Normal dogum mu sezaryan mi?

Demi canim eskisi gibi bi zorluğu yok diye biliyorum bende evet bi ameliyat gerçekleşiyor ama cok az bi kesikle artik bu isi yapiyolar normql dogumda hem anne hem bebek riskte bence o sanciyla dogmayayim oleyim suan mantigindasin artik hayirlisi diyelim 😊
Bilmiyorum ben sezeryandan çok memnun kaldım Kadınlar neden sezeryan istiyorlar anladım artı alt taraf bozulmuyor burda okuduğum kadarıyla normal Doğum yapanlar sonra vajinal estetik ameliyatına ihtiyaç duyuyorlar eskisi gibi olmadığı için mutlu da olmuyorlar mış tabi herşeyin doğalı en iyisi diyorlar ama kişiye göre değişen bişey bu

Merhaba kizlar kizimi normal doğumla dogurdum ama suan ikinciye hamileyim ve normal doğum kesinlikle istemiyorum o sanciyi halen unutmuş degilim ve belden aşağı uyusturulan sezeryandan istiyorum sizce hangisi
ben ilk başlarda normal doğum olsun dıye çok ıstıyordum hatta uzulmustum normal olamayacağını öğrendiğimde sezaryenden daha çok korkuyodum fakat korktuğum kadar hiç yokmuş

Suni sanciyi vermeseler eminim türk kadının bir çoğunda kesi olmaz hastanelerimizin bir çoğunda anladığım kadarıyla gereksiz yere kesi yapılıyor :olamaz: 2 kez kesi yaşamış biri olarak söylüyorum o kadar rahastziim ki şuan ki halinden :/

Normal doğum hemen ayağa kalkavilmek için en ideali kendi cekeceginiz sıkıntı nin yanısıra normal doğum ile sezaryen doğum bebeğin arasındaki farkları bilseniz eminim normal istersiniz

Normal doğum la doğan bebek 1-0 önde başlıyor herşeye

Bir ebeden bizzat en ayrıntısı ile dinledim

Şimdi detayına inemem ama hatırladığım kadarıyla

Normal dogan bebekler anne rahmin de onun için hali hazırda bekleyen iyi bakterileri alarak çıkıyorlar ve hastalık enfeksiyon la karşılaşma durumunda daha hafif atlatiyorlar

Bebeklerimim 3 ünde de ilk 3 ay bronşit vs yaşamadım

Ama ebe nin söylediği ne göre yapılan araştırmalarda sezaryen le doğum da daha çok görülüyor Muş bronşit enfeksiyon

Rabbim tüm yavrularimizi sağlıcakla annelerine kavuşmayı nasip etsin :KK68:
tabi o bebekten bebeğe göre değişir biz 11 aylığız sezaryen doğum yaptım hiçbir hastalık yasamadık ateşte dahil

15 gün önce epidural normal doğum yaptım. Hemde suni sancıyla. Epidural takılınca ağrım olmadı sadece kasılma hissi oldu. O kadar rahatladım ki. Eğer imkanınız varsa normal epidural yapın derim. Resmen prenses doğum oldu :) güle oynaya.

Hayatimda verdigim en iyi karar sezeryan olmakti. Dogumdan 3 saat sonra yurudum asla hicbir sorun cekmedim. Sezeryan iyi bir doktora denk gelirseniz bence mukemmel bisey :) ben bebegimin suyu azaldigi icin riske atmak istemeyerek sezeryan oldum ve iyi ki de olmusum dedim acikcasi

Epiduralli normal doğumun çok rahat olduğu söyleniyor, sen zaten fazla ağrı acı hissetmiyorsun ayrıca 2. hamileliğin ve ilki normal olduğu için tekrar normal yaparsan çok daha az ağrı ve acıyla yapacaksın. asla ilkindeki kadar ağrın olmaz. ben 36 haftalık hamilleyim epidural normal doğumu deneyeceğim ve hiç korkmuyorum, yaşanması gereken bir süreç diye düşünüyorum.

Ben 34+4 de suyumun gelmesiyle epidural anestezili sezaryen oldum..normal doğum istiyordum ama çatımın darliğından dolayı olmadı..ki iyi ki de epiduralli sezaryen olmuşum..doğumla ilgili yüzlerce kitap okudum internetten araştırdım öyle nefes kontrolü falan hikaye kizlar..
Sadece o anda duşündüğünüz şey bebeğiniz..sağ salim gelicek mi? Falan bunları düşünüyorsunuz..birde benim agrı eşiğim çok yüksek ben hep esime ve anneme derdim deli gibi bağırırsam susturun beni diye :)) çünkü dinledigimiz insanların ne kadar acı çektiklerini soylüyorlar bu yuzden de doğuma az bir sure kala hepimiz strese giriyoruz..ama korkulacak hiçbirşey yok doğumum baslamiş yariyı geçmiş benim zorumla doktorumu aratıp anneme zorla hastaneye götürdum kendimi..daha 1,5 ay vardı düşünün.ağrı belden kasıklara vuruyor ve 20 saniye sürüyor bende öyle oldu 2 kere 15 dakika da 1 geldi sonra direk 5 dakikaya 1 duştü..öyle aman aman bir ağrı değildi ya da dedigim gibi benim ağrı eşiğim çok yüksek oldugu için hissetmedim..sakın genel anestezi olmayın o anı yasayın hiç unutamayacaksınız

Tabii ki sezaryen. Hamileliğimin başından beri her duyanın verdiği tepkilere rağmen planlı sezaryen düşünüyordum. Kombine epidural+spinal sezaryen ile doğum yaptım. Müzikler, espriler eşliğinde, eşimin yanımda olduğu ve bebeğimin ilk anına şahit olduğum çok güzel bir doğumdu. Evet sonrası özellikle 2 gün sıkıntılı oluyor, oturup kalkmak çok zorluyor ama artık epizyotomisiz yapılmayan normal doğumdan zor olduğunu düşünmüyorum. 5 günde gayet normale dönülüyor ki 1 hafta dikişten dolayı oturup kalkamayan normal doğum yapanlar tanıyorum. İçten dikiş atılıyor, üstündeki bandaj ile ertesi gün duşunuzu alabiliyorsunuz. Süt gelmesiyle alakalı bir problem de yaşamadım. Deformasyon olmaması da ayrı bir artı zaten. Normal doğumun çok komplikasyonlu olduğunu düşünüyorum, geldi gelecek stresi de çabası. Kısacası epidural sezaryeni tavsiye ederim.

Iki oğlum da sezeryan ile doğdu ilki genel anestezi ikincisi belden aşağı narkoz ile. Bence ikincisi daha güzeldi doğduğu anı gördüm ve eşim yanımdayken oldu. Ama benim normal doğum seçeneğim yoktu.

Merhaba kizlar kizimi normal doğumla dogurdum ama suan ikinciye hamileyim ve normal doğum kesinlikle istemiyorum o sanciyi halen unutmuş degilim ve belden aşağı uyusturulan sezeryandan istiyorum sizce hangisi
Kesinlikle sezeryan diyorum iğneden kandan korkan en ufak bi acıya bile dayanamayan ben sezeryan sonrası 2 gün hastanede kaldım tabiki ağrılarım oldu yürümekte zorlandım vs. Ama 2.gün sonunda evime geldiğimde kimsenin Benimle kalmasını istemedim kendim yattım kalktım çocuğuma kendim baktım yemeğimi yaptım iticide sezeryan olmuşum diyorum ve eğer normal doğursaymışım psikolojik olarak sanırım eşimle hiç ilişki yaşayamazdım

Normal dogumu bilmiyorum . Ilk hamileligim ve sezeryan dogum yaptim maasallah cokta mutluyum cok iyi gecti . Genel anesteziyle dogum istedm ben yari bayilma istememistim .

Epidural sezeryn oldum bende. 42. Haftam bitmis bizimki hala gelmeye niyetli degildi. Doktorum hic suni sanciyla bile ugrasma bu gelmeyecek dedi :halay: ameliyattan 4 gun sonra kalkip ev bile süpürdüm hic bir sikinti yasamadim cok şükür

Kesinlikle sezeryan diyorum iğneden kandan korkan en ufak bi acıya bile dayanamayan ben sezeryan sonrası 2 gün hastanede kaldım tabiki ağrılarım oldu yürümekte zorlandım vs. Ama 2.gün sonunda evime geldiğimde kimsenin Benimle kalmasını istemedim kendim yattım kalktım çocuğuma kendim baktım yemeğimi yaptım iticide sezeryan olmuşum diyorum ve eğer normal doğursaymışım psikolojik olarak sanırım eşimle hiç ilişki yaşayamazdım
Evet ilk ilişki çok cekinerek oluyor acaba dikislerim iyilestimi kanamam olurmi diye ama iste cevremde kimse sezeryan i niyeyse tavsiye etmiyor caydiriyorlar beni:)

Epidural sezeryn oldum bende. 42. Haftam bitmis bizimki hala gelmeye niyetli degildi. Doktorum hic suni sanciyla bile ugrasma bu gelmeyecek dedi :halay: ameliyattan 4 gun sonra kalkip ev bile süpürdüm hic bir sikinti yasamadim cok şükür
Bu benim cevremdekiler neden 2 hafta yataktan cikmiyolar anlayamadim 😂 abartiyolar kesin

Normal dogumu bilmiyorum . Ilk hamileligim ve sezeryan dogum yaptim maasallah cokta mutluyum cok iyi gecti . Genel anesteziyle dogum istedm ben yari bayilma istememistim .
Bende istiyorum aaaa😊😊 ama doktorum hic yanasmadi bileya soyledim adamdan saymadi illede normql doğum diyor neyapacam ben

Evet ilk ilişki çok cekinerek oluyor acaba dikislerim iyilestimi kanamam olurmi diye ama iste cevremde kimse sezeryan i niyeyse tavsiye etmiyor caydiriyorlar beni:)
🙂 benide çok korkutmuşlardı sezeryan olucam dediğim de herkes farklı bir tepki veriyordu o yüzden bende son ana kadar hep normal düşünmüştüm doktorum beni alttan muayene etmemişti hiç son doğum kontrolümde doktorumu değiştirdim ve alttan muayene etmek istedi o bile benim için çok acı vericiydi ve duramadım izin vermedim muayene etmesine o anda o korkuyla kararımı değiştirdim ve sezeryan için gün aldım şimdi iyi ki diyorum ona bile dayanamamışken normal doğuma hiç dayanamazmışım:) tabiki en iyisi en doğalı normal Doğum ama o acıyı çekmeye değmez en güzeli bıçak altı diyorum ben pişman değilim 😊

Ha birde benimkisi estetik dikişti o yüzden dikiş aldırma vs yaşamadım hiç kimisi dikiş falan aldırıyormuş onu zor diyorlar

Back
X