• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum mu sezeryan mı ?

Benim mecburi sezeryan olma ihtimalim var miyomlarımdan dolayı hep normal düşünmüştüm ama kısmet. Kimisi sezeryan çok rahat hiç bi sıkıntı çekmedim diyo kimisi kötü bir ay çektim diyo soğuk alınca şişkinlik oluyo dikiş yerleri ileride sızlıyo diyorlar
Mecburi sezeryan olayını özel mi söyledi sana mesela ben özele gittiğim zaman miyom'dan dolayı erken doğum ve sezeryan muhabbeti yapmıştı bana ama ben erken doğum yaptığım için o aniden geliştiğinden devlet Hastanesi'nde doğum yaptım normal doğum yaptırdılar bana ve benim kanalım da darmış ona rağmen normal doğum yaptım (tabii canım çıktı yapana kadar orası ayrı ) ama sonrasının sezeryan kadar zahmetli olduğunu pek düşünmüyorum.

Çevremde sezeryan doğum yapanlar seneler geçse bile dikiş yerinin sızladığını söylüyor orada bir hassasiyet oluyormuş bazılarından hissizlik oluyormuş bir uyuşukluk oluyormuş genelde bunları duydum ekstra bir durumu var mı bilmiyorum tabii bir de dikişin iyileşme süreci var 🤷 tek bir yere bağlı kalma güvenilir başka bir iki kere daha Danış zaten bir önceki mesajımda söylediğim gibi son ana kadar doğumla alakalı hiçbir şeyin garantisi yok benim doğumum aşırı zor oldu özelde yapmış olsaydım her türlü beni sezeryana alırlardı ve ben 2 acıyı birden çekmiş olurdum.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Doktorun yorumu içinize sinmediyse bir görüş daha alın. Onun dışında doğum normal ya da sezaryen fark etmez hepsinin kendine göre zorluğu var. Demirden korksak trene binmezdik. Endişelenmeyin ve gebeliğin tadını çıkarın. Ben ilk gebeliğimde normal doğum yapmak için çok dikkat ettim. Kilo almadım, egzersiz yaptım, bol bol yürüdüm. Ne oldu sancı çekerken acil sezaryene alındım. Belli olmuyor, plana gelemiyor bu işler. Çok takmamak lazım bu yüzden.

Ahahah, orada farklı denilen şu; öncesinden gün belirlemek yerine doğal doğum süreci su patlaması başlasın, doğacağı güne kararı bebek versin demek.
Bu aşamada sezaryenle ameliyata alınıyor vs.
Çevremde çok sezaryen yapan var, benim kadar sıkıntı çekmediler ben normal doğum yaptım.
Yani herkesin tecrübesi başka, gerçekten bu süreç akışına bırakmanız gereken bir durum.
Doktor olmaz diyorda sezaryen olacak, sizin isteğinizin önemi yok, sağlıklı olun ikiniz, başka hiçbir şeye takılmayın.

Mecburi sezeryan olayını özel mi söyledi sana mesela ben özele gittiğim zaman miyom'dan dolayı erken doğum ve sezeryan muhabbeti yapmıştı bana ama ben erken doğum yaptığım için o aniden geliştiğinden devlet Hastanesi'nde doğum yaptım normal doğum yaptırdılar bana ve benim kanalım da darmış ona rağmen normal doğum yaptım (tabii canım çıktı yapana kadar orası ayrı ) ama sonrasının sezeryan kadar zahmetli olduğunu pek düşünmüyorum.

Çevremde sezeryan doğum yapanlar seneler geçse bile dikiş yerinin sızladığını söylüyor orada bir hassasiyet oluyormuş bazılarından hissizlik oluyormuş bir uyuşukluk oluyormuş genelde bunları duydum ekstra bir durumu var mı bilmiyorum tabii bir de dikişin iyileşme süreci var 🤷 tek bir yere bağlı kalma güvenilir başka bir iki kere daha Danış zaten bir önceki mesajımda söylediğim gibi son ana kadar doğumla alakalı hiçbir şeyin garantisi yok benim doğumum aşırı zor oldu özelde yapmış olsaydım her türlü beni sezeryana alırlardı ve ben 2 acıyı birden çekmiş olurdum.
Yok özel söylemedi özelde son aylarda bakarız normal mi sezeryan mı dedi devlet hastanesine gittiğimde ordaki doktor miyom rahim kanalına yakın sezeryan adayısın dedi ama biraz olumsuz da konuştu inşallah sağ salim doğurursun falan neden öyle dedi bilmiyorum 🙄

Ahahah, orada farklı denilen şu; öncesinden gün belirlemek yerine doğal doğum süreci su patlaması başlasın, doğacağı güne kararı bebek versin demek.
Bu aşamada sezaryenle ameliyata alınıyor vs.
Çevremde çok sezaryen yapan var, benim kadar sıkıntı çekmediler ben normal doğum yaptım.
Yani herkesin tecrübesi başka, gerçekten bu süreç akışına bırakmanız gereken bir durum.
Doktor olmaz diyorda sezaryen olacak, sizin isteğinizin önemi yok, sağlıklı olun ikiniz, başka hiçbir şeye takılmayın.
Evet herkesin farklı gerçekten normal doğum yapan bi arkadaşın da çok yırtık olmuş o da çok zorlanmıştı normalden aslında bebeğin başı genişmiş sezeryan uygunmuş ısrarla normal yapmış doktor bir ay oturamadım düzgün demişti 🫣

Yok özel söylemedi özelde son aylarda bakarız normal mi sezeryan mı dedi devlet hastanesine gittiğimde ordaki doktor miyom rahim kanalına yakın sezeryan adayısın dedi ama biraz olumsuz da konuştu inşallah sağ salim doğurursun falan neden öyle dedi bilmiyorum 🙄
Ayy çok takılma stres çok etkiliyor hamileliği benim hep stresli geçti fiziksel faktorlerde eklenince noldu erken doğdum. Bazı doktorlar en olumsuz haliyle konuşuyor tedbir amaçlı. Sen düzenli kontrollerine git kendine dikkat et gerisi Allah'tan. İnşallah sağ salim kucağına alırsın nasipten ötesi yok iyi düşün iyi olsun inşallah

Evet herkesin farklı gerçekten normal doğum yapan bi arkadaşın da çok yırtık olmuş o da çok zorlanmıştı normalden aslında bebeğin başı genişmiş sezeryan uygunmuş ısrarla normal yapmış doktor bir ay oturamadım düzgün demişti 🫣
Benim de öyle oldu ilk doğumum.
Doğurmam diye ısrar ettim, su çoktan gelmişti, bebek kanaldaydı ama sancılar yoktu.
O sebeple sunni aldım saatlerce ve hala doğururken bile istemiyorum diye yeri göğü inlettiğim için hem iç hem dış dikişim fazlaydı, yaz ayıydı falan.
Tam iyileşmem doğru düzgün oturmam 2 ay aldı😂

İkinci doğumumda ise öncesi çok zordu gıdadan zehirlenmiştim o sebeple yine acil olarak sunniyle doğumu başlattık , doğurduktan sonra ise bağdaş kurup oturacak haldeydim, o kadar iyiydim.
Yani aynı bedende bile farklılık gösteriyor, akışa bırakmak ve doktorunuza sonsuz güvenmek en önemlisi bence.
Bana kalsa keşke sezaryen yapsaydım, hep öle derim:)

😂😂 az önce bi yazı okudum onun öyle sordum bebekle ilgili fark oluyor mu diye bence de ne alaka da😂😂 huysuzluk olur ne biliyim yani 😂

Neyse sezeryanın zorlukları neler nasıl kolay geçirilir o süreç şişkinlik oluyormuş soğuk alınca falan diyorlar ve sezeryan korsesi takılıyormuş ama kimisi önermiyor takılmalı mı sizce de
Yaaa bacım 4 tane miyom var diyosun kanala sıkışmış diyosun sence senin tek problemin sezeryan sonrası sıkıntılar ve bebeğin dünyaya adapte oluşu mu??? Napacan zorsa normal doğurup bir de doğumdan sonra karnını kestirip miyom mu aldiracan

Yaaa bacım 4 tane miyom var diyosun kanala sıkışmış diyosun sence senin tek problemin sezeryan sonrası sıkıntılar ve bebeğin dünyaya adapte oluşu mu??? Napacan zorsa normal doğurup bir de doğumdan sonra karnını kestirip miyom mu aldiracan
Yahu nolursa olsun sezeryan istemiyorum illa ki normal mi olacak demişim nasıl anlıyorsunz okudugunuzun normal olmasını istiyorum ama Sezeryan olması gerekiyorsa sezeryan olur burda herkes herşeyi başka yerinden anlamakta usta gerçekten

😂😂 az önce bi yazı okudum onun öyle sordum bebekle ilgili fark oluyor mu diye bence de ne alaka da😂😂 huysuzluk olur ne biliyim yani 😂

Neyse sezeryanın zorlukları neler nasıl kolay geçirilir o süreç şişkinlik oluyormuş soğuk alınca falan diyorlar ve sezeryan korsesi takılıyormuş ama kimisi önermiyor takılmalı mı sizce de

Ne saçmalamışsın illa normal doğurcam mı demişim hey Allahm ya
Her olaya boyle bastan gulup eglenip sonradan sinirlenir misiniz yoksa bu hormonlardan mi boyle oluyor

Her olaya boyle bastan gulup eglenip sonradan sinirlenir misiniz yoksa bu hormonlardan mi boyle oluyor
Yorumunuzun sonuna dikkat etmemiştim gülmem gereken yere güldüm o kısmı şuan dikkatimi çektiği için suan yazdım burda sizin gibi bazı üyeler herkese laf sokar gibi yorumlar yapınca kendinizi bişey sanıyorsunuz sanırım neyse size iyi günler fazla uzamasın

Soğuk alınca ayaktan şişkinlik ağrı oluyormus öyle mi bi de dikiş yerleri ağrıyor diyorlar sonraları zorlama vs olunca

Yok öyle bir şey bu detaylara kafa yormayın. Zamanı gelince doktorunuz yönlendirir.
Ben de mecburi sebeplerden sezaryen olmak zorunda kaldım. Benim de korkularım vardı. Bittikten sonra aşırı rahattım.Kesinlikle çok kolay bir süreç.

Yorumunuzun sonuna dikkat etmemiştim gülmem gereken yere güldüm o kısmı şuan dikkatimi çektiği için suan yazdım burda sizin gibi bazı üyeler herkese laf sokar gibi yorumlar yapınca kendinizi bişey sanıyorsunuz sanırım neyse size iyi günler fazla uzamasın
Kendimi bir sey saniyorum; cunku zaten bir seyim.

Laf sokmamistim aslinda, ciddi ciddi espri yapiyordum.

Bana cevap hakki doguracak seyler yazip sonradan uzamasin diyemezsiniz. Cevap verip vermeme hakki bana ait, size degil

Kendimi bir sey saniyorum; cunku zaten bir seyim.

Laf sokmamistim aslinda, ciddi ciddi espri yapiyordum.

Bana cevap hakki doguracak seyler yazip sonradan uzamasin diyemezsiniz. Cevap verip vermeme hakki bana ait, size degil
Evet espriyle başlayıp ( bende esprinize güldüm ) sonra 4 myomla doğurun çok mantıklı falan demeniz de espiriymiş zaten dikkat etmemişim neyse

Vajinal doğan bebekler vajinadan geçerken oradan bazı mikrop ve bakteri türlerini alıyorlar bu da ileri de astım vb hastalıkların görülme ihtimalini azaltıyor. Normal doğumda vücudun içindeki kan şu vb de komple aktığı için daha sağlıklı görülüyor. Şu da var her insanın vücudu aynı değil anne ve bebek için en sağlıklı doğum en iyi olandır. Ben hiç doğum yapmadım bir kez zorunlu kürtaj oldum doktor bana pelvik kemiğin çok dar senin normal doğum yapman çok tehlikeli ve zor olur dedi. Bunu bile bile normal doğum diye tutturmam ikimiz içinde zarardan başka bir şey getirmez. Bir de şu var arkadaşımın her şeyi normal doğuma uygundu ama açılması olmadı doktorda biraz daha kalırsa dışkısını yiyebilir bebek kurtaramayiz dedi sezeryan oldu. Yani her şey nasip aslında

Normal doğum yapmak istiyorum ama 4 tane büyük miyomum var biri rahim kanalına yakınmış sezeryan adayısın dedi doktor.
Sezeryan sonrası oluşacak sıkıntılar neler iyi yanları var mı başka bilgi vermek istediğiniz şeyler de olabilir fark etmez

Sezeryanla olan bebekler normal doğumla olan bebeklerden farklı oluyormuş kendi zamanı gelince kendi isteğiyle değilde dış müdahale ile dünyaya geldiği için doğru mu ?
4 sezaryan doğum yaptım fiziğim 'de bir sıkıntı yok normal yada sezaryen doğum sonrası dikkat etmezsen kalır kilo

Normal doğum yapmak istiyorum ama 4 tane büyük miyomum var biri rahim kanalına yakınmış sezeryan adayısın dedi doktor.
Sezeryan sonrası oluşacak sıkıntılar neler iyi yanları var mı başka bilgi vermek istediğiniz şeyler de olabilir fark etmez

Sezeryanla olan bebekler normal doğumla olan bebeklerden farklı oluyormuş kendi zamanı gelince kendi isteğiyle değilde dış müdahale ile dünyaya geldiği için doğru mu ?
Ya ne istiyorlar şu sezaryenden valla.

Zorunlu sezaryen yaptım kızım gayet de normal. Doğumdan sonraki gün ayaklandım kendin giyinemezsin dediler giyindim bir sıkıntım olmadı. Tabi ki ağrı sızı oluyor. Sıfır ağrı acı değil ama 3 gün sonra ben normale dönmeye başladım. Sütün hemen gelmez dediler doğumdan çıktığım gibi sütüm geldi. 3 sene geçti doğum yapalı hiç öyle dikişim sızladı falan durumu da olmadı.

Benim için tek olumsuz yanı bebeğimin doğumdan sonra yoğun bakımda yatmasıydı o da her bebekte olacak bir şey değil.

Sezaryen oldum canım bende benim bebeğim iri bi bebekti. Ve 42. Haftayı doldurmama rağmen gelmemişti sancım yeri daraldığı için hareketleri kısıtlanmıştı ve mokenyumu yer diye stres yaptım kalbi yavaşlamıştı anne karnında sonrasında acil sezaryen oldu. Gelmeye niyeti yoktu kanala dahi inememişti iri olduğu için. Ama çok şükür benim sezaryenim mükemmeldi. Çok küçük bi kesiden iri bir bebeği çıkardı doktorlarım. İlk gün ağrım oldu baya ağrı kesici vs atlattık. İlk ayağa kalkış da da zorlanmadım zira yatmaktan çatlamıştım artık ben zorladım kalkacağım diye ve düşme baş dönmesi vs yaşamadım. Evet ağrıyla zor oluyor ama sabaha kadar hastane koridorun da yürüdüm hatta hava almak için hastane bahçesine bile indim ama doktorlar kızdı tabi 😂 neyse ben eve geldiğim de de bol bol yürüdüm ev içinde bir hafta da iyileştim elbet öksürünce vs bir ay bi yanma hissediliypr ama çok kolay geldi bana beni zorlamadı şahsen. Bir hafta sonra bebekle parka dahi çıktım yani . Umarım güzel geçer seninde 🫶🏻 Olumlu düşünmek lazım canım ve ne kadar canın acısa da dik ve bol yürüyüş seni çok çabuk iyileştirecek 🫶🏻🫶🏻

Back