alırsın nasipten ötesi yok iyi düşün iyi olsun inşallahYok özel söylemedi özelde son aylarda bakarız normal mi sezeryan mı dedi devlet hastanesine gittiğimde ordaki doktor miyom rahim kanalına yakın sezeryan adayısın dedi ama biraz olumsuz da konuştu inşallah sağ salim doğurursun falan neden öyle dedi bilmiyorum
Tabi oyle, sezaryenle dogan bebekler boyle nasil desem uzayli gibi bi sey oluyor, bi turlu alisamiyor dunyaya falan. Siz 4 myomla normal dogurun o daha mantikli sanki
Benim de öyle oldu ilk doğumum.Evet herkesin farklı gerçekten normal doğum yapan bi arkadaşın da çok yırtık olmuş o da çok zorlanmıştı normalden aslında bebeğin başı genişmiş sezeryan uygunmuş ısrarla normal yapmış doktor bir ay oturamadım düzgün demişti
Yaaa bacım 4 tane miyom var diyosun kanala sıkışmış diyosun sence senin tek problemin sezeryan sonrası sıkıntılar ve bebeğin dünyaya adapte oluşu mu??? Napacan zorsa normal doğurup bir de doğumdan sonra karnını kestirip miyom mu aldiracanaz önce bi yazı okudum onun öyle sordum bebekle ilgili fark oluyor mu diye bence de ne alaka da huysuzluk olur ne biliyim yani
Neyse sezeryanın zorlukları neler nasıl kolay geçirilir o süreç şişkinlik oluyormuş soğuk alınca falan diyorlar ve sezeryan korsesi takılıyormuş ama kimisi önermiyor takılmalı mı sizce de
Ne saçmalamışsın illa normal doğurcam mı demişim hey Allahm yaTabi oyle, sezaryenle dogan bebekler boyle nasil desem uzayli gibi bi sey oluyor, bi turlu alisamiyor dunyaya falan. Siz 4 myomla normal dogurun o daha mantikli sanki
Yahu nolursa olsun sezeryan istemiyorum illa ki normal mi olacak demişim nasıl anlıyorsunz okudugunuzun normal olmasını istiyorum ama Sezeryan olması gerekiyorsa sezeryan olur burda herkes herşeyi başka yerinden anlamakta usta gerçektenYaaa bacım 4 tane miyom var diyosun kanala sıkışmış diyosun sence senin tek problemin sezeryan sonrası sıkıntılar ve bebeğin dünyaya adapte oluşu mu??? Napacan zorsa normal doğurup bir de doğumdan sonra karnını kestirip miyom mu aldiracan
az önce bi yazı okudum onun öyle sordum bebekle ilgili fark oluyor mu diye bence de ne alaka da huysuzluk olur ne biliyim yani
Neyse sezeryanın zorlukları neler nasıl kolay geçirilir o süreç şişkinlik oluyormuş soğuk alınca falan diyorlar ve sezeryan korsesi takılıyormuş ama kimisi önermiyor takılmalı mı sizce de
Her olaya boyle bastan gulup eglenip sonradan sinirlenir misiniz yoksa bu hormonlardan mi boyle oluyorNe saçmalamışsın illa normal doğurcam mı demişim hey Allahm ya
Yorumunuzun sonuna dikkat etmemiştim gülmem gereken yere güldüm o kısmı şuan dikkatimi çektiği için suan yazdım burda sizin gibi bazı üyeler herkese laf sokar gibi yorumlar yapınca kendinizi bişey sanıyorsunuz sanırım neyse size iyi günler fazla uzamasınHer olaya boyle bastan gulup eglenip sonradan sinirlenir misiniz yoksa bu hormonlardan mi boyle oluyor
Soğuk alınca ayaktan şişkinlik ağrı oluyormus öyle mi bi de dikiş yerleri ağrıyor diyorlar sonraları zorlama vs olunca
Kendimi bir sey saniyorum; cunku zaten bir seyim.Yorumunuzun sonuna dikkat etmemiştim gülmem gereken yere güldüm o kısmı şuan dikkatimi çektiği için suan yazdım burda sizin gibi bazı üyeler herkese laf sokar gibi yorumlar yapınca kendinizi bişey sanıyorsunuz sanırım neyse size iyi günler fazla uzamasın
Evet espriyle başlayıp ( bende esprinize güldüm ) sonra 4 myomla doğurun çok mantıklı falan demeniz de espiriymiş zaten dikkat etmemişim neyseKendimi bir sey saniyorum; cunku zaten bir seyim.
Laf sokmamistim aslinda, ciddi ciddi espri yapiyordum.
Bana cevap hakki doguracak seyler yazip sonradan uzamasin diyemezsiniz. Cevap verip vermeme hakki bana ait, size degil
Vajinal doğan bebekler vajinadan geçerken oradan bazı mikrop ve bakteri türlerini alıyorlar bu da ileri de astım vb hastalıkların görülme ihtimalini azaltıyor. Normal doğumda vücudun içindeki kan şu vb de komple aktığı için daha sağlıklı görülüyor. Şu da var her insanın vücudu aynı değil anne ve bebek için en sağlıklı doğum en iyi olandır. Ben hiç doğum yapmadım bir kez zorunlu kürtaj oldum doktor bana pelvik kemiğin çok dar senin normal doğum yapman çok tehlikeli ve zor olur dedi. Bunu bile bile normal doğum diye tutturmam ikimiz içinde zarardan başka bir şey getirmez. Bir de şu var arkadaşımın her şeyi normal doğuma uygundu ama açılması olmadı doktorda biraz daha kalırsa dışkısını yiyebilir bebek kurtaramayiz dedi sezeryan oldu. Yani her şey nasip aslındaaz önce bi yazı okudum onun öyle sordum bebekle ilgili fark oluyor mu diye bence de ne alaka da huysuzluk olur ne biliyim yani
4 sezaryan doğum yaptım fiziğim 'de bir sıkıntı yok normal yada sezaryen doğum sonrası dikkat etmezsen kalır kiloNormal doğum yapmak istiyorum ama 4 tane büyük miyomum var biri rahim kanalına yakınmış sezeryan adayısın dedi doktor.
Sezeryan sonrası oluşacak sıkıntılar neler iyi yanları var mı başka bilgi vermek istediğiniz şeyler de olabilir fark etmez
Sezeryanla olan bebekler normal doğumla olan bebeklerden farklı oluyormuş kendi zamanı gelince kendi isteğiyle değilde dış müdahale ile dünyaya geldiği için doğru mu ?
Ya ne istiyorlar şu sezaryenden valla.Normal doğum yapmak istiyorum ama 4 tane büyük miyomum var biri rahim kanalına yakınmış sezeryan adayısın dedi doktor.
Sezeryan sonrası oluşacak sıkıntılar neler iyi yanları var mı başka bilgi vermek istediğiniz şeyler de olabilir fark etmez
Sezeryanla olan bebekler normal doğumla olan bebeklerden farklı oluyormuş kendi zamanı gelince kendi isteğiyle değilde dış müdahale ile dünyaya geldiği için doğru mu ?
Sezaryen oldum canım bende benim bebeğim iri bi bebekti. Ve 42. Haftayı doldurmama rağmen gelmemişti sancım yeri daraldığı için hareketleri kısıtlanmıştı ve mokenyumu yer diye stres yaptım kalbi yavaşlamıştı anne karnında sonrasında acil sezaryen oldu. Gelmeye niyeti yoktu kanala dahi inememişti iri olduğu için. Ama çok şükür benim sezaryenim mükemmeldi. Çok küçük bi kesiden iri bir bebeği çıkardı doktorlarım. İlk gün ağrım oldu baya ağrı kesici vs atlattık. İlk ayağa kalkış da da zorlanmadım zira yatmaktan çatlamıştım artık ben zorladım kalkacağım diye ve düşme baş dönmesi vs yaşamadım. Evet ağrıyla zor oluyor ama sabaha kadar hastane koridorun da yürüdüm hatta hava almak için hastane bahçesine bile indim ama doktorlar kızdı tabiNormal doğum yapmak istiyorum ama 4 tane büyük miyomum var biri rahim kanalına yakınmış sezeryan adayısın dedi doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?