- 5 Ekim 2012
- 11.544
- 5.970
- 248
- Konu Sahibi Kardelen1985
Ben de yurtdışında normal doğum yaptım. Çok kolay ve sonrasında çok rahat bir süreçti. Çekeceğiniz ağrı epidural alana kadar ki bu ağrı ilk başlarda normal regl sancısı gibi, sonra zamanla şiddeti artıyor ama hiçbir zaman ölüm noktasına gelmiyor. zaten sancılar sürekli değil. benimki 10 dakikada bir 20 saniye ile başladı. 7 dakikaya düşünce hastaneye gittik ama geri gönderdiler. 3 dakikada bire düşüp her bir sancı 1 dakika sürmedikçe gelmeyin dediler. Bunun olması için aradan 4-5 saat geçmesi gerekti. Tekrar gittiğimizde beni muayene edip odaya aldılar. Sonrasında sancıları hafifletmek için pilates topu kullandım. (üzerine oturup topu ileri geri sağa sola dairesel çeviriyorsunuz) sonrasında da jakuziye girdim ve her sancıda jakuzinin masaj tuşuna bastım. Bunlar rahatlatıyor. Epidurali 5 cm açılmadan yapmıyorlar. bende açılma yavaş oldu. 18:30'da başlamıştı ilk sancım, epidurali gece 2-3 gibi aldım. zaten epiduralden sonra hiçbirşey hissetmiyorsunuz. yani kasılmayı hissediyorsunuz (birisi kolunusu sıkınca hissettiğiniz gibi bir his olarak sadece) ama acısını hissetmiyorsunuz. sonrasında gayet rahat uyudum. Arada doktorlar gelip muayene etmek için uyandırdılar. ertesi gün de istenen açılma olunca (10 cm) artık doğumu başlatabiliriz dediler. İlk önce ıkınma pratiği yaptırdılar hangi pozisyonda rahat hissettiğimi anlamak için. Ben yer çekimini de kullanabildiğim ayakta çömelme pozisyonunu (tuvalet yapar gibi yani- ama ellerinizle bir boruya tutunuyorsunuz) tercih ettim. İnanın filmlerdeki gibi avaz avaz bağırmayı gerektirecek bir durum yok zaten bu bağırma işe de yaramadığı gibi süreci uzatıyor. doğru nefesle 3 ıkınmada doğurdum. Gıkım bile çıkmadı hatta. yani doğuma başlayalım diyip pratik yaptırmaları ve doğum toplamı 20 dakika sürdü gerçekten. Türkiye'de normal doğumda sanırım direk kesik atıyorlarmış ama yurtdışında akışına bırakıyorlar çünkü herkesin yırtılmayabiliyor. Zaten normal doğum yapma konusuna hastalıklı bir biçimde takıntılıydım. Bu yüzden hamile kaldığımı öğrendiğimden itibaren yoga, pilates ve nefes dersleri aldım. bunlar çok yardımcı oldu. Hem doğumu kolay yaptım hem de çok çabuk toparlandım. Gerçekten korkacak bir şey yok. Düşünün ki Türkiye hariç tüm dünya normal doğuruyor. millet tarlada ilaçsız kendi kendine doğuruyor. ne kadar zor olabilir. Olayı kafada basitleştirip eğer gerçekten normal istiyorsanız buna hem psikolojik hem fiziksel hazırlık yapmak süreci kolaylaştırır. nefesi doğru kullanmak buradaki anahtar nokta. Umarım herkes dilediği gibi benim kadar rahat doğurabilir. herkese bol şans:)
Ne guzel yazmissin canim bende Almanyada yasiyorum ve gercekten korkumuyorum psikolojim de vucudumda buna hazir insallah bende senin gibi kolayca dogurabilirim Yavruna uzun omurler diliyorum