Normal dogum mu sezaryan mi?

Emina cebeci

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
72
29
3
Merhaba kizlar kizimi normal doğumla dogurdum ama suan ikinciye hamileyim ve normal doğum kesinlikle istemiyorum o sanciyi halen unutmuş degilim ve belden aşağı uyusturulan sezeryandan istiyorum sizce hangisi

Ben ikisini de yaşadım evet normal zor ama çok özel bir duygu..
Sezeryan aslında ameliyat gibi, birden bire bir çığlık ve bebek gözünün önünde sonrasında iyi bir bakım ve dinlenme fırsatın olursa aslında sezeryan çok rahat.
Bence yinede çok kafa yorma nasip kısmet sonuçta

Sezaryen oldum sorun yasamadim ilk 4-5 gun yuruyemedim pek ama goze almistim okadarini sonrasinda hizla iyilestim 19 aydir rahatim

Merhaba kizlar kizimi normal doğumla dogurdum ama suan ikinciye hamileyim ve normal doğum kesinlikle istemiyorum o sanciyi halen unutmuş degilim ve belden aşağı uyusturulan sezeryandan istiyorum sizce hangisi

Epiduralli normal doğum yapın bence. Hem sancıları daha az hissedersiniz hemde iyileşme süreciniz daha kısa olur. Bende şuan 19. Haftamı bitirmek üzereyim ama bu konuda bende çok kararsızım herkes normal yap diyor ama normal doğumda da kesi ve dikiş olduktan sonra sezeryende bir farkı olmuyor benim için en azından canlı canlı saatlerce sancı çekmiyeyim diye düşünüyorum. Şu günlerde epiduralli normal doğumu araştırmaya başladım. Sancıları daha az hissedersem bir nebze cesaret edebilirim gibi geliyor

İlk doğum genelde daha sancılı olur ve daha erken başlar sancılar diye okuyorum. Ben şuan hamileyim nasipse normal doğum istiyorum. Kesinlikle korkmuyorum stres yapmıyorum eğer süreci doğru yonetebilirsem daha rahat atlatacagimi düşünüyorum ama elbette o sancıları çekmeden olmuyor. Vücudum doğurmayı biliyor bebeğim doğmayı biliyor hep böyle düşünüyorum.
Doğumdan çok kısa süre içinde ayaklanabilmek istiyorum çünkü hem ailemden hem de eşimin ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Yanımda annem de kv de iki hafta falan kalabilir en fazla. Zaten biri bana bakabiliyor olsaydı bile ben kimseden böyle bişey istemiyorum ve o durumda olmak da istemiyorum tabiki zorunlu bir durum olmadığı sürece. İnşallah nasip olur.

Ben gebelik egitimize baslicam Haziran'da zaten okuduğum bir çok kitapta sancıları karşılama yöntemlerini nefes alma yöntemlerini öğrendim. Tam anlamıyla uygulayıp çok rahat doğum yapan hanımlar var. Ben de onlardan biri olabileceğime inanıyorum.

Normal dogumu yasadim ama o an o kadar yorgun ve bitkindimki bebegime tam olarak bakamadim bile bilmiyorum o sanciyi tekrardan çekmek istemiyorum

Insallah canim senin için cok kolay ve guzel bi dogim olur dusundugun mantık evet dogru ama iste o sanciyi bi kere tatdim diye cesareet edemiyorum

Sezaryen oldum sorun yasamadim ilk 4-5 gun yuruyemedim pek ama goze almistim okadarini sonrasinda hizla iyilestim 19 aydir rahatim
Normal dogumda oyle dikislerim vardi ve 3 gun falan zorlandim ama suan o an o sanciyi cekmiyeyimde ne olursa olsun mantigindayim
Onu doktoruma sormaliyim bi acaba oyle bi yöntem kullaniyolar mi hic duymamistim canim

Normal doğumu bilmiyorum. Sezeryan oldum. Çok rahat geçirdim sonrasını. Abartilacak Bi durum yok aslında sezeryanda. Bence rahat..

Ben kızımı epiduralli normal Doğumla dünyaya getirdim. Açıkçası sezaryen olmak zorunda kalırım diye korkuyordum ben. Ki sezaryen olmak için tıbbi gerekçem öncesinde de vardı, 42. Haftada kızımın gelmeye niyeti olmayınca bir de öyle bir gerekçem oldu. Ama ben suni sancı istedim, epidural bile istemedim başta ama sonra karar değiştirdim, yapılacak en son anda epidural yapıldı. Doğumda kesi ve dikiş oldu. Açıkçası ilk zamanlar oturmakta zorlandım ama sonra birden çok rahatladım. Tabi annem ve kayınvalidem sağolsunlar, bana sadece bebeğimle ilgilenmek kaldı. Ben sezaryen yapmadım, ama Normal Doğumu kesinlikle tavsiye ederim.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..

Normal dogumda oyle dikislerim vardi ve 3 gun falan zorlandim ama suan o an o sanciyi cekmiyeyimde ne olursa olsun mantigindayim

Onu doktoruma sormaliyim bi acaba oyle bi yöntem kullaniyolar mi hic duymamistim canim

Sancılar artmaya başlayınca epidural takılıyor. Sancı yerine ufak kasılmalar hissediyorsun canım. Bencede bir danış.

Suni sanciyi vermeseler eminim türk kadının bir çoğunda kesi olmaz hastanelerimizin bir çoğunda anladığım kadarıyla gereksiz yere kesi yapılıyor 2 kez kesi yaşamış biri olarak söylüyorum o kadar rahastziim ki şuan ki halinden :/

Normal doğum hemen ayağa kalkavilmek için en ideali kendi cekeceginiz sıkıntı nin yanısıra normal doğum ile sezaryen doğum bebeğin arasındaki farkları bilseniz eminim normal istersiniz

Normal doğum la doğan bebek 1-0 önde başlıyor herşeye

Bir ebeden bizzat en ayrıntısı ile dinledim

Şimdi detayına inemem ama hatırladığım kadarıyla

Normal dogan bebekler anne rahmin de onun için hali hazırda bekleyen iyi bakterileri alarak çıkıyorlar ve hastalık enfeksiyon la karşılaşma durumunda daha hafif atlatiyorlar

Bebeklerimim 3 ünde de ilk 3 ay bronşit vs yaşamadım

Ama ebe nin söylediği ne göre yapılan araştırmalarda sezaryen le doğum da daha çok görülüyor Muş bronşit enfeksiyon

Rabbim tüm yavrularimizi sağlıcakla annelerine kavuşmayı nasip etsin

Sezaryen olmak zorunda kaldım. Bir haftada toparladım. Spinal anestezi yapıldı. Hemen ayağa kaldırdılar zaten. Problem olmadı. Normal doğum için çok uğraştım sabaha kadar sanci çektim ama kısmet işte. Yine olsa yine normal doğumu zorlardim ama işte kısmet. Doktorunuzla istişare edip karar vermek en iyisi bence.

O kesi yırtık oluşmasın diye atılıyor ama. Yırtık olursa iyileşmesi çok daha zor oluyormuş. Gerçi ben normal doguramadim. Kerata çok inatçı çıktı ama olsun

Kendimi 9 ay boyunca normal Doğuma hazırladım hep normal doğuracam dedim son hafta gittim üniversite hastanesine gidiyorum bu Arada 3 kez muayneden sonra bebeğin bel çevresinin geniş olduğu için sezeryana karar verdiler ben bi rahatladım çünkü korkmuştum normalden bebeğime bişey olur diye Doğum günü sabah hastaneye gittim ve beni normal Doğum yapanların yanında beklettiler bütün o süreçlerini gördüm ve asla normal yapamıycağımı anladım sürekli gelip alttan muayene etmeleri bence zaten Doğum dan daha zordur diye tahmin ediyorum çünkü 1 kez çatı muayenesi oldum o bile benim için tramvaydı neyse sezeryana gelecek olursak belden uyuştırdurlar ameliyathanedeki ekip çok neşeliydi şarkı çalıyordu çok rahatttım bebeğimin doğumunu gördüm hemen getirdiler tentene temas yaptık sütüm hemen gelmedi tabiki 3 buçukta ameliyattan çıktım gece 11 gibi yürümeye başladım ertesi gün gaz çıkınca taburcu oldum bebeğimle hep kendim ilgilendim çok çabuk toparladım ben çok memnun kaldım Kısacası

O kesi yırtık oluşmasın diye atılıyor ama. Yırtık olursa iyileşmesi çok daha zor oluyormuş. Gerçi ben normal doguramadim. Kerata çok inatçı çıktı ama olsun
3. De kesi yapmadılar yırtıldı zatı ama öyle güzel halletmisler ki neresi yırtılmış iyileşince farketmedim

3. De kesi yapmadılar yırtıldı zatı ama öyle güzel halletmisler ki neresi yırtılmış iyileşince farketmedim
E artık 3 olmuş yirtilmamasi lazımdı esasen neyse çocuk büyürken o kadar zorluyor ki sancıymış dikismis insan hatırlamıyor bile Allah canlarını sağ etsin. Hepsi geçip gidiyor

İkisini de yasamis bir insan olarak kesinlikle sezaryen diyorum. O kadar sanciyi, kesi ya da yirtigi, genislemeyi, defirmasyonu cekmeye hic gerek yok bence

Amin canim normal dogurdugum halde kızım bronsit ve yaz ayında bile hasta bilmiyorum onun etkisi varmi yokmu ama dedigin dogru 1 0 baslamalari konusunda daha hayirlisi diyeyim ama bu korkumu yenersem normal dogururum ancak

Demi canim eskisi gibi bi zorluğu yok diye biliyorum bende evet bi ameliyat gerçekleşiyor ama cok az bi kesikle artik bu isi yapiyolar normql dogumda hem anne hem bebek riskte bence o sanciyla dogmayayim oleyim suan mantigindasin artik hayirlisi diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…